Bırakmak istemem. Ama her bırakanı da yermem. İnsanlarla anlaşmak tahammül etmek kolay değil. Onların bize çocukken gösterdikleri merhameti bizim onlara yaşlı iken göstermemiz gerekir gösterebilmeyi diliyorum, lakin insanın bir çocuğa gösterdiği müsamaha ile yetişkin ve laftan anlamayan bir insana gösterdiği müsamaha aynı olmayabiliyor. Çocuk en fazla yaramazlık yapar üstünü kirletir vs. Öyle yaşlılar var ki evde bir gram huzur koymuyorlar. Ben insanların sevilesi ve ilgilenilesi olanlarını yaşlı genç çocuk diye ayırmıyorum. Kendi kanımdan veya değil diye de ayırmıyorum. Tahammül sınırımı aşmayan her insana elimden gelen hizmeti yaparım. Daha fazla tahammül sahibi olmayı dilerdim.
Seni küçükken yetiştiren, hasta olduğunda başında bekleyen. Kar kış demeden sana ekmek getirmek için çalışan Anne ve baban hayatının huzurlu olması için bunca çaba veriyorken sen sözde (!) ismi "huzurevi" olan sana onca emeği geçen anne ve babanın oraya terk edeceksin. Anne, babamı seviyorum diyen insanlar sahiden samimi ise asıl huzurun aile olmakla olacağını bilirler. Aileyi huzurevine terk etmek ya da kibarlaştırılmış hali ile bırakmak pek ahlaki bir tutum değil unutmamalı sende yaşlanacaksın.
Annem babam beni küçükken yetiştirme yurduna bıraktı mı ki ben onları huzur evine bırakayım? Tamam bakması zor olacak belki hatta insanın bıkacağı zamanlar bile gelecek. Ama anne baba atılmaz satılmaz. Dini yönünden bahsetmiyorum bile.
Bırakmam ama gerekli 5 parmağın beşi de bir değil yani o insanların sokakta kalmasından ise kendi yaşıtlarıyla düzgün sağlıklı bir yerde kalmaları mantıklı bence.
Çocukken "huzur evi açıcam ve yaşlı insanlara bakıcam" söylerdim.. Çocuk yurduna, huzur evine gittiğimden beri kendime gelemiyorum zaten.. Anne-babamı asla ama asla bırakmam. Allah korusun..
Gerekli mi? Bence gerekli çünki bazen bakacak kimsesi olmayan, sokakta yaşayan insanlar oluyor. Öyleleri için olmalı..
Umarım zaman gelir ne çocuk yurduna, ne de huzur evine gerek kalmaz
Annemi babamı huzur evine bırakmam asla böyle bir şeyi nasip etmesin RABBİM. ama huzur evleri gereksiz demek de doğru değil çünkü bu dünyada yalnız yaşayan yaşlılar var komşuluk kavramlarımız da eskisi gibi değil :( Helak olsak yeridir yaa.. canım sıkıldı
Gereksiz bir eylem & geçen bir kadın (45) daha vardır ya da yoktur 4/5sene sonra kendimi huzur evine vereceğim faaliyetleri falan var insan hiccc sıkılmaz dedi şok oldum. Aile önemi buradan çıkıyor iyi bir hayat arkadaşı lazım insana yoksa neylesin huzurevini falan
Soruyu okurken once bir yutkundum okadar uzuldum ki.. ailem benim herseyim. Elimden geldigi kadar, yapabildigimin en iyisini yaparim onlari birakmam. Ama kimsesi olmayan insanlar icin olabilir. Gereksiz diyemiyorum.
Gerekli; kimsesi olmayan yaşlı insanlar da var. Gerekli değil; anne ve babamın, aynı zamanda eşimin anne ve babasının, ben sağ olduğum sürece öyle bir yere ihtiyacı olmayacaktır.
huzur evleri gerekli. ama sadece kimsesi olmayan yaşlılar icin kimisinin cocugu olmuyo bakacak kimsesi kalmıyo ama gidip annesini babasini oraya birakanlara hak veremiyorum
Artan kreş sayıları gelecekte huzur evlerinin sayısının aynı şekilde artacagının habercisi bence. Bende bırakmam. Ama gelecekte cok normal olacak bence. Tıpkı kreşler gibi.
Evet huzurevleri gerekli çünkü yaşadığımız toplum git gide kötü bir hal alıyor insanlarda anne baba sevgisi bağlılığı azalıyor bu insanların eziyet çekmesindense bu evlerde kalması daha iyi
Bırakmazdım ben. Ama gerekli çünkü anne babasına bakmayan işkence eden çok insanlar var o yüzden onların dışarıda olmaktansa güvenli yerde olmaları daha iyi
Bırakmam, asla... Ama evlatlarından acı çeken anne babalar için sığınabilecek tek yer..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gerekli. Benim bana çektiren eziyetler eden sevmeyen kızı olarak görmeyen kimlikte babam olarak gözüken adama bakma gibi bir zorunluluğum yok. Dışarıya atacağıma orda kalsın.
huzur evleri bir ihtiyaçtır. Neden? Çünkü çocuklara bir şey olması durumunda ileride yaşlılar kendilerine bakamayabilir. İhtiyaca göre gereklidir. Allah kimseyi düşürmesin. Anamıza babamıza sahip çıkalım...
Asla bırakmam gerekirse mendil satar yine bakarım annemi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimsesiz olanlar için gerekli. Kazık kadar evladı olup da yine de başını sokacak bir ev bulamayanlar için değil. Onların yeri, evlatlarının yanı. Allah kimseyi o durumda bırakmasın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asla bırakmam Huzur evi gerekli filanda değil kesinlikle bahane, çocukları olmayanlarda tamam anlarım (belki) ama yok, olmamalı öyle yerler.
En İyi Cevaplar