X'te bazı yorumları okurken hoşuma gitti soru 'adam dediğimiz kişiliğin cinsiyeti olur mu?'

X'te bazı yorumları okurken hoşuma gitti soru 'adam dediğimiz kişiliğin cinsiyeti olur mu?'

Adamlık , adalet üzerinedir. Yani adam olan kişi , adildir. Merhametlidir. Gerektiğin de koruyan , yanlışa gittiğin de uyarandır. Adam olan sadakatla bağlıdır. Aldatmaz , aldatılmaz ve asla yarı yolda bırakmaz. Kavga çıksa kaçmaz. Yani güvendiğin hatta kendinden bile çok güvendiğin kişinin karakter sahibi olduğu şahsiyettir adam.
erkek ise , yarı yolda bırakan , bir kız işin bile arkadaşlığını satan , bencil olan , aldatan , yalan konuşan ve sürekli ergen hareketler gösteren uygulayan biridir.
Adam sözcüğüne yapilan cinsiyetçi kodlamalar yüzünden, böyle derin anlamlar katilabilecek değere noksan kaliyoruz işte.
Adam olmanin değeri erkeklikten geçmez, duruşu asil bir kadının ve erkeğin sağlam temelli etiketidir bence.
keisnlikle 🌸✨
evet evet iyiyiim 🌸sosyal hayat biraz yorucuydu sadece ama düzelttim teşekkür ederim sen nasılsın?
Adam doğrucudur erkek işine geldiği gibi eğip bükebilir, Adam saygı duyar erkek bir tarafına takmaz, Adam özverilidir erkek sapına kadar bencil, Adam her şeyden önce insandır erkek cinsel organıyla yaşar.
Bu cevabına şapka çıkariyorum reis bizim gibi adamları böyle anlattığın için gurur duydum
İnsan gibi insan demek daha doğru. Adam erkek için söylenir ama iki cinse olmaz bence. Kadına söylem olarak eril oluyor. İnsan gibi insanı tercih ederim ben.
Cevap
17Cevap
Erkeklik cinsiyeti, adamlık ise kişiliği ve insan olmayı ifade eder. Her erkek adam değildir, adam gibi adamlara selam olsun...
evet doğrudur
Karakterli olmanın adı.. şahsen kadınlar için kullanmayı tercih etmem. Ama çok yakın bi kız arkadaşıma 'addamsınn' demişimdir. Cümledeki yerine ve anlamına göre bazen çok hoş bir kelimeyken bazen argo ve bazen de hakaret ifade edebiliyor. Be nedenle itinayla söyleyiniz :))
Uzun yıllar böyle lanse edildi insanoğluna.
Her erkeğe adam dediler.
O günlerden bu günlere geldik.
Kabul görmesede yapılanlardan hiç kimsenin rahatsız olduğunu düşünmüyorum.
İnsanları hep bir kalıba sokma ihtiyacı yerleşti.
Ve bunun bu şekilde yapılmasının doğru olduğu zihinlere yerleştirildi.
Eden elbet bir gün karşılığını buluyor.
Kabul etsede etmesede.
Hayır değildir kendimizce yapılması gerekenin yapılmasını, düşünme şeklinin olması gerektiği gibi olduğunu düşündüğümüz kişilere bir diğer şekilde bizim açımızdan doğrucul olan şahıslara adam denilebilir😂
Erkek olmak için sadece testis ve penis yeterlidir..
Ama adam olmak için çok fazla kritere sahip olmak gerekir
Öyle olsa bacak arasını kullanmaktan ileri gidemeyen şerefsizler adam olurlardı
Adamlığın cinsiyeti olmaz... Bir çok erkekten daha adam olan kızlar var.
Erkeklik fiziksel bir şeydir ama adamlık çok başka bir mevzu
birbirinden bambaşka şeylerdir. herkes adam olamaz
Bence olmaz önemli olan dürüstlüğü ve karakteri korumak bu kişiler adamdır
adamlık başka erkeklik başkadır adam gibi adam denecek çok kadın vardır :D
Erkek zaten cinsiyet değil midir adamlık karakterde olur
@ReineDuChaos şaka yapma
Şaka diyen dilini *
Kızma şakada yapma
Sanane lan
Ne münoseboo
Yok adamlık cinsiyet değil karakter meselesidir.
Hayır erkek olmak başka adam olmak başkadır
kar dan adam
Hayir
Olmaz.
Olmaz
Cınsıyet olmaz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?