Saygı duymak nedir, ne değildir?

toplum olarak genel anlamda birbirimizi anlayamama gibi bir problemimiz var.anlamaktan kastım da anlamak yani, hani kendini onun yerine koyup düşünmek falan değil.nese bunu geçtim herhangi bi tartışma olsun başka bir şey olsun insanlar fikrime saygı duy diye diretip duruyor.birinin onlara böyle bir zorunluluğumuzun olmadığını söyelemesi gerekiyor.umarım bunu anlarlar.

size dexter dizisinden bi sahneyi anlatarak saygı duyma olayına açıklık getirmek isitiyorum.

dexter'in bi çocuğu vardır ve ona bir bakıcı tutar .dexter tanrıya inanmaz kadın ise hristiyandır ve inançlarına oldukça bağlıdır.bakıcı çocuğu koruması için isa'nın küçük bir heykelini çocuğun görebilceği bir yere koyar.dexter ise kadının olmadığı bir zamanda heykeli alıp çocuğun oyuncaklarının olduğu sepete atar.ertesi gün kadın heykeli oyuncak sepetinde görünce bozulur biraz ama bu tartışma konusu olmaz kadın inancı hakkında fikirlerini paylaşır, dexter ise kadına alaycı bir şekilde heykelin çocuğunu koruyamayacağını söyler..daha sonra dexter başına gelen bir olay sonucunda kadına ne kadar ihtiyacı olduğunu farkeder ve bir isa heykelinin çocuğunu koruyacağı fikri saçma gelse de kadına duyduğu saygıdan heykeli tekrar çocuğun görebileceği bir yere koyar.burda dikkatinizi çekmesini istediğim konu şu ki dexter bakıcının inancına saygı duymuyor, çocuğunu koruyon kollayan bakıcının kendisine saydı duyuyor.

şimdi hiç tanımadığım bilmediğim insanlar kalkıp fikirlerine saygı duymamı bekliyor, ya da inançlarına.siz ne düşünüyorsunuz.benim kadar uzun yazmazsanız sevinirim.
Saygı duymak nedir, ne değildir?