Psikolog olan ya da psikolojiyle ilgilenenler yardım edebilir mi?

"Merhaba, uzun zamandir anlam veremediğim hastalik olarak gördüğüm birşey var. hayal kurmaya çok düşkünüm. Şöyleki hayal kurduğumda gerçeklikten uzaklaşıyorum. Sanki karşımda birisi var mı gibi konuşuyorum. Mesela oan hayalimde gitar çalıyorsam, gitar çaliyormuş gibi yapıyorum. Gerçek hayatimdaki kişiler sanki hayal kurarken yanımdaymış gibi onlarla konuşuyorum. Bazen gerçek hayatımda olmayan ama benim hayalimde olan kişilerle de hayalimde olaylar yaşayıp konuştuğum oluyor. Konuşurken hem kendi yerime konuşuyorum hemde karşımda ki kişinin yerine geçip konuşuyorum yani tamamen ben yönetiyorum. Ama bunların hiçbiri kulağıma kulaklik takip, müzik dinlemeden olmuyor. Çünkü dışarıdan gelen sesler beni gerçeğe çekiyor ve dikkatim dağIliyor. Onun harici hayal kurmalari sadece yalnizken yapabiliyorum. Hayal kurduğum odada birisi beni izliyorsa yapamiyorum. ya da hareket halinde ki şeyler dikkatimi dağltiyor. Çok önceden, hayal kurarken, Acaba birisi beni izliyor mu?''yada ''içeriye kamera koymuş olabilirler mi? gibisinden oday ilk başta aradığım oluyordu. Herşey dediğim gibi kulağıma kulakliği takıyorum ve o an evimizin odasl ben ne istersem ona dönüşüyor. Okul bahçesi, spor salonu, sinif konuşuyorum, hareket ediyorum. Yardim edin arkadaşlar. Bu neden oluyor? Onceden umursamazdim ama korkutuyor beni. Ciddi bir durum mu?" Merhaba. Geçenlerde bu soruyla karşılaştım. Aynisi bende de var ve korkuyorum. Çevremdeki kimsede bilmiyor. Düşünsenize annenizin karşısina geçip ben kafamda kurduğum kişilerle konuşuyorum diyorsunuz. Ama bunları yasarken hepsinin hayal olduğunun farkındayım. Asıl korktuğum ileride kendimi fazla kaptirip sanilarin dişina çıkarmiyim? mesela hayal kurmazsam ölürüm demiyorum. Sadece bu şekilde hayller kurmak hayatimi eğlenceli kiliyor, hoşuma gidiyor. bir yandan da korkuyorum. Şizofren miyim yoksa:) Gerçekten aranızdan psikolog Çıkarsa çok sevineceğim. size de oluyorsa lütfen paylaşin. Ustte yazilan yaziya yapılan yorumlarda böyle yaşayan insan vardı.
Psikolog olan ya da psikolojiyle ilgilenenler yardım edebilir mi?