Yunan mitolojisinde Titan; muazzam kuvvet veya kabiliyeti olan kimse demektir. Titan nedir sorusunun bir diğer cevabı ise titan aynı zamanda Satürn gezegeninin en buyük uydusudur.
Titanlar Nedir?
Eski Yunan mitolojisinde tanrılar oluşmuş varlıklardır, doğal olarak oluşumlarının bir tarihi vardır. Bu tarih içinde Titan’lar yaratıcı evrensel güçle tanrılar arasında bir geçiş yeri oluştururlar. Titanlar eski tanrılardır, iri ve güçlü varlıklardır. Önceleri onlar egemendiler. En önemlileri Kronos’tu. Oğlu Zeus yönetimi ele alana kadar tüm tanrıların başında o bulundu. Okeanos ya da evreni çevreleyen ırmak; karısı Tethys; güneşin ve ayın babası Hypeiron; belleği simgeleyen mnemosyne adaleti simgeleyen Themis; dikkati simgeleyen İapetos; dünyayı omuzlarında tutan Atlas; insan türünün kurtarıcısı Prometheus başlıca titanlardır.
bunlar tanrı demek Allahıma laf etmek demektir bunlar kendi gücünü görüb ben güçlüyüm tanrıyım demek sitediler ama bakıyorumda insanlar birşey anlatacam derken bile tanrı diyor ben bu dünyada kendini tanrı gören firavunlar krallar geçmiştir bunlarda kendini tanrı gören insan olan ancak ben farklıyım özel güçlere sahibim onun tanrı olmalıyım dedi halkı kendini etkileyerek bu aptalca şey böyle olup gitti bence tanrı degilde bunlara zeus iti athena iti kronos iti denilmeli
Titanlar, Yunan mitolojisine göre efsanevi Altın Çağ'da dünyayı yönetmiş olan güçlü ırkdır. Genellikle baz alınan kaynaklara göre en başta on iki Titan vardı. Bunlar yaşamı meydana getiren, zaman, okyanus, hava gibi çeşitli kavramlarla özdeşleşmişti.
Hepsi Uranus ve Gaia'nın çocuklarıydı. Kronos'un Uranus'u tahttan atmasıyla yönetimi ele geçirmişlerdir. Ancak daha sonra Kronos da aynı şekilde kendi çocuğu olan Zeus'un önderliğindeki Tanrılar tarafından tahttan indirilmiştir. Böylece Titanların Altın Çağı sona ermiştir.
Titanlar en eski kadim/antik yunan tanrılarıdır. Liderleri ve en son temcilcileri zaman tanrısı Kronostur. Kronostur. Kronos bildiğim kadarıyla doğan her çocuğunu ilerde başıma bela olur tinerci filan olur diye korkup yiyormuş. Zeus doğunca Annesi onu bir mağarada saklar. Zeus büyüyünce diğer bazı küçük tanrılarla Kronosa ve Titanlara karşı ayaklanır, onları yener ve yeraltına gönderir kendiis de olimpos dağının baş tanrısı olur. Aşağıdaki gravurde Tanrıça oğlu Zeus yerine taş sardığı kundağı Kronosa yemesi için veriyor. O salak da yiyor. Titan'ın bir anlamı da dev anlamına gelir. Baban babayiğit biriyse ondan diyebilirler.
simgesi Ti, atom sayısı 22, atom ağırlığı 47,90, yoğunluğu 4,5 olan, özellikleri yönünden kalayla silisyuma yaklaşan, doğada oksitli bileşikler durumunda bulunan, çok sert, parlak beyaz renkli, basit bir kimyasal element.
Yunan mitolojisinde kuvvetli olan kişiye denilen söylem Aynı zamanda Tanrı olarak görüldüğü söyleniyor.. Ve aslında buna benzer filmler de var Tanrılara Titan güçlü her şeyin sahibi olarak görüyorlar..
En İyi Cevaplar