Savunma sporu öğrenmek istiyorum?

Merhaba ben küçüklükten beridir dayak yedim ezildim.

Hemde çoğunlukla erkekler tarafından ilk okul hayatım bu sebeple zehir oldu hep aşağıladılar.

beni kimse sevmiyordu kimse arkadaş olmak istemiyordu ben sessiz de bir insandim sesimi çıkaramazdım korkardım

Haksızlığa karşı çıkamazdım.

ve o zamanlar şu sözü duymuştum;

Hz. Ali demiş ki haksızlığa ses çıkarmayan dilsiz şeytandır ama ben kendime yapılanlara bile birşey diyemedim korkak cesaretsiz ilkokul çocuğuyum.. hala da öyleyim belki de..

Özgüven 0'dı, hem güçsüzdüm de kendimden küçük insanlar bile hakkımı yerdi kötü davranırdı

Ben korkak bir insandım ama şu an eskisi kadar olmasa bile hala özgüven sorunu yaşıyorum

Utangaçlığımı falan yendim ama güçsüzlüğümü yenemedim şu an 12. Sınıfım mezun olmama az kaldı yazın bir savunma sporuna yazılmak istiyorum

Kendimi savunabilecek güce sahip olursam özgüvenimi öldüren şeyi yok ederim cesaretlenirim diye düşünüyorum

Ne önerirsiniz savunma sporu olarak güçsüz bir insanın ilk başlayacağı şey? Lütfen bu gerçekten çok gerekli...
Güncellemeler
+1 yıl
Psikiyatra gittim ilaç verdi almak istemedim annem halam amcam psikiytri hastası ve ilaçlar onları daha da kötü hala getiriyor bunu gözlemleyebiliyorum psikologla falan da uğraşmaya gerek yok çünkü insanı sadece ve sadece kendisi değiştirebilir diğer şeyler sadece destek verir ben teşhisimi koydum özgüven eksikliği korku cesaretsizlik bunlar benim sorunlarım ve bunların kaynağı ise geçmişte bana yaşatılanlar geçmişi değiştirmeyi gerçekten isterdim ama maalesef mümkün değil...
Savunma sporu öğrenmek istiyorum?