https://m.youtube.com/watch?v=fnWypQz6X2U
Saplantı iyi midir kötü müdür? Saplantı size göre nasıl birşeydir?
https://m.youtube.com/watch?v=fnWypQz6X2U

Belki saçma gelecek ama saplantılı aşık insanlar hoşuma gidiyor diğer geri kalan şeyler için ve aşk açısından her ne kadar hoşuma da gitse kötü olduğunu düşündüğüm bir şey
Iyi saplanti hirsla iliskilendirilebilir ama bence bu da kotu... ruha zarar verir
Bilmek için gerekli bir şey... Umursamamak cahilin işidir.
İyi mi kötü mü diye yorumlamak yerine gözüme sokulan şeye saplanıp araştırırım...
yani saplantı sorgulanıp devam ettirilmelidir?
saplantı saplantışıktan çıkmıcak yerlere varırsa eğer?
Yani bir paradoks olursa diyorsun...
Bilim, ilk başta tanı kolay, sonra üstüne milyonlarca teori atar... Yanlışlanabilirlik üzerine gider isem saplanmış olduğumu düşündüğüm şeylerin sayısını azatmış olurum.
Eğer tümel bir durum ise hukukta olduğum gibi son yönlendiren ve tetiği son çeken hapishaneye atılır...
Umarım anlatabilmişimdir.
nereye saplandığın önemli tabi
Kötüdür..! İnsan gerçekler yerine, düşlerinin yalanlarına inanır.
düşleri zaten yaşadığıysa eğer? saplantı sadece şimdi yaşadığı gibi bir tripse?
yani daha fazla saplandığı daha saplandığını mı kırar
daha az
Daha çok daha fazla yalana inandırır kendini. "Bu bana aşık, beni seviyor," gibi sevdiğinin habersiz olduğu bir dünya kurduğunda kendine. Özdemir Asaf'ın dediği gibi "Ben kattım sana biraz, öyle sevdim seni. Çünkü sen de bensiz; o kadar güzel değilsin hani" yaklaşımının çok üstüne çıktığında, o yüce sevgilinin ağzından, gerçeklerin duyulduğu andır, saplantılı aşıkların, sevdiğine kıydığı anlar.
Ben saplantıların bu ihtimallerinden bahsettim.
Cevap
7Cevap
Rabbim öyle insanların içine huzur versin ve düzeltsin. Çünkü saplantının her hali kötü.
elbette çok kötü insanın ruhsal durumunu bozan bir şey... kendimizle ilgili kesinlik kazanmayan sağlıklı akıl yürüemediğimiz genelde dengesiz duygusal durumuna şartsız koşulsuz bağlanma durumu
Saplanti derecesinde isteyecegim birsey ile karsilasmadim. Ha olsaydida elde ederdim cok hirsliyimdir.
Hastalıktır öyle bir takıntım yok fakat zaafiyet derecesinde koku hassasiyetim var
İyi bir konuya dahi olsa normal bir şey değil ve kötü
Kötü çok
Saplantı birseye takılıp kalmaktır..
Kötü bir duygu olduğunu düşünüyorum.
Kotu
Hepsi kötüdür.
Kötüdür tabiki.
Kötü ya.
Kotu baya
Kotudur tabiki
tabiki kötü
Anomalliktir