tecrübe hayatın sana kel kaldıktan sonra tarak vermesidir arkadaşlar bence :D

Tecrübe kaba saba bir ögretmendir. Hani sınıfa sertçe gelir. Sonra yaramazlık yapanları cezalandırır. Aynı onun gibi. Sana ders verirken canını acıtır. Ama bir kere o dayağın acısıyla öyle bir akıllanırsın ki. Bir daha o dayağı yememek için elinden geleni yaparsın. Bu yaparken de artık uslu ve akıllı bir insan olursun.
Bunun için tecrübe şimdiki bizi oluşturan acı veya tatlı parçalardır.
Atılan kaziklarin, yaşanan sevgilerin, hayalkırıklığı ya da umutların birikiminden yargılara varabilmektir
Tecrübe çok okumak çok gezmek dert tasa dinlemek müzik dinlemek şiir ve kitap yazmak çevredeki artı ve eksi olaylar hayatı dolu dolu yaşamak asıl tecrübe ailenden aldığın edep ahlak ve kültürler saygı ve sevgi 🌹
Emegine saglik abi :)
Ne tecrübeler edindik biz heheyy
Cevap
3Cevap
Kazıkları yiye yiye tecrübeleşiyoruz, kalpsiz, ruhsuz insanlar oluyoruz işte ve artık olan şeylere şaşırmıyoruz.
Yaşanmışlıklarin sana bıraktığı artıklar. İster al, ister çöpe at 😄
Edinimlerin bilgiyle örtüstükten sonra hayatın bize hem ayranim dökülmesin hem dötüm şeyapılmasın deme şeklidir
Son nefesimize kadar gördügümuz gorecegimiz iyisiyle kotusuyle yasadiklarimiz ve yasayacaklarimiz 🙂
Yanliş. Katılmıyorum. İnsanın aklinı kullanmamasının sonucudur.
Hayattaki sahip oldugumuz bütün teknolojı tecrubelerin dogru degerlendirilmesi sonucudur. Tecrübelerimiz bizi hayatta daha başarılı kılar. Olayları daha iyi degerlendirmemizi saglar. Gelecegi dahi daha iyi görebiliriz. Hastalıklar ve tedavileri bile tecrübe edilerek son durumunu bulmuştur.
Yediğin kazıların toplami ve kaziklara geliştirdiğin tölerans
Tecrube yasayarak , okuyarak ya da baskalarinin hayatlarindan edindigimiz hayatimizda istifade edilmesi gereken kazanimlardir.
Bir kimsenin belli bir sürede edindiği bilgilerin tamamıdır.
Tecrube yaptigin hatayi bir daha yapmamaktir
Hayatın içindeki bütün kavgaların,
cebelleşmelerin ardından;
"Kısmetse olur" teslimiyetini seviyorum.
Kısmetse olur, değilse olmaz.. buda guzel baskanim :)
ya da attığı tüm kazıklar :))
Yaptığın hatayı bidz yapmama
Yedigin kaziklar bence tecrube
Hata oranini minimalize edebilmek.
Hatalarının farkında olmak.
Yaşadığımız her şey 😂
Bence de öyle
Aynen oyle.
Bilmem Türkçem bozuk
Olgunluktur
Fotodaki gibi
Yaşanılmışlık