• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

İnsanoğlu nasıl çoğaldı ?

Meyvelipasta
Meyvelipasta Takip Et
Xper 2 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Ateist bir arkadaşım var.

Şimdi biz adem ile havvadan geldiysek onlar ensest olarak mı çoğaldılar, dedi .

Ben havva nın hep ikiz olarak doğum yaptığını biliyorum ama .yinede ensest oluyor . Fikrinizi almak istedim.
İnsanoğlu nasıl çoğaldı ?
Doğum Soruları İkiz Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Hanifislam
    Hanifislam Takip Et
    Xper 3 Yaş: 43
    +1 yıl

Havva anamız çocuklarını dünyaya getirirken ikişer çift ikizler dünyaya getirmiştir. İkizlerin diğer ikisi kaburga göğüs kafesindeki karın boşluğundan çocuk oluşuyor bu oluşumu tetikleyen etken ise meme hücresinden meydana geliyor. Bu oluşuma huri deniliyor. Diğer ikizler ise biri kız diğeri erkek olmak üzere normal rahim içinde oluşuyor. Kromozonları farklı olunca çapraz evlilik sonrası DNA lar kendilerini tamamlıyor. Adem Peygamber ve Havva anamızın o dönemde ömürleri uzun oldukları için farklı dönemlerde birçok ikizleri oluyor çoğalma bu şekilde gerçekleşiyor. Birbirinden tamamen farklı olan ikizler bu şekilde birbirleri ile evlenebiliyorlardı. Bu ilk çifter ikizler den rahimden doğan Habil kaburga kemiğinden doğan kız kardeşi ile evlenmesi gerekiyordu Kabil buna karşı çıkarak kendi öz kardeşi ile evlenmek istedi çünkü o bir huri idi daha güzeldi diğeri ise çirkin idi ya da beğenmemişti. İşte size bir cinayet sebebi daha zaten bu evlilik de gerçekleşmiyor çünkü Havva anamız öz kız kardeşini Kabilden uzak tuttu. Sözün kısası Habil ve Kabilden sonra işin usulüne göre çoğalma gerçekleşiyor. Diğer kuşaklarda çapraz evlilik ile mümkün oluyor. Ayrıca bir hatırlatma daha İsa peygamber de Meryemin kaburga göğüs kafesi boşluğundan dünyaya bir gecede gelmiştir.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Herdaim70cl
    Herdaim70cl Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 38%
    +1 yıl

Cevabı basittir de sen ömrü hayatınca kurcalama, sorgulama diyenlere kulak asma.

Aklını ipotek etmiş kişilerin teraneleri değersizdir.

İnsanın yaratılış ya da evrim ile teori bazında açıklamak mümkün.

İsteğin yaratılış olduğundan evrim kısmını yazmıyorum.

İlk insan Ademdir ve çoğalması Adem ile Havvanın birlikte olmasıyla başladı.

Ademin bir annesi babası olmadığından Adem normal bir insanın özelliklerinden daha farklı yaratıldı ne göbek bağı ne öncesinden gelen genetik bir aktarım yoktu ilkti.

İlk olanın çocukları da ilk yaratılmış öncesi olmayan bir anne babadan geldiklerinden ilk genleri alıyor ve çoğalmalarında sorun olmuyor.

İlk insan ve ilk çocukları annesiz babasız yaratılan Adem ile Havvanın yani kardeşlik oluşmamış genleri aktarıyorlar evlatlarına.

Cevap basittir ancak bu kafa ile yeterince detaylı izah edememiş olabilirim.

Tam tersi Ateizme göre de bir açıklaması var elbette.

Onu da meraklısına yazarım.

12
    11 Yorumla
    • ethereal
      ethereal
      +1 yıl

Meraklısı sürpriz yumurtadan çıktı. Acaba rica etsem benim için yazar mısınız ateistlerin duruma nasıl baktıklarını?

Ve madem çocukları ensest olmuyor, yani kalıtım islemiyor onlara.. ondan sonrakilere de islemesi gerekmez mi? Açıklarsanız sevinirim.

Yorumla
    • ethereal
      ethereal
      +1 yıl

"Ondan sonrakilere işlememesi" .. Yanlış yazılmış.

Yorumla
    • Herdaim70cl
      Herdaim70cl
      +1 yıl

İlk çocuklar annesiz babasız iki kişinin çocuğu olduğundan dolayı çoğalmasında bir sorun olmaz.

İlk çocukların çocukları ise artık annesi babası olan iki insandan geldikleri için durum farklı.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta ilk çocukların aldığı genlerin öncesi yok.

500 karakter sınırı ile iki sorunu yanıtlamayacağım bu sorunun yanıtı tamamsa diğer soruna geçeyim.

Yorumla
    • ethereal
      ethereal
      +1 yıl

Tamam, anladım.

Geçebilirsiniz..

Yorumla
    • Herdaim70cl
      Herdaim70cl
      +1 yıl

Canlı, cansızdan geldi ve bu tesadüf ile oluştu.

Adım adım cansızdan hücreye oradan tüm canlı yaşam formlarına kadar tesadüfen eşleşmeler daha doğrusu sonuda 0000000000000000000 dan daha fazla rastlantısal birleşme ile insana kadar ulaşan canlılar oluştu.

Yaratılış fikrinde ilk insan Ademdir ancak Evrimde ilk insan öncesi olmayan olarak ele alınmaz öncesi değişik yaşam formları olan bir doğal seçim olarak ele alınır.

Haliyle yaratılış düşüncesi evrime göre doğru olmamalıdır.

karakter hakkı bitt

Yorumla
    • Herdaim70cl
      Herdaim70cl
      +1 yıl

Özetlerin özeti ile yanıtlıyorum kusura kalma, gerçi yanlış anlaşılma ihtimalim var amma olur o kadar.

Bu konular en az 3000 5000 karakter ile ana hatları çizilip yazılabilir.

Yorumla
    • ethereal
      ethereal
      +1 yıl

Yok est. Hiç önemli değil.

Ben cevabımı aldım nasıl olsa.. Cansizdan geldigimizi ileri sürüyorlarmış. -Ki ateistler bakımından bakarsak böyle olması gerekti zaten. :)-

Ben başka ele ise yarayan bir şeyi savunuyorlardır diye merak etmistim.

Gerçi başka yok nasıl açıklasınlar durumu Yaradılış'ı inkar ederek.. Onlar da haklı. Hehe.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Yorumla
    • ethereal
      ethereal
      +1 yıl

Yalnız aklıma bir şey takıldı.

İlk başta kalıtım aktarılmıyor diye, sonradan da aktarılmiyor ya.

Şimdi Adem ile Havva'nın çocuklarında kalıtım izleri yok. Onda anlastik, pekala. Fakat oluşan çocuklarında çocukları, (yani Adem'in torunlari) -bir başka deyişle 3. kuşak- kalıtıma sahip. Ve 3. kusagin çocukları da urediginde ensest ilişki olmuş olmuyor mu?

Yorumla
    • deletethisaccount
      deletethisaccount
      +1 yıl

o lanet olasi hayali ateist arkadasina kapak olmustur

Herdaim70cl abimizin vermis oldugu cevap ile

Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Hayali ?

Yorumla
    • KaanHezeyan
      KaanHezeyan
      +1 yıl

@ethereal Ateizmin görüşleri tek bir dayanağa dayanmaz bu konuda farklı farklı teoremler vardır. Genel kabul göreni genel yaklaşımı ile @Herdaim70cl nin anlatımı gibidir. Diğer yandan konuya islami olarak bakarsanız islam ilk insan ademden tek sahış olarak bahsetmez. Ademin bir kavim toplumu olduğu yönünde açıklamalarda mevcuttur. Bir başka nokta ise evrim ve islam ile alakalı. islam evrimi red etmez aksine kabul eder. sadece evrenin bir başlangıçı olduğunu söyler ve yaratma olgusunu bir süreç olarak tanımlar. Ateist ve teist görüşlerin temel ayrım noktaları daha farklı felsefi kuramlarda mevcuttur.

Yorumla
  • UmdeBulut
    UmdeBulut Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 44%
    +1 yıl

Bunu Nihat Hatipoğlu anlatmıştı Havva ikiz kız ikiz erkek dogurunca ALLAH(c.c) Adem e vahiy yoluyla çocukları çapraz olarak evlendirmesini söylemiş ensest olmuyor yani

1
    2 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

İkizler kardes olmuyor mu ?

Yorumla
    • UmdeBulut
      UmdeBulut
      +1 yıl

Tabi ki oluyor fakat ALLAH(c.c)n isteğiyle böyle olmuş benim bildgm bu

Yorumla
  • MrsLydia
    MrsLydia Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Madem Havva ile ademden çoğaldık çok ciddi soruyorum, akraba evliliklerin de bile sakat doğruluyor ise kardeşler arasında yapılan çocuklar nasıl sağlam oluştu?

1
    1 Yorumla
    • Baydogruu
      Baydogruu
      +1 yıl

DNA yapılanması çeşitlenmesi. saf bir genetikten genetik bozukluk bekleyemezsin şu an bu söz konusu değil olmadığı için bu tür sakat vs hastalıklar mevcut oluyor

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

3

Cevap

57

Cevap

• SonKadeh
    SonKadeh Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

Çok ince ayrıntıdır. Hz. Havva bir kız bir erkek doğururdu.

Kabil ile Eklima doğdu bunlar kardeşti.

Habil ilede bir kız kardeşi vardı adını hatırlayamadım.

Kabil, eklima çok güzel olduğu için onunla evlenmek istedi. Hz Adem reddetti. Allahın emri böyle kardeşle evlenemezsin dedi. O nedenle zaten Habili öldürdü. Bunun neresinde ensestlik.

Nasıl olsa insanlık ilerleyecek diye kardeş kardeşle birlikte olmamış.

Habilin ölümünden sonraki olaylar neticesinde bir çok ayrıntı var hepsini yazamam.

Hz. Adem. Hz. İbrahim Hz Nuh Hz İmran bu 4 aile insanlara üstün kılınıp insanlık türüyor.

1
    0 Yorumla
  • 19GeceMavisi07
    19GeceMavisi07 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

Ateistlere göre yaratılan var olan herşey tesadüf sonucu oluşmuş herşey tesadüf insanlığın gelişide tesadüf gidişide tesadüf yani Herşeyin bilimsel açıklaması var hatta tanıdığım bir ateist insanlığın atası maymunlar olduğunu anlatıyor tabi gerçeğin bu olması imkansız kutsal kitaplar insanlığın nasıl yaratıldığını çok güzel anlatıyor ateistler belkide kolayına kaçıyor tesadüf deyip geçiyorlar ama herkesin inancı kendine saygı duymak lazım tabi senin inancına saygı duyuyorlarsa beynini yıkamaya çalışıyorlarsada en güzel cevabı yine sen verebilirsin.

Ilk yaratılış ve kardeş ilişkilerine gelecek olursak eğer anlatmama gerek yok en iyi cevab olarak seçtiğin arkadaş çok güzel anlatmış

0
    1 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Arkadasimda darvinin evrim teorisine inaniyor beyin yikama degil.cokta severim kendisini ama dun konu buraya gelince oyle bir soru sordu bende tam bilmiyordum sizlere sormal istedim.

Yorumla
  • KejeR
    KejeR Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 34%
    +1 yıl

Sonuçta hz. adem ilk peygamber. Allah bu konuda onu mutlaka yönlendirmiş ve ne yapması gerektiğini bildirmiştir. Kafasına göre hareket etti ve şöyle yaptı diye düşünmemek lazım. Çocuklarını nasıl evlendirdiğiyle ilgili bir sürü yorum var. Gerçek olan şu ki; çocukların evlenmesi yöntemini Allah bildirmiştir. Bundan dolayı en iyi yönteme başvurdukları kesindir. ama bu yöntem nasıldır bilinmiyor.

0
    0 Yorumla
  • LargoAntalya
    LargoAntalya Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 47%
    +1 yıl

Evvelâ, bu bir dinî mesele, hem

de dinin teferruâtına âit bir

meseledir. Dine inanmayanın,

hele dinin temel prensiplerini

kabul etmeyenin, bu türlü şeyleri

kurcalamaya asla hakkı yoktur. tr.fgulen.com/content/view/527/3/ saidnursi.de/yazarlar/halil-akgunler/8781-hz-adem-as-ve-ilk-insan-neslinin-uremesi.html

0
    0 Yorumla
  • JosefK
    JosefK Takip Et
    Xper 3 Yaş: 43 , eic 40%
    +1 yıl

Adem ile Havva'nın mitolojik karakterler olduğunu yok sayıp "Ensest mi değil mi?" diye irdelemek, hele hele bunu bir ateistin (karşı görüşü çürütmek adına) yapmaya kalkması absürd olmuş. Zeus yaşadı mı gibisinden kafa yormaya benziyor.

İnsanların nasıl çoğaldığı mevzusu KS gibi geyik aranan bir yerde konuşulası değil.

0
    0 Yorumla
  • deckerloki
    deckerloki Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 34%
    +1 yıl

ıkız oarak bı erkek bır kız cocuk dunyaya geldıler. fakat hıc bırı kendı ıkızı ıle evlenmedı. 40 kardestıler ve hepsı 1.kızıler 2 ıkızlerle 3.ıkızler 4ıkızlerle evlendı capraz usull ıle. ha dıyeceksın. o da ensest oluyor. senı yaradan allah sana beden verıyor nımetler erıyor cana kalp verıyor hayat verıyor bu kadar muazzam bı sıstemı kaınatı sana hzımet ıcın veıyor . bır bıldıgı varkı hz adem ve havvayada bu emrı verıyor..

0
    0 Yorumla
  • Proskinitis
    Proskinitis Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 40%
    +1 yıl

İnancım var fakat adem ve havva konusuna bu şekilde bakmıyorum Adem ismi yazının icadı ile başlıyor ilk insana verilen ad aslında mit yani efsane A- harfi; ilk ses -Dem ise; kan demek Sümerlerin inancına göre Afrikadanın bir bölgesinde tam orayı hatrlamıyorum maden işcisi diye bahsediliyor

0
    0 Yorumla
  • nolans
    nolans Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

5* verdim meyvelipasta severler derneği üyesi olaraktan soruya gelince bende arkadaşın gibi aynı sorunun cevabını aradım ama her türlü haliyle ensest oluyor. yok ikizler yok bilmem ne yok çapraz usul sonuçta aynı anne baba ensest olur ilişkiler. ya hepimizin akraba evliliği olduğuna ya da hayatın rastlantısal olduğuna inanırız.

0
    2 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Meyveli pasta sevilir tabiki :) tesekkur ettim.

Yorumla
    • nolans
      nolans
      +1 yıl

sevilir tabiki :D rica ettim

Yorumla
  • Besonen
    Besonen Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

havva anamız hep cift cift doğurmustur..yani bir kız bir oğlan ve sanırım 20 cift doğurmustur ve en son Şit (a.s) tek olarak doğmustur. ve bizde ondan olduk takii nuh a.s kadar nuh a.s 3 oğlu vardı..

ham, sam ,yafes bu 3 oğluda dağıldılar biz bu 3 oğlun bir kolundanız aynı zamanda da nuh A.S ikinci adem de derler. :)

0
    0 Yorumla
  • grandcannon41
    grandcannon41 Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Kuran ve tefsiri , sonra değiştirilmemiş haliyle bulabilirse eğer diğer kutsal kitapları okumalı.

Kur'an da açıkça bu olaydan bahsedilmiyor bildiğim kadarıyla.

Kesin bilmemekle birlikte , Adem ile Havva'nın klasik bir cinsel birleşme sonucu değil de topraktan yaratıldıkları için herhangi bir ensest durumun söz konusu olmadığını düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Pellow
    Pellow Takip Et
    Bilge Yaş: 43
    +1 yıl

Bunu bende hep düşündüm. Kıtalar arası ulaşım nasıl sağlandı? Amerika ya kabileler nasıl ulaştı ya da Avustralya ya aborjinler nasıl gitti? Siyahi çekik gözlü slav ırkı arap vs nasıl oluştu?

2
    2 Yorumla
    • Proskinitis
      Proskinitis
      +1 yıl

"insanlığın ayak izlerini izle belgesel" herkes afrikadan dünyaya yayılmış görünüyor iklim farkına göre evrimleşmişiz

Yorumla
    • sonsair
      sonsair
      +1 yıl

Dünya ilk yaratıldığında tek kara parçasıydı sonradan ayrıldı.Eğer haritaya bakarsan anlarsın.Resmen yapboz parçası gibi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

saçma konular var akıl yorsan dinsiz olursun ateist olursun kafamı çok kurcalayan sorular var bunu kendini dindar olarak görenlere soruyorum sorgulanmaz böyle şeyler deniliyor en basitinden kısacası serdarın dediği gibi kafamda deli sorular kolayca çözemiyorum...

1
    3 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Kurcalanmaz diye birşey yok merak ediyoruz ogrenmek istiyoruz. Gayet normal birsey.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bende aynı fikirdeyim

Yorumla
    • deckerloki
      deckerloki
      +1 yıl

evet merak edeıp dogruyu bulmak gayet normal. ıslamın ılk emrının oku olması da bu gerrcege vurgu yapar. hatta bır bılım adamının allahı bılım yolu ıle bulması cok dah makbul akbul edılır. bır bılım adamının bır ssaatlık dusunmesı ve calısması cahılın 40 yıllık ıbadetınden hayırlıdır buyuruyor yuce allah. amma velakın on yargısızı ve kotu nıyetle yaklasmamak kaydı ıle

Yorumla
  • miyaaavvv
    miyaaavvv Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

insan tek olan iradeden bölündü ilk olarak bunu yadırgadı çünki irade engeltanımazdı fikriyatı sınırlandı sonrda dünyaya gönderildi dünyadan kasıtta boyuttur yani bu boyuttaki oluşumların türemesinin nasıl ve hangi inayetle olduğunuda kimseden değil ondan öğrenebilirsin

0
    0 Yorumla
  • mephistotales
    mephistotales Takip Et
    Xper 4 Yaş: 42
    +1 yıl

arkadaşın haklı. ama senin ki de inanç eğer inanıyorsan bir şey demek bize düşmez. lakin akla mantığa yatkınlık arıyorsan adem ile havva sadece bir hikaye. hemde sümerlerden kalma bir hikaye. tıpkı "amin" kelimesinin teb tanrısı "amon" dan, "rab" kelimesinin mısır tanrısı "ra" dan geldiği gibi...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Matematiğim iyi değildir ama temel matematikten bir işlem yapayım qwe İki kişi var ortada sonra bebeler oluyor. Zaman geçiyor başka bebeler oluyor kuşak farkı oluyor. Sonra farklı kuşaktaki kardeşler çiftleşiyormuş. Yani tüm yazılanları unut kardeş kardeşe.

0
    0 Yorumla
  • yalvar_yakar_sevisen
    yalvar_yakar_sevisen Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 37%
    +1 yıl

bazıları nihat doğmuştur toplumdaki bukadar gerizekalıyı akraba evliliği olmadan açıklamak bence daha büyük bir sorun allahın işi de geç

0
    2 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Ona mantıklı bir şekilde aciklamam gerek. Ki bende merak ettim.

Yorumla
    • yalvar_yakar_sevisen
      yalvar_yakar_sevisen
      +1 yıl

ateist insan ya çok bilgisizdir ya da gerçekten çok düşündüğü için ateist olmuştur ikisinede açıklamakta zorlanıcaksındır kolay gelsin.

Yorumla
  • Obito
    Obito Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Bazıları marsa carpan bir gök taşını önce marsa sonra da dünyaya carptini ki bu doğru ayımız o şekilde oluşmuştur ilk yaşam ordan geldi deniliyor .

Bazilari adem ve hava der o kültürden kültüre değişir

0
    0 Yorumla
  • KaanHezeyan
    KaanHezeyan Takip Et
    Bilge Yaş: 45 , eic 42%
    +1 yıl

islami olarak bakarsanız islam ilk insan ademden tek sahış olarak bahsetmez. Ademin bir kavim toplumu olduğu yönünde açıklamalarda mevcuttur.

0
    0 Yorumla
  • urqun
    urqun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

napsınlar şempanzelerle çiftlesselermiş ? ona bakarsan günümüzde kürtlerde de ensest ilişki çok fazla..

1
    0 Yorumla
  • mekkuin
    mekkuin Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

link ayrıntılı açıklaması var burada.

0
    0 Yorumla
  • yagmurlu5045
    yagmurlu5045 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Bence O konulara Girme. . . . Şimdi sana diyecekler neden dini sorgulamayalım desinler sen gene de sorgulama. . . . Allahın Varlıgı Birligi Gücü Kudreti Sorgulanmaz

1
    0 Yorumla
  • andreluha
    andreluha Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

havva nın çift rahimi vardır bundan dolayı farklı çift doğumlar olmustur.buna inanıyoruz ama DNA ne derdi bu olaya bilemiyorum farklı rahimlerden doğan çocuklar farklı kromozomlardan mı meydana gelir yoksa fark yokmudur bilemem.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Hayır ensest çoğalma olmadı.

Yoksa ilk kardeşler habil ile kabil erkeklerdi zaten.

Kuranda bunun affedilmicek günahlardan biri olduğu zaten yazıyor mümkün değil.

0
    2 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Bir sitede zorunlu oldugu icin ilk s?fer helal kilindigini okudum.

Yorumla
    • deckerloki
      deckerloki
      +1 yıl

evet zorunlu oldugu ıcın helal kılındı zaten tum ınsanlık tek anne ve babadan dunyaya geldı fakat capraz evlılık oldu1.ıkzıler 2. ıkızlerle 3. 4 ıkızlerle. butun dogan ıkızler bır erkek ve bır kız olarak dogdu . ı habıl ve kabılın anlasmazlıkları bu yuzdne cıktı zaten. kabıl kendı ıkızı ıle evlenmek ıstedı ve habıl kabılın ıkızı ıle evlenecegı ıcın kın guttu ve onu oldurdu.

Yorumla
  • Oneal
    Oneal Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Bu durum çok karışık bizde bunu defalarca tartıştık. Cidden sorgulamak lazım bazı şeyleri ama abartmamak şartı ile.

1
    0 Yorumla
  • cevoo
    cevoo Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Anlamaz hristiyan ateist bunlardan uzaklaş bize göre haram olanlar bunlara göre anlamı yok zararı olur sana

0
    1 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

sevdigim bir arkadaşım. Herkesin dusuncesine saygim vardir hakarete donusmedigi surece.

Yorumla
  • Uzun111
    Uzun111 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

sana kısa bir çözüm.

arkadaşından uzaklas yavas yavas...

ensest olarak dogmustur. gayet dogal değilmi bir ırkın başlaması için çiftleşmesi gerekir..

0
    0 Yorumla
  • romantikkarga
    romantikkarga Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

benim bildiğim ilk insanlar havva ile adem olmasına rağmen başka insanlarda yaratılmış sonrasında çoğalma olayına geçilmiş. bende sorduydum din hocama bu soruyu.

0
    0 Yorumla
  • spieluhr
    spieluhr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

açıklanması zor ama.. gözümüzle uzaydaki o koskoca yıldızları gözbebeklerimizle görebiliyorsak bununda eminim bir açıklaması olacaktır inanç meselesi ..

0
    0 Yorumla
  • Buzagı
    Buzagı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

Kardeş ilişkisi evet ilk doğan 3.doğanla 2. Doğan 4cü doğan çarpraz şekilde e emredilmiş üreyin denmiş sonuçta.

1
    1 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Birde nuh olayi var.

O şekilde çogalan herkes oluyor.

tekrar cogaliyorlar sonra :/

Yorumla
  • erkeksihayvan
    erkeksihayvan Takip Et
    Master Yaş: 43
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı.

ilk çocuklardan sonra çapraz eşleşme ile diye biliyorum

0
    0 Yorumla
  • IHATE
    IHATE Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

hehehe,ben de aynı şeyi düşündüm çok..Ondan sonra din kitapları"aaaa yok yahu haram o,zinaaa!"diyor ya mantığım almıyor işte bunu...

0
    0 Yorumla
  • Sonata
    Sonata Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

herkes kendinden bir sene önce doğanla evlendi biliyorum bir süre

0
    0 Yorumla
  • alexi34
    alexi34 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

:) düşünmedim hiç,ama araştıracak olsam ilime değil bilime baş vururdum

0
    0 Yorumla
  • BenjaminLinus
    BenjaminLinus Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

ıkızlerın kendı ıcınde bır kombınasyonla cogaldıkları soylenıyor

0
    0 Yorumla
  • dezeras
    dezeras Takip Et
    Xper 7 Yaş: 50
    +1 yıl

Bu Ateistler kendi kafaları çalışmayıp karşısındakininde kafasını karıştırmak isterler salla o tiplerden uzak dur

0
    0 Yorumla
  • okanutangacadam35-2
    okanutangacadam35-2 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

belli değilmi nasıl çoağldığı bilmiyon sanki :))) leylekler çoğaltmadı insanları :)))

0
    1 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Tamam simdi git burdan.

Yorumla
  • Excitateur
    Excitateur Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Bu konu hakkında yazacak çok şeyim var ama tartışmaya sebebiyet vermemek adına yazmayacağım.

0
    0 Yorumla
  • tarkovsky
    tarkovsky Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

çok insan var ya; çoğalmak değil azalmak lazım artık yavaş yavaş...

0
    0 Yorumla
  • onlygodjudgeme1
    onlygodjudgeme1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

sadece başlığa göre mesaj yazan var mıdiye baktım :d

0
    0 Yorumla
  • cem10
    cem10 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Ateist ve ya herhangi bir din mensubu olsun hic önemli degil. Her koşulda ensest olması gerek

0
    0 Yorumla
  • burakbas
    burakbas Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl

İlginç bir soru daha ve yine sendeyiz :D

0
    5 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

O kadarda ilginc degil ya sorularim :)

Yorumla
    • burakbas
      burakbas
      +1 yıl

Şu sevgilinin merdivendeki muabbeti baya ilginçtı hani :D

Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Gercekti o ya yalan soylemez boyle bir konuda ben kadinin kafasini merek ettim goz koymus resmen :)

Yorumla
    • burakbas
      burakbas
      +1 yıl

Yalan demedim zaten inanmıştım :) Sadece ilginç gelmişti öyle olduğunu sende kabul ediyorsundur :D

Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

?vet :) ondan sordum ilgincti.

Yorumla
  • rubatum
    rubatum Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

eşeyli üreme yöntemiyle.

0
    1 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

?ber zeka.

Yorumla
  • semihgfb92
    semihgfb92 Takip Et
    +1 yıl

ya yürü git ne ensesti nikah denen bişi var demi

0
    6 Yorumla
    • Meyvelipasta
      Meyvelipasta
      +1 yıl

Kardesinle nikah kiysan ensest olmuyo mu a kucuk beyinli ?

Yorumla
    • semihgfb92
      semihgfb92
      +1 yıl

lan o dönemde napcaklar maymunlamı nikah kıycaklar

Yorumla
    • bertaraf42
      bertaraf42
      +1 yıl

:D

Yorumla
    • mascio06
      mascio06
      +1 yıl

mal amk

Yorumla
    • breachthevoid
      breachthevoid
      +1 yıl

fsdjglsdjlgds :D Olm bunun gibiler varken çok güleriz biz :D

Yorumla
    • semihgfb92
      semihgfb92
      +1 yıl

size burdan söverdimde ban yemekten korkuyorum ikilyein kirletmeyin sayfamı nonşlar

Yorumla
  • okanutangacadam35-0
    okanutangacadam35-0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

leylekler çoğaltmadı insanları :)))

0
    0 Yorumla
  • 3e3ek
    3e3ek Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

Bizi Kurtaracak olan Din Değil Bilimdir..

0
    0 Yorumla
  • melonkolik
    melonkolik Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Bahsi bile yeterince mide bulandırmaya yetiyor.

0
    0 Yorumla
  • 16Abraham16
    16Abraham16 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Başka türlü nasıl çoğalacaktık ?

0
    0 Yorumla
  • IHATE
    IHATE Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

bilmiyorum ama tüm gereksizler doğmuş:////

0
    0 Yorumla
  • cinsinsan
    cinsinsan Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

bunu bir alim, veliye sorman gerek

0
    0 Yorumla
  • deliman
    deliman Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Ordaki gizemi bilsen zaten evliya olursun.

1
    0 Yorumla
  • yakuzas
    yakuzas Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

cevabı kuranı kerim de

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

başka bir ihtimal yok zaten.

0
    0 Yorumla
  • KarÇiçeği_99
    KarÇiçeği_99 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    1 yıl

Apaçık ensest değil mi bu

0
    0 Yorumla
  • roden
    roden Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Bilmiyorum derin bir konu bu.

0
    0 Yorumla
  • renklidonluu
    renklidonluu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

sen kendin nasıl çoğalcan ona kafa yoralım biz :)

0
    0 Yorumla
  • Sarıların-Süleyman
    Sarıların-Süleyman Takip Et
    Bilge Yaş: 36
    +1 yıl

sevişerek çoğaldık

2
    0 Yorumla
  • nicktirgitbeyaaa
    nicktirgitbeyaaa Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl

404 not found.

0
    0 Yorumla
  • koyucunuri
    koyucunuri Takip Et
    +1 yıl

S.k.şerek :)

1
    0 Yorumla
  • Serdarkartepe
    Serdarkartepe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

Sevişerek çoğaldı...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

tomurcuklanmaya kenks

0
    1 Yorumla
    • Fenomenus
      Fenomenus
      +1 yıl

ooo kenk..

Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanoğlu nasıl çoğaldı ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İnsan nası oluştu? 2 cevap verildi
İnsanlar nasıl evrimleşti? 9 cevap verildi
İnsan insanın neden kurdurldur? 3 cevap verildi
İnsan neden doğdu? 9 cevap verildi
Toprak dan insan nasıl yaratılmıştır? 12 cevap verildi
İnsanlık nasıl başladı? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Annenizi mi çok seviyorsunuz babanızı mı? Peki en sevdiğiniz renk ne?
  • Çayımız da çöp çıkınca misafir gelirdi. süzgeçler de engel oldular eğlencemize off offf🙃🫤?
  • Sabahları kahve içmeden başlayamayan insan prenses midir?
  • Yeri dolmayan biri oldu mu hayatınızda?
  • Sevdiğini zorbalar mısın?
  • Flörtünüz ilk buluşmaya gelmediyse ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz?
  • Hiç Hot Dog yediniz mi, tadı nasıldı?
  • Hayatta "İyi ki yapmışım!" dediklerin mi çok, yoksa "Ne yaptım ben!" dedilerin mi?
  • Birine verdiğin değerin ayarı yanlış olursa, seni vezir mi eder yoksa rezil mi eder?
  • Hoşlandığın birinden ışık hızıyla soğur musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨