İnsan, güzelliklerin olduğu her yerde bir parça hayal kırıklığı barındırır. Önce güzel şeyler yaşanır sonra hayaller kurulur bir de bakarsın ki ne kendimiz bu hayale yakışmışız ne çevremizde bu hayalin içine aldıklarımız. Peki bu hayal kırıklığının sorumlusu kim? Çevrenizde istediklerinizi yapamayanlar mı yoksa onlara güvenip sizi kırmasına izin verdiğiniz için siz misiniz?
Hayat felsefem haline getirdigim bir söz vardır benimde. Beni benden başka kimse üzemez. ben karşıdaki insana değer verir ve kalbime girmesi için izin verirsem o beni kirdiginda ben suçlu olurum. Onu önemseyen gozumde bir yer eden kiside benim ben izin vermiş olurum beni üzmesine. Hayal kırıklığı da budur. O yüzden kimseye yüzde yüz güvenmem herkese bir hata payı bırakırım. Karşıdaki insan beni aldattiginda da şaşırmış olmam bu sebebten ötürü
Bizi hayal kırıklığına uğratanlar maalesef ki insanlardan beklentilerimiz, kendi fikirlerimiz. Hayatı ve insanları akışına bırakmak gerekiyor, bazı durumlarda hiçbir şeyi düşünmemek gerekiyor ki hayal kırıklığına uğramayalım.
Çevremdeki insanlar. Bir tanısan anlarsın ne demek istediğimi hepsi iki yüzlü. Yüzüne gülerler, arkadan ise eli silahlı bir düşman olurlar. Velhâsıl, sen onların tuzağına gelmezsen ilişemezler. Yani hem kendin, hem başkası hayal kırıklığına uğrata bilir.
Benim bir insandan tek beklentim bana o bicagi saplamamasi ama bu bile bir lüks olmus. Bu bir hayal olmamaliydi oysa. Komple insanlik kirilmis zaten, ben kirilsam ne olacak..
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sizi hayal kırıklığına çevrenizdeki insanlar mı uğratıyor yoksa hayal kırıklığınızın sebebi kendiniz misiniz?
En İyi Cevaplar