28 yaşındayım gelmişim dünyaya ot gibi yaşıyorum hep evdeyim mesleğim yok okumadım asosyalim işsizim hayatımda hiç çalışmadım param olmadı hiçbir şeyim olmadı gezmedim eğlenmedim arkadaşım yok sevgilim bile olmadı aynı ot gibiyim ot gibi yaşıyorum ya da yaşamayı beceremiyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılBu durumun farkındasın en azından. Bak yaşın ermiş aklını kullanabilecek yaştasin. Emin ol sana göre iş vardir çevredd gir biryere kız falan hepsi pesinden gelir ama sdn bir adım at bence. Hakkinda hayırlisi olsun İnşallah
13 Yorumla
Soran+1 yılAmin ama ben senelerdir farkındayım bu yaşıma kadar adam olamadım istedim ama olamadım bu yaştan sonra da olamam bence bana kimse iş vermez mesleğim yok hiç çalışmadım
- +1 yıl
Ne olcak. İsleri herkes annesinin karnında mı öğrendi. Herhangi biryer ile başlayabilirsin. Dış görünüşne önem ver giyin kuşan tıraşını ol şöyle dimdik çık iş bul kendine sen dik dur gururlu kal emin ol kendinden yeter. Evde oturmakla iş güç güzellikler sana gelmez azıcık emek göster hersey pespese gelir Allah'ın izniyle
Soran+1 yılOff anlamıyosun beni ben 28 yaşındayım bu yaşıma kadar evde durdum hayata atılamadım hep çalışmak sosyal olmak gezmek istedim ama beceremedim maalesef ben güçsüz zayıf korkak pasif cılız çelimsiz özgüvensiz biriyim toplumsal becerim yok meslek bile edinemedim sen diyosun ki dışarı çık iş ara ben hayatımda hiç güzel giyinmedim şık olmadım zaten cılız çelimsiz biriyim neyime benin
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. cocukluktan eziklenerek buyutuldugu icin. bak komsu cocuguna sen onun tirnagi bile olamassin sen hicbisey bilmiyosun sen sus sen beceriksizsin ve s.
15 Yorumla
Soran+1 yılValla ben çocukluğumdan belli beceriksiz ezik başarısız biriyim büyüdüm hâlâ aynıyım bilmiyorum yaşamayı beceremedim işte
Soran+1 yılAynen öyle bende bunu anlatmaya çalışıyorum herkese ama anlamıyo kimse
Soran+1 yılBeni benim gibi olmayan anlayamaz
+1 yılŞu soralara harcadıģın vakti iş bulmaya harcasaydın şimdiye çoktan iş sahibiydin
19 Yorumla
Soran+1 yılSenelerdir arıyorum bulamadım bende artık bıraktım
- +1 yıl
Yok öyle bir dunya ben sana buluvereyim ama 3 gün sonra bırakmak yok nerede yaşıyorsun...
Soran+1 yılAnkara ben iş yok maalesef mesleğim yok zaten beceriksiz güçsüz zayıf çekingen sessiz pasif biriyim işte çalışacak kapasitem yok o yüzden bu yaşıma kadar çalışamadım işim olmadı kimse almaz beni işe falan
- +1 yıl
Tamam sen çalışacam de ben zmsana bulayım iş ankarada ostimde kepçe dozer greyder tamir bakım servisinde çalısır mısın
Soran+1 yılİyide benim mesleğim yok vasıfsız tecrübesiz biriyim hiç çalışmadım okumadım etmedim el becerim yok bu yaştan sonra uyum sağlayamam sanayiye ben temizlikçi olmaya razıyım
- +1 yıl
Tamam zaten seni de yardımci eleman yalacaklar sürekli koşturqcaklar temizlik yaptıracaklar conta kazıtacaklar vs.. vs..
Soran+1 yılSanayiye çocuk yaşta falan girmek gerek ben bu yaştan sonra sanayide yapamam 10 sene önce olsaydı olurdu ama artık 30 yaşıma geldim uyum sağlayamam ben temizlikçi olurum anca
- +1 yıl
Tamam zaten kepç dozer greyder yağı temizleyeceksin camurlaeıni temizleyeceksin takim getirip götüreceksin calışırsan buyur yani
Soran+1 yılGüzelmiş aslında
+1 yılKabından çıkman için geç değil, bir işe başla elin ekmek tutsun eş bulursun.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnsan kapandıkça kapanıyo maalesef
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
5Cevap
+1 yılbir degisim var mı?
elbet bi şeyleri degistirmişsindir.
Ve aşşalık kompleksine girme, daha dün gibi hatırlıyorum nası sessiz kaldığımı, nası ezildigimi hatırladıkça yasıyorum.
Ve o ezik halimle, burnum aka aka, insanlar acıya acıya gidip calistip. Calisirken cool degildim. Kimse gokden zembille gelip ezik ya da havali olmuyor. Hatta sunu soyluyum küçükken ezilenler daha hırslı oluyo. Örnek vermek gerekirse hitler i babasi dövüyordu. Sonra o hirsla neye dönüştü. Napolyon ordunun başına gectiginde onun tipini bebe bulmustu askerleri.
Birazcik arastirip koyun hirsizindan, Timur a nasil donusuldugunu görebilirsin. Sana tavsiyem cok güzel ted konuşmaları var yutup ta. onlari falan dinleyebilirsin.
Ve son olarak bu senden kaynaklanmiyo kendini suclama. Super olmak zorunda degilsin. Ben denemeden once de ayni yüze, espri anlayisina sahiptim, aynı fikirlerim vardı ama arka sıralarda kimse yüzüme bakmiyodu. Sonuclari biraz yukseltince insanlarin tavri değişti. Gerci o insanlari pek samimi bulmuyorum ama yapman gereken belli:
-Istedigin iş nasil yapilir?
-Sonra da bunu yap
Başarinin tek gercek sırrı popiş denen organı oturtup çalışmak. Ben sirt agrisi cekiyo olabilirim ama kesinlikle deyiyor. Hic olmazsa kitap oku, parayi boş ver kendini geliştirirsin. Ve motivasyon videosu izleme. Çogu yalan ve amacsizca vurulan kamcilardan baska bir sey değil. Basari aktif degil, yillarca labaratuvarlarda sürünen zavalli insanlar basarili oluyo10 Yorumla
+1 yılBilmem sana sormalı. Neden ot gibi yaşıyorsun? Kimse seni ot gibi yaşa diye zorlamıyor.
24 Yorumla
Soran+1 yılBelki de yaşamaya beceremiyorumdur olamaz mı
Soran+1 yılYaşamayı
- +1 yıl
O zaman beceriksiz birisin. Suçu kendinde ara.
Soran+1 yılEvet çocukluğumdan belliydi zaten benim beceriksiz başarısız biri olduğum yani adam olamayacağım belliydi zaten
caliskan ve azimli ol yoksa hayatin bos bosuna akar gider
18 Yorumla
Soran+1 yılSöylemesi ne kadar kolay ya insanları anlamıyorsunuz gerçekten ayrıca ben zaten 28 senedir boş yaşıyorum evde çürüyorum
Soran+1 yıl29 yaşıma geldim ama bir hiçim ben hayatımda hiç çalışmadım sosyal olmadı kendimi geliştirmedim gezmedim görmedim 0 dan ibaretim benden artık adam olmaz boş işsiz insan olmaya mahkumum
- +1 yıl
sacmalama ne kadar gömdün kendini gören de 60 yasinda sanacak daha 28 yasindasin herseyi degistirebilirsin ama benden sana tavsiye gercekten kendini degistir hic bir kadin o tarif ettigin erkek tipiyle bir aile kurmak istemez cünkü. Sürekli evde oturup bir is yapmamak yani tabiri caizse bos bir insan olmak sana hic birsey katmaz
Soran+1 yılBen çocukluğumdan belli böyleyim yaşamayı en baştan beceremedim zaten artık hayatı kaçırmış hayata geç kalmış boş işsiz bir insan olarak kaldım böyle devam eder bu ne param olur ne gezebilirim ne de evlenebilirim
Soran+1 yılBu yaşıma kadar hiç çalışmadım mesleğim yok bana kimse iş vermez
Üzülme kardeş, senin sahip olmadığın şeylere sahip olanlar da çok farklı değil, ama sen de artık bir iş bak kendine, bir yerden başlamak lazım, hadi kalk ayağa...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok fazla takilma senin gibi evde olan cok insan taniyorum. Hatta bende oyleyim
11 Yorumla
Soran+1 yılVardır bende benim gibi olanları bulmaya çalışıyorum
+1 yılBir yerden başla hayatını değiştirmeyi. Hiç bir şey için geç değildir.
10 Yorumla
+1 yılNasıl yasıosun peki paran yoksa baba parasımı
17 Yorumla
Soran+1 yılParasız yaşıyorum gelirim yok bu yaşıma kadar hiç param olmadı
- +1 yıl
Ozmn ölürsün ya olm bu yaşına kadar paran yoksa kim besledi büyüttü seni diom
Soran+1 yılBilmem bende anlamadım nasıl yaşadım hayatta kaldım hâlâ yaşıyorum gerçekten hiç param olmadı hep parasız belirsiz yaşadım ailemle yaşıyorum ama para almıyorum hep evdeyim zaten
- +1 yıl
Heh ailem desene baştan akılsız mısın sen ne biraz
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Belli
Soran+1 yılFarkındayım
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı. Senle ne zaman değişeceğiz bilmiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılBende bilmiyorum sen değişirsin de ben değişmem
+1 yılOkul falan üniversite oldumu
15 Yorumla
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Lisede mi yok
Soran+1 yılDüz Lise bitti
- +1 yıl
2 yıllıkta olsa bir üniversiteye git
Soran+1 yılOkuyamadım kazanamadım
Kendini geliştir.
241 Yorumla
Soran+1 yılKapalıyım maalesef gelişimim durdu
- +1 yıl
Kendini geliştirmezsen iyi yerlere gelemezsin, basit bir şekilde bir iş ve para kazanmak veya bir çevre yaratmak zordur ve çaba gerektirir. Basitlik sana sadece menuniyetsizlik ve mutsuzluk getirir. Zor olanı başarman ve çabalanman lazım ki bu dipsiz kuyudan çıka bilesin.
Kapalıyım diyerek zamanını öldürürsün, herşeye bir bahane bulursun, rahatlık basar, hiç bir hedef belirlemez veya onun için çabalamazsın ve bu döngü de yerine getirmediğin sorumluluklar sana sıkıntı olarak döner. Bu sefer o düşük özgüvenin daha da düşer ve en sonunda "Hayat bana zor geliyor."vb sözlerle hayattan şikayetci olmaya başlarsın. En kötüsü de şikayetci, memnuniyetsiz ve mutsuz bir insan olursun.
Seçim senin insan ömrünü bir sandelyede oturarakta geçire bilir.
Soran+1 yılBen bu dediklerini seneler önce yaşadım zaten ben artık bambaşka bir evreye geçtim çok diplerdeyim ben işe yaramaz beceriksiz başarısız korkak özgüvensiz faydasız hayırsız boş bir insanım hayatımda hiçbir şey başaramadım kazanamadım yaşayamadım yapamadım elde edemedim çocukluğumdan kaybetmişim zaten hayata tutunamadım temelim altyapım yok çürük kaldım
- +1 yıl
Kişilik olarak depresif, duygusal ve mükemmeliyetci bir karakteriniz var. Obsesif Kompülsif Bozukluk hastası ola bilirsiniz çünkü geçmişte yaşamış olduğunuz olaylar ve başarısızlıklarınızda takılıp kalmışsınız. Bu da sizin geride kalmanıza ek olarak çevrenizden destek almamışsınız ve bir noktadan sonra hep kendinizi suçlar olmuşsunuz.
Yoğun bir depresyon içindesiniz, bu yüzden kendinizi değersiz olduğunuzu düşünüyorsunuz.
Bir psikolog desteği almalısınız, sizdeki normal bir durum değil ciddi bir ruhsal hastalığınız olabilir. Destek almayı ihmal etmeyi ve çekinmeyin.
Tavsiye olarak; Kişisel gelişim kitapları okuyun ( ) ufkunuzu genişletmeniz lazım. Belgeseller ve motive edici filim ve videolar izleyin.
Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=8DM04ClTcI0
Hayalleriniz olsun, sevdiğiniz ve sizi iyi hissetiren işler ile meşgul olun, hobiniz olsun hiç birşey için geç değil.
Soran+1 yılBen çocukluğumdan belli beceriksiz başarısız korkak özgüvensiz pasif içime kapanık asosyal çekingen utangaç sessiz biriyim kendimi hep eve kapattım hayattan yaşamaktan hep kaçtım bu yaşıma kadar istemeyerek böyle yaşadım istediğim hiçbir şeyi yaşayamadım yapamadım başaramadım kazanamadım istediğim gibi biri olamadım ben zaten belgesel izleyerek yaşıyorum ayrıca bende çekingen kişilik bozukluğu şizoid kişilik bozukluğu agorafobi sosyalfobi var
- +1 yıl
En önemlisi aynanın karşısına geçip ben bu durumu kabul etmiyorum. Dünyanın en temelsiz kişisi olsamda başlıcam ne olursa olsun benimde mutlu olma ve kaliteli bir hayat sürmeye hakkım var. Demelisiniz her insan değerlidir her canlı da. Neden olmasın ki buna engel ne var ki temeliniz mi yok o zaman temelinizi iyileştirmeye çabalıyın, Çevreniz mi kötü o zaman ordan kurtulmaya bakın. Lütfen hayatnızı zehir etmeyin, güzel düşünün.
Soran+1 yılGitmedim psikoloğa falan hiçbir yere gitmedim bu durum için sadee çocukluğumdan belli bu yaşıma kadar bu durumun kurbanı oldum ve kendimi hep eve kapattım çünkü hayata uyumsuzum
- +1 yıl
Eminim iyi birisiniz ama siz ruhsal olarak hastasınız ve bunun farkındasınız. Bu tarz hastalıklar hafife alınmamalı çünkü bu hastalık beyinsel bir rahatsızlık ilaç tedavisi almanız gerekli. Beyniniz sizi bir noktadan sonra kontrol altına almaya başlar beynin insanı kandırma özelliği vardır lütfen psikolog da değil sizin psikiyatriye gitmeniz lazım.
Bu durumunuz yüzünden sağlıklı düşünemez hale gelimişsiniz farketiyseniz aynı kelimeleri tekrarlıyorsunuz tedavi almadığınız için aynı gribin zatüreye dönmesi gibi hastalığınız ilerlemiş bir an önce destek almalısınız. Beyniniz sizi ele geçirmiş ona izin vermeyin.
Soran+1 yılİmkanım yok gidemem destek alamam bence bu yaştan sonra destek alsamda tedavi olamam geç kaldım
- +1 yıl
Tedavi her evrede olur kişi yeterki tedaviyi kabul etsin asla geç değil bunuda söylemek isterim. Bu tarz rahatsızlığı olan ve en ağır durumda olan kişileri tanıyorum. İmkanınız olmasada en azında bir devlet hastanesine gidip tedavi olun. Korkularınızın ve kaygılarnızın üstüne gidin mantıklı düşünmeye ve hareket etmeye çalışın çünkü bu durumunuz mantık dışı buna karşı gelmelisiniz.
Soran+1 yılİmkanım yok hastaneye gidemem bu yaşıma kadar hiç gidemedim hastaneye sigortam da yok
Soran+1 yılAilem senelerdir farkında zaten ailemde kabullendi benim adam olamıcamı hem aileminde imkanı yok destek olamazlar bana
- +1 yıl
Hiç bir insan kusursuz değil yeterki bir yerden başlayarak kendinizi düzeltmeye, hedef belirlemeye çalışın.
Sizin hayatınızı belirleyen geçmişinizde size ezik diyen insanlar olmaz bu çok saçma çevrenizde ki insanlarda sizin gibi acizler nasıl olurda benliğiniz o pis insanlar için mahvedersiniz lütfen güçlü olun ve sirkelenin. - +1 yıl
Umarım beni yanlış anlamıyorsunuzdur size değersiz biri olmadığınız anlatmaya çalışıyoru.
Örn. olarak aşağada bir video paylaştım eli kolu olmayan bir adam ama herşeye rağmen bir çabası var.
https://www.youtube.com/watch?v=I7trAKpg08U&t=12s
Yapmadıkların için pişman olma yeterki başla. Değişe bilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=QB4zyJPzcpM
Soran+1 yılBunları izledim zaten ben farkındayım ama kişiliğim herşeye engel oluyo bana engel oluyo hayatıma engel oluyo bu yaşıma kadar da kişiliğimin kurbanı oldum zaten bir insan neden kendini eve kapatarak hayattan kopuk yaşar ki zaten demekki ben Buyum kabullenmek zorundayım
- +1 yıl
Nedenini yazmışsınız ola biteni herseye boyun eğip kabullenmeniz. Artık birşeylere baş kaldırma zamanınız gelmiş çünkü bu durum sizi iyicene boğmaya başlamış. Hiç birseye boyun eğmeyin iş edinmeye, üniversite okuma hedef edinin 45 dede okuyan var. Okulumdan 36 yaşında adamın parası yok çabalamış gelmiş sokaklarda kalıyordu adam ek olarak rahatsızdı ama çok okumak istiyordu elinden tutular asla hayat çok güzel tekradan karşıyım kabullenmiyiniz bu durumu.
Soran+1 yılHaklısında kendimi güçsüz zayıf hayata uyumsuzum görüyorum evet boğuluyorum resmen çok çırpındım ama çırpındıkça daha da dibe batıyorum bu durumun içinde savruluyorum bende okumak istedim 6 kere YGS ye girdim olmadı çalışmak istedim ama hiç iş bulamadım 3 kere de KPSS ye girdim oda olmadı yani hiçbir şey beceremedim işte
- +1 yıl
Bakın olan olmuş sen ben insanız bizim doğamîz bu dibide boylarız çıkarızda. Boşverin geçmişi önünüze bakın. Sınavda neden başarızsanız nerde hata yapıyorsanız dikkat edin aöf var açık öğretimden okuya bilirsiniz. Sıkı çalışmalısınız taban puan listesinden bir bölüm seçin araştırın herseye rağmen ilerlemelisiniz.
Soran+1 yıl6 kere YGS ye girdim aöf ye yerleşemedim puanları yüksek benim temelim yok yüksek puan alamıyorum barajı bile geçemiyorum
- +1 yıl
O zaman en temelden başla videolar var. Hocalara geldik, Togunç akedemi, gri koç ve daha fazlası bol bol tekrar et konuyu iyice kavra severek ders yap severek bir hedefin olsun. En başında motiveni yüksek tut dene senin durumunda hep girip düşük almış ama sonunda kazananlarda kişilerde var. Bu durum seni yıldırmasın sana en yakïn bölúmü seç araştır sabah akşam hedefin için çabala yapamayacağın birşey yok. Aklın yerinde elin ayağı tutuyor çabalamalısın.
Soran+1 yılBen yapamıyorum beceremiyorum pes ettim artık boşver ben çocukluğumdan kaybetmişim zaten yaşamaya beceremedim beceremiyorum yenilgiyi kaybetmeyi kabullendim benden adam olmaz ben buymuşum demekki daha fazla olamıyormuşum neyse boşver sağol yinede
Soran+1 yılEvet yapabilirim ama güçsüzüm
- +1 yıl
Fiziksel bir güçsüzlük değil sizde ki iradeniz güçsüz iradenizi güçlendirmelisiniz.
https://youtu.be/Uo3TeER_ifU
https://youtu.be/mtBJwuNGz10
Soran+1 yılHer konuda güçsüzüm
- +1 yıl
Her konu da iradesizsiniz güçsüz değil. Kendinizi küçüklüğünüzden beri ezik, aşağı ve değersiz görmüşsünüz. Bunuda çevrenize inandırmış en önemlisi kendinize inandırmışsınız.
Her işin başı yapamıcam, olmıyacak, benden birsey olmaz diye diye kendinizi hem helak etmişiniz hem düzen kurmanıza engel olmuşsunuz.
Yavaş yavaş kendinizi düzeltmeye başlayın. Her konuda nasıl kendimi geliştiririm bu durumu şöyle yapayımda iyi olsun diyerek birşeyleri denemeye başlamalısınız.
Fiziken güçsüzseniz dengeli uyuyun , egzersiz yapın dinç olmaya çalışın, dengeli beslenin aslında ilk önce bunları yaparak kendinize çeki düzen verin.
Soran+1 yılİyide bu yaştan sonra düzelebileciğimi sanmıyorum hayatın 28 senesini kaçırdım 28 sene geç kaldım hayata üstelik gerideyim üstelik psikolojikmen diplerdeyim ve bu yaştan sonra düzelsem ne olacak sanki ne yapcam bu yaştan sonra zaten
- +1 yıl
Bakın hala kendinizi aşağı görüyorsunuz. 28 yaşînda diye insan kendini kapıp koyveririmi lütfen millet kaç yaşına kadar okuyor çabalıyor zor şartlar altında işlerde çalışıyor yılmıyor. Adam 75 yaşında evde sıkılıyor bir işe giriyor sizdeki özgüvensizlik siz tam anlamıyla herşeyi göz önüne alıp evet ben bunu yapa bilirim diyerek o ygs , kpss girmemişsiniz. Psikoloğa ya da psikiyatriye gitmesinizde kendi kendinize psikolijinizi düzeltmeye çalışın meditasyon yapın, yürüyüş yapın , nefes egzersizi yapın.
Soran+1 yılDışarı çıkamıyorum yürümüyorum hiç ben çok korkak özgüvensiz pasif sessiz utangaç çekingen içime kapanık biriyim hayatımda hiçbir şey yaşayamadım yapamadım kazanamadım başaramadım elde edemedim çocukluğumdan belli böyle biriyim kendimi hep kapatarak yaşadım 28 yaşındayım ama 0 ım
- +1 yıl
Tekrar söylüyorum önünüzde bir engel yok veya dur sen kendini geliştiremezsin diyen biride yok.
Yapmanız gereken özgüveninizi artırmak, duygularınız kontrol altına almak. Çabalamalısınız kendinizi zorlamazsanız. 0 değilsiniz bana burda yazı yaza biliyorsunuz, intarneti kullanabiliyorsunuz vb bunu yapayan insanlarda var. Bu yüzden kendinize 0 diyemezsin ki kimse 0 değil ancak haberlerde görmüşsünüzdür kötülük yapan insan gibi görünenler işte onlar 0. Asla içinde bir cevher var fakat siz bunu hiç yontmayı denememişsiniz çünkü size zor gelmiş lütfen gerçekleri, acılarınızı kabullenin. Hatalarınızı af edin. Kendinizi af edin bedeninize yazık.
Soran+1 yılSana kolay basit geliyo ama bu durumun içinde olan benim üstelik çocukluğumdan belli bu durumun içindeyim bu yaşıma kadar da bu durumun içinde çırpınıyorum ben hep düzelmek değişmek normal insanlar gibi olmak istedim ama olamadım olamıyorum işte bu yaşta napcam ben kaldım ortada zaten boşa geçen heba olan geçmişime gençliğime yanıyo içim bunu nasıl boşverebilirim bu hayat önemsiz değil Allah hesap soracak ömürden ben nasıl hesap vericem gençliğimi boşa evde geçirdiğim için kendimden nefret ediyorum
Soran+1 yılPeki beni yaşıtlarımla beni insanlarla kıyaslar mısın herkes gençler hep genç yaşta çalışıyo okuyo sosyal oluyo kimse benim gibi evde durmadı bu yaşına kadar
- +1 yıl
Bir yaşın bir önemi yok bu önyargından kurtul.
İkinci bu hastalıklı durumu oturduğun yerden düzeltemezsin ve kendini suçlayarak bir değişiklik sağlayamazsın. Öz disiplin yaratman gerek yavaş yavaş kendini hayata adepte etmelisin. Bunlar için geç değil her ne yaşta olursan ol ömrün yettiğince hayatını düzeltmeye ve bir disiplin sahibi olmaya çalış.
Soran+1 yılKeşke kolay olsa dediklerin ama senelerdir yapamıyorum ben zaten gençliğim boşa geçti gitti çok zoruma gidiyo senelerim boşa geçti ya ne demek askerden geleli 6 7 sene oldu askerden sonra bari düzelseydim ama beceremedim ne okuyabildim ne çalışabildim ne de gezebildim askerden önce nasılsam askerden sonra daha beter oldum iyice kapandım kapandıkça kapandım şimdi de kendimi yiyip bitiriyorum
Soran+1 yılÇok güçlü cesur özgüvenli başarılı konuşuyorsun kusura bakma ben senin gibi değilim güçsüz zayıf özgüvensiz korkak pasif biriyim adım bile atamıyorum
Normal degilsin
11 Yorumla
Soran+1 yılAnormalim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAskere gidebilirsin.
18 Yorumla
Soran+1 yılAskerden geleli 6 sene oldu iyide
Cevap sahibi+1 yılBir işe girebilirsin
Soran+1 yılBu yaşıma kadar hiç çalışmadım mesleğim yok nasıl bulcam iş
Cevap sahibi+1 yılBu yaşıma kadar derken? Daha gençsin yeterki iste , iş bulup bir yerden başlayabilirsin. Hem kendi paranı kazanırsın hemde oyalanırsın hemde kendine çevre edinirsin sonra spora gidebilirsin
Soran+1 yıl30 yaşıma geldim mesleğim yok hayatımda hiç çalışmadım hep eve kapalı asosyal yaşadım bana kimse iş vermezki bu yaşta
Cevap sahibi+1 yılHer daim iş bulursun yeterki iste.
Soran+1 yılBu yaşıma kadar bulamadım bana iş yok
Cevap sahibi+1 yılPeki.
+1 yılSukur et kardeş
11 Yorumla
Soran+1 yılŞükür ediyorum dua ediyorum sabır ediyorum
Ot olduğu için.
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı