Peki bu sözün doğruluk payını varsayarak, erkeklere neden güven olmaz?

Arthur Schopenhauer'in bir kitabında şöyle bir kısım var;
"Herşeyden önce erkeğin doğası gereği aşkta vefasızlığa, kadının ise sürekli sadakata eğilimli olduğu gerçeği bu incelemeye girer. Erkeğin aşkı, doyum bulduğu andan itibaren belirgin bir biçimde azalır; Hemen hemen bütün öteki kadınlar onu, sahip olmuş olduğu kadından daha fazla çekerler, erkek değişiklik özler. Kadının aşkı ise, özellikle o andan sonra artmaya başlar. Bu türü koruyup onun varlığını sürdürmeye bu bakımdan da olabildiğince fazla çoğalmaya yönelik doğanın amacının bir sonucudur. Bildiğimiz gibi erkek, kendisine yeterince kadın sunulduğu takdirde, kolayca yılda yüz çocuk meydana getirebilir; kadın ise istediği kadar çok erkeğe sahip olsun, ikiz ihtimalini hesaba katmazsak, yılda sadece bir çocuk dünyaya getirebilir. BU nedenle erkeğin gözü hep başka kadınlardadır. Kadın ise buna karşılık tek bir erkeğe sımsıkı sarılır, çünkü doğa onu içgüdüleri gereği ve hiç düşünmeden, gelecekteki doğumun besleyicisi ve koruyucusunu yanında tutup korumaya sürükler. Bundan ötürü erkeğin eşine sadakati yapaydır, kadındaki doğaldır. dolayısıyla da kadının ihaneti, nesnel olarak sonuçları bakımındanolduğu kadar, öznel olarak doğaya aykırılığı bakımından da erkeğinkinden çok daha az bağışlanabilir bir ihanettir."
Belki aradığın sorunun cevabı burada gizlidir.
Fıtratınız gereği doyumsuzsunuz.
İşte bu yüzden tam anlamıyla hoşlandığım adama kendimce bir karar veremiyorum evet aşığım ama birliktelikler beni bu yüzden korkutuyor, bırak bişey yapması aklından başka bir kadın geçerse dahi yıkılırım.
Tam intihar sebebi, aşıksın ama korkuyorsun, bide üstüne platonik aşıksın.🤯
Pardon ama Şopen s. ktirsin ordan..
Bu kinci ve faşizan sorunu kınıyorum 😜
Asıl ben siz erkekleri kınıyorum 👻
güven olmaz sana mesaj atarken 10 kızlada mesajlaşa bilir işte öyle hyvanlar
Güzel tespit 👍😄
tşkrler @huzurparmakuclarında
Söyledikleriyle yaptıkları tutmadığı için.
Ağzından bal damlıyor, bal
Bende bunu diyecektim
Cevap
97Cevap
Erkek olduğunu için kendini ilah sanıyorsa güven olmaz..
Kadının adı çıkarsa ne olur biliyorsun heralde?
Sen sanıyorsun ki en çok erkekler aldatır ve kadınlar korkar veya çok sadıktır.. Aşk doludur bilmem ne..
Hiç mi duymadın hemcinslerinin saman altından su yürütme, karda yürüyüp izini kaybetme yeteneklerini? Şeytani olduklarını?
Kadın kadına plan yaparlar birde. Ölseler ortaya çıkarmazlar. Çünkü kadının ihaneti ortaya çıkarsa yedi mahalle değil tüm şehrin diline düşer. Çünkü kadın şov peşinde değildir e çünkü bu kadınların arasında bir hava caka değildir çünkü kadınlar aslında erkekleri o kadar da sevmez.
Hiç mi gittiğin kuaförde kulak misafiri olmadın be canım hemcinsim benim.
Sen erkeklerin şovvari laflarına ne bakarsın.. onlar anca şov yapar şunla aldattım şu kaaar kişiyle yattım ettim.
İşin aslında kadınlara güvenilmez de neyse..
Erkekler inanmazlar buna. Hoş, inanmasınlar da zaten, hak etmiyorlar o kadar sadakati, uyusunlar ayakta oh mis :))
Kadınlar için tehlikeli oldukları söylenir ancak bu söze göre erkekler daha tehlikeli demek ki. Sebebini ben de bilmiyorum.
İnsanlara neden güven olmaz olarak okuyorum sorunu. Çünkü çiğ süt emmis insan oğlu, var en kralının bile içinde bir parça ihanet duygusu.
Tabiatlarında çapkınlık olduğu için. Diğer sebepler iki cinsiyet için de geçerli.
En ufacık bir zayıflık anlarında başkası ile olabilecekleri için (yatmak değil sadece konuşmak dertleşmek hatta partnerini /eşini kıyaslamak ta dahil) güven olmuyor yani illa bir tartışmada kendileri haksız sa bunu kabullenmek yerine ona haklı ve yüce olduğunu gösteren biri ile 1 saat bile olsa ego ben tatmini yaptıkları için güvenemiyoruz.
Çünkü onlar çoğu kıza yakınlık ve ilgi gösterirler. Bizde ilgi gösterdiğinde bizi sevdiğini veya hoşlandığını düşündüğümüz için beklentiye gireriz, halbuki genelde her kıza böyle davranıyordur. Aslında birazda kızlarında beklentisi gerçekleşmediği için böyle bir söz söylenmiş diye düşünüyorum.
Ya şu kızlarında Cahilliği beni benden alıyo o nolacak? Yani erkek milletine güven olmaz ozaman babana da güvenme a q. O söz cinsel anlamda erkekler genelde sevmese bile 1 günlüğüne yatmak için kızları kullanır o anlamda güven olmaz bunun için yalanda söyler kandırır da ilk günden gönlü bol gözükür centilmen gibi davranır. Şimdi Türkiyede eşşek s. iken at si. ken adam kaynarken senin bunu bilmemene ne demeli?
Bu cümleyi soyleyen kisi mutemelen feminist bir kadındır.:) Tamamen hakli ben erkek olarak kimseye bagli kalamiyorum. aldatmak dogamda var sanırım vurdum duymaz birisiyim hayati akisina bırakıyorum. bu sayede mutlu oluyorum. siz siz olun erkeklere bazi konularda. gercekten güvenmeyin.
yeter ya erkekleri kötülemekten başka bir bildiğiniz yok sanki siz kızlar çok iyisiniz bana göre tehlikeli olan sizlersiniz nerde şerefsiz varsa onlarla çıkıp hayatı yaşıyorsunuz sonrasında efendi erkeği arıyorsunuz ınseAllah oyle erkekler böyle kızlara nasip olmaz
Ben 29 yaşındayım bırak erkekleri insanlara güvenmiyorum babana güvenme demişler güven gibi yap gitsin
Saman altından su yürütürler. Tek dertleri donları onun için güven olmaz. En pırlanta kadını bile aldatırlar. Genelleme yapmıyorum ama yarısından fazlası böyle.
Bunu cinsiyete yapıştırmak doğru olmaz. Bazı kadınlara da güven duyulmaz. Kişilikle ilgili. Ben de diyorum erkeklere güven olmaz diye bu yaşantıyla alakalı. Ben beni yarı yolda bırakıp giden erkeğe denk geldim :)
Kardeş kadınlar aşırı duygusal oldukları icin yaptıkları gittikleri herseyi sevgilileriyle yapmak ister onsuz hayal kurmazlar ancak erkekler okadar duygusal olmaz yapı ile alakalı buda hayal kırıklığına sebeo oluyor.
sanki güvendiği kişi dört dörtlük çıkacak gibi... saçma ve salakça birşey... işin sırrı guvenilmeyen aceleci guvenilen uzun vadede... ama sonuç aynı yere çıkıyor. .. seks seks seks biri işi bilir biri bilmez bu güven değil
Aslında öyle bişey olmasının sebebi erkekler kadınlara yaptığı birçok uygunsuz tavırlar hareletler hatalardır ve ondan dolayıda böyle bir laf ortaya çıkmış
Gayet de güven olur. Ama erkek olsun kadın olsun bencil varlıklar olduğu için , kendi hiç acı çekmesin , zor görmesin istiyor.
Sonra da ona güven olmaz , buna güven olmaz.
Yalancı ve çapkın olduğu, sadakat olmadığı için. Bunlar yoksa güvenebilirsiniz
Çünkü 40 takla atan olduğu yerde parende atan ve yalanın biri bitmeden diğerini söyleyen
Erasmustayken polonyaya bir sürü türk gelmişti. Erkeklerin yüzde 99 u sevgililerini aldattılar yattılar birileriyle. Orda gördüm ki gerçekten sözlerine güven olmaz. Bu konuda kendilerini pek tutamıyorlar. İradesizler o yüzden güven olmazz
Nefislerine çabuk yenilebiliyorlar,(genele yakın) Sözlerinin arkasında duramıyorlar, Hep bir yalan bahane üretmeleri bitmiyor vs. İstisnalar oluyor da işte denk gelebilene
Tüm kadınlara aynı orantı da ilgi gösterdikleri için.
Böyle bir genelleme yapılamaz. Neden erkeklere güven olmasın? Kızlarda olduğu gibi erkeklerde de biraz çürük olabiliyor. Ama o çürükler yüzünden böyle bir genelleme yapılamaz.
Dostluk ve arkadaşlıkta biz erkekleri çok güvenilir buluyorsunuz ama.
İşte bu böyle diyenlerin ikiyüzlülüğü... "Erkeklere güven olmaz" diyen birine güven olmaz esas...
Erkekleri terbiye etmek çok basit de beceremiyor kızlar
Yazayım
Herkes aynı değildir bence insana her güzelliği yaşatacak erkekler de mevcuttur daima hayatta 😍
Erkek var güvenilmez erkek var güvenilir. Karaktere bağlı.
kadınların tercihi aslında bu , neden güven olmasın ki , 8 yıllık evliyim hiç aldatmadım mesela eşimi , düşünmedim de.
Bence gerekli olan kan penise hücum ettiğinde sağlıklı hareket edecek olanaklara sahip olmayabilecekleri için olabilir.
Cinsiyetle bir alakası yok ve hiçbir zaman da kullanmam bu lafı karaktersiz insanlara güven olmaz erkeklerle bir alakası yok. Bütün genellemelerin çoğu zaman altı boştur bunda olduğu gibi.
Her firsatta merhametsizlik yapip aldattiklari icin olabilir mi acaba?
Cinsiyet ayrimi yapmak istemem tabii kadinlarda da var elbett bu durum..
Erkeklere güven olmaz diye bişey yok, yalan söyleyen kandıran her kişiye güven olmaz. Bu kız içinde erkek içinde geçerli.
aynı söz kadınlar içinde söylenir..
insanlara güvenmemek lazım artık..
Sanki sizin çok güven olur hayır yalan söylemiyorum derken bile ayak üstü 10 tane yalan söyleyip bunlar ufak pembe yalan diyorsunuz
Kadin milletine de güven olmaz.
Cinsiyetle alakasi yok bence.
Kisilikle alakali birsey.
Bu devirde kimseye güven olmaz o da ayri bir mesele..
kadınlarında erkeklerinde hayin olanına güven olmaz demek daha dogru bunu bir cinsiyete mal etmek çok yanlış
Sizde birçok erkeğin peşinizden koşmasindan rahatsız olmazsanız sizede guvenden doyum olmuyor.
Bazı erkeklere güven olmaz, bazı erkeklere güven olur.
Aldatma potansiyeli, uckuruna hakimiyetine oranla bagli oldugu icin.
Bu sözün doğruluk payı vardır ama genelleme yapılmamalı. İki taraf içinde söz konusu bir durum.
erkeklerin aklı bence daha çabuk karışabiliyor bu yüzden
Allahtan erkek değilim çok şükür adamımda güvensiz değilim cok sukur
İğrenç fikirlerine sahip çıkamadıkları doğru. Feci misandristim
Bu genel bir kanıdır. Fakat her erkek güvenilmez değildir..
Bizlerde, karşı cins hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz nasıl olacak?
Çünkü bedenlerini beyinleri değil alttaki makinalar yönetir 😂
ben kadın milletine güven olmaz diye biliyordum ama demek ki erkeklerde var bu kategoride
valla kızlara güven olmaz asıl hatta onunla ilgili argoda bir laf varda neyse söylemeyim
aynı şekilde kadınlara da güven olmaz. iki ucu boklu değnek. en iyisi kimseye güvenmemek.
Muhtemelen çirkinsin sana gelenlerde senle sadece eğlenmiştir evlenmeye gelenin olmamıştır gelen gittiği içinde, artık erkek kısmı sana güven vermiyor
Bu kızlar erkekler olmasa kime yükleneceklerdi bu kadar merak ediyorum.
Bu soru yerine her insan kusurlumudur diye sorabilirsin :D
İnsanlara güven olmaz, evet :) ( Karaktersizlik varsa insanın için de kadını erkeği yok bunun )
Erkekler çünkü açgözlü olduğu için şükür bilmez bir tane ile yetinmezler
Kadınlara çok güven olur , insanlara güven olmaz Tüm peygamberler , islam alimleri ve evliyalar kadındır. Çok da zeki olurlar. Devlet başkanları , iş adamları ve bilim adamları hep kadınlardır.
yaradılışdan gelen lanet olası bir seks dürtüsü var erkeğin o yüzden sürekli farklı kadınlarla seks yapma isteği olabilir buda erkeği güvenilmez yapabilir
aslinda bu soru kisiden kisiye degisir güvenilir erkekte var benim gibi...
Sadece erkekleremi güven olmuyor her iki cins de hayırsız çok var.
Çoğu zaman beyin yerine başka organla yönettiğimiz için
Çünkü erkeklere tek kişi yetmez sürekli daha güzelini daha çekicisini isterler sebebi budur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar