İnsanlara değer vermek erdemliktir diyen de var, on kusurlu hareketten biridir diyen de. Can Yücel’in çok güzel bir sözü var; Her şeyin kadar değil, değeri kadar seveceksin. Çünkü beklentin ne kadar çok olursa, o kadar kırılırsın... Aynı şekilde insan her şeyi kadar değil değeri kadar değer vermeli bence. - Karşınızdakine verdiğiniz değer onun verdiği değere eşit mi olmalı? #Mireya#BesleKargayıOysunGözünü
Karşınızdakine verdiğiniz değer onun verdiği değere eşit mi olmalı?
bir insanı aşırı derecede sevmeyiniz seversenizde allahı sevdiginizden üstün olmasın bir insanı da aşırı derecede yermeyiniz olurki bir gün dost olursun sevdiginizi dost görüp aşırı severseniz bir günde düşman olabilirsiniz derimkarşınızdaki insan ise verdiğiniz değerin misliyle size muamele eder.
bir insanı tanımak istiyorsanız değer verin, hatta şımartın..
o hep bildiğiniz kişilikten bir dirhem oynamadı ise o güzel insan, tutup kucaklayın öpün sevin onu, sakın bırakmayın bir daha, bulunmuyor böylesi. 12.01.2016 23:17 nutkey birini gerçekten tanımak istiyorsanız ona değer verin, onu önemseyin, hatta onun şımarmasını sağlayın. siz yelkenlerini indirdiğiniz kadar indiriyorsa yelkenlerini; gülüyorsa, şımarıyorsa, değer verildiğini hissedip o da karşılık veriyorsa sorun yoktur. ancak yelkenleri indirdiğinizi farkettiği an demir alıyorsa sizin bulunduğunuz limandan, bıçak gibi kesip atıyorsa, belkide haddinizi aşmışsınız demektir. belkide sizin haddiniz, onun mutlu hissetmesini sağlayıp sizden maksimum fayda elde edip sıkılana kadar geçen zamanın toplamına eşittir.
yerine koymak zordur. bırak bir insanın yerine bir başkasını koymayı, bir hayvanın yerine bile bir yenisini koyamaz bazen insan. bundan 3-4 sene önce aniden ortadan kaybolan kedim için de aynı şeyleri hissetmiştim. etrafımdakiler, ''yahu en nihayetinde bir hayvan.. al bir tane kedi.'' tadında yaklaşmışlardı olaya da ben alamamıştım. ta ki, geçen sene sokak ortasındaki yavru bir kedide kendimi görene kadar. korkmuş, korkutulmuş, terk edilmişti. belli ki o da benim gibi fazlaca sahiplenmişti birilerini, haddinden fazla değer vermişti. ama ondan da sıkılmışlar ve bıçak gibi kesip atmışlardı hislerini.
bir gün boyunca, onun korkularını gidermek için sokakta peşinden gezdim. yemek uzattım, almadı. bir daha uzattım, almak için yeltendi ama yine almadı. sonra bir daha, sonra biraz daha. nihayet u
Asla eşit olamaz. Hafıza kartlarınız farklı yüklü. Sen ne cevap verirsen ver; açılım seviyenden söze yüklenir. Karşındakininki de öyle. Beynin potansiyel enerjisinde yüklü olanlar illa belli yaştan sonra otomatik açılır. Beynin de bir devir peryodu var. 19 yaş ile 40 yaş çok farklı viraj. Kimi dalalete-uçuruma düşer, kimi yoluna devam eder.
Ne kadar değer verirsen ver, karşınızdakinin kriterlerini taşımıyorsanız boşuna kürek çekiyorsunuz demektir. Yeterince güzel veya yakışıklı, paralı bir işin olması gerekir. Yanı birisinin seni sevmesi için karşındakinin çıkarlarına uyması lazım. Bütün ilişkiler çıkar ilişkisine dönüşmüş. ☹☹😓
Can Yücel'in Ve gurur; Kaybedenlerin, acizlerin maskesiymiş. Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, yüreğimde sevgi bulduğumda anladım. Ve zaten genellikle; o daha az sever seni, senin onu sevdiğinden.
Şairlere güven olmaz... :) Bırakın diğer kalıplaşmış düşünceleri, en azından kendi ön-yargılarınız olsun :)
Ben hep en cok deger veren oldum ve ben boyle oldukça o geri cekildi. Zor yaa sevmek ve sevgili olmak. Degeri hicbi zaman verdigin kadar almazsin uzgunum
En İyi Cevaplar