+1 yılHiç birşey. Toplum baskısını umursamam. Toplum baskısı denen şey geri kalmış toplumlarda yaşayan insanların kafalarındaki prangalardır.
Hayatımı yaşarken sınırlar konusunda tek bir kriterim var. Başkalarının sınırlarını asla geçmemek. Benim özgürlüğüm onların sınırlarında biter. Kimseye yasal olarak zarar gelmesine, rahatsızlık verilmesine ve haklarının çiğnenmesine izin vermem buna da aracılık etmem. Özel hayatımda ise istediğimi yaparım, kim ne derse desin.21 Yorumla- +1 yıl
+1 keşke senin gibi düşünen insanlar olsaydı bu memlekette 3.sayfa haberleri çok çok az olurdu .
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılEl alem neder diye eskiden 17-20 yaş arasında düşünür, ama yapacaklarımdan vazgeçmez ya da yapmak istemediğim şeyleri yapmazdım. Şimdi el alemi de düşündüğüm söylenemez. Onların söyledikleri değil benim yaptıklarımdır sefasını ya da cefasını çekecek olduğum. Başkalarının doğrularıyla yaşamaktansa kendi yanlışlarımı tercih etme durumu el alemi saf dışı bıraktırdı zannedersem.
54 Yorumla- +1 yıl
Sanki artık öyle bir işlemiş ki malesef bizim toplumda el alem için yaşanıyor gibi ben asla umrumda olmadı el alem ne der diye,başka milletlerde ülkelerde böyle şeyler yok bizde birbirini çekememe senin akraban senin başarısız olup senin başarısızlığını konuşmaktan zevk alırken yahudilerde aidiyet ve dayanışma var bir yahudi zordakine yardım ederken hatta malı yahudi yahudiye satıp kalkındırırken bizde akrabanla ortak iş bile yapsan binbir takla laf çekiştirme yuhudilerde zengin hakları tabi ki
Cevap sahibi+1 yılDediğiniz çok doğru. El alem neder aynı zamanda insanlara değer vermeyen kişilere çok fazla değer verilmesinden kaynaklanıyor. Birbirimizin başarısını örnek alıp çalışabilirsiniz. Onun gibi olmayı hedef olarak görebilirsiniz. Ama biz başarıya ulaşamadıkça karşı tarafı aşağıya çekmeyi amaçlıyoruz. Ben kazanamıyorsam o da kazanamayacak. Ben onun gibi olamıyorsam o benim gibi olacak. Bu malesef çok oturmuş bir çarpık anlayış.
Cevap sahibi+1 yılÇünkü başarılı olamayan insanlar, başarılı olan insanların başarısızlıklarını gördükçe kendisinin başaramama duygusunu bastırıyor. Dedikleriniz çok doğru tespitler. Düzelmesi ise çok uzun yıllar alacaktır. Tabi düzelmesi istendiği taktirde...
- +1 yıl
Aynen birazda kültür meselesi yani yabancı ülkeler daha iyi benim zaten beklentim yok ben ailede bile ilerde yalnız kalınca kimseyle görüşmeyi sevmiyorum mecbur arada görüyorum en güzeli atmak hayatında aramamak,gitmemek ve görüşmemek tabii ki imkan ve şartlarla alakalı dediğim ama ben en güzeli böyle diye düşünüyorum kıskanç olduğu bilenen insanlarla konuşmanın yıllarca ne faydası var boş bakalım ilerde hepsi olur ben insan silme taraftarıyım yapımda öyle gerçek insan arkadaşın olsun yeter..
Hiçbirşeyden çekinmem. Yaptığım herşey saçma bir şekilde ortada oluyor. Nedense hiçbirşeyimi saklama gereği duymuyorum. Neden böyleyim bilmiyorum.! Bence saklamalıyım. Ama aklıma gelmiyor. Birşey yaparken, büyük söz olacak ama Allah'tan çekinirim. Ondan çekinmiyorsam, kulunu sallamam.
04 Yorumla- +1 yıl
bukadar açık ve rahatsan pro resmin neden yok?
- +1 yıl
Cok rahatsin ozaman sen
- +1 yıl
Kufur etme bayansin sen elalem ne der :-)
- +1 yıl
:))) ya hemen yüklenmişsiniz. Azıcık insaf. Şimdi şöyle açıklayayım size. Resmim yok, because :) daha önce resim koydum, rahatsız oldum ve kaldırdım. Bir daha koymak istemiyorum. İçime sinmiyor. Küfür etmemeye gelince, elalem ne derden ziyade, edeple ilgili geliyor bana. Tatmin etmedi ise cevaplarım sizi, yine buradayım. ;)
+1 yılelalem için yaşıyoruz aslında bırakın cool tavırları ya :D
04 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
beğendim en iyi cevap :D ve en doğrusu
- +1 yıl
bizde yanlış olmaz :D
- +1 yıl
:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
kendi ayaklarının üzerinde henüz durmuyorken ya da ailenin sorumluluğu altındayken bu etkili bir faktör olabilir.. ama kendime ait bir hayatım varken kendi işimi gücümü bırakıp elalemle mi uğraşacağım..
21 Yorumla- +1 yıl
haklısın uğraşma tabikide :D
Ben çekinmemde gel görki bunu aileye arkadaşlara anlar bıktım lan o el alem her kimse Allah'tan bulsun diyom başkada bişey demiyom lan adı yetiyo sinir bozmaya
125 Yorumla- +1 yıl
Demi cok gicik ismi :-)
- +1 yıl
öle kendisi eski bilgelerden :D
- +1 yıl
Ssss lanet okumA duyarsa kotu olur :-)
- +1 yıl
Alemler arasi rezillik sonrasi :-)
- +1 yıl
:D zemini sen hazırladın ama üzerine yaptım espiriyi
- +1 yıl
aynen :D zaten çaktırma ama bu sitede herkez ayrı bir cool sanal alem bizi bozmasın be mine :D
- +1 yıl
Valla ya gerçek isminizi kullanmazen gerçek olun bari ama nerde sahte kimlikle bile sahte bu insanlar kim nerden bilicek seni saçmala gül doyasıya içinden geleni yap ama yok illa egolarını tatmin edicekler işte sinir bozucu ve umrumda da değil gel soran'cım biz elalem lafında gezen iki insan olarakl diğerlerini dışlayalım :D
- +1 yıl
dışlayalım minecim kendi gibi davranan nadir insanlardan olalım en güzeli :D elalemi ciddiye alanlardan yeni :D
- +1 yıl
kendi gibi olamayanlardan da :D sen ne hoşsohbet çıktın öyle :D
- +1 yıl
ölesin öyle :D sana arkadaşlık gönderdim kabul etsene :D
- +1 yıl
olur olur bende mesaj sevmem :D bu resimdeki kim ya :D
- +1 yıl
elin adamını ne koyuyosun profiline :D
- +1 yıl
oyy kıyamam platonik aşıkmısın sen :D
- +1 yıl
sen kadar olamam ama :D
mesela otobüsle okula giderken arkadaşlarla gülemezdik . Aman milet yanlış düşünür diye... :D
41 Yorumla- +1 yıl
güzel örnek :D
+1 yıllink aklima bu geldi izle mutlaka:)
11 Yorumla- +1 yıl
Bende ondan esinlenip sordumya cok guzel solemis zeynep :-)
+1 yılvalla kim ne derse desin hatta ELALEM birlik olup bana karşı dursa sonuç değişmez.ikinciye dünyaya gelme ihtimali olan varsa elalemi dinlesin ama ben birdaha gelmicem bu dünyaya.birşeyi yapmak istersem beni ilgilendirecek tek şey ailemdir.
YEMİŞİM ELALEM'i
unutmayın ki sizi yaptıklarınız için eleştirenler , sizin gibi yapamadığı için eleştiriyordur.00 Yorumlaunutmayın ki siz el alemin karşısına çıkarken kendinizden çok ailenizi temsil ediyorsunuz, yapacağınız davranışlar sizden çok ailenizi etkiler, çekinceler ailedendir aslında yoksa kim takar el alemi.
Not: sözettiğim aile yapısıni bilmeyenler ne demek istediğimi anlamayabilir o yüzden takmasın anlamayanlar ;)12 Yorumla
+1 yılelalem ne der sözü kadar duvarları yüksek bir hapishane var mı bence yok.
12 Yorumla- +1 yıl
Tuttum bu sozu
- +1 yıl
teşekkürler :))
+1 yıl"elalemin amk " yazıp pankart olarak mahalle girişine asmak istedim ama elalem ne der diye yapamadım..
10 Yorumla
+1 yılelalemin ne dediğinii hiç takmamak en iyisi takınca insan sanki onlar için yaşıyomuş gibi oluyo sonuçta biz kendimiz için sevdklerimiz için yaşıyoruz elalem ne der o ne yapar bu ne yapar dememek gerekiyor bazen..
02 Yorumla- +1 yıl
bazen değil hiçbizaman dememek lazım hayat senin hayatın başkasına göre yaşamamk lazım
- +1 yıl
evet
- Kişilik & Karakter konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yıltoplum baskısının AQ!
bu hayat benimdir kimseye de hesap vermem.sevabıyla günahıyla herşeyi yaşarım..yargılayacak olan sadece MAHŞERİ KÜBRA DA YÜCE ALLAHTIR.11 Yorumla- +1 yıl
+1
Gizli Üye(30-35)+1 yılannem der hep mini giysem elalem ne der dar kıyafet giysem elalem ne der gelsin elalem benm yerime yaşasın amk
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl- +1 yıl
bu şarkıdan esinlendim zaten :D
+1 yılİşte o şeylerden nefret ediyorum.
Başkalarını rahatsız etmediğim sürece, 'elalem ne der'e pek takılmam..10 Yorumlasorumlulğum olduğu insanlar haricinde başka kimse beni ilgilendirmez .
tüm sevenlere gelsin gardaşım bu şarkı :D
link00 Yorumla
+1 yılElalem ne der diye degil, canım öyle istiyor diye yaşıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Canin ne istiyo peki :-)
+1 yılelalem ne dıyer dıye degılde elalem gorsun dıyedır o dugunlerdekı altınlar. su kadar altın olacak bu kadar bu olacak...
00 Yorumla
+1 yılelalem ne der korkusu ile tavuk,keçi,koyun ve hindi sikemiyorum
10 Yorumlaher yere koşarak böyle önüme çıkan küçük şeylerin üstünden atlamak falan isterdim ama yapmıyorum bir kere yaptım 2 teyze yan yana yürüyordu ortaları az boşdu ortalarından hızlıca sıyrıldım ve koşmaya devam ettim tip tip bakıyordu herkes
00 Yorumla
+1 yılşehrin merkezinde sevgilimle öpüşmek .. aaahh aahhh dert oldu içime :D
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu yapabilecegin bir cok sehir merkezi var nerdesin sen ?
Elalem nederi takmayan kesim alayıda elalem neder diyordur türkiyede yaşıyorsa elbet vardır bişeyler ben elalem ne der diye sevmediğim adamlara saygı göstermek zorundayım :(
00 Yorumla
+1 yılhayatımın aşkından sırf ailesi kapanması için baskı yapıyor diye vazgeçtim 6 yıl önce aklım havalardaymış demekki yerim elalemi hayat benim kendim için yaşıyorum kime ne çok ta tınnnn...
00 Yorumla
+1 yılAdı üstünde "elalem"
Onları ilgilendirmeyen şeylerle fazla ilgilendiklerine göre fazla gerizekalılar.
Gerizekalıları umursamıyorum00 Yorumla
+1 yılBenim el alemi umursadığım yokta bunu aileme anlatabilsem bir de el alem başkalarını eleştirirken kendilerine bakmıyor hiç nedense
00 YorumlaZaten olması gerektiği gibiyim elalem laf etmiyor takdir ediyor.
15 Yorumla- +1 yıl
örnek insan :D
- +1 yıl
Iq kac bakim senin ?
- +1 yıl
ayku kaç dedimm
el alem ne der diye intihar etmiyorum.
115 Yorumla- +1 yıl
Elalemin ne dediginden haberin olmaz sen kararliysan et yane :-)
- +1 yıl
şaka şaka sakın ha :D
- +1 yıl
yok yok doğrasan yazamazdın :D
- +1 yıl
sen kadar olamam bak ama bunu ciddiye alıcak kadar zekisin :D
- +1 yıl
tamam şampiyon ne dersen o :D
- +1 yıl
bak bu zekiceydi :D
- +1 yıl
pardon ihtiyar yanılmışım :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılnişanlandım.. üstüne birde evlencem daha ne olsun a.q.
10 Yorumla
+1 yılGörgü kuralları var tabi ama iyidir onlar severiz ..:)
10 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=sf6dpiBsnBQ
elalem ne derse desin.00 Yorumla
+1 yılikimizin adı bir cümlede geçmediğinden beri ilgimi çekmiyor kimin ne söylediği..
00 Yorumlaburda soruları gizli soranlara sormak lazım bunu :D
00 Yorumla
+1 yılben umursarım mesela dışarda bağıra bağıra şarkı söylemek isterim efkarlıylken ama sadece isterim gerçekleştiremem :D
00 Yorumla
+1 yılAlalemin amk kim la onlar
kim ne derse desin diyenlerin taaaa amk00 Yorumlaelalemi temsil eden modlar cevabımı silmesin diye kendimi sansürlüyüroum, o da olur mu?
11 Yorumla- +1 yıl
hdtdifigjf.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim bilir kaç aşk, "Elalem ne der" diye yok olup gitti.
00 Yorumla
+1 yılHayatim hep elaleme gore yonlendi ztn
01 Yorumla- +1 yıl
çok dertlisin sanırım ?
+1 yılhiçkimseyi sallamıyorum.
10 Yorumlaelalem ne der diye sokakta sigara içmiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
he ya öyle bişey var demi sokakta kızlar sıgara içemiyor resmen :D
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. benim yok öyle takıntılarım..
00 Yorumla
+1 yıl
Elalemi tanımıyorum.11 Yorumla- +1 yıl
mahalleye yeni taşındılar :D
Elalemi takmayan örgüt kuruyorum
15 Yorumla- +1 yıl
Yardim edebilirim :-)
- +1 yıl
Elallemi takmazsak elalem ne der sonra :-)
- +1 yıl
Kim doyuruyor karnini :-)
Bu yüzden kaybeden taraf oldum ya...
01 Yorumla- +1 yıl
neden kaybettin ?
"elalem" kendine baksın ilk önce.
06 Yorumla- +1 yıl
Yok o kendiyle pek barisik degil :-)
- +1 yıl
Ole cani skiliyo ablasi :-)
- +1 yıl
dedim çok sevindi :D
- Kişilik & Karakter konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılo kadar çok ki inan saymakla bitmez :)
00 Yorumla
+1 yılbıktık şu elalemden zaten
00 Yorumla
+1 yılelaleme pek takılmıyorum.
00 YorumlaElimi s*kmek.
Çok utanıyoruğğğum, Mühühühüh.. :(00 Yorumla
+1 yılElalemin mk. Sana bişe masin soru soran kardişim:D
00 Yorumlahiç öyle bir sorunum olmadı acıkcası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevişmek.
22 Yorumla- +1 yıl
yazarken bile gizliyosun elalem ne der demi :D