Bazen istemediğimiz durumlarda kırmamak için evet, tamam diyoruz. Yapmak ya da içinde bulunmayı istemediğiniz bir etkinlik için veya borç istendiğinde hayır diyemediğimiz zamanlar çoktur. Oysa hayır demek bir erdem değil midir? Sevdiğiniz değer verdiğiniz kişilere hayır diyebiliyor musunuz?
Hayır demeyi büyük kırgınlıklar yaşayarak öğrendim. Başlarda gözümüze “aman ne olacak ki” diyerek küçük gibi gelen fedakarlıklarımız zamanlar karşı tarafın kıymet bilmemesi de eklenince büyük bir yüke ve pişmanlığa dönüşüyor. Her şey tadında güzel, insan çok sevdiği birisi için dahi sınırlarını zorlamamalı ki güzel duyguları kalıcı olsun, keşkeye dönüşmesin.
hayatta ki en büyük derdim , kimseye hayır diyemem , diyemedim de. ailem bu konuda beni çok tenkit ediyor, hayır demeyi öğren artık diyor. ne yapayım kimseyi kırmaya değmez diyorum kendi kendime.
Aslında hayır diyemeyen kişide özgüven eksikliğinin olduğu görüşündeyim bazı noktalarda bazı şartlarda süürekli kabul etmek yanlışda olsa ona ilerde evet diyebilmene etki edebilir o bakımdan hayır dencek yerde hayır diyebilmeli insan
Her konuda insanları mutlu etmek için evet demek yanlış. Yeri geldiğinde sevmediğimiz bir konu için hayır diyebilmeliyiz. Sürekli evet demek bir süre sonra iyi niyeti suistimal etmeye gider. Nasıl olsa kabul ediyor işlerimi hallettireyim gibi...
😀 aklıma ne geldi bu sorunun üstüne, exle makyaj yapmam inada binmişti ben saygı duyacak inadındaydım o da sevmez karar verdim saygı duymuyorsa bitmiştir bitirmeye gidiyorum kesinlikle kabul edemezdim filan görüşelim dedim bir baktım yapmamaya söz vermişim tabi devamı da var da yüz yüze oluncasını işte anla 😊😊
Zaman kılıç gibidir. Sen onu kesmezsen o seni keser. Nefsin en büyük düşmanındır. Sen onu hayırla meşgul etmezsen o seni şer ile meşgul eder @ConTa_VolTa😊
Birçok insan hayır diyemediği için zor duruma düşüyor. Halbuki hayır diyebilmek de bir erdemdir İstismara uğramamak için insan iyilik meleği de olsa hayır demeyi bilmeli abi😞
En İyi Cevaplar