annesi müslüman,babası ateist (veya tam tersi) olanların inancı ne olur?
Cevabın nedir?
+1 yılanne babaya göre çocuk büyümez. babası imam olan bir sürü arkadaş tanıdım hepsi fırlama :D tamam aile yapısı insan için önemldir. ilk öğrenmeyi aile de atar. fakat şunu söylemek istiyorum. ateist insan daima mutsuz olur. din bakımından hiç bir kural tanımaz ama allah var. bunu anlamamak için kör olmak gerekiyor. iman kimde bilinmez ben müslümanım derim münafık çıkarım bu tamamen allah ile kul arasındadır. dünya çok kısa. daha düm çocuktuk.
243 Yorumla- +1 yıl
baban ateistse çok yanılıyor. yarın hastaneye düşse ciddi bir ameliyat riski taşısa kime sığınacak? dua etse kim kabul edecek. evrende ki her şey düzenli ve planlı tasarımdır. her şey olması gerektiği gibi. sen babanı ikna et yoksa çok büyük zarara girecektir. hiç bir şey kör tesadüfle oluşmaz.
- +1 yıl
Bunca yıl dua etmeden iyi bir insan olarak yaşayabildi,başına kötü bir şey geldiğine hiç şahit olmadım,yarın bir gün hastaneye düşse ameliyatı allah değil doktorlar yapıyor,güvenmesi gereken tek kişi doktor. Hem,hiç kimse kendi doğrusuna dayanarak başkalarına seçimi yüzünden yanıldığını söylememeli,sonuçta herkesin doğrusu sadece kendine göre doğru.
- +1 yıl
sen ateistmisin? bu dünya ne için var? evrim masaldır. allah var ve gerçek. bir protein bile bir başka protein olmadan oluşamıyorken hücre, dna gibi karmakarışık sistemler tasarımlar kendi kendine olamaz. yaşayacağımız şu dünyada ortalama 70 sene sonra ne olacak?
- +1 yıl
protein oluşması için başka bir protein gereklidir. evrim böylece masaldır
- +1 yıl
babanı ikna etmelisin. sonsuz cehennem onu bekliyor olacak.
- +1 yıl
iyi tamam mağdem o herşeye katlanabilir diyorsan yapacak bir şey yok demektir. her koyun kendi bacağından asılır.
- +1 yıl
insan koyun değil ama rabbinin kölesidir.
- +1 yıl
kul demek köle demektir. allah insanları ibadet etmesi için yaratmıştır. "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin, anneye-babaya, yakınlara, yetimlere ve yoksullara iyilikle davranın, insanlara güzel söz söyleyin, namazı dosdoğru kılın ve zekatı verin" diye misak almıştık. Sonra siz, pek azınız hariç, döndünüz ve (hala) yüz çeviriyorsunuz. (Bakara Suresi, 83)
- +1 yıl
tehdit edecek tabii insanlar nankör. ne yapacak canım cicim zina yapmayın, kızları çocukları öldürymeyin, taşlara putlara tapmayın, yalan atmayın, şeytana uymayın, aman ha bak bir şey olmaz yapmayın mı deseydi :)
- +1 yıl
insanda özgür irade var. doğru ve yanlışı o karar verir. sana elma yeme şu koç koca cennette derse sen gidip yersen şeytana uyup asıl nankör sensin. bu yüzden tüm insanlık cennette kavuşmak için çabalıyor. ama hak eden girecek. ha ben yerim dersen takmam sallamam allah ı dersen sen bilirsin. sonuçta ölüm var. her an kalbin durabilir, nedensiz beyin damarın patlayabilir, kanser olabilirsin, her an ölümü tafabilirsin. asla kaçış yok. ölüm bir başlangıç.
- +1 yıl
Doğru ve yanlışı vicdanımıza dayanarak seçebiliriz,madem böyle bir özelliğimiz var,neden bize dini kurallar dayatılıyor? Söylediklerin kendi içinde çelişiyor. Peki hiç,ölümün bir son olabilme ihtimalini düşündün mü? Yani beynin işlevini gerçekleştirmeyi bırakıyor,kalbin duruyor ve ölüyorsun,ötesi yok. Tek hayatın dünyada yaşanabileceğini hiç düşünmedin mi? Gerçeğe en yakın fikir bu.
- +1 yıl
dış dünya gridir. hiç renk yoktur. maddede yoktur. herşeyi beyin yorumluyor. ölüm beyinle olur ama ruh ölmez. çünkü gören et parçası beyin değil ruhtur.
- +1 yıl
seni ilk defa yaratan ikinci defa yaratacak. gözlerini açacaksın yep yeni bir bedenle soracaklar ne kadar durdun sen bir gün veya daha az diyeceksin. rüya gibi gelecek.
- +1 yıl
neden dalga geçiyorsun. ateist değilim demiştin. ben sana gerçekleri söylüyorum. maddesel düşünürsen maddenin içindeki atomları düşünürsen bir tasarım olduklarını göreceksin.
- +1 yıl
Dalga geçmiyorum,ayrıca agnostiğim. Ben sadece bir fikre körü körüne inanmanın ve bunu ölümüne savunmanın saplantılı ve neredeyse hastalıklı bir davranış olduğunu düşünüyorum. Bu beni ateist yapmaz çünkü tanrı yok demiyorum. Sen bana sadece sana göre gerçek olanları söylüyorsun.
- +1 yıl
bana göre gerçekler zaten gerçeklerdir. kuranı kerim insan sözü değil. doğaya bakıyorum her şey kusursuz tam olması gereken gibi, hiç karmakarışıklık yok, bir düzen bir sistem var, denizler mavi, bulutlar beyaz, dağlar, çiçekler, çocuklar, kelebekler, tavus kuşları, uğur böcekleri, kadın, erkek, hücre sistemi, güneş sistemi, samanyolu, meteorlar, güneş, oksijen, ağaçlar, göz renkleri, dudak... hep tasarım plan.
- +1 yıl
bak seni ikna edemem, sen de beni ikna edemezsin allahın bir sözü var senin dinin sana benim dinim bana.. bilimsel olarak bir hücre nasıl ortaya çıktığı anlaşılamazken ateistlerin kendi kendine oldu herşey demesi bu tasarımcıya hakaret olur. bir resim olsa bu resim çok basit kendi kendine olmuş işte demek sanatçıyı nasıl üzerse bu da aynen böyledir.
- +1 yıl
herşey tasarım plan. bunu unutma. hayat o kadar basit değil. ay biraz yakın olsa çarpma riski var, güneş biraz uzak olsa ısınamicaz, hayat bitecek, kalbin atması o kadar mücize ki atıyor bu et parçası durmadan atıyor ölene kadar bizim hiç kontorlümüzde değil.
- +1 yıl
O salaklar da dindarlar değil dinsizlerdir. De ki: "O'na (kulluk etmede) eklemekte olduğunuz ortakları bana gösterin. Asla (onlar ona gerçek ortak olamazlar); hayır, O, güçlü ve üstün olan, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah'tır." (Sebe Suresi, 27)
- +1 yıl
sen bilirsin. her şey kendi kendine oldu mu zannediyorsun.
- +1 yıl
asıl sen anlamışsın. ateist demek allah tanrı rab yok herşey evrimle kendi kendine oldu demek. dini reddeder. ama yanılıyorlar. tanrı var. seni görüyor. yanında.
- +1 yıl
her şey tanrıya bağlıdır. sen nefes alıyorsun neden evrim geçirip nefes almadan yaşamıyorsun? neden kan üretemiyorsun? neden organ yapamıyorsun? neden dna ları değiştirip insan hayvan karışımı bir yaratık yapmıyorsun? neden ayda hayat yok? neden başka dünya da hayat yok? neden fotosentez yapar bitkiler? neden erkek ve kadın farklıdır 3. bir cins yoktur veya 2 cinsiz de birbirimizi çekeriz?
- +1 yıl
sen anlamıyorsun. bir tanrı var. adı da allah. her şeyi yoktan var etmiş ve sonlandırmıştır. ne yaparsan yap onun kontorlundedir. dünya da kaç milyon adet nefes aldığını biliyor. dünya da kaç tane ağaç var kaç tane yaprak var, kaç tane insan var kaç tane kum tanesi, balık, meteor, hücre, karınca, çiçek var hepsini biliyor. bizim yapacak bir şeyimiz sadece şükretmektir.
- +1 yıl
hayal ürünü şeyler sen anlatıyorsun. ateizmi bilmiyorsun. ateizm allahı inkar eder. maddesel olarak bakar. ama şefkat, merhamet, aşk, ağlamak, sevinmek, düşünmek, kadın erkek nasıl olduğunu, tek bir hücrenin içindeki kompleks yapısını, nedenlerini bilemez. sen bana soru sormadan cevap alamazsın soru sormayı dene? facebookta olabilir.
En İyi Cevaplar
+1 yılDuruma göre deqişir baba muslumansa anne de gecebilir. Müslüman kadının dinsiz adamla evlenmesi caiz deqil. Diyelim ki oldu o kişinin içinde biter olay buna benzer bi olay izlemistim youtube da tavsiye edilir bi göz at
https://www.youtube.com/watch?v=5nG-AvrLuCA00 Yorumla
şöyle derler...babanın inancı neyse o olur diye ama senin iraden olduğu için annen baban başka bir dine mensup olsalar bile senin din konusunda onların dinini reddetme hakkın var islamı seçebilirsin...isterlerse evlatlıktan reddetsinler..
00 Yorumla
Çocuk dını ınancını zaten seçmez.Olgunluk yasına gelıpte sorguladığında hangı dını seçmek ısterse onu secer.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
21Cevap
sana doğduğunda geldi bu kimlik. Müslüman kimliği. Şartsız koşulsuz kabul ettirildik çünkü öyle olması gerekıyordu korkumuz vardı Allah Günah yazmasın diye sorgulamadık sorgulamadan inandık. İşte senın bahsettiğin insanda sorgulayarak bulacak kimliğini. Babası ateizmi anlatacak anası islamıyeti karıştıracak her şeyi birbirine neye inanması gerekıyorsa ona inanacak. Akıl veriş Allah kullansınlar diye. O da bunu yapacak.
10 Yorumlabunlar nasıl soruya ya bir aile dini düşüncesi ne olursa olsun çocuğuna öyle olucak değil ki herşeyin ne olduğunu görmesini sağlamalı aile ne hacı hocalar'ın çocuğunu gördüm içkici dinsiz oldu ne de kendi amcamdan örnek veriyim ateistin teki ama oğlu dini tarikatlarda, aile neyse çocuğuda onunla aynı olanlara gelirsek en kötüsü o zorlamayla zamanında dayatmayla olmuş karakteri felan oturmamış oluyorlar ne kötü
10 Yorumla
+1 yılAklıma bir an biyoloji dersinde gösterilen çaprazlama olayları,baskın gen çekinik gen filan geldi,istesem hatırlayamam yani o derece.
Valla onu bunu bilmem o çocuk olacağına varır onu bilirim.Hani ailesi çok muhafazakar müslüman olur,çocuk ilerde büyür,yaşar,görür,öğrenir kararını verir...Ateist olur,hristiyan olur,budist olur,keşişe bağlar filan filan...
Su akar yolunu bulur çokta önemi yok yanı, kendimden biliyorum:)00 YorumlaBu çocuğun kim tarafından yönlendirileceği ve çocuğun büluğ çağından sonra kendi iradesini kullanmasıyla belli olur. Ama her ne olursa olsun doğan her çocuk İslam fıtratıyla dünyaya gelir.
10 Yorumla
+1 yılannem beş vakit namaz kılıyor babamda atatürke tapıpı allaha,muhemmede,islama hakaret ediyor.ben ise inançlıyım fakat uygulama yok. babam ölmeden düşünmüyorum ibadeti.
00 YorumlaBeyni çalışmıyor mu bu kişinin? istediğini seçer ama dünyada tek din vardır öyle ateistlikmiş deistlikmiş hristiyanlıkmış falan yok öyle şeyler .. İslam hoşgörü dinidir ama ben hoşgörülü değilim her farzını yerine getiriyoruz sanki de
00 Yorumladini inançlar anne babaya göre olmaz(enazaından ne olduğunu bilene kadar) sonrasında kendi karar verir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. inanç, genlerle kuşaktan kuşağa aktarılan birşey değil
110 Yorumla- +1 yıl
mendel'i tanımıyorsun galiba
- +1 yıl
mendele üzüldüm şimdi
- +1 yıl
mendelden de şanslı olduğumu fark ettim :)
- +1 yıl
:) aşırı mütevazisin:)
- +1 yıl
çok mütevazi olduğunu çok anladım şimdi:)
Çocuk ergenlik çağına geldikten sonra hangi inancı veya inançsızlığı tercih ederse o olur.
10 Yorumla
+1 yılbebek dogusta müslüman dogar..sonradan aile ne ise ona egilim gösterir.sonra idare sahibi oldugunda ise kendi secimi ile seçer.
14 Yorumla- +1 yıl
emin olma..:) araştır.çevreye bırakmak degil.kişi arastırırsa cevresi nasıl olursa olsun,inanmak istediğini seçer.
- +1 yıl
peki sen öyle bir arkadaş..
Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. İnanç aileye göre değil kendi seçimine göre olmalıdır .
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılcani ne istiyorsa o olur. en azindan secme ozgurlugu sunulmus olur...
00 Yorumla Kimliğinde babasının dini yazar sanırım. 18 yaşına geldiğinde isterse değiştirebilir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 342 cevap paylaştı. müslüman olur çünkü ateistlik çok saçma buna nadiren inanan oluyor. ayrıca müslüman olan anne ya da baba çocuğuna dinini tanıtacaktır. öteki tarafta hiç birşey taktim edemeyeceği için müslüman olacaktır. ayrıca her çocuk müslüman doğar
113 Yorumla- +1 yıl
öbür tarafın da takdim edebileceği o kadar çok şey var ki,teistler genelde sonuca göre sebep yaratır,ateistler sebepten yola çıkarak sonuca varırlar. Hem,islam hoşgörü dini değil midir? Azımsanamayacak kadar geniş bir kitlenin düşüncesine "saçma" diyerek kestirip atmak ne kadar hoşgörülü olabilir?
- +1 yıl
inançsızları çok tanıdım hepiniz zora düşünce Allahım kurtar diye dua edenlersiniz! Ateistim inşallah diyenlersiniz. mantık çerçesinde değilsin daha fazla seninle vaktimi harcayamayacağım kusuruma bakma hem inançsız hem de kaba birisiniz. size tavsiyem kendiniz gibi inançsız biriyle yuva kurun din olayı bir çok kez karşınıza çıkacaktır bu kaba tutumunuza rağmen size kızmıyorum hoşçakalın..
+1 yılİnancımı kendim belirledim kimse zorlamadı. O şekilde bir olan anne babanında cocugu zorlıcanı sanmıyorum cocuk kendi secicektir aklı var mantıgı var.
02 Yorumla- +1 yıl
senin secimin :) onlar zorlasa bile içinde ne yaşarsan o önemli zaten :) en azından kimseyi kandırmaya gerek yok
Belki ne müslüman ne ateist olur. Dinleri araştırıp mantığına hangisi uyuyorsa onu seçer. Ailelerin büyük bir etken olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılO çocugun zamanla kendi hur iradesiyle seçecegi birseydir.
00 Yorumlainancını seçmek kendine kalmış baskı yapılsa da bunu kendi içinde yaşar
00 YorumlaAile bireylerinden hangisi baskınsa o yönde olur herhalde.
00 Yorumlaher doğan çocuk MÜSLÜMAN doğar sonra ailesi onu dinini belirler...
20 Yorumlagöz rengı degılkı bu anne babaya gore belırlensın
26 Yorumla
+1 yıl:)) inanç anne babadan geçmez kalıtsal değildir
27 Yorumla- +1 yıl
o evliliğin nasıl yapıldığına da bağlıdır biraz.inanç gibi temel bir konuda zıt düşen insanların nasıl evlendiği sorgulanmalıdır orası incelenmeli.ne kadar mümkündür bilinmez tabi bu
- +1 yıl
sen hangi fikre hangi inanca daha yatkın görüyorsun kendini
- +1 yıl
çok bilgi sahibim değilim fakat ateistlik herhangi birşeye inanmama demek değil mi ? e bir taraf ateist bir taraf bir dine mensup ise sen ikisini de kabul etmeme noktasına nasıl varıyorsun ? ayrıca ateistlik birşeye inanmadığın için olmaz mı yani birşeylere inandığın için değil hiçbirşeye inanmadığın için.
agnostik derken ne demek istedin ? - +1 yıl
teistler yani inançlı insanlar her şeyin oluşumunu bir tanrıya bağlarlar,ateistler ise bilimin ilerledikçe her şeyin oluşumunu bir tanrıya bağlamadan açıklayabileceklerini,tanrının varlığının kanıtlanamayacağı görüşünü savunurlar. Agnostisizm ise tanrının varlığının veya yokluğunun kanıtlanamayacağı görüşündedir,iki tarafın da kanıtlarının yetersiz olduğunu savunur.
Şans meselesi, tombaladan ne çıkarsa o olur.
00 YorumlaBen Müslüman olurdum.
10 Yorumla
+1 yılherşey olabilir. sonuçta mustakil beyin var.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ın (c.c.) dediği olur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok şükür 2side inançlı.
21 YorumlaMantıgı neyi kabul etmek istiyorsa
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı. inanc kisinin kendisiyle alakalidir
00 YorumlaKafalarına göre takılıyorlar işte :(
00 YorumlaNeye inanmak isterse o olur.
00 Yorumlakendisi istediğini seçer.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeist. kendimden biliyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim gibi oluyolar işte, ne idüğü belirsiz.
00 Yorumlabudist
00 Yorumla
+1 yılsen agnostik misin?
01 Yorumlamelez< diolar haahah
00 Yorumlaateist olur..
00 Yorumla
+1 yılKendi seçimidir bu.
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Annesi müslüman, babası ateist (veya tam tersi) olanların inancı ne olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler