Araba kullanmak için bile ehliyet almamız gerekirken, herkesin çocuk yapması.. Bilinçsiz bireylerin üremesi.. Eğitimsiz kalan çocuklar.. Allah verir rızkını deyip, ona bir gelecek sağlayamayan anne- babalar.. Evliliği kurtarmak için yapılan bebekler..
Herkes anne-baba olmalı mı? ya da şöyle sorayım, sizce herkes anne - baba olmayı hak ediyor mu?
Hayır hayır hayır bu soruya sonsuza kadar cevabım hayır olacak. Anne baba olmayı beceremeyip, ya da “aile” olmayı beceremeyip sırf zevkleri için evlenenlerden nefret ediyorum. Olan o çocuklara oluyor. Bilmiyosan aile olmayı çocuğuna bakmayı onunla ilgilenmeyi ya da en azından şunu diyeyim “sevgi” olmadıkça olmaz o. Tamam çocuğu yaparak öğreneceksin dilinden ama zulmetmeyecksin. O ince çizgiyi anlamayan evlenmesin çocuk da yapmasın.
En son izlediğim "Lion" filminden sonra bir daha düşündüğüm konu. Önemlisi dünyaya çocuğu getirmek değil, bir çocuğun hayatını kurtarmak, ona umut vermek. Anne olup olmayacağımı bilmiyorum ama evlatlık edinmeyi düşünüyorum
Ayrıca herkes anne/baba olmaya layik olsaydı bu kadar çocuk sokakta büyümezdi
Bazısı cidden hak etmiyor. Kendi gibi çocuk yetiştiriyor. Zorluk çıkartıyor. Ama buna dur diyemiyoruz malesef. Keşke bir çözümü olsa ama yok işte yok.😒 Allaha havale. Hayırlısı neyse o olsun. Ne olursa olsun sabretmek güzel bişey.
bu önemli bir konu gerçekten çocuk yapmak kolay önemli olan onu insan yapabilmek topluma yararlı düzgün bir insan yetiştirebilmek daha kendine bakamayan insanlar önce kendilerini yetiştirdikten sonra çocuk yapsalar daha iyi olur
Evlilik öncesi bir kurs olmalı. Eşler bu kursu geçtikten sonra evlenebilmeli. Herkes anne baba olamıyor. Ben bile çocukluğuma ve günümüzdeki eğitim kitaplarına bakıyorum. Ne kadar yapılmaması gereken yanlış varsa yapmışlar.
Hayır en azından ben kendimi bir çocuk yetiştirecek biri olarak görmüyorum. Bana çok güzel çocuk emanet edilir. Bakarım 1 gün 1 hafta 1 ay ama bir çocuk yetiştiremem.
Bu aralar icimden sık gecirdigim bir cúmle, herkes anne baba olamamalı.. her doguran anne degil , babalarin cogunda zaten bir rahatlik hakim cocugu anne tek basina yapmis gibi..
En İyi Cevaplar