Biriyle konuşuyordum “acı insanı büyütüyor “ dedi cümleleri o kadar yoğun ki çok etkiliyor konuştukça 😞 sizce acı insana ne katar?

Acı hissedilmeyi talep eder, yaşadığın acı her ne kadar Çan’ını yaksa da aslında seni olgunlaştıran da birşeylerin farkına varmanı sağlayan da acının ta kendisidir. Zamanla bir insanı unutmanın zor olması ama kaybettiğin andaki acıyla birkaç ay veya yıl sonrası artık sen onu unutmak istemesen bile yokluğuna alışmış duruma gelmen ve hiçbir şekilde acı duymamanı buna yorumluyorum acı aslında herşeyin çaresi ama başında anlamıyoruz
Acı insana kalnızca acı kazandırıyor. Güçleniyorsun derler ya yalan. Yalnızca acının ne olduğunu öğreniyorsun öğrendikcede yoruluyorsun. Nakavt olan bir boksör guclenmez bitkin düşer.
paran biter parasızlığı açlığı tecrübe edersin, geçer. sevgilin olur mutlu olursun sonra ayrılırsın, mutsuzluğu tecrübe edersin, geçer. memleket değiştirirsin gurbeti tecrübe edersin gün gelir dönersin o da geçer ama annen ölür annesizliği tecrübe ettirir bu hayat sana, geçmez hemde hiçbir zaman geçmez
Annesizlik geçmez haklısın.
Başın sağ olsun.
başınızsagolsun rabbine kavuşmuş giden gitti kalanlardüşünsün bunaacı denilmez yalnızlık onun hayatı yaşadıgı şeyler üzer insanı rabbim gani gani rahmet eylesin yanınızda olmak isterdim şimdi onun duayaçok ihtiyacı vardır mekanı cennet kabri nur olsun berzahtan geri gelmez berzahı anlatsam sana sevinirdin keşkem bende gitseydim dersiniz berzah dünyadan milyalarca kerre huzurlu ruhlar bedensiz cıvıl cıvıllar her cumartesi dünyayagelirler kabrine evine gelir bakar şöyleduaeder ey canlarım yerimi bir bilseniz böyle bir tabiat güzelligi dünyadayok çek senet ekmek dedi kodu yok herkes selamlaşıyor dünyadaki insanlaraduaediyorlar ne dert var ne sıkıntı yok inanın saraylar diyarlar ellerinde niyyet ettikleri zaman tayyi mekan gibi uçuyorlar çok güzel kaftanlar giysiler tıpkı sınır karakolları gibi karakolları var orda hoş geldin önce güzel berzah miskiyle yıkıyorlar okadar güzel giysiler yiyecekler içecekler cennete mahşere gitme hazırlıgı yapıyorlar müslüman kafir farkını orda görürsünüz
görürsünüz orda sevgiyi görürsünüz sadece mahşerde rabbinin cemalini görmek için sabırsızlıkla hesap gününü tefekkür edersiniz ibni arabinin sırlaralemi kitabını okursan acıyı hemen unutursunuz derim canlarım tekrar başınız sagolsun bir dost olarak yanınınızda olmak isterdim annenizin ismini lutfederseniz bu gece ona güzel güzel dua ve niyazlarda bulunayım izniniz olursa rabbim mekanını nur eylesin hz muhammed sav me komşu kılsın şefaatinden mahrum etmesin sakın aglama üzülme tefekkür ve tevekkül et rabbim sen verdin sen aldın duacıyım deyiniz efendim başınız sagolsun yakınlarına sabrı cemil dilerim annesizligi 1975 te yaşadım 9 kardeş bşımdakaldı hepside ufaktı o gitti ben anne oldum baba oldum bacı oldum kardeş oldum iki kardeşimidekaybettim birer gün araylane oluyorsadünyada kalanlara oluyor efendim sıhhat veafiyyet dilerim yanınızda olmak isterdim acınızaortak olamıyorum efendim
teşekkürederim aşıknegüzel söylüyoryabenim sadık yarim anatopraktır hepimizi tektrar toprak müzevazı şekildekucaklıyacak ameli iyidir inşallah ameli kötü olana haylazevlat gözüyle bakar
@ahmetgökdemirpala çok teşekkür ederim ağabey sen ne iyi ve mükemmel bir insansın öyle 😊 senin gibi insanlara çok ihtiyacımız var toplum olarak. Parti kur oy verelim. 😊 Annemin ismi şu an için uygun değil vermem düşünceniz yeterli allah razı olsun allah uzayda ki gezegen sayısı kadar merhamet etsin size ve ailenize
Rica ederim.
olgunlaştırır güç verir ders aldırır hatalarını görmeni sağlar yanlışının bedelini gösterir, acı gücüne güç katar dayanıklıysan güçlendirir sağlamlık verir akıllıysan aklını başına almanı sağlar acı sana yanlışın olmaması gerektiğini hayatta hatanın telafisi olmayıp cezası olduğunun göstergesidir
Cevap
57Cevap
acı insana ders verir düştüğün durumlara birdahja düşürtmez tecrübe veirr
acıdan ölürüm sanırsın ama ölmez ıvranırsın öldurmeyen acıda dahada güçlendirir
bir hastalığa karsı bağısıklık kazanmak gibi
insanları daha iyi anlarsın yapmak istediklerini neyapmaya çalıştıgını
ama acıya takılıp gidersen hiçbir işe yarama z
Acı bir eğitim yuvasıdır adeta.. Önce hüznü öğretir ardından sevgiyi.. Tam öğrendim dediğin anda pişmanlığı öğretir ve otur 0 aldın der bakışlarıyla.. Değer veremediğini öğretir ve ne kadar da çok değerli olduğunu... Acı Sevmeyi öğretir ve sevilmeyi...
İnsanın yaşadığı güzel şeyler değil, kötü ve acı olaylar kişiye olgunlaştırır, daha tecrübeli biri yapar. Hayatın gerçeklerini daha iyi anlamasını sağlar kısaca.
Acı insana hayatta ne yapıp ne yapmaması gerektiğini gösteren iyi bir klavuzdur çoğu zaman. Böyle böyle büyütür insanı. O yüzden sözleri çok iyi dinlenmeli.
acı da bir tecrübe sonuçta hayata dair, dolayısıyla akıllı bir insansan sana bir şey katar öğretir ama güzel şeylerle de insan büyüyebilir yani sürekli acıya odaklanırsan hayatı depresif yaşarsın hepsi tadında güzel hayatın içinde var olan şeyler
Evet acı insanı büyütür olgunlaştırır birşeyleri öğrenirsin ve bundan sonraki hayatın insanlara olan tavrın daha temkinli olarak şekil alır ama bir yandanda paramparça eder içten içe insanlara olan inancını güvenini kaybeder umutsuzlaşırsın
Olgunluk kazandırır ama olgunlaşırken içten içe hissizleşir, acımasızlaşır ve yalnızlaşırsın. Acının kendisi yıpratıcıdır dıştan belli etmez içini kemirir yavaşça. Asıl önemli olan nokta bu acılardan ders çıkarmayı bilmektir
Acı, insanın kalbini saran şefkat duygusunu döve döve eritir ve ortaya taşlaşan ve sağlam bir kalp çıkar.
Acı insana ne olgunluk ne hüzün ne karamsarlık kazandırır bunu siz içinizde hissedersiniz kazandırdığı sadece tecrübedir. Tecrübeyi içinde değil aklının bir kenarında fikrinin en iç noktalarında hissedersin çünkü düşüncelerin değişir ama yinede içine yenik düşersin ve hataları acıları yine yaşarsın çünkü deli gönül uslanmaz acı bunu kazandırır hadi eyvallah
Hic bir şey daha çok yıpratır.
Tecrübe katar, güç verir, yeni bakış açılarına sahip olmanı sağlar, küçük şeyleri dert etmemeyi ve küçük şeylerden mutlu olabilmeyi öğretir.
Kesin bir erkektir karşısındaki kadını etkilemek için hayatını anlattı dimi
Seni öldürmeyen şey güçlendirir
Acı insana bence biraz olsun hayatı yeniden görmemize ve aynı acılara tekrar güçlü yaklaşmamıza yardımcı olur.
Tecrübe. Ama sadece acı değil. İnsanoğlu yaşadığı ve etrafında yaşanmış olan herşeyden tecrübe kazanması bilmelidir.
aklını güçlendirir düşünmeyi feraseti muhakematını inancını kuvvtlendirir dogru yolu bulmana vesile olur efendim
Acıyla olgunluk bir yere kadar olur, sürekli melankoli hali olur. Karamsarlık, çökkünlük, hayat zaten kısa, her anı pozitif yaşamalı.
Kendi açımdan konuşuyorum yaşadığım acılar beni hayatın gerçekleriyle karşılaştırdı bana olgunluk kattı.
Acı yoruyor. Yaşlandırıyor. Ama zorla öğretiyor bir şeyler.
Hiçbirşey katmaz. Hatta bir çok şeyi götürür. Yaşama sevincini, mutluluğunu, umudunu..
Ne yaptığına bağlı parada kazandırabilir Sıla mıydı o acısada öldürmez diyen
acı bir tecrübe başka ne olabilir ki duygusuzlaştırır güvensizleştirir üzer öldürür
Şimdi diyecektim bağırsakları çalıştırır ama detayı okudum susim dedim yav
Acı insana ; kişinin aslında kendisi için ne kadar değerli bir oldugunu hatırlatır.
Ders verir bir daha ayni hataları yapıp ayni acıyı yasamasin diye
Olgunlaştırır lakin bir yandan da çürürsün şayet acı aralıksızsa.
acı insana yıpratır insan yaşlanmaya başlar
kin nefret etmekten başka bişey kazandırmaz vs vs
Hayır hayattan soğutur bir çok insan acılara son vermek icin intihar ediyor
Olgunluk kazandırır ve güç kazandırır. Her yaşadığın acı seni daha güçlü yapar..
Güç tecrübe ve sorunlarla savaşa bilme gayesi kazandırır bence
Acı demek kazık demek. Bu kazıklar deştikçe içimizi yaraları sarmayı öğreniyoruz
Olgunlaştırır ve ufak tefek şeyler umurunda olmaz insanın.
Şarkılar daha anlamlı geliyor içtiğim sigara daha bir ciğerlerime vuruyor
Çektiğim acılar ben hep bir tık daha güçlendirdi. Yaşanılan hiç bir şeyden pişman değilim bu yüzden.
Bir süre sonra acıyı hissetmemeye başladım. Sanırım tek kazandırdığı bu 😏
Acılar insan ı güçlendirir zaman sonra umursamamaya başlarsın
Acı insana depresyon panik atak intahar eğilimi ve en sonunda metastaz yapmış kanserli bir vücut kazandırır.
Tecrübe ve olgunluk.
Hafızayı taze tutar
Olgunlastirir ve ayni hatalari birdaha hayatinda yapmazsin
Onu bunu bilmem ancak bence bir halt kattığı yok üzüntüden, kederden başka.
Tecrübe ve mutluluğun değerini.
aynen öyle..
tecrübe sağlıyor..
Acının azı insanı büyütür fazlası delirtir
Acı çeken insan güç kazanır
Tecrübe. .. güvenin herkese verilemiceğini.
Hayatının önemli değerlerini kazandırır
tecrübe ve umursamazlık
Yıpratıyor ama olgunlaştırıyor...
Bir çok şey ama en önemlisi tecrübe.
Güçlü olmayı kazandırır diye düşünüyorum.
Tecrübe, olgunluk, güçlülük.
Acı karşı bağışıklık kazanıyorsun sadece
Acı insanı büyütür. Olgunlaştırır.
Acı insanı adam eder adam
Bazı yaşanmışlar insana tecrübe olarak geri döner
Olgunluk farkindalik gorebilirlik
acı insanı pişirir her konuda
Ruh emiliminden başka bir şey kattığı yok
çabuk yıkılmamayı kazandırır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar