Evet arkadaşlar, genetik olarak getirdiğimiz bazı özelliklerimiz var ve bundan sonrası ise çevresel faktörler ve kendi kendimize kazandığımız niteliklerimiz. Sizce karakterimizi çevremiz mi şekillendiriyor yoksa biz çevremize göre mi şekillendiriyoruz?
Karakterimizi çevremiz mi şekillendirir yoksa biz çevremize göre mi şekillendiririz?
Rus olama doğsaydık sokakta özgürce şortlarla dolaşabilirdik sevişmek seks yapmak (evlenemden) günah olmazdı. Arabistan da doğsaydık kocasız dışarı çıkınca tecavüze uğrama hakkı olan ve suçu kadına atan bir toplumla yaşayan insan olurduk yani ÇEVRE BIZI SEKILLENDIRR
Değişik bir bakış açısı, peki çevrenin koyduğu kurallara aykırı insanlar olmuyor mu? Çevreden farklı olarak... Veya çevreye uyum sağlasa bile birey, bu bireyin kendi kendini o ortama uyum sağlamasıyla olmuyor mu? ''Çevre böyle, ben de böyle olayım diyerek'' Sonuçta çevredeki insanlar bizim içimize girip, ruhumuza girip karakterimizi değiştirmiyor.
Evet tabikide mesela ben aileme yaşadığım topluma göre aşırı özgür yaklaşan biriyim burdada çok fazla eleştiri alıyorum ister istemez tepkilerden uzak kalmak için sessiz kalabiliyorum hele ki cinsellik konusu açılsa bana denedikleri kalmiyo Kişisel görüşe SAYGI diye bişey yok toplumumuzda herkez ne biliyosa o doğru yargısı var ve bence gelişemeyen bir toplumun böyle olması normal ve acınası kötü bisey
Ben açıkçası din ile bağdaştırmıyorum veya topmlumsal kurallara ama mahremiyetin olduğuna inanıyorum, ulu orta yazarsan tepki almaya bir şey diyemezsin diye düşünüyorum. Etik değil bir kere, etik ahlak ilkesine ters. Bazı şeyler gizli kalır, her konuda konuşulmamalı.
Çocuk aileden kapar bîr çok şeyi ona göre de şekillenir bence. Karaktersiz bir insanın ailesine bakılabilir orda örnek aldığı biri vardır muhakkak bence ama tabi bence 😊😁
Çok güzel bir bakış açısı, karaktersiz çocukların ailelerinin karaktersizliğini onun üzerine yasnttığını görebiliriz, çocuğu giyip giydiren, yediren ve içiren anne-baba olduğuna göre çocuğunun karakterinin boşlukta kalmasına neden olan ise yine kendi karakterlerini doldurmayı unutmuş anne babalardır.
Bilim insanıyla konuşuyorum gibi hissediyorum yani kendinden emin , bilgili, ciddi bir atmosfer var ama kendimi kötü hissettirmeyen burdan birşeyler öğrenebilirim diyor insan yani o insan benim 😂
Çok teşekkür ederim bu anlamlandırmaların için ve ben de aynı memnuniyette olduğumu belirtmek istiyorum ki bu bakış açısı sana ait, insanları da bilemezsin ne denli göründüğünü, ne denli çıkacağını kapalı bir kutu gibi oldukları için anlamak istemek önemlidir. Ben bir çaba sarf etmiyorum ve sen de söylediklerime manalar yükleyip onları güzel bir şekilde bana aktarıyorken bilim insanı veya sanatçı demeliyim ki, konuşmaktan ötürü çok memnun hissediyorum. Konuşmaya başlamadan önce ne kadar derinlikte olduğunu bilmediğim, girince de çıkamadığım bir derinlikte hissediyorum. Bu sözün uyarlamasını bir sanatçı profilinden alıntıladım, bayan sanatçı.
Teşekkür ederim bende 😊 birkaç defa okuyup düşününce anladım senin yorumlarında hep bu oluyor nedense ilk başta anlamıyorum bir kaç defa okuyup anlamaya çalışınca neyden bahsediyor acaba diye söylediklerini hayalimde canlandırıp sebep sonuç ilişkisi kurmaya çalışıyorum 😊 ben kendinden emin bir insan değilim kendi bildiğimden bile şüphe duyup kendime açıklamasını yapma gereği bile duyarım zaman zaman
Hayal gücünden çıkıyor bu güzel anlamlandırmalar ve teşekkür etmesi gereken esasen benim, çünkü sen sözlere manaları katıyorsun. Bir söz nötr, olaylar nötr iken ona değeri, bakış açısını insanlar yükleyerek o açıdan bakarlar ve herkes baktığı açında görür, bakamadığı bir açı var ise o herhangi bir bakış penceresi edinmeden duvarı görüyor demektir yani düşüncelerinin karanlığını tam olarak aydınlatamamıştır. Sen kendi düşüncelerinle ışık saçarak benim anlatmak istediğim sözlerin üzerine de ışık oluyorsun ve senin vesilenle anlaşılırlık kazanıyor. Aslında anlam bile taşımıyordur bence. Ama, senin yaratıcılığın bunu imgesel ve gerçeküstücü kılıyor. Düşüncelerimizden tam anlamıyla emin olmamak, yeni bir düşünceye sevk eder diye fikirleşiyorum kendi içimde. Kendimizi sınırlandırmadan, farklı kalıplara sokmadan düşünmüş oluyoruz. Düşüncelerimizin birleşip bir noktada anlaşılması işte bu değerli nokta, değerli kılan da sohbetteki değerli insan. Teşekkür ederim sana :)
Hayalperestliğimden hep şikayetçi olmuşumdur 😂 ama bunun güzelliğini gösterdin teşekkür ederim kendimi iyi hissetmeme sebep oldun bu aralar moralim bozuktu 😊 evet bazen karşıdaki için bir konu tek anlamı taşıyordur ama ben onu daha başka anlamlara çekebiliyorum asılda olmayan şeyleri heleki bu yürek aşk konularında bana baya sıkıntı çıkartıyor olmayan bir şeyi farklı şeylerle kendime anlamlaştırıyorum bu konuda hiç iyi birşey değil kendini üzüyorum sadece ama herşeyin iyi bir yanı varmış diyelim 😁
Çok mutlu oldum iyi hissetmene, iyi hissettirmeyecek olaylar mı yaşadın? Buna üzüldüm, ne tür olaylar olduğun bilmiyorum fakat aslında bu bizim o olaya karşı verdiğimiz değeri gösteriyor. Sen ona problem gözüyle bakmadan yaşamaya devam ettikçe o kendiliğinden yok olur. Hep kendi içimde bu örnekle bir nebze yok etmeye çalışıyorum sorun hissettiklerimi; bir olaya problem gözüyle bakıp, onu bastırmaya çalışmak, onu su üstüne geri çıkaracaktır. Ama, onu umursamadan, herhangi bir anlam yüklemeden yaşamak, o olayın su üstünde öylece akıp gitmesini sağlar. Hayalperest bir insan olman, senin felsefi-edebi bir yönün olduğunu gösteriri aslında, yani ben böyle hissediyorum. Olayları gördüğün gibi değil görmek istediğin gibi görüyorsun. Yani, nasıl görmek istiyorsan öyle. Bu çok anlamlı bir özellik işte. İyi bir yanı elbette ki var, farklı birisin.
Evet geçen bende o tekniği uyguladım içime atarsan tamamen yok sayıp unutmaya çalışırsam o içimde daha güçlenicek ve ele geçirecekti bende üstüne gittim normal birşey olduğunu kendime hissettirmek için normal gördüm saklanmadım ve o beni üzen akıp gitti kırıntıları kaldı sadece. Aslında üzen bir olay olmadı ama düşünce duygu oldu. Duyguları ve düşünceleri içimde yoğun olarak yaşarım belkide saatlerce düşünürüm kendimi kötü hissettiriyorsa bir bakmışsın sulugözlü birşey çıkmışım hıçkırıklarla sanki birşey olmuş gibi ama ortada bir şey yoktur. Olmasını istediğim bir şeyin olmaması ya da olma ihtimali düşük imkansız gördüğüm şeylerin hasretini çekerim üzülürüm yaşayamamış yaşayamayacağımı düşünürüm.
Olmasını istediğim bir şeyin olmaması ya da olma ihtimali düşük imkansız gördüğüm şeylerin hasretini çekerim üzülürüm yaşayamamış yaşayamayacağımı düşünürüm . Olmasını istemediğim yaşamak istemediğim birşeyin başıma gelmiş olmasında neler yaparım neler hissederim neler yapmalıyım diye düşünürüm hayal kurarken bile onun sonunda daha güçlü bir ben oluşur çünkü olay yoktur ama o duygular gerçektir sanki o an ordayım gerçekten başıma gelmiş gibi hissederim. Bulaşık yıkarken dahi insanın aklına hayaller gelir mi şu ortam da şöyle şeyler olsa diye düşünürüm ve genelde gerilimli ya da duygulu hayalllerdir bunlar. Bu hayallerim yüzünden hikaye yazmaya başlamıştım içimdekileri dökerim rahatlarım zihnimde düşüncelerden duygulardan hayallerden biraz arınır diye.
Bu anlattıklarını okuduğum zaman ben de başka yerlere gittim, senin gittiğin yerlere mi gittim bilmiyorum... Fakat, gittiğim yerlerin senin sayende olduğunu hissettim şu an. Duygusal ve derin düşünceli bir insan olduğunun göstergesi. Kırıntılarının kaldığını hissettiğin düşüncelerin de aslında parça-bütün ilişkisi olarak senin kend içinde bir yerlerde bütünleştiğini gösterir. Yaşanmamış olayı da yaşanıyor olduğunun farkındasın aslında, hayalimizde oraya gitsek de düşüncelerimiz ve ruhumuz orada kaldığı için bu olayları hissederek yoğunlaşmamış normaldir. Senin bu yoğunluğunun hislerini, düşüncenin ve ruhunun gücüne bağlıyorum. Bağlandığımız noktada da ortak bir merkez görüyorum, düşünceler. Düşüncelerinle birbirine bağlı olman, onlardan kopmaman ve koparılmamak istemen de bu gözyaşlarının çıkmasına neden oluyor olabilir aslında. Ben böyle düşünüyorum yani.
Ayrıca kağıda yazmak güzeldi, bu konuyu konuşmuştuk sanırım. Kağıdı elimize aldığımız zaman kendiliğinden gelir düşünceler. Hangi yere yazarsak yazalım, biz yazmadan düşünceler kendi kendini aktarmaya başlar oraya. Senin içindeki güç, senin düşüncelerinin gücü. Bu düşüncelerinin her manasını iyice kavrayıp, kavramların tamamen hayatındaki yerini algılayıp, terimleri içinde özümsemişsin ki her bir kavram öylesine anlamlı hale gelmiş ki, bunlar bir cümle olduğu zaman seni yoğunluklarla hissetttirebiliyor. Bu yüzden sen de düşüncelerinin yoğunluğu içerisinde kalarak bu yoğunluktan farklı bir noktaya giderken yine onların seni sevk ettiğini biliyorsun. Duygusal hayaller kurmak, duygusal düşüncelerden doğar. Duygusallık, sadece hüzün değildir. Duyguların olduğu bir yerdir. Sen, duygularını ve düşüncelerini harmanlayarak ikisini bir arada tutup, farklı bir atmosferde yaşıyorsan bulunduğumuz evrende sadece bedenen var isek, sen duyumsal, felsefi boyutun ötesinde yaşıyorsun ki bu çok güzel.
Farklı biri olmak istemiyorum bu bana mutsuzluk veriyor. Belkide bu özelliğimi doğru kullanamadığım için böyle oluyor. Yani silah gibi düşün kullanmasını bilmezsen yanlış yerde yanlış zamanda bir masumu vurabilirsin. Ama kullanmasını bilirsen vurman gerekeni vurursun. Ama sende farklı birisin yani ilk yorumlarından dahi hissettim bunu 😊 Yazmaya gelirsek bende o işler öyle yürümüyor ya 😊 şimdi zihnimde olaylar akıyor sahne sahne beliriyor ama benim hissettiğim şekilde ben kağıda dökemiyorum olmuyor yani duyguyla veremiyorum. Hayal de bile o an ben duyguları yaşıyorum diyorum bunu hemen bir yere yazmalıyım ama ya bir şekilde olmuyor o yüzden ben kağıdı kalemi almam önce düşünüp hissederim çorap söküğü gibi belirdiğinde yazmaya karar veririm kağıdın başında yazamıyprum yok bekle babam bekle gelmiyor birşey 😂. Olabilir moralim bozuk olduğunda ben bende değilim o durumlarda arkadaşım diyor bana felsefe felsefe konuşma diyor 😂 hissettiğim duyguları anlatıyorum aslında
Çok haklısın, yanlış yerde doğru hareketi yapmak bile bizi yanlışlıktan kurtarmaz veya doğru bir yerde tam tersi yanlış bir hareket. Farklılık derken kendimizi soyutlamış ve ötekileştirilmiş olarak hissettiğimiz için bu böyle hissediliyor bence. Mesela, sen kendi özelliğinin farkındasın ama bu özelliğini mütevazı olarak kapatıyorsun ve farklı olduğunu düşündüğünde bu seni mutsuz ediyor. Mütevazı bir insan olman çok hoş, ama bu kendine zarar verebilir. Yani, kendi derinliklerinin farkında olarak, duygularının yoğunluğunun da farkında olarak kimsede olmayan bu üst düzey nitelikleri yaşamanın mutluluğunu hissetmelisin. Kimseyi bu şekilde göremezsek de yine mutsuz hissedebiliriz, yani kendimizin sorunlu olduğunu düşünmeye başlayabiliriz bile. Ama, herkes kendini sorgulasaydı herkesin herkesten bir farkı olmazdı. Sen herkesten farklı olarak mutsuz olmayı, herkes gibi sıradan olarak mutsuz olmanın yerine yeğleyebilirsin diye düşünüyorum ben.
Geriye doğru hatırlama sürecini de sevdim :) Flashback yani, bir plan ve bir program yaparak gelmiyor düşünceler, haklısın. Doğaçlama gelişiyor ve benlikler ne zaman seslenirse o an ortaya çıkıyorlar, hiçbir zaman birleşmiyorlar ve ayrık ayrık çıkan sesler yankı yaparak bir yerlere çarpıyor ve biri birini susturarak ortak bir düşünce zinciri meydana geliyor. Teşekkür ederim ayrıca sözlerin için, senin farkın hissediliyor yani.
Aslında mutsuz olmamın sebebi diğer kişiler gibi vurdumduymaz olamamam anı yaşayamam ya geçmiş te ya da gelecekte takılı kalmam. Bu hayaller benim parçam gibi hayal kurmadığım senaryo kurmadığım gün yok diyebilirim bıkana kadar bir hayali tekrar tekrar aklımda canlandırırım hemde müzik eşliğinde daha güzel oluyor 😁 aslında o hayaller beni mutlu hissettiriyor çünkü başrol benim ve istediğim şekilde şekillendiriyorum yaşamak istediklerimi düşünüyorum belkide yaşayamayacağımı düşündüğüm hissetmeyeceğim ama hissetmek istediğim duyguları böyle yaşıyorum bunu hissetmek istiyorum. Mütevazi konusuna gelince her insanın içinde büyümeyi bekleyen bir nokta kadar kibir vardır sende olan veya olmayan ama sana söylenen güzel şeylerde o nokta büyümek ister kibir insanı bir tuttumu elini kurtaramazsın hemde sen farkında olmadan yapar bunu o yüzden güzel bir yönüm söylendiğimde bu nokta büyümesin diye mütevazi olmak isterim önemli görmemeye çalışırım iltifatı
Şimdi anlıyorum esas anlatmak istediğini ben... Keşke bu kadar bilinçli olmasaydık dediğin gibi evet, çok haklısın kesinlikle öyle esasen... Çünkü, billiçli oldukça daha çok takılı kalıyoruz, düşünüyoruz ve üzülüyoruz bu da bizim üzgün olmamıza neden oluyor. Farklılık derken kastettiğin bu sanırım. Başrol oynuyoruz hayallerde ama ben hayallerimde yan rol bile olabiliyorum olayların akışına göre :) Bu rolleri pekiştirmeyei ve kendimize her gözden bakabilmeyi yani 3. bir göz olarak da dışarıdan bakabilmeyi gerektirir. Konuşmalarının her sonrasında derinliği yakalıyorum ve o derinliği yakaladıkça beni içine doğru çekiyor adeta ve dediğin gibi o derinlikten çıkamıyorum ve sığ sularda batmaya çalışmaktansa derinliklerde kalmak en iyisi. Çok farklısın gerçekten, bunu demeden edemezdim tekrardan. Yaşayamayacağımızı düşündüğümüz dıurumlar belki de yaşamamamız gerektiği içindir veya daha iyisi olacağ için...
Aslında kısaca özetlersek bu hayaller benim yaşayamadığım birşeyi yaşamak duygu olarak deneyimlemek. kötü birşey ise yaşanmış gibi olgunlaşmak ne yaparım ya da yapamam ihtimallerim neler olur bu kötü sonuç için ilerisi için ne gibi önlemler alabilirim diye düşünmek mesela evlendiğinde aldatıldın bu durumda ne yapabilirsin zamanında okuyup iş sahası geniş bir meslek sahibi olmak ahah sende ona tekmeyi kor gidersin 😂 en azından elin kolun bağlı oturmazsın birşeyler yapabilmek için elinde birşeyler olur . Hayallerim İyi bir şey ise o güzel duyguların keyfine bakmak en azından duygu olarak yaşamak. Kendisi olarak yaşayamayacağıma pek ihtimal vermiyorum çünkü 😁. Ben kendimi hep başrol de oynattırdım niye bilmiyorum belkide bugüne kadar istediğim hayalini kurduğum hiçbirşeyin olmamasıdır nedeni. Yan rol hiç aklıma bile gelmemişti bunu denemeliyim 😊 . Evet olabilir yaşanması halinde dahada üzülebileceğim durum olabilir bunu deneyimlemiştim bir kere.
Evet, yani o olayı hayalinde yaşayıp hayalinden ders çıkarıyorsun ki gerçekten karşılaşırsan şayet, o zaman o olaya karşı mücadelen daha kuvvetli olabilir dediğin gibi. Hayallerinin peşinden giderek başka bir yere odaklanmadan amacına ulaşabilirsin ama hayalini kurmadığın yere gidersen vardığın yeri de kavrayamazsın. Bu yüzden gitmek istediğimiz yeri bilmeliyiz en çok, ama giderken de o gideceğimiz yerin alt dallarını da bilmeliyiz. Bir ülkenin şehirleri gibi, bir şehirin kasabaları... Hayallerimizde tek bir yere odaklanırken diğer ihtimalleri de düşünerek odaklanmalıyız ki tek bir yerde sınırlı kalarak diğerlerine göz yummadan onların da farkına varabilelim elbette ki. Cümlelerinin eksiltili ve derin olması hissediliyor demek istedim, yani konuşurken anlamlarının tam manasını birçok şekilde karşılayacak biçimde konuşuyorsun ve anlamayı karşı tarafa bırakıyorsun.
Evet her zaman a planın varsa b hatta c planında olmalı en yüksekte a planı o olmazsa b sonra c ki hayal kırıklığına sebep olmasın. İçimden geldiği yazıyorum bilemiyorum bazen insanlara tam olarak ne hissettiğimi anlatamıyorum ya da anlamıyorlardı demekki bundan dolayı onlar algıladığını ilk aklına geleni anlıyorlar heralde
Kesinlikle öyle diğer planlar bizim kendimizin farklı durumlara karşılaştığımız anda mücadele edebilme gücünü verir. İnsanlar seni anladıklarını söylediklerinde anlamaz esas, anlamak hissettirmektir. Bunu hissettiremedikleri için sözleriyle bunu örtbas etmek isterler bence.
Belki de böyledir, tam olarak kesin bilgiye ulaşamıyoruz ulaşmak da istemiyorum çünkü her yeni bilgi bir öncekini çürütür ve böylelikle doğru bilgiye ulaşmak mümkün değildir.
Aynen çok sıkıcı olurdu o da. Beni dinleyip katlanma zahmetine girdiğiniz için teşekkür ederim çünkü bazı yerleri tam anlatabilmek için tekrarladım ve sıkılmış olabileceğinizi düşündüm ama sıkılmış gibi konuşmanızı pek hissetmedim açıkçası sabırlı bir insana benziyorsunuz bana bile katlanabildiyseniz 😁😃
Hayır, asla sıkılmadım değerli arkadaşım. Dinlemek nir keyifti kesinlikle mutluluk duydum. Sıkılmadım ve sıkılmam da farklı bir insanla sohbet etme mutluluğu duydum. Katlanmak gibi bir kelime söyleme lütfen, benim anlayamadığım yer olduysa sen kusura bakma. Umarım sen de sıkılmadın.
Yok kesinlikle sıkılmadım sıkılmadığımın ispatı da yorumlarımdır. Ben hiç bu kadar yorum uzunlukta ve çoklukta biriyle konuşmadım 😃😊 ben de oldukça keyif aldım. Ki seni tanımaktan , anlaşıldığımı anlamaktan mutluluk duydum. İnsan tanıdığı insan kadar dünyada kişi karakter var sanır ve sende o karakter çeşitliliğinde varsın artık bende 😊 böyle derin düşünen beni anlayan bir erkek aklımın ucundan geçmezdi 😁😃 tanıştığıma mutlu oldum 😊
Çok mutlu oldum o zaman, ben de bazen kendimi anlamadığım için yine de sormak istedim seni anlayıp anlamadığımı ki evet bu uzun yorumların kanıtlıyor ve ben de uzun uzun yazmak istedim ki bunları içimden gelerek yazdım. Bu kadar uzun mesajlar konuşmamıştım ben de biriyle, bu kadar isteyerek yani. Evet, tanıdığımız karakterler kadar insanların var olduğunu düşünürüz ama ben gerçekten sende tanıyamadığım karakterlerin yani daha doğrusu tanımak istediğim insan karakterlerinin bütününü senin derinliklerinde gördüm. Derinliklerinin çeşitliliğinde. Bu derinlikteki bir kız bana gösterdi ki birçok insanın ayrı ayrı tanınması yerine bir insan, birden çok insana bedel olabiliyormuş. Anlamak ve anlaşılmak güzel şeyler ki ben de çok mutlu oldum ve konuşurken sohbetin bitmesini istemedim açıkçası. Şu yorumumu yazarken olduğu gibi.
Teşekkür ederim hakkımda düşündüğün güzel düşüncelerin için 😊 böyle siteler bu yüzden iyiki var hem insan çeşitliliği fazla. böyle konuşmaları karşılıklı yapamazsın aslında aklına da gelmez insanın sindire sindire hissede hissede konuşmalı insan. Karşılıklı konuşmalarda bu kadar olmaz geçiştiricili cevaplar verilir diye düşünüyrum. Ama ben pek 19 yaşında olduğunuza aslında inanamıyorum örneklerini görmedim pek çünkü 😁 hem erkekler yaş itibariyle daha geç düşünceleri olgunlaşıyor helede kızlara göre 😊
Çok teşekkür ederim, kesinlikle. Gerçekte konuşma fırsatı bulamadığımız ve geçiştirdigimiz insanların aslında burada derinliklerini görebiliyoruz. Böyle yerler o yüzden iyi ki var, bu arada yaşım doğrudur. Yani siteye ilk üye olurken öylesine işaretlediğim bir durum değildir. Anlatabildim mi tam olarak bilmiyorum ama çok mutlu oldum eğer ki hissettirebildiysem.. Sözlerinizden ötürü de çok teşekkür ederim gerçekten. Gördüğüm birçok kızdan daha çok olgunsunuz esas siz.
Anlamak, anlaşılmak güzel kesinlikle. Anlamaya çalışmak da öyle ama, sonuçta anlamaya ve kendini anlatmaya çalışan farklı bir insan varken böyle konuşamazlık olmaz ki zaten konuşmadan durmak içimden gelmiyor, gelemez. Gerçekten çok mutluyum konuşmaktan.
Benim de dikkatimi çeken yorumlara verdiğiniz cevapların düşündürücü nitelikteki savunmanız olmuştu, düşüncelerimizin kendimizden çıkması, bize ait olduğunu söylemiştiniz. Biraz tartışmacı bir anlatıma giriyor galiba ama tabii ki benim düşüncelerimin kanıtlanır olduğunu düşünmeden sadece kendi fikrimi beyan ediyorum ki siz de anlıyorsunuz, anlayışlı karşılıyorsunuz. Çok teşekkür ederim gerçekten. Mânâlı derinlikler ve duygusal yoğunluğunuz dikkatimi çekti benim de. Duygusal oluşunuz yani esasen.
Teşekkür ederim aynısını senin içinde düşünüyorum ama sen biraz az gülüyorsun sanki nedeni nedir 😊 benim çoğu yorumlara bakınca emojiden geçilmiyor😁 . İçten gülümsemek sağlıktır 😊
Haha, evet gülmeni görmek güzeldir elbette. Ben genellikle pek emoji kullanmayı sevmiyorum aslında da o yüzden. Tabii bu sefer gülüp gülmediğim belli olmuyor fakat, inan ki hep gülümsüyorum şu yorumları yazarken yani bu sohbette :)
Hm anladım emojiler güzel ya ruh halini , anlatmak istediğini daha da belirtiyor o yüzden karşı tarafın anlaması daha kolay oluyor. Trip atınca farklı, üzgün ama elden ne gelir modun da farklı böyle değişik değişik işte 😂😂😂 aslında o anlmlarıda biz katıyoruz karşıdaki kişi tam olarak anlıyor mu bilemiyorum
Kesinlikle, yüklediğin anlamları da anlamak istiyorum ben de ki genel olarak gülümseme ifadeni kullanmandır dileğim ki yani mutlu olmaktan başka güzel ne olabilir, trip emojilerini de anlarım, anlamaya çalışırım ama. Sorun değil yani, hakikaten pek bir emoji kullanımım yok ama içimdeki gülümsemeyi buraya yansıtmak isterim elbette, gülümsememin sebebi sohbet iken hem de :)
Böyle düşünmek güzel 😊 birisi bakayım hele şu yorumlara diyip "hepsini göster" e tıklasa abo bağdata kadar uzanır bu yol napmışlar derler kimse okumak bile istemez merak etse bile 😃😂😂
Yani ama ona soruya gel oku diyen olmadı ki, yine de burnunu sokmasın. Evet, hayali kişi olsa da sinirimi bozdu her kimse. Eğer okuyorsa buradan mesaj verelim ona da
ikisi de ayni gibi geldi bana🤔cevremize goremi sekillenir yoksa cevremizmi sekillendirir. ayni sey bendce. cevrenin buyuk payi var tabi cevre tesir eder biz de sekillendiririz. yani sekillendirmemiz icin tesir eder
Çevremize göre şekillenmesi, bizim yapacağımız bir unsurdur. Ama, çevremizden şekillenmesi, onların bizde bıraktığı histir. Doğru bir açıklama oldu, evet. Farklı gibi görünen bir ortak noktası var esasen, haklısın.
onlarin bizde biraktigi hiss yuzunden sekillendiriyoruz. cunku karakter bizim elimizde bizim istemimiz disinda kimse degistiremez onu bizim icimizde olan sey sonucta biz idare ede biliriz onu. cevre tesir eder degistirip degistirmemekte bizim elimizdedir☺️
Kesinlikle öyle, bizden asılıdır sonuçta yani özümüzden asılı bir hadisedir bu, cümlelerin yapısına baktığımda galiba Azerbaycan Türküsün arkadaşım. Derin ve güzel anlatımlar, insanlar bize tesir eder ve biz kendi içimizde değerlendirmeler yaparak değiştirip değiştirmeyeceğimize karar veririz haklısın. Kendimizi değiştirmek istemden de değişiyoruz bazı olaylardan sonra, bu neden sence?
Azerbaycanliyim evet:) istemedem degismek diye bisey yok bence. icinde azcik minnacikta olsa o degisime meyillik varmis demekki. Hani bazi kalpsiz egoist duygusuz insanlar der ya:ben onceleri cok iyiydim beni degistirdiler sonra kotu oldum ogle bisey yok asla inanma demekki onun icinde o kotuluk varmis, iyi insan asla kotu olamaz kotu de iyi. benim de basima cok sey geldi bir ara duygusuz oldu insanlardan nefret ettim artik kimseyi sevmiycem guvenmiycem, kotuluk yapicam dedim ama olmadi aksine daha da iyi oldum. karakterimde eksiklik olsaydi kotluk olsaydi ben kotu olcam deyip hemen kotu olurdum. beni kotu yapamaya calisti hayat ama yapamadi:)
Estağfurullah, çok da güzel anlatıyorsun. Benim sadece Azerbaycanla ilgili bir geçmişim var da ondan dolayı mesela ''hiss'' yazışından anladım sadece bile. Haklısın, bunlar birer bahane oluyor esasen, Değişmek istemeyen bir insan asla değişmez ve kötü olmayı, kötülüğü o kavram yükleyerek kendisi sıyrılmaya açlışıyor veya topluma yüklüyor. Ben de aynılarını söyledim hatta ara ara düşünmüyor değilim ama bu düzen, dünya çok sahte geliyor... Sevdiğin bir insan, gün geliyor seni terk ediyor hiçbir sebep yokken. Bu da özümden asılı deyil, men bele de danışabilerim heç ne problem deyil menimçün
he düzdû canindan cox sevdiyin gun geler terk eder hem de iftira atarak ikiyuzluluk eder. boylelerini gordukden sonra insan soguyo insanlardan ama eminim iyiler hep bir yerlerde var. iyi olalim iyileri ciksin karsimiza. azerisen yoxsa oxuyub elemisen burda?:)))
Menim ixtisasım Türk lehceleri ve edebiyyatıdı demeli Azerbaycan Türkçesi de öyrenirik, köhne sevgilim Azerbaycanlı idi ona göre bilirem bu gözel şivemizi, düzdü terk eliyirler başa düşmerem heç ne amma bu heyat saxtadı mence, İnşAllah yaxşı neferler çıxacaq qabağımıza bir de ''azeri'' deyen çox insan var burda bu mence sehvdi Azerbaycanlı veya Azerbaycan Türkü diye öyrenmişem men düzdü?
azeri milleti deye bir millet yoxdu:)) turkduler hamis Azerbaycan turku. ama bezileri qebul etmir bunu yox azeri milleti var deyirler. hetta men sizin dizilerde de gormusem kohne osmanli turkcesi azebycn diline nece oxsuyur indide var sizde sehv etmiremse karadeniz bolgesinde lehce emelli basli azerbycn diline oxsuyir bu da bir daha subut edirki "azeri" turk eyni seydi eyni kokdu. ama men azeri deyilem kokum milliyetim lezgidi:)))
Çox düz dedin axı, eyniyik da deyiller azeri azeri )) Men de başa düşmerem bizimkinner çox deyir ele zehlem gedir yeni ele deyende bizim camaat. Beli, köhne osmanlı diline oxşuyur bu qaradeniz şivesinin bezi sözleri Azerbaycanda da var düzdü meselen ''daa, uşaq'' bu kimi sözler mene ele gelir ki bu da qafqaslardan ötürüdü, çünki qaradenizliler de gürcü qolundan lazlardan gelirler, lezgiler, lazlar da qafqas xalqıdır bilirem sizin o lezginkanı öyrenmek istiyirem ha qeşengdi eladı mence ))
he eladi. ama siz turkler lezginkaya kafkas dansi deyirsiz bax bir lezgi olaraq bu meni cox üzur:( cunku o dansin adi var adi da lezginkafi kafkas deyip umumilesdirmek duzgun deyil. ama mence bu bir siyasetdi siz turklere duzgun catdirmiyiblar adi😉
Mene de ele gelir eziz dosdum narahat olma da men bilirem bunun ferqinde olaraq bir neçe insana, yoldaşlarıma, valideynlerime bu melumatları çatdırmağa işleyirem. Meselen deyirler ''azerbeycan'' men deyirem sehv eliyirsin, esas doğru halı ''azerbaycan'' ondan sonra deyirler ''azeri'' men deyirem yox, azerbaycanlı ve ya azerbaycan türkü demelisen deye sonra mene deyirler ''haa başa düşdüm, azeri türkü'' oy allah hara düşdüm men, deyirem axı ''azeri'' yox ele millet adı yox stalin xiyarı çıxarıb o adı o coğrafiyanın adına göre o ad verilib, azerbaycan türkü deyende onlar sonunda başa düşürler
Men özümü Azerbaycan Türkü olaraq da hesab eliyirem nolar ki hamımız Türkük onsuz ki, bir milleti millet eliyen dilidi, stalini bilirem vaxtında neler edib, nece acılar çekilib bilirem şerefsizin biri kim olacaq... Merkezi Asiyadakı Türklere de qırımlar eden, qetl yetiren bir qatil bu sovietler ruslar filan.. Xocalını da bilirem teessüf ki, dediyim kimi AzerbayCAN menim üçün, heç qismet olmadı getmek amma inşallah gelecek vaxtlarda. Şeki, Gence, Zerdab, Kürdemir, Bakı, Balaken, Sumqayıt, Göyçay gezmek isteyirem her yerini
Çox gözel, inşallah qismet olar ki tarixi, yemekleri, yerleri hemişe getmek istediyim yerlerdi ümid edirem ki olacaq, çox şad oldum seninlen tanış olmağıma dosdum çünki Azerbaycan üreyimdedi her zaman ferqli bir yeri vardı hem kederli oluram hem xoşbext oluram Azerbaycan sözünü eşidende
anliyiram seni men rusiyaninesidende kederlendiyim kimi sende Azerbaycani esidende kederlenirsen. men sad oldum tanis olmagimiza. her sey yaxsi olar insallah :)
Oy Allah çox pis oldum dosdum... Sen de menim kimi derdlisen yeqin ki ha böhtan atıblar demeli.. Ayıb olsun yalançı insanlara. Meni de sevdiyim terk eledi, aldadılıb bir terefe qoyulmaq adamı öldürür axı
he tesir edir. insanin qüruru incinir. men demirem ayriliq olmamalidi ama ayrilamda da insan kimi ayrilmaq lazimdi. şer ataraq yox. Allah komeyimiz olsun :))
Çok güzel, kendimizin emin olduğu yolda tek başımıza da olsa yürüyebilme potansiyelidir güçlü karakter, zayıf karakterin değişmesi ise, baskın bir karakterin onu değiştirene kadar sürmesidir.
En İyi Cevaplar