Sizce saygı nedir? Kime saygı gösterirsiniz?
Ve kime asla göstermezsiniz?
Ve kime asla göstermezsiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba,
Öncelikle iyi geceler diliyorum.. Saygı insanların birbiri ile arasında olan bir kavramdır ve insanlar eğer birbirine görüş, fikir, düşünce, ve kararlarında saygılı olursa herkes birbirinden saygı görür insanlara saygı duyuyorum diyerek başkalarını değiştirme peşinde olanların benim görüşümce kendine bile saygısı yoktur. İnsanları insan olduğu için kabul edilmeli ne görüşü, ne fikri, ne düşüncesi, ne inancı hiç bir şekilde yargılanmamalı ve saygı görmek isteyen ilk önce gerçekten saygı kavramını bilerek saygı göstermeli.
Kimlere saygı gösterilmez diye sormuşsunuz cevabı kesin ve net bir anlatım ile anlatmaya çalışacağım. " Kendine saygısı olmayan kimseye saygısı olmaz ve saygı görmeyi hak etmez"
Sorunuzu elimden geldiğince dilim döndüğünce kendi düşüncelerimi paylaşmaya çalıştım sürc-i lisan ettiysem affola.. Saygılar
Merhaba @Hurin saygı sadece insanlar arasında olan bir kavram zaten değildir ancak soruda insanlar arasında olan saygı sorulmuş eğer soru içinde tüm varlıklar diye bir cümle olsaydı dediğiniz gibi her yaşayan varlık için düşüncemi eklerdim soru bu şekilde sorulduğu için yorumum bu şekilde oldu.
Sizin düşüncenize yanıt olarak şunu paylaşmak isterim izninizle saygı dünya üzerinde yaşayan tüm varlıkların hak ettiği bir kavramdır gerek insan gerek hayvan fark etmez eğer bir dünya üzerinde yaşıyorsak her birey olarak karşımızdaki hangi canlı olursa olsun ister insanoğlu isterse bir hayvan fark etmez kendisine olmasa bile Yaradan yarattığı için saygı duymak zorundayız. Bu yüzden saygı kavramının değerini bilmeyip zavallı hayvanlara işkence yapanlar kadınlara zulüm edenler çocuklara eziyet edenler vs vs bunu düşüncemize göre üretebiliriz kesinlikle saygıyı hak etmiyor.. Elimden geldiğince sorunuzu yanıtlamaya çalıştım sürc-i lisan ettiysem affola. Saygılar
her canliya saygı gosteririm.. saygı başkasının sinirlarini ve kendi sinirlarini ayni an'da daraltmamaktir.. taciz etmemektir.. özgürlüğünü koruyacak sekilde karşıdakinin ozgurlugunede an'layis gostermektir..
Çocuklarımıza öğretmemiz gereken,, ilk ve en önemli davranış biçimi..
İsanlara saygı duymak ,, türk halkınin en büyük eksiği maalesef..
Kaba davranmaya,, insanlari incitmeye o kadar merakliyiz ki,, her firsatta tepelerine binmeye hazir bir halde bekliyoruz..
Saygı inceliktir.. küçük veya büyük her insana duymamız gereken bir duygu halidir..
:) ben teşekkür ederim canım :)
değerli görme, çekinik bağlılık ve özenli davranma gereksinimi duyulan sevgi duygusu. çok farklı bir farkındalık duygusu. insanın kendisine saygısı olmalı ki evrene olsun. evrene saygısı olmalı ki kendinin farkında olsun. ülkeler kültürler arasında farklı tanımlanabilecek farklı bir duygu. evrenselliği yoktur:)
Cevap
9Cevap
herşeye saygı duyulmali sadece insanlarla kisitlayamayiz , ama kısaca saygı İnsanların birbirini anlaması sevmesi aynı duyguları paylaşmasidir. Konuşması hareketleri karşıdakine olan tavrı tutumu o insana bir saygı olup olmadığını katınlar. Saygı yoksa her şey bitmiştir. Başkasına saygı ile yaklaşmayan her insan kendine de saygı gösterecek insanlar bulamaz yaşamında
"Saygı... Sevgiden arta kalan boşlukları doldurmak için uydurulmuş bir sözcük."
saygı kendini bilmektir kendime saygi gosteririm kendini bilmeyene saygi gostermem
Sevmedigim biri varsa umrumda olmaz
ama kücüğede büğede saygi gösterirlir
cocuklara cünkü onlar buyuklerinden ögreniyorlar biraz vorbild olalim ajdkd #patates
#rr
Herkese saygı gösteririm. Bana saygı göstermeyenler hariç.
Saygisizlara saygim olmaz
ıkı ınsanın bırbırıne verdigi deger
anlayana gosteriirim anlamayana zerre koklatmam
respect gta da adam oldurup osurmak Laura birninghan dinlemek tir
Saygı kabuldür
saygi cebindeki araba anahtaridir 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar