- Kişilik & Karakter konusunda 730 cevap paylaştı.
+1 yılSeni affedecek olan ALLAH hiç bir kul değil hiç bir kulda mükemmel kusursuz değil merhameti bağışlaması bol olan ALLAH seni sorgular affeder kimin ne dediğine bakma ya da asla kafaya takma kendini suçlama pişman oldun mi kalben tövbe ettin mi gerisi tevekkül ALLAH kuranda bile bir çok yerde söz ediyor bağışlayıci olan ALLAHA sığın tövbe et kimseye değil ALLAHA sorumlulukları bil herkes yargılar sorgular ama önemli olan vicdananen kendini rahat edip hatalardan uzak durmak ve tutmak kendini yakistirmayan değil artık temiz biri olrak gör çünkü seni affedip huzuruna çağıracak olan RAABIN var hiç bir kul değil çünkü kimse kusursuz değil inşallah ALLAH seni hidayet eder ve bağışlar saliha kullarindan eyler yolun bahtin kaderin açık güzel olsun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ne güzel Allah sana hidayet vermiş. Sen onu bunu bırak Rabbim ne der onu düşün. Allah affedermi diye düşünme eğer Allah istemeseydi sana hidayet verip tesettüre girmeyi düşündürtmezdi. ALLAH günahlarını affetsin tövbeni kabul etsin Amin.
17 Yorumla
Soran+1 yılPeki ya zorluklar
Soran+1 yılÇevrem, Her gün ölümüne içtiğim insanlar, sabaha kadar dansettiklerim, vücudumu sergiledikleri mi, gunahlarina ortak olduklarım, göz zinasina sebeb olduklarim
- +1 yıl
Bunların hepsi geçicek hepsi senin elinde bundan sonra günahlarını düşünmeyeceksin. Ve çevrendikeleri değiltireceksin. Senin yolunda seninle gelmek isteyen varsa gelsin. Dost olarak Allah sana yeter. Bende bir zamanlar günah işledim inan laf olsun diye değil. Tecrübelerimden konuşuyorum.
Soran+1 yılArkamdan konuşacak kar, ki hali hazırda işlemediğim günahlar konuşuluyor, ölmüş sevgilimin en yakın arkadaşıyla birlikte olmam gibi, kim bilir neler denecek
+1 yılYorumlara bakıyorum da ne kadar yıkıcı! İslam yıkıcı değildir. Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez. Ümitsizlikse şeytandandır. O yüzden sen tövbeni sürekli et.
Zaten tövbe etmek demek; yaptığın günahın farkına varmak, Allah'tan af dilemek ve bir daha aynı hataları yapmamaktır.
Namazını kıl, giyimini düzelt, orucunu tut sen Allah yardımcın olsun.
İnstagramdan dini sayfaları takip edebilirsin.
Dini kitapları oku.
Ve Kur-an'ı Kerim'in mealini de oku😌13 Yorumla
Soran+1 yılAteistken okumuştum şimdi bambaşka bir gözle okudum Rabbimin hikmetleri işte bana da nasip etti
- +1 yıl
Senin adına çok sevindim. Rabbim bizi doğru yoldan ayırmasın.
Soran+1 yılInstagram i iki ay önce kapattım oruç zorlayacak gibi ama bakalim
+1 yılBir iyilik yapacaksan çok düşünme. Şeytan müsade etmez. Tevbe eden herkesi Allah affeder. Özelden yazabilirsin konuşabiliriz. Herkesin günahları var bir günahkar sen değilsin. Tevbe edersen affeder Allah. Neydi ne oldu deyip ibret alanlar olur belki senden. Insanlari önemseme. Kalbine yönel. Allah'a yönel.
14 Yorumla
Soran+1 yılKorkularim cok
- +1 yıl
Özelden yazabilirsin. Korkuların hakkında falan konusuruz
Soran+1 yılDenedim ama kapalı galiba
Soran+1 yılDenedim ama profilinin kapalı galiba
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Neden özgürce yaşamayı denemiyorsunuz. Yani tesettür giyip sadece fiziksel görüntünü saklarsın. Kalbine bir kapı yapabilirsin. İşlediğin o şeyleri günah olarak görüyorsan bir daha yapmazsın olur biter. Dini olarak düşünürseniz önce kalbinizi arındırın bu günahlardan. Çünkü tesettür giyip halan bu günahları işleyen insanlar var. Önemli olan kalpteki doğruluk. Ben buna inanıyorum :)
22 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 913 cevap paylaştı. Ne. Derlerse desinler. Sen hatani anlayip tevbe et sorun kalmaz. En azindan hatani anlayip is isten gecti diye vazgecmiyorsun. Helal olsun. Insallah hep devam edersin
17 Yorumla
Soran+1 yılHalı hazırda iftira yüzünden aylardır konuşuluyordu, kapanınca neler yapacaklar kim bilir
Soran+1 yılSorun laf değil iffetim
Soran+1 yılÖyle bir belirlediler ki , burda da yazmışlar afedersiniz kasnak yuvarlandı elek oldu eski orosp... Melek oldu diye herkes bunu diyecek
Soran+1 yılEl parmaklarımda bile dövmeler var nasıl baş ederim
+1 yılGünahlarını neden özlüyorsun orayı anlamadım ama tövbe ederek işe başlamalısın. Allah affeder seni o zaman. Mücadele ederek geçmişin izlerini silebilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılKlavye hatası isledim olmalıydı
- +1 yıl
Anladim. Dediğim gibi tövbe et. Allaha sığın.
Zor günler geçirmişsiniz hanımefendi samimi tevbe etmişseniz o şu bu neder boşverin kalbinizin sesini dinleyin sığınacak tek bir kapımız var Rabbimiz ondan başka gidecek kapımız yok Allah’a sığın ben zor durumda oldum mu Allah’a sıgınıyorum seni burada eleştirmeye çalışanlar ön yargılı davrananlar aynaya baksın sevgilin için üzüldüm başın sağolsun ne zaman dertleşmek istersen takip edebilirisn daha çok şey söylerim ama bu sayfada bu kadar...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİslam inancında tövbe kapısı her zaman açık olduğundan endişeye gerek yok. Berat kandilini iyi değerlendirmeliydin.
14 Yorumla
Soran+1 yılBol bol istiğfarla degerlendirdim
- +1 yıl
Tamamdır. Kişiler senin nasıl yargılanacağına karar veremez. Kurallar bellidir.
Soran+1 yılÇevremizde değiştirdim ama korkuyorum o bakislardan
- +1 yıl
Etraf değil sen ve yaratıcı önemli olan. Takmayacaksın.
+1 yılDur tahmin edeyim ailen muhafazakar bir aile ve sen ruhunla ailen arasında sıkışmış kalmış bir genç kızsın , olaylara günah olarak değil de doğru ya da yanlış olarak bakarsan piskolojini bozmadan kendini ruhunu tedavi edebilirsin.. hata olarak gördüğün yanlışları günah olduğu için değil de hata olduğu için görmeyi dene
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem muhafazakar değil, ama karşı da değil, annem Rum kökenli Ortodoks tu o da sonradan bu yolu seçti, babam ateist
- +1 yıl
Ozaman yanlış tahmin etmişim. Muhafazakar kısmını çıkar geri kalanını düşün iyice
- +1 yıl
Bütün dinlerin temelinde toplum ahlakını ve düzenini sağlamak ve insanların bir Arada birbirlerinin hakkına tecavüz etmeden adaletli ve huzur içinde yaşaması için doğru ve yanlış helal ve haram olarak , günah ve sevap kavramlarıyla insanları bir düzen içinde tutmayı amaçlar bütün kitapların tek amacı Burdur bir nevi anayasa kanun böyle düşün
+1 yılNe güzel! içinizden gelen bu his sevildiğinizin göstergesidir. Hem de en güzel aylar içindesiniz. Hergün tövbe etmeye çalışın. Yaşınızı bilmiyorum soranlara Allah için değiştim dersiniz. Allahın izniyle aşarsınız. Böyle şeyler mutlu ediyor beni :)
12 Yorumla
Soran+1 yılBurada bile teresalik taşlama diyenler var ben bu kadar şuursuz yaşadığının farkında değildim ki
- +1 yıl
Hepimiz türlü türlü sınavlardan geçeriz. Kolay değildir elbet ama Dua edin. Rabbim isterse sabahı tertemiz uyanırsınız. Her söze cevap verilmez. Önce ahlah sonra mantık süzgecinden geçmeli
+1 yılGerçekten içinden gelerek istiyorsan yapabilirsin insanların yorumunu önemsememen gerek ama yok "tesettüre girersem günahlarım affedilir" diye düşünüyorsan yanlış.
10 Yorumla
+1 yılGünahkar olmakla teseddurn hiç bir alakası yok kardeşim inan biz açık giyiniyoz teseddurluler bizden günahkar sana bu kadar diyim. Önemsiz şeyler bunlar çok takılma
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbir kere kapandıysan tekrar acilmicaksın madem tövbe ediyosun tövbende daim ol tm, biseyi yapmayı düsünürken elalem ne der düsüncesinden kurtul, hayat senin başını öne eğ giy edep elbisesini kimseyide takma
10 Yorumla
+1 yılHalis bir tövbe ile her şey mümkün Allah nasip ederse. Tövbe et ve inşallah o günahlara dönme. Tesettüre gir İslam’ı yaşa. Vallahi İslam en güzel yaşam biçimidir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılPişman olduysan ilk adımı atmışsın bile günahın her neyse töbe ettikten sonra uzak dur
18 Yorumla
Soran+1 yılİslami seçmeden önce solistlik yapardım, ondan vazgeçtim, kiyafetlerimi düzenledim, şimdi bambaşka biri olmaya çalışıyorum
- +1 yıl
Tamam işte yeterli şimdilik bu düzene alış devamınıda istersen yaparsın tesettür için acele etme öyle bir anda yaparsan çabuk sıkılırsın o tür şeyler içten gelirse yapınca iyidir
Soran+1 yılUzun zamandır dusunuyorum yavaş yavaş oldu Ramazan'dan önce yapmak istedim
- +1 yıl
Senin için memnun oldum bu kararına Allah yardımcın olsun günahlarını affetsin ama şunu unutma geçmişte yaptıklarının bedelini illa ki ödüceksin sakın kararından vazgeçme danışmaktak ve merak etmekten çekinme birilerine bu tür konuları
Soran+1 yılÇok bedel ödedim aslında, ama Rabbim bana nasip etti , şimdi tıp okuyorum ve çevrem beni korkutuyor
- +1 yıl
Korkmana ne neden oldu ya da oluyo bilmiyorum ama korkmana gerek yok sen istedikten sonra her şeyi yapabilirsin Allahın izniyle yeter ki iste mücadele et tıp okuyorum dedin ne güzel ne kutsal bir meslek inşAllah işin de iyi yerlere gelirsin
Soran+1 yılO bakışlar miniyi bıraktığimdan beri üstümde
- +1 yıl
Kim ne yaparsa yapsın herkes yorum yapar eleştirir bunu unutma iyi de yapsan kötü de dün mini giyiyorsun diye bakanlar bu gün giymiyorsun diye bakıyorlar uzun giyersin onada bakarlar ne yaparsan yap insanlar eleştirir ve yorumlar kendilerince malesev
- Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı.
u +1 yılÖnemlı olan hatayı bılmek ve pısmanlık duymaktır. Kalbın ne dıyorsa ona hükmetmelısın
10 Yorumla
+1 yılO duyguyu biliyorum. İstersin düzelmeyi ama her an canın ister, dayanamazsın, aklında delice şeyler geçer, yatsan aklına gelir kalksan aklına gelir. bir sürü şey..
10 Yorumla
+1 yılboşver hatta sevin..
neydi ne oldu diyenlere..
kendini tekrar edenlerden çok daha özel olduğunu anla..
ve unutma..
Allah affeder..10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzina yapmadıysan sıkıntı yok dediklerin affı var ama zina varsa boşuna rahibe terrasılık yapma
13 Yorumla
Soran+1 yılBazı şeylerin affı yok biliyorum ama gördüğüm bir rüya beni bu yola itti, müslüman oldum, namaza başladım, nasipse bu sene ilk orucumu tutucagim
Soran+1 yılVe zina yok evet
Cevap sahibi+1 yılo zaman annene babana söyle seni isteyelim olsun bitsin bu iş
+1 yılallah affeder kuzum senn helee bii tesettürlü birr bayan oldaa :)
10 YorumlaHer insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlılari tövbe edenlerdir Rabbim tövbe edenleri sever hadisi şerif.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen tövbeni et kapan. Allah'ın merhametine sığın. Bırak millet ne derse desin. Sen doğru yoldasın ❤
10 YorumlaBende bir gözüm toprağa baktığı vakit tesettüre girip toptan töbe edecem. O zamana kadar her boku yerim.
01 Yorumla
+1 yılEğer tesettüre ve Dine uygun yaşayacaksan bırak böyle desinler , bırak Ulan cehenneme gidecek sanıyorduk cennete mi gidecek yani şimdi? Desinler bırak...
00 Yorumla
+1 yılheee her bku ye sonra kapanınca affedilceni falan düşün. nasıl kafalar anlamıyorum ki? kim yıkadı senin beynini? g. evdeki bütün kadınlar tesettüre girsin o zaman. günahları silinir.
46 Yorumla- +1 yıl
Aferin ateist kankam
Soran+1 yılAslında zina hariç her boku yedim, haklısınız, ve yaşadığım hayat o kadar sacmaydi ki, bir yıl önce aşırı dozdan sevgilimi kaybettim , bu benim dönüm noktam oldu sorgulamaya başladım o ruhsuz yasami
- +1 yıl
asıl sorgulanması gereken şey dinlerdir. ben müslümanken de başıma gelmeyen kalmadı merak etme. namaz kılan biriydim ben tüm kötülükler beni buluyordu. şu an ateistim. gayet huzurluyum
Soran+1 yılFelaketler insanı farklı uçlara itebilir galiba bir ölüm beni hidayete erdirdi, kapalilara asla kapanmamış o ne ya diyen ben bunu düşünür oldum Rabbim nasip etsin
- +1 yıl
Sen hiç gerçekten pişman oldunmu ceren abla.
Ilerde dine yöneliriim diyip her halltı yersen affedilirmisiin?
Bunu bilmeden devam edip öğrenince hemeen dönersen eden affedilmesin?
Ateistsin ve huzurlusuun. Çünkü hayatından dini çıkarmıssın hesap verecek birşey kalmamış. Çünkü keyfini düşünüyorsun ve korkuyorsun icini rahatlatmaya çalişiyorsun
Soran+1 yılBakın hanımefendi, üslubunun kırıcı ve ayrımcı, genelevde ki kadınlarla bagdastirmaniz ise ne kadar çirkin bı zihniyete sahip olduğunuzun göstergesi, siz ateistler laf açılınca saygı dersiniz nerede sizin sayginiz humanistliginiz?
Sen burdakileri kafana takma. Boyle ciddi bir durumda bile dalga gecenler var. Sorsan fatihayi bilmezler. Kapanma konusunda yanlis dusunuyosun. Guzel şeyler düşünüyorsun etrafindaki insanlarin ne düşündükleri önemli olmamali senin için.
00 YorumlaÖyle diyen öyle bakan yanlış düşüncelere sahip, yeni başlangıç yapabilir insan
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Günahkar hatun tıpkı bir şarap gibi tutkulu mmm en sevdiğim. Tanrı kimsenin ahlağını sorgulamak zorunda bırakmasın beni
00 Yorumla
+1 yılkasnak yuvarlandı elek oldu, eski or*ospular melek oldu.
00 YorumlaKimseyi umursama nasıl hayatini yaşamak istiyorsan öyle yaşa kız ayool
10 Yorumla
+1 yılKorkma ☺ ve eger o kadar duzelttiysen kendini bana bir ulasir misin ☺
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanların senin için ne demesi önemli değil. Önemli olan Allahın senin hakkında ne düşünmesi. Yani bütün insanlar seni iyi gorse Allah kötü görüyorsa kaybetmisindır. Ve bütün insanlar seni kötü gorse ama Allah seni iyi görüyorsa kazanmışindir.
00 YorumlaAman ne büyük günah. Piercing takmış. Sinir oluyorum şu sorulara.
01 Yorumla- +1 yıl
Dikkat edersen kız çıkarttım diyor buna günah demiyor ya biraz yapıcı olmaya çalışsaniz insanları yermeden kinamadan yorum yapsaniz bu cokmu zor
ben çocuk yap bütün günahların silinir kül hakkı hariç
00 Yorumlasen kendin için mi yaşıyorsun başkaları ne der diye mi
00 YorumlaÖzledim derken işledi m mi demek istedin
13 Yorumla
Soran+1 yılİsledim evet, klavye hatasi
Vaftiz suyuyla boy abesti al günah münah kalmaz
12 Yorumlaağlama duvarının önünde her gün zırlasam, gözlerime su döküp ağlıyomuş gibi yapsam günahlarım silinir mi hocam?
+1 yılNasuh Tövbesi etmelisin
00 Yorumla
+1 yılSize ne de geç
herkes kendi. hayatini yasar00 YorumlaDopru seçim olur. Allah affeder yevbe edenleri
10 Yorumla
+1 yılMilleti boşver tövbe et çevreni değiştir
04 Yorumla
Soran+1 yılVucudumun dörtte biri dovmelerle kaplıydı, bu ibadetine engel olurmu bilmiyorum ama kalben istiyorum
- +1 yıl
Silmenin yöntemi falan yok mu
Yoksa da tövbe et inşallah Allah bağışlayıcdır
Soran+1 yılVar ama iz kalir bazilarinda
- +1 yıl
Olsun silebildiğin kadarını sil
+1 yılNeresinden yakalarsan o kadar iyidir herhalde
00 Yorumlasorun etme, tövbe et
12 Yorumla
Soran+1 yılKaldiramam diye korkuyorum
Senin sorunun cevabi bu uygulamayı asar
00 Yorumlasen baskasina gore yasamiyosun sonucta
00 Yorumla
+1 yılPeki tesettur seni dusunuyormu 😂
00 YorumlaYüzün görünmicek şekilde örtünmelisin
00 Yorumlaee o kadarına katlanacaksın artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkafayı kırma dikkatli ol
00 YorumlaAf dile Allahtan
10 Yorumla
+1 yılteseture gerekmez sen yinede yavas ol iste
00 Yorumla
+1 yılSeni kiliseye götüreyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYap yap sonra tesettür ne güzel dünya be
00 Yorumlagülerek okudum
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzina yapmışsındır muhtemelen
00 Yorumla
+1 yılUzaklaş çevreden
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılZümer 53
00 Yorumla
+1 yılSu an nasılsın
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılDesinler be olacak.
00 Yorumla
+1 yılTercih senin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşın kaç
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem