Bir insanın hayatta her zaman daha fazlasını istemesi, çoğu konuda bu şekilde davranması sizce iyi bir huy mudur, yoksa kötü mü? Bunu bir aç gözlülük olarak görür müsünüz? - Hep daha fazlasını istemek sizce aç gözlülük mü? #Mireya#HepDahaFazlası#AçGözlülük
Akıl yoluyla durdurulması gereken hatalı alışkanlıktır bence.. sahtelik, yapaylık, sadeliğin güzelliğine varamamak. objeleri gereğinden çok ciddiye almak. insanları ve duyguları hiçe saymak. yoksun kalmaktan kaynaklanan, hiç doymayacakmış hissi. oysa insanın bilişsel dışında tüm ihtiyaçlarının ciddi bir sınırı var. hiç durmadan ve hep daha fazlasını yiyemezsin, midenin limiti var, zamanla paralel bir ritmi var, hiç durmadan eğlenemezsin, koşamazsın, yorulursun, sıkılırsın, gülemezsin ağzın ağrır, ağlayamazsın gözün şişer, durmadan dinleyemezsin, bir tahammül ve enerji sınırın var, durmadan dinletemezsin, başka insanların da sınırları var, durmadan harcasan ne olacak, hangi ihtiyacını daha fazla karşılayabileceksin, minimal kalite ve rakamsal düzeyde objelerle karşılayamadığın bir ihtiyaç yüksek dozda pahalı ve kalitede objeyle tatmin olacak mı sence, seçim şansın olsun elbet. ama hep daha fazlasını istemek hastalıklı bir durumdur aç gözlülüğün ta kendisidir.
Herşeyin daha fazlasını istemek hem doğal hem çocukluk olur. Önemli olan bunu abartmamak.. yani Mesela. Ben film izlemeyi severim ama isterim tüm filmleri izleyim. Ama olmaz ancak güzel, anlamlı , sevdiğim tür yani ihtiyacım kadar izleyebilirim.. ama izlemek istediğin tüm filmleri 2,3 günde değil. Günde 1 ya da 2 tane izleyerek.. yani abartmadan. Herşeyi iste onları listele ve alabileceğin durumdaysan al ama teker teker yavaş yavaş abartmadan. Alamazsan zorlama. Herşeyi iste ama bunu abartmadan ve acele etmeden..
Ben hırslı bir yapıya sahibim. Ben her şeyin en iyisi ve en fazlasını severim. İş konusunda da ve sivil hayatımda da bu geçerli. İsteyeceksin ! Onu elde etmek için çok çalışacaksın belki ama yapacaksın. Bu açgözlülük değildir. Az ile yetinmeyin daha fazlasını isteyin!
Ben beklentileri yüksek bir insanım. Ve o nispette de çalışırım. Sonunda arzuladığım ne varsa elde ederim. Ya da arzu etmekten vazgeçerim. bir şekilde bana getirisi oluyor bunun. Bu açgözlülük değil, hırs. Bu iyi bir şey.
Manuel Ray: Ben senin mutlu olmanı isterim dostum.. Tony Montana: Sen mutlu ol ben her şeyi istiyorum Manuel Ray: Hangi her şeyi istiyorsun? Tony Montana: Dünyayı dostum ve içindeki her şeyi..
En İyi Cevaplar