#KendiniSev 💜
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Derin bir soru...
Hani bir söz vardır ya; "Olmamasına razıyım. Oluyormuş gibi olmasın yeter" İşte hiçbir insan sahip olamadıkları için kendini günden güne yıpratmaz. Çünkü zamanla sahip olmak istedikleri şeylere sahip olamayacaklarının farkına varırlar. Alışma evresi yani... Sadece oluyormuş gibi olupta olmayan şeyler için kendilerini yıpratırlar ve üzerler.
Hayattaki beklentilerimiz, istediğimiz şeylerin olmayışı..
Mutsuz hissetmemize sebep olacak bir sürü şey var.
Teşekkürler. :)
Ricalar 🧡
Gulmenin kıymetini bilseler, üzmezler 😃 Insanlar tatminsiz yaratıklar 😃
Gerçekçi olmadığımız için ama hayalsiz de yapamadığımız için.
Cevap
56Cevap
Maddi yonden yagiyor ama huzurum yok mkdumun dunyasin da suclusu benmiyim hic mi mutlu olmaya calismadim saniyolar anlamiyorum srfsiz insanlar mutlulugumu her turlu kestiler asik oldugum kizi evlendirdiler ben hayata nasil baglanacam. kime nasil baglanacam he hic sormazlar neden boylesin diye sadece trip...
Beklentilerimiz olur gerçekleşmesini arzularız ama gerçekleşmediğinde üzülürüz bazen olmadık şeyler için cnımız sıkılır kafaya takılmayacajk şeylerden moralimiz alt üst olur biz istemesekte ister istemez kendimizide karşımızdakinide üzeriz oluyor işte böyle şeyler
https://vocaroo.com/i/s0j8UEQtHXfF bu ses kaydını dinle Arkadaşım
Evet, katılıyorum.
Maskelerini takarak mutlu olacaklarına inanıyorum. Ha gayret onlara...
Üretilmiş açılara daha bağlı, sahip olmak üzerine kurulu yaşam biçimi ve "çok derin düşünüyorum ben lan" algısı...
Biraz aristo, biraz Niçe, biraz Ayn Rand, biraz Fuko okumak işimize gelmiyor.
Motivasyon için sarıldığımız şeyler herkesleşme üzerine kurulu olduğunu fark etmemek için fena direniyor insanlar
Evet kesinlikle kimseden beklentimiz olmadığında daha çok ilgi görürüz daha mutlu oluruz küçük şeylerle mutlu oluruz beklenti olursa ve karşılık goremezsek hayal kırıklığı olur
Çünkü depresifiz aksnjasn ben de kendimi hep kötülüyorum obezin tekisin bacakların çok kalın çok sivilcelisin falan diye. Modumu düşürmeyi seviyorum. Sebepsizce.
Ya beklentisi yüksek olanların biz beklentisi az olanlara yaptıklarını da hesaba katarak yeniden bunu düşünürsek, o zaman yine aynı cümleleri söyleyebilir misin? Benim bu yaşamdan beklentim çok az, sen istediğini al benden ve bütün değerlerimden, birde bunu mu söyleyeceksin yoksa?
Şükürsüz olduğumuz ve beklentilerimiz çok olduğu için üzer.
Herşeyden önce kendim diyemediği için üzer. Kendini 2. Plana attığı için üzer.
Ne kadar doğru söylediniz
Yaptıkları için ya da geçmiste yapmak isteyip yapmadıklarında aklı kaldığı için... Şahsen böyle tabi kişiden kişiye değişir.
Umutlarımızın, hayallerimizin peşinde koşuyoruz, yakalayamıyoruz. Bunları yapmayı bırakırsak da, hayatın heyecanı meyecanı kalmaz. Azalttığımızda, daha az üzüleceğiz ama yine de üzüleceğiz. Risk alalım, ya batarız, ya çıkarız.
Herşeyin cevabı var ama bunun yok.
Verdim cevabını 😌
Güne müthiş bir enerji ile uyanıyorsun günün içinde mutlaka seni üzen biri çıkar bu bir beklenti değildir. Bu kırılmadır. Beklentiler daima üzer ama insanlar birilerinden bir çıkar beklemese de birileri insanları daima üzer. Sanırım hepimiz benciliz.
Ben severim kendime ruhsal olarak eziyyet etmeyi. Sebenini bilmiyorum ama galiba rahat batiyo bana😂her sey yolundayken mutluyken bunye alismadigi icin ters tepki veriyo o yuzden en iyisi aci. Aci olgunlasdirir bir nevide
insanlar üzüyor bence , biz değil.
#melankolikduygular
Dediğin gibi fazla beklentiye girmekten, olayları akışına bırakmamaktan
Zor olmadan hayat olmaz yaşamak bir insanın en doğal hakkı ama iyi ama kötü kişinin kendi kararları doğrultusunda ilerler hayatı seçimler bizimdir doğrusuda bizim yanlışıda bize düşen en şekilde hakkını vermek.
Bugün öyle yaptım ya. Babamın eskiden okuduğum öyküyü sonuna kadar dinlediği aklıma gelmişti.
haklısın galiba beklenti ne kadar çok olursa üzüntümüzde o kadar çok olur. beklentilerimizi azaltmamız lazım
Demişsin zaten “beklentilerimiz azalırsa belki bu kadar üzülmeyiz”” bence de
O benim lafımdıııı. Beklentin olmayınca üzülmüyorsun hayatın kanunu bu
Mükemmelliyetçi biri olarak kendimi olmayacak şeyler için üzüyorum degmiyo o ayrı mesele :/
Amaçlar beklenti oluşturuyor, beklentilerin olumsuz dönümlerine üzülmemek elde değil maalesef.
Zor anımda bunu görmek iyi hissettirdi. Teşekkürler
Ya istediğin en basit şey bile olmuyorsa?
Gerçekçi olun ve şu anlamsız pozitifliği bırakın. Hayat ''olsun beeeaaaa'' şeklinde geçip gidebilecek kadar mutlu ve güzel değil.
Hayvan sahiplenince çok mutlu oluyorum ama ölümlerse çok üzülüyorum.
Bence insanı insanlarla kurduğu bağlar üzer.
Beklentilerinin büyüklüğünden kaynaklı...
beklentin ne kadar aşağıda olursa olsun gene de üzülüyorsun inan bana
Zaten bu söz her yerde olan bir söz. Neredeyse tüm paylasim sitelerinde.
, ne kadar az beklenti o kadar az acı diye.
Kalbi kendi kadar bacım olmuş insanların yüzünden üzer insan kendini..
Hak etmeyene değer verdiği için...
Bazı insanlar acılarından beslenirmiş. Ben de öyleyim sanırım ki kendime bu kadar ruhsal ve pskolojik eziyet etmemin başka mantıklı açıklamasını bulamıyorum
Karamsar düşünmeye odakliyiz, birşey kotu oldugu zaman ondan sonrası da hep kotu gidecek diye düşündüğümüzden boyle oluyor
Bir beklentim kalmadı ama yine de üzülüyorum. Sanırım olmaktan korktuğum yerdeyim, en dipteyim yani 😏
neden üzer? gayet güzel bir şey , yarım bıraktıysa üzülür, birini kırdıysa üzülür, ve en önemlisi bazı şeylerin altından kalkamadığı için üzülür
mutluluk denen lanet duygunun günümüzde çok nadir bulunması hüznün ise havadaki oksijen miktarı kadar çok olması nedeniyle sanırım
hayal kurmak serbest ama çok şey istememek lazım hayattan o ne verirse o olsun diyebilmek gerekiyor bence
Neden mi?
Elbet bizde biliriz lafı en inceden dokundurup, içini acıtmasını... Lakin kıyılıyoruz ama kıyamıyoruz sevdiklerimize işte..
Bu yüzden.
Acı içinde olduğunu düşünmek ister. Bu içimizdeki boşluğun getirisi
başkaları üzmüş zaten üzeceği kadar bizim üzmemiz hiçbirşey onların yanında
Cunku gercekten gerizekaliyiz kendini üzenler olarak
Acı cekmek öyle bir icine sinerki insanın? kendini üzmektende mutlu olur hale gelir bir zaman
İnsan herzaman üzer kendini sonra yine umut eder.😭
Umursamazlık anlik mutluluk dan sonra mutsuzluk getirir ama sorumluluklar anlik mutsuzluk dan sonra mutluluk getirir. Nasıl mutlu olunacağı kendi tercihin.
Evet, maalesef hayatta her şey dört dörtlük olamaz, kendimi seviyorum buna mecburum.
Hayallerinin başkası üstünden gerçekleştiğini görünce
Arkadaş çok haklı
Gençler hepiniz ölümlüsünüz. Üzmeyin de üzülmeyin de.
Sorunun içinde cevap, insan beklentisi boşa çıkınca üzer kendini.
Başkaları üzmeden ben üzeyim de diğerlerinin üzmesine fırsat vermeyeyim diye
Gözümüz aç hep daha fazlasını istiyoruz olmayıncada üzülüyoruz
Peki ya beklentiler gayet normal şeylerse bile mi. İnsanlar kısmetli ve kısmetsiz diye ikiye ayrılır. Bunun sebebi budur, beklenti değil
Dünyada 7 milyar insan yaşıyor bu hayat o kadar acımasız ki bazı insanlara acimasiz davranıyor o insanlar nasıl mutlu olabilirki hayat adil değil
Bir insanı en çok kendisi üzer. Çünkü seven, bekleyen, umutlanan, unutamayan hep insanın kendisi..
İnsan Varolan ile yetinmediği için kendini üzer ve hiç mutlu olamaz.
Bunu bende bilmiyorum. Ama hep en kötüsünü düşünür üzerim kendimi
Insan kendini ancak mazoşist duygulari yogunlasinca uzer..
Ve bunda huzur bulur.
Aslında insan kendi kendini üzer başkası değil tamamen kendinde biter psikolojik bişeydir sen kendin istemediğin müddetçe seni kimse üzemez
uzmek istemesek kendimizi uzak dursakta hayat buna izin vermez bir sekilde bulur bizi
Saçma sapan dostun olduğu zaman genelde üzer insan kendini
Çok fazla olanı biteni kafaya takıp düşündüğü için aslında hayatı akışına bırakmak lazım ne insanları ne de düşüncelerini fazladert etmemek lazım
İnsan kendi kendini üzmez. Zaten üzülecek şeyler vardır, o da gerçekçi davranıp bunları gözardı ederek mutlu olmaya çalışmıyordur sadece.
Herşeyi çok kafaya takmaktan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar