Ama hala çıkıp ''din siyasete karışmaz'' diyenler var
Keşke gerçekten müslüman olabilseniz.
Şeriatı tanımak ayrıdır istemek ayrıdır...Ben başbakanı da tanıyorum ama onun tarafından yönetilmek istemiyorum..Elmalarla armutları karıştırmayın..
Müslümanım ama şeriatla yönetilmek istemiyorum..Bunun adı ''dinden çıkma'' ya da ''çakma müslümanlık'' değil bir '' tercih '' dir..Beyniyle düşünen insanların da tercih etmeye hakkı vardır..Birşeye körü körüne inanmak, evet demek olmamalı insanların düsturunda..
Şeriatın kafa kol kesmekten ibaret bir yönetim biçimi olmadığının da farkında olacak kadar bilgi sahibiyim..Buna rağmen bazı kurallarını mantık dışı buluyorum ve bana zorla yaptırılmasını da istemiyorum..
Ailenizin de size koyduğu yasaklar,kurallar var ama bir kısmını kabul diğerlerini reddedip ona göre yaşıyorsunuz..Evlatlıktan mı çıkıyorsunuz? Aynı benzetmeyi müslümanlık için de yapıyorum..Müslümanım ama bazı kurallarını sevmiyorum ve o kurallar dahilinde de yaşamıyorum.. Dinsiz mi oluyorum dinden mi çıkıyorum?! Saçma ! Ancak ben istersem yaparım, başkası istiyor diye değil..
Din ayrı siyaset ayrıdır..Bu ülkede müslüman olmayan bir sürü insan yaşıyor..Bu insanlar kendilerini yöneten kişinin inancına uygun yaşamak zorunda mı?! Kişilerin inancı kendini ilgilendirir tebaasını değil..
Kadınlarımızın elde etmeye çalıştığı hakları için verdiği mücadeleyi biliyorum..Bu haklar insan gibi yaşamaları için gerekli olan haklar..Ben şeriat istemiyorum çünkü bu ülkenin bir İran, bir Suudi Arabistan olmasını istemiyorum..Şeriat kuralları çağı yakalamaya çalışan bir ülkeyi kaç yıl geriye götürür haberiniz var mı sizin..
Ben de şeriatı isteyenleri fanatik müslüman olarak görüyor ve fanatikliğin de ülkelere zarar verdiğini düşünüyorum..Bu ülkeye şeriat geldiği anda kendime başka bir ülke arayacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın..
Müslüman olup bazı kuralları sevmemek dinden çıkarmıyor mu sanıyorsun aile ile dini de eşdeğer görmek verdiğin örneğin saçmalığına bak
Ben şeriat istemiyorum diye müslüman olmuyorum sana göre.
Ama sen müslümansın öyle değil mi?
Önce şu kafa yapını değiştir sen.Şeriat gelirse sanıyorsunuz ki çok güzel olacak.Şeriat asmak kesmek değil diyorsunuz.Bakın o zaman şeriatla yönetilen ülkelere.Neden asıp kesiyorlar.Onlar doğru değil asıl şeriat öyle değildir diyorsunuz ama hani nerede o asıl şeriatı uygulayan.Şeriat gelince bu ülkede de aynı şeyler olacak.Bir kadın nasıl olurda kadının önemsenmediği bir şeyi ister.Taşlanmak mı istiyorsun en ufak hatada.Elin kolun mu kesilsin istiyorsun.
Daha şimdiden kızlı erkekli ev sorunu diye saçmalarken ikditar,şeriat olunca bunun 10 katı şeylerin olacağını düşünmüyor musun?
Önce sen bir kendini yargıla aşağıda okudum bazı yorumları ve verdiğin cevapları.Çok iyi küfür ediyorsun bunu öğrendim.Günah değil mi peki?Sen kendine bakmadan müslüman olan/müslüman olmayan ayrımı yapıyorsun.Önce bir dön de kendine bak.
Millet olarak çok meraklıyız ötekileştirmeye.Zenci beyaz,Türk,Kürt,Ermeni,Rum diye sınıflandırıp ayrı köşelere itmeye.Müslüman ve müslüman olmayan demeye.Müslümansan bile başkaları senin müslüman olmadığını düşünüyor aklını kullanıp şeriat istemiyorum dedin diye.
Lütfen artık bırakın bölmeyi ayırmayı.Sen şeriat istiyorsan şeriatla yönetilen ülkelere git biraz yaşa orada.Sonra gel tekrar düşün.Keşke gerçekten müslüman olabilseniz demişsin.Keşke bir müslüman olarak kişinin imanının Allah ile kul arasında olduğunu bilsen.Yargılamanın hatta karalamanın senin haddin olmayacağını bilsen.
Okadar haklısınki
Bana günümüzde şeriat ile yönetilen bir tane ülke göster desem bana anayasal düzeni bozulmuş, yoksulluk ve savaş halindeki Müslüman ülkeleri gösterecek kadar aptalsın madem öyle senin dilinden konuşalım hani Türkiye laik bir ülke ya sözde ama siz Türkiye'nin laik olduğunu düşünmüyorsunuz yani şu anki hükümet laikliği uygulamıyor laikliğin sadece ismi var diyorsunuz he senin o bahsettiğin sözde şeriat ülkeleri de böyle sadece şeriatın ismi var şeriatı uygulayan bir tane ülke yok o yüzden o ahmak beynini topla git biraz fıkıh kitabı oku cehaletten Kurtul şeriatı inkar eden ben şeriatı kabul etmiyorum diyen kafirdir kısacası böyle diyor ( ben Allah'ın kanunlarını tanımıyorum Allah haşa hüküm koyamaz bizi yarattı ama kendimizi nasıl yöneteceğimize karışamaz ben beşeri kanunlarını istiyorum kâfirin koyduğu kanunlara itaat ediyorum çünkü kâfir haşa Allah'tan daha iyi kanun yapıyor)
Olmaz tabiki de. ALLAH'nın kurallarıyla hüküm etmeyenler, kafirlerin ta kendisidir ayeti var. Fakat bunu kötü amaçla kullanmak isteyen kişiler olucaktır, aslında İslam dini kadınlara çok değer veren bir din ama çok üzücü bir durum ki bu şu an ki ortamda çok zor baksana şu Müslüman şu Yahudi şu Hristiyan ayıramıyoruz bile. Bizim millet özenti, yılbaşı planlarına taa 1 ay önceden yapıyorlar. Ayrıca şeriatla yönetilen hiçbir ülke yok bunuda belirtiyim, ALLAH'a daha yakın ülkeler diyim orta doğu yu ele alalım...
Her türlü sömürü o ülkelerde, herşeyin en kötüsü o ülkelerde. ALLAH sevdiği kullarıyla alışveriş yapar. Ama en zengin en farlıklı ülkelerde onlar. Bazı sırtlanlar o ülkeleri sömürüyor işte aslında hiç birşeyleri olmayan ülkeler onlar. Fazla malda haram, fazla sözde yalan vardır derler. Çok geniş bir konu bu hiç bahsetme bundan ama kalben buğz et iste. Bir Müslüman ALLAH'nın kurallarını nasıl istemez ? Gerçek şeriat olmadığı için adaletin olmadığı yerde allah'ın rahmeti olmaz cümlesini hatırlatıyorum...
Bende bir ara bu konuyu açmışdım çok tepki gelmişti sonra kaldırdım insana sapık, geri kafalı damgası basıyorlar, bast insanların ismimi ağızlarına almalarına müsaade edemem sosyal hayatta bu konudan bahsetme. Bir yazar çok inceden dokunur, kadınları süngü soruyla açtılar şimd ise o süngülye kadınları kapatamazsınız diyor.
Muhammedin 9 yaşındaki bi kızla halvet yapmasına birşey demezsiniz tecavüze uğrayan bebekleri zaten gözünüz görmez bütün bunlara rağmen özentimiyiz yılbaşını kutlamanın nesi günah azıcık mantık ya ayrıca yorumunu kaba olarak işaretledim herkesin seninle aynı görüşte olmasını sağlıyamazsın☺
Aynen öyle demiş olur. Fakat diyorlar. Şeriatı asmak kesmek kelle uçurmak zannetiklerinden, daha doğrusu medyada böyle öcü gibi lanse edildiğinden, bizim milletimiz de okumayı sevmediğineden her denilene inanıyor ve şeriatı böyle birşey zannediyor. Müslümanım ama şeriatı istemiyorum nasıl abesle iştigal bir cümledir doğrusu hayret.
+1. Keşke müslümanları bilinçlendirebilsek. Allah'ın koyduğu kurallardan şüphe duyuyorlar, sonra ben müslümanım diyorlar. Şaka gibi.
Alttaki pembelinin yazdığına bak
''Müslümanım ve Şeriata karşıyım''
:)
Anlatmak istediğim şey 2. cümlesinden itibaren söyledikleri. Zannediyorlar ki İslam kafa göz kesmek için fırsat kolluyor. Yahu ömründe Kur'an okumamış, evin en yüksek yerine asmış, ama '' ulan ne yazıyor bir açıp okuyayım'' dememiş adama ben ne söylesem boş :) Adam Allah'ın kelamını tekzip ediyor beni mi etmeyecek ?
Cevap
27Cevap
en derin konulardan biri. şeriat istemiyorum fakat müslümanım diyenler kuran'ın ne olduğunu bir araştırsın. kumpir alır gibi kitaptan istediğinizi alıp, istemediklerinize bana göre değil diyemezsiniz. bakıyorum da işi güçler ayrılığı ilkesine getirenler var. yapmayın lan, çok komik. ateistler kıs kıs gülüyodur şimdi.
+999 ne güzel yazdınız
Vallahi hocam gel kumpire çeşitlilik katalım o zaman. Ayet ayet kapışalım. Yalnız internetten bakarak olmaz bunlar. Gerçekten bilgiliysen bu konuda 1 2 saat daha buradayım. Hem bende kafamdakileri tazelemiş olurum böylelikle faydalı bir işe yararsın ;) Çok iyi biliyosun madem şunuda hatırla yanlış fetva vermek harama helal, helale haram diyen küfre girer ;)
Şeriat din demek okey ama şeriat = islamiyet olayına kimsenin karşı çıktıgı yok. sadece şeriatla yönetilmek olayı sorun yaratıyor.
Bkz. Şeriat kurallarına,Şahitlik kuralları:
Hukukun tesis edilmesinde en önemli belirleyicilerden birisi olan, kimlerin şahitliğinin kabul edileceği, kimlerin şahitliğinin kabul edilmeyeceği konusu, şeriat hukukunda en önemli konu başlıklarından birisidir;
Had cezaları gerektiren suçların ispat edilmesinde, vasiyet ve boşanma davalarında kadınların şahitlikleri geçersizdir.
Diğer konularda en az bir tane erkek bulunması koşuluyla 1 erkek + 2 kadın şeklinde kadınların şahitliği kabul edilmiştir.
Sence kadınları geçersiz sayan bu kurallara uymayı neden isteyelim?
Ve suçlulara sopayla vurulması falan filan..
Vikipedi den bakabilirsin : link
O konular ayrı. Ama bence bir yerden de başlamak lazım
Lütfen azıcık düşün ama bunu. Kesinlikle bu konular ayrı olmadıgı gibi seriatla yönetim basladıgı takdirde haklarımız resmen elimizden alınır,hiçbir şeyde söz sahibi olamayız.. Hatta belki okullara bile gidemez kızlar. Evli misin bilmiyorum ama eşin senin gibi birçok kadınla daha evlenebilir. Çağdaş,modern,insanların söylediklerini dinledigi bir ülkede yaşamak yerine neden peçeler ardına sığınıp bütün haklarının elinden alındıgı bir ülke istiyorsun ki? Seçim senin...
:)) birseyi bilmedigimizde vikipedi sagolsun yetisiyo imdadımıza :)) biri hak derdine düsmüs biri tarihselciligin derdine düsmüs biri ateistligin derdinde harbi çivisi çıkmıs dünyanın :P
ıslamın kadına verdıgı degerı bılseydın bol konusmazdın. kapıtalıs dunyamı sana deger verıyor. bayan tezgahtar sekreter arayan, guzel kızları erkeklerın azının suyu aksın dıye podyumlarda yuruten, kadınları daha cınsel albenısı olsun ve dunyayının aklını ıkı bacak arasından cıkarmayan kapıtal dunyamı kadına deger verıyorr
Evet sorunuz doğru bir mantık içeriyor.
Ben ateistim. Şeriata da karşıyım.
Ancak kendini müslüman olarak tanımlayıp şeriata karşı çok sayıda insan yaşıyor bu ülkede. Şeriat kanunlarının çağın çok gerisinde kaldığı ve hayatı karşılamadığı apaçıktır. Benim açımdan bakarsanız bu bile tek başına inanmamanın gerekçesidir.
Öte yandan şeriat karşıtı müslümanlar için durum çelişik görünse de benzer durum şeriatçı müsümanlar için kuranda yazan pek çok şeyi yaşamlarında karşılamadıkları için de geçerlidir. Yani her şeyi yaratan ve muktedir tanrılarının sözlerini dinlememektedirler. Demek ki herkes kuranda yazan herşeye denk düşen bir hayat yaşayamıyor.
Zira günümüzde Kuranda olmayan pek çok şey var artık hayatta.
İslamda da pek çok şey var kuranda olmayan.
Bu iş inanç meselesi. Herkes inancında özgür. ama kimse kimseye kendi inancının gereklerini dayatmasın. Yoksa birarada yaşamak hepimiz için daha zor olacaktır.
Bak dostum şeriat demek baskı değildir. Seni değil inananları bağlar. Aklına gelebilecek her olayla ilgili bu miras dan tut da evliliğe kadar. Demişsin ki "Zira günümüzde Kuranda olmayan pek çok şey var artık hayatta." Nedir bunlar? Sen araştırmanı iyi yapmamışsın. İnsanların beyinleri zehirlenmiş korkutulmuş. Şunu unutma sakın osmanlı zamanında kim hangi dine mensup ise ona göre yargılanır.
Şeriat şu değildir başını kapatacaksın kapatmıyormusun 5 yıl ceza. Namazını kıl kılmıyomusun 30 yıl ceza hayır hayır. şu an ki mahkemeyi düşün her olay için açık olarak cezai işlemler mevcut değilmi? İşte Kur'an da da hepsi mevcut. Yani şeriat diye tabir ettiğimiz olay bir nevi kanundur.
Yazımda kusur ettiysem affola. Amacım seni kırmak değildi. Sadece açıkla yapma gereği duydum. Esen kal dostum ;)
Bak bakalım sen bana ilk.
Bunlar damar sorular.
Ve çok sinirime dokunuyor.
Yorumları bi' gözden geçirdim.
Kapalısın.
Şeriat istiyorsun.
Kuran-ı Kerimi'de okumuşsun.
Ee ?
O zaman nasıl ''amını s*ktim'' diyebiliyorsun ?
Bu caiz mi yani ?
Çürümüş beynini kendine sakla.
Müslüman değilim ama ;
Din ile siyaseti bi' kenara koy.
Ikisi aynı yerde durmaz.
Ha, her Müslüman olan ;
Şeriat isteyecek diye bi' kural yok.
Ya da herkes ''oruç tutacak'' diye bi' şey de yok.
Din, zorlamalar üstüne kurulamaz.
Öğrende gel.
O dinini senden daha iyi biliyorum.
Neden ?
Çünkü cahil değilim, çok yönlü bakabilirim.
Objektif mesela bunun diğer adı.
Müslüman olamaz ama insan olur. Kadin oldugunun icin ve bu seyleri sordugun icin sana acidim. Seriati isteyen kadin Hitleri isteyen yahudi gibi birsey.
Seriat ortacagdan gelen ve bugünün sartlariyla mümkün olmayan ve diktatörsüz ayakta duramayan bir bozuk sistem.
Bir ülke dünyanin düz oldugunu Idda eden bir kitapa göre yönetilemez. Inkarci müslümanlar bunu inkar eder, gercek Seriat hicbiryerde yok deyip kendini kandirirlar ama gercekte Sudi Arabistanda gercek Seriat var.
Ve evet Seriat kafa, kol kesmek insan öldürmek ve daha bilmem ne dir.
Şeriat dini kurallardan oluşur. Ancak kuralları günümüz çağdaş kurallarına göre oldukça sertt ve baskıcıdır. Şeriatı istemeyende isteyende müslüman olur. Sonuçta Türkiye şeriatla yönetilen bir devlet değil. Sosya bir hukuk devletidir.(keşke gururla söyleyebilsem hep ezber)
Buna rağmen Türkiye'deki müslüman nüfuzu çok çok fazladır. Ve sırf şeriat ile yönetilmeyen bir devletin ulusuda müslüman olamaz gibi birşey söz konusu olamaz. Kuran-ı Kerim'de ne türlü ceza var bilemem. Ama o zamanki Arap toplumunun yaşantısı gereği bu kurallar getirildi. Halen bu hukuk sistemini kullananlar var. Ancak şeriatı istemeyen birisi illaki müslüman olamaz diye bir şey yok.
Babanin evinde yasarken babamin kurallarina uymak istemiyorum demek gibi bir sey de soylenebilir o zaman. Babanla tartisir, evden ayrilirsin: En kotusu. Sevmesen de onunla birlikte yasamaya devam edersin: Eh iste. Babanin kurallarini cooook seversin ve tamamen uyarsin: O sinirlar icinde en guzeli.
Demek ki neymis? Babanin evinde yasarken babanin kurallarini sorguluyorsan, hala babanin evinde yasiyor gercegin degismyormus. Sorgulama sonrasi secenekler, icrata girdigi icin ayri incelenir. Yani oluyormus, olabiliyormus demek ki.
Ayrica: Istemek veya istememek suc degil tabii. Ama bunu icrata gecirmek suctur. En azindan benim ulkemin sinirlarinda.
Din devleti isteyenler Ay'a tasinsin.
şeriat istiyeceğinize kadına toplumda birey olma hakkını sağlayan mustafa kemal atatürke sabah öğle akşam dua edin...Özelliklede bayanların Atatürke sahip çıkmasını hiç anlamam..kardeşim arap ülkelerindeki kadınların hallerini hiçmi görmezsiniz,farklı olacağınızımı sanırsınız bilmemki..
eğer ki ceza sistemi mahkeme sistemi şariata uygun olsaydı bu ülkede suç neredeyse biterdi gerçi ülkedeki insanların hepsi Kuran-ı Kerime göre yaşasaydı ülkede hiç suç kalmazdı.Zenginler Fakirlere destek çıkarde vs. vs. sanırım hayat çok daha güzel olurdu ama bizler bir hiçiz ve bunları uygulayacak ne iman ne güç ne irade ne akıl ne adalet hiç bir şey yok bizlerde bu sebepter ötürü hep gönlümüz yanarak bu güzelliği düşüneceğiz sanırım :((
benim anlamadığım islam bir din.insan bunu içinde yaşar ve ya yaşamaz.oonu kendi bileeğidir.dinin siyasette ne ii var allahasen.dinle devlet mi yönetilir.hadi yönettin bak ortaçağ avrupasına bide şimdiki avrupaya bak.biri katolikle yönetildi diğeri cumhuriyetle,demokrasiyle.bırakın artık din siyaseti düşünceleri.onlar çok eskidi.dünya değişiyor ve gelişiyor.adamlar neler neler yapıyolar siz hala neyi konuşuyosunuz.bu tür gereksiz düşünce ve tartışmalarla ülke falan gelişmez yurdumun insanları.
şu saydıkların sözüm ona avrupa papaları var yeri geldiğinde de bal gibi mudahale ediyor siyasetesiyasi liderlerle görüsmeler yapıyor vs vs bizde de halife bu görevi yapıyordu ama sırf islam dünyası birdaha birlesemedin biraraya gelemesin diye ne kadar kan dökersek dökelim bir baskanları olmadığı icin hep sürünsünler diye kaldırıldı halifelik laiklik zırvalıklarıyla bak bakalım dünyada kac laik ülke var !
doğru düşünüyorsun arkadaşım kuran daki gibi uygulanırsa güzeldir dışına çıkılırsa kötüdür.
+1 teşekkürler
Şariat olsa ne olur olmasa ne olur insanlar bir birine saygı duymadıktan sonra biri kapalı diye laf eder biri biraz acik diye sanki namus bir bez parca ile korunucak birşeymiş gibi şeriat istiyenler gitsin olan ülkeler baksinlar herkez kendi işine geleni istiyor anlamıyorum müslüman olmak değil sorun benim inandim şeye onun onunu inandi şeye benim saygı göstermem gerek bunu anlamayan mermer kafalar olduktan sonra dini silah gibi kullanalar cikar yine
Şeriatı nasıl sevmeyeyim ki , o sadece nefsin kırbacıdır. NFK Evet isterim hüküm vermek alemlerin rabbi olan ALLAH (c.c) mahsustur. Şeriat = ALLAH (c.c) hükümleri ve kanunları. ADALET. Ben Şeriatı kabul etmiyorum diyen Kuran-ı Kerimi red etmiş ve kafir olmuş olur. Müslüman Şeriat yani ALLAH (c.c) Kanunlarını kabul etmiş insandır.
Ben öyle düşünmüyorum açıkcası. Dünyada şeriatla yönetilen ülkelere bakınca, fakirin baskılandığı, zenginin ise gene normal yaşadığını görüyoruz. İslamın kurallarını kadın üzerinden şekillendirmeye çalışan adamlar görüyoruz. Aynı şekilde bir kısmını kabul edip, diğer kısmını yasalaştırmayan yaşamlar görüyoruz. Ben müslümanım. Fakat bir ülkenin yönetimine dinin karışmasını doğru bulmuyorum. Her dinden, her dilden insan yaşayabilir; kimsenin başkasının dininde yönetilmeye ihtiyacı yok.
O ülkeler bizi ilgilendirmez. Allah'ın koyduğu kurallardan şüphen varsa sen zaten müslüman sayılmazsın. Kuranda ayet var, bizim emirlerimizle yönetilin diye. Bu ülke sizi Kuran'dan da her şeyden de mahrum bıraktı
ne bildin hemen mahrum olduğumu? Hangi ülke seni ilgilendirir veya? Türkiye'de islamın şartlarını sağlayacak, kanunlaştıracak kaç adam var? Din sömürünün birinci eli bu ülkede. Müslümanım diyene laf söylenmez oldu. Onlard gördüğün gibi yapmadığını bırakmıyorlar. Neyse senin mantaliten zaten yargılamaya yönelik; anlaşamayız.
O ayetin yorumlandıran İmam-ı Azam var, sahabe var. O ayetin anlamı devlet sistemidir. Sahabe dediğimiz insanlarda bizzat peygamber efendimizle konuşmuş insanlar.
Boş olan sizsiniz maalesef.
Sadece müslümanım demeyin yeter. Kim dost kim düşman açıkca bilelim
Güncellemeyi neden sildin? Zoruna giden bir şey mi vardı?
Cevap veremeyince hep siler misin böyle :)
Allah çarpsın ki, müslüman değillerdir diyen ben değilim. Kim buluyor musun? Hz. Muhammed efendimiz. Senin peygamberin yani. Allah'ın emirlerini reddeden dinder çıkar diye sözü var. Ama sen peygamber olarak kemali bellediğin için normal
hadi iyi geceler. Umarım doğru yolu bulursunuz
katıldım size pentin hanım
Din tekdir, her peygamberle birlikte gelen dini yaşama şekli şeriattir. Yani şeriat islamın kendisi.
Şeriatı bilmeyen müslüman olur, bilip de istemeyen kişi ben Allah'ın emrini istemiyorum demiş olur.
Bu biraz namazın farz olduğunu bilip kılmayana benziyor. Tabi bu şeytanın yaptığına benzer.. İnanıp, sana karşı geliyorum diyor yani. Bir süre sonra söylediği veya inandığı.. birisi ağır basar Allah korusun.
Şeriatın ne olduğunu bilip de bu islamda yok, tanımıyorum diyen Müslüman olmaz.
Osmanliya gelirsek. Türkler Osmanli Torunu degil, Osmanli bir Türk devleti degildi ve Osmanlida Seriat yoktu.
Osmanlida Oglanciliktan , Icki partilerine kadar hersey vardi. Osmanlidan haberiniz yok sacma sapan biz Osmanli torunuyuz deyip atmayin.
Şeriatla yönetilmesi kesinlikle harika olur ama ne derece gerçekten Kuran-ı Kerim de geçtiği gibi uygulanır orası mechul.
şeriat olsa ah keşke... şeriat demek Allahın kuranın emirlerine harfiyen uymak demektir... şeriatla yönetilen ülkelerde en ufak hırsızlık yapanın bile kolunu uçururlar...
elhamdürüllah müslümanım şeriat kanunlarıyla yönetilmek istiyosan şeriat kanunlarına göre yaşa arkadaşım başkalarının yaşam tarzı seni ilgilendirez kendi şeriatını yaşa
Kuran da şeriatın ş si yok. Tülbendin çarşafında. Açın okuyun inanmıyosanız.
Kuran'da kural yok diyorsun yani :D gülelim
Kuran' ı 4 kere farklı yayın ve yazarlardan Türkçe mealini okudum. Çoğu hadis-i şerifide, ben böyle bişeye rastlamadım. Burada müslümanlık tavlıcak son kişilerden olabilirim belki ama neyin yazılıp neyin anlatılmak istenildiğini bildiğime eminim. Sanada tavsiye ederim. Sayısız kitap, roman okudum. İnan hiç bir kitabı ben 4 kere okumadım ve bu kadarda beğenmedim
Eyvallah :)
sen haklısın derken ironi yapmış. anlamadın galiba :)
Yok yetmedi. Açsana bana şu konuyu ya. Kadının taşlandığı, 3 kız evladından birinin toprağa gömüldüğü, her ne suç işlediyse kolu bacağı kesilip idam edildiği DİN- KURAL - VİCDAN HANGİ İSLAMDA PİSLİK HERİF. ALLAHTAN BAŞKA BİR KULUN CAN ALMASINA HANGİ İSLAM MÜSADE EDER. Bana şunu açıklasana ya gözünü seviyim.
Yaz bak sizin dediğiniz kanunda neler geçiyo. İran da Arabistanda uygulanan şeriat mı zannediyosun. Onlar şeriat müslümanı normalde dimi herkes böyle biliyo. O şeriat kralları bile sizin bildiğinizi zannettiğiniz kanunların yarısını uyguluyo. 4 kadınla evlenmekten, karılarınn kızlarının yüzlerini kapatarak namuslarını koruduklarını, halkı en basit ve en etkili şekilde yönetmekten başka hangi kanunu kullanıyo.
Şeriatın kanunu böyle. İranda 2 tane banka var. İslam adı altında tanıtıyolar bunları. Nedense global banka bunlar ama. Banka nasıl kar eder faizden eder, faiz Kuran' a göre nedir haramdır dimi. Arabistanı saymıyorum zaten dansözler kadınlar paralar ölümler havada uçuşuyo. Yeryüzündeki en fazla şeriat bu. Kullanmazlar isteselerde. Cahiliye devri falan hikaye şeriat şeriattır. Sizin Kuran' a yakıştırdığınız şey sonuçta dimi bu. Ataistler nasıl kıs kıs gülüyo dimi
Ben bildiğimi söylüyorum konuşuyorum. Şeriatıda Kuran-ı ' da bilmiyosunuz. 2 si hakkında gelip burada atıp tutuyosunuz. Mikrop kadar bilginiz olmadığı halde ne savunduğunuzu bilmeden karalıyosunuz buraları. İnşallah bir gün hayatınızda birşeyide kendi gözleriniz ve kulaklarınızla öğrenirsiniz.
Kuran da çarşaf ve tülbend eşarp bunlar bahsedilmemiştir. Kadınlar vücut hatlarının belli olmayacak şekilde korumalı ve saklamadırlar diye geçer. İlk şeriat uygulandığında bundan 200 300 yıl öncesine kadar kız çocukları gömülüyodu. Kendini bu konuda bilgiden sayan karaktersiz herif. Ufacık vicdanım varsa söyle bana şunları cevaplasana tek tek o zaman. Madem Kuran da şeriat var
- Kadınların, kızların taşlanıp gömülmesi
- Cinayet, hırsızlık, tecavüz gibi sebeplerden insanların çeşitli organlarının kesilmesi veya canının alınması
- Allah tan ve Azrail den başka hangi varlığın can alabilme yetkisine sahip olması veya erişmesi.
Bunları cevaplasana bana be insan evladı madem bir b*kbiliyosun söyle. Senin ne olduğunu bilmeden bahsettiğin "şeriat" toplum düzeninin islam adı altında caydırıcı (vahşice) kuralları koyan şerefsizlerin yönetim şeklidir
Sen neye dayanarak bu katliamların bu vahşetlerin Allah adına yapıldığını' Allah' ın sözleri, emirleri olduğunu , Yüce Muhammed' in buna kefil olduğunu nasıl savunursun
şeriat zaten var.. fakat şeriatı uygulamak için illa devletinmi şeriatı getirmesi lazım..? bu sefer Allah tan korktuğun için değil devletten korkutuğun için uygulamış olacksın.. bunu ayırt edebilmemiz lazım..
yeryüzündeki en saçma yönetim şekli, dinsel faşizm. isteyenin aklında zoru vardır.
Ağzı olan konusuyo işte kitabı okumamış dünyadan haberi yok bilgisi yok fikri yok zikri var güzel soru 5*
Müslümanım ve Şeriata karşıyım
Hadi kırbaçlayın beni ya da kellemi kesin
Dini ve siyaseti birbirinden ayır önce
Bu zihniyetle yol alıyosun polemik amaçlı soru soruyorsun
Neden gizlisin?
Kimden korkuyosun?
Kişi kendinden bilir işi.
Sen çok altında kalmışsın
Ama altlarındayken çok bağırdığın için sesin cırtlak geliyor
O... seni
Zoruna mı gitti kardeş zoruna ay ay ay :D :D Zora gelince küfüre yelten model yobaz zihniyet :)) Benim öz abilerim senin tadını alsa altlarından alabilene aşk olsun.
Senin öz abilerin satıcıların mı oluyor :) Sen dudaklarını gösterip müşteri çekiyorsun burada :)
u1312.hizliresim.com/1j/n/vq0bp.jpg
Gel vatandaş geeeeel. Saati 10 tele :D
senin bu dediklerini öğrenseler o büzüşmüş ağzına verirler sen ne diyosun. Senin baban seni satıyor mu aile nası satar öz evladını bacısını şaştım kaldım. Zavallı mahlukat yazık sana sen siyaset ayağı ile dikkat çekmeye çalışıp erkek bulmaya çıktın değil mi siyaseti de becerebilse başörtünü aç da beynine biraz oksijen gitsin
senin gibi başı kapalı o*dan da bu eylem beklenir :D
şimdi bilişim suçundan ananı siktim senin
Her gerçek müslüman, 1gün bana gelsene gazoz içelim
Sana katılıyorum aslında ... hakikaten uygulanabilmesi kaydıyla ki dünyada hakikaten uygulalabilen ülke var mıdır bilmiyorum?
Şeriat ne onu anlamak lazım, şimdiye kadar şeriat insanlara öcü gibi gösterildi. Erken bu konuları konuşmak için, insanlar hazır değil bence.
Din konusu herkezin özelidir. Siyasete din katılmaz , Türkiye laik bir devlet.
Demek istedim şey laik bir devlet dini millete zorlamaz.
Sen müslüman mısın? Tek soru
evet kökenimde Türk
laik mi püff ne güldüm yok öyle birsey kuzuumm :))
Türkiye laik bir devlet aklınıza sokun canlar bak iyi davranyorum :)
kur'anı kerim tağutu red edin diyor. Allahın hükmü ile hükmetmeyen kafirdir diyor
tağut nedir bilir misin?
her beşeri sistem. yani şeriat dışındaki her yönetim sistemi nefis şeytan vs. sen müslümansan tağutu red edeceksin senin savunduğun laikli bir tağuttur.
firavunda bir tağuttu neden firavunu savunmuyorsunda laikliği savunuyorsun. müslümanım diyorsan Allahın emirleri dışındakilere baş eğmeyeceksin.
Allah olmadığına göre kimin müslüman olup olmayacağına bilemezsin
sen ole dusunuyorsun dıye olan bıseyın var oldugu ercegını degı.tırmez. velev kı allah yok haşa ben bişey kaybetmem ama ya varşa . o 6 ok sana girer
Bişey dicem :) Türkiye Türk devletlerinden birisidir değilmi? Türk devletlerinin hepsi sekülerdir sen bunu biliyormuydun aceba? :)
Osmanlı seküler dimi jkjhhjhhhj
Osmanlı devri kapandı, Osmanlıyı kimler kurdu bir göz at, sonrası boş , oda sona eren bir Türk imparatorluğunda biridir. O devirler kapandı.
sende osmanlı torunusun ya ne diyim be sana yazıklar olsun
turk sevletlerının hekps sekuler dıyorsun kac turk devletı var ? ıngılızlerın dotunu yalayan kıbrıs mı nufusun 2/3 rus olan kazakıstanmı menfaatı ıcın babasının oglunu bıle satan bı kızmı yahudı bı kısmı acem bı yanı rus olan azerılermı... seculer potansıyel satıcılar. soldıgın yes turk devletlerının 300o yıllır seculer yemını varmıs gıbı yazmıssın sankı...
İslam hoşgörü dinidir böyle düşünmeyene ölümmm
Müslüman istemeyen şeriat var, siz ne diyönüz?
tanımıyorum demiş olmaz istemiyorum demiş olur. dinin kurallarını yerine getirmezse de cezasını kendi çeker.
şeriat sistemine karşı çıkmak zaten tanımamaktır
tanımamak çok farklı bir şey. müslüman olup düzenli olarak ibadetlerini yerine getirmeyen milyonlarca insan var. bunlar ben müslüman değilim, müslümanlığı tanımıyorum demiyorlar. istemiyorsa yapmaz cezasını da çeker.
sen bazı şeyleri çok yanlış anlamışsın ya da anlamak istemiyorsun.
olur, memlekette çok var :/
Gece gece saçmalamaya bire birsin git uyu
şeriatsız islam müslüman olmaz
ya bir s.gidin
müslüman değil süslüman olur o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar