+1 yılSevme ve sevilme ihtiyacı size özgü değil insanlığımızın bir parçasıdır. Maslow isminde bir bilim adamı kendi adıyla bir teori geliştirmiş. Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi link
Bağlantıdaki resim gayet açıklayıcı ama kısaca bahsedeyim. 5 kademeden oluşur ve tabloya göre aşağıdan yukarı doğru gelişir. Her bir kademenin gerçekleşmesi ile bir üst seviyeyi ararsınız.
Artık yetişkin bir birey olduğunuza göre bazı şeyleri anlayacak durumdasınız. Babanızın sevgi duymadığını sanmıyorum. Erkekler hele ki aile babaları sevgi gösterilerinde bulunmaktan çekinirler. Aile içinde yaşadıkları ve kendi geçmişine ait bir çok sebep olabilir. Bunun suçunu kendinizde aramamalısınız.
İhtiyacınız olan sevgiyi babanızdan görmediğiniz için başka erkeklerde aramanın geçerli olmadığının farkındasınız. Bu gelişme size hayat boyu kararlar alırken yanlış yolda gitmekten alıkoymalı. Kararlarınızı verirken bu eksikliğin etkisi altında kalmadığınıza emin olmalısınız.
Nöbetçi eczane aslında size çok yakın bir yere. Aklınız, mantığınız ve tecrübeniz. Mühendislikte bir kaide vardır. Bir hedefe ulaşmaya çalışıyorsanız önce hedefle aranızdaki engelleri kaldırın denir. Bunu yapabilmek için analiz etmeli ve engelleri görmelisiniz. Bu engelleri hayatınızdan yok ederseniz önünüz ve ufkunuz açılır.
Yazdığım son paragrafı tekrar okuyunca sanki babanızı öldürmeniz gerektiğini ima ettiğimi hissettim. Umarım benim kadar afacan değilsinizdir ve siz doğruları benden daha iyi görürsünüz.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 363 cevap paylaştı. Bu erkeklerin benim gözümde %90 ının sorunu zaten..
Babalar ... Koca çınarlar.. Her zorluğa göğüs geren dağlar.. Saygıyı en çok hakeden adam..
Neredeyse herşeyin en iyisi en sevileni olan..
Böyle birinin evladıyla arasına set çekmesi benim hala sorunum.. Yaramaz haylazda olsan 4-4 lük bir çocukda olsan.. Sonuç hep aynı.. Babalık gururu mu yoksa baska birşeymi engel oluyor bunu sanırım baba olmadan anlayamıcaz..
Bu eksiklik ilerde sana mutlaka zorluk yaşatacak.. Ama kişiden kişiye değişir.. Ayrıca babamın baban olmasını isterdin inan.. Hala kız couklarına sarılır öper birşey isteyip istemediklerini sorar.. Ama biz erkekler hiç böyle birşeyle karsılasmadık malesef.. :)
Yine de iyiki varlar.. Rabb'm uzun ömürler versin tüm babalara...11 Yorumla
+1 yılBaba sevgisi eksikliği ' bunu tam anlamıyla yasadım. Ona cocuklugumda cok uzak kaldıgımdan. Keşke sadece baba olsaydı bıde buna anne eksılıgı eklendı.
Allah'a sükür kendımı en cok ben sevdım. Kimsenın eteklerıne yapısmadım benı sevsın cok sevsın dıye.Ben kendımı zararsız zıyansız severım mumkunse kımse sevmesın benı.22 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılAdı üstünde ihtiyaçtır bu, kapanmadıkça kendi imkanlarınla kapatmaya çalışırsın o boşluğu. O ihtiyacın yerine farklı bişey koyarak unutmaya çalışırsın, ama nasıl yemek yiyince susuzluğun geçmiyorsa onunla da bu boşluğu kapatamazsın, çünkü birbirinden çok farklı ihtiyaçlardır onlar :)
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
"Sevilmeyi asla bekleme. Sevmek içinse asla ama asla bekleme..."
Hayat şu güzel, duygusal kalbinizin üzerine gülümseyip ışığını yansıtsın her zaman :) Sevgi görürsünüz veya görmezsiniz. Ancak gri bulutlarla kaplı diye de gökyüzünün maviliğini inkar edemeyiz... Hani bir uçağa binince kara bulutları geçer, masmavi gökyüzüne ulaşırız ya, bu da o hesap işte. Ne gri bulutları suçlayın tepenizdeler diye, ne de masmavi gökyüzünü suçlayın size kendini göstermiyor diye. Yağmur olur, güneş olur... Asıl önemli olan sizin yüreğinizde ve onların yüreklerinde "havaların nasıl olduğu".22 Yorumla:) güncelleme güzelmiş... kesinlikle sevilme ihtiyacı asla sönmez ama bunun erkeği veya dişisi yoktur.. yani evet karşı cinsin ilgisi insanı daha mutlu hissettirir ama insan her zaman sevgiye ihtiyaç duyar... insanı insan yapan sevgidir.. evet ailenden sevgi görmek insanın geleceğini büyük ölçüde etkiler ve büyüklerimize baktığında çoğu sevgisini göstermez.. erkekle ağlamaz lafı gibi erkekler duygusal olamaz da aynı zaman da onlar için... bilmiyorum farklı bir sorun var mı aranız da ama bence babanda kusur bulma ve kızma, insan görmediği sevgiyi göstermiyor da..
13 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAptal bir aşık olmak ister insan bazen link
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHep aynı, bu işin prosüdürü bu
Sana katılmaktayım ama bu sevgi.çok özel olmalı öyle bir sevgiye.ihtiyacım var benimde.Sanaldan degilde gercekten tanıştıgım birine aklımdaki tabuları yıkmasına ihtiyacım var söyle beni tutup sımsıkı saracak birisine ama hala tanışamadım bir umut beklemekteyim :)
18 Yorumla- +1 yıl
Ben de bir kurs kaç gün sürer acaba diyordum. :) (@eynamm lütfen alınmayınız. Sadece cevap yazıyordum.)
- +1 yıl
Cevap size değil, cansuxx'e bunu demek istedim. :)
güncellemeye çok güldüm. Sevilme ihtiyacı da her ihtiyaç gibi yerine getirildiğinde normale döner. Baba sevgisinin eksikliğini ne kadar tam anlamıyla yeterli olmasa da şefkatli bir eş giderebilir. Ama hiçbir zman o eksikliğin gideceğini bekleme üzeri biraz kapansa da derinlerde bir yerde o eksiklik hep var olacak. Umarım bundan sonra sevgi ihtiyacını giderecek birini bulursun.
21 Yorumla
+1 yılBir eş ve babanın ailesine olan ilgisinin en önemli göstergesi, onlarla birlikte vakit geçirmesidir. Hiç bir meşguliyet buna mani olmamalı. Bir insan ailesi ile birlikte olduğunda, onlarla sohbet eder, hal ve hatırlarını sorar, şakalaşır ve eğitmeye çalışır.
İlgilenme ve değer verme, kendisini, muhâtabının fikrine saygı duyma ve önerilerini dikkate almada da gösterir.10 Yorumla
+1 yılBabam biraz despot bir adamdı dediğin gibi ablam veya benimle pek konuşmazdı konuşmakta istemezdik bana değil ama ablama etkisi oldu sevilmek bir ihtiyac belki farkında olmadığın baska bir sebepten istemiyorsun ayrıca merak etme kimse önüne geleni sevmiyordur en azından şuan durumu fark etmişsin zamanla bakış açın değişebilir veya seveceğin biri cıkabilir
10 Yorumla
+1 yılO nöbetçi eczane, senin ileride eşin olacak erkektir. Yaralarını önce Allah'tan, sonra da ondan başka kimse saramaz. O senin hem anan hem baban hem abin hem ablan hem erkek hem kız kardeşin, kısacası her şeyin olacaktır. Onu ara ve bul.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim, ne demek. Umarım bulursun
+1 yılAynı duyguları yaşayan birisi olarak söylüyorum ki.. En büyük hata sevgiyi yanlış kişilerde aramamdı sakın sen bu hataya düşme
11 YorumlaBabalar kız cocuk yüz bulmasın isterler kocalar ise kadınlar şımarırı diye fazla ilgi göstermezler.Nolucak böle peki
13 Yorumla- +1 yıl
cevap veriyorum onlarda fazla sımarmasınlar :D
Hahaha :) Güncelleme epey kaliteli bak :D
Çivi çiviyi söker derler ya bilemedim şimdi.24 Yorumla- +1 yıl
Ya annemle aram o kadar iyiki annem sokakta bana yan gözle bakan kızın gözünü oyuyor,evden bir yere yollamıyor,4 yıl lise okuduk bir kere sosyal etmedi, üniversiteye giderken benim gittiğim yere gidecek,... Şimdi ben erkektim, sende bir kız olarak düşün ya baban seni sevseydi?
+1 yılbaba seni seviyordur. ama belki kültürden belki farklı sebeplerden sevgisini gösteremeyebilir.sevmeseydi aynı evde seninle yaşamazdı.sevilme ihtiyacı sadece sende değil, sevilsin sevilmesin her insanda sönsuze kadar süren bir istek...
10 Yorumla
+1 yılSadece sen değilsin sanırım bu sorunu yaşayan :)
kız evlatların genel şikayeti bu yönde şanslı kesim hariç zaten bu sebepten içten içe bizi koruyan kollayan şevkat gösteren erkekler istiyoruz etrafımızda10 Yorumla
+1 yılSen gene iyisin babam beni küçükken seveyim diye döverdi annem hep terlikle sevdi beni daha sevgi ne demek onu bilmiyorum kedim var o bile yemek vermediğimde beni tırmalıyor
14 Yorumla- +1 yıl
Deneyebilir ama bir tek onla iyi anlaşıyoruz zaten beni yalayarak uyandırıyor arada üzerime işemeye çalışıyor ama sevgiden mi başka şeyden mi bilemedim
- +1 yıl
Aslında hep kumuna yapıyor ama dediğin gibi sevgiden de olabilir tabi :)
+1 yılniye biz sevmeyelim seni?sen insan değil misin? : )
12 Yorumla- +1 yıl
7 saattir karar veremedin mi? :D
sevilme ihtiyacı ihtiyacını kapatan olay olana kadar kapatılmıyor , snra bencillik başlıyor daha çoğunu istiyoruz
10 Yorumlaumarım bir gün çok güzel ve karşılıklı bir aşk yaşarsın :)
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSönmez, içten içe daha da harlanır ve beslenmek ister..
14 Yorumla- +1 yıl
Sanırım biraz da körükledim...
- +1 yıl
Sevindim..
+1 yılne ıcın yasadıgını bılıyorsan bı defa basta tanrı tarafından sevılıyorsun demektır, ve eger tanrı senı sevıyorsa sevgıye ac kalmassın asla
10 Yorumla
+1 yıltüm yaralarını saracak kişi eşin olacaktır..bu saatten sonra
10 Yorumla
+1 yılBen sevim :D bende babamla çok konuşamam derdimi paylaşamam
ama annemle konuşurum hiç sıkıntı olmadan bilemiyorum babamla neden böyle oluyo bu zamana kadar hiç oturup karşılıklı konuşmamıştırız.00 Yorumla
+1 yılAynı dertten muzdaribiz. O ateş sönmüyor bilesin ..
10 Yorumladoğu kültüründe genelde samimiyet yoktur aile arasınd a hep saygı
00 Yorumla
+1 yılkimseye ihtiyacın olmasın Allah senı seviyor
214 Yorumla- +1 yıl
olsada olmasada senın gibi ağlamıyorum
- +1 yıl
biraz dik dur ya o ne muhtaç gibi ((:
çok istiyosan sende al pankartı sarılmak 1 tl yaz çık sokağa
bak bakalım neler oluyor (: - +1 yıl
neden bir biskolata erkeği gibi bişey denk gelse istemez mısın (:
doğru sen git emekli kareli gömlek kumaş pantolonlu muhtar hasan amcana sarıl ((: - +1 yıl
senın sevilme ihtiyacını tatmın eden dünyalık sevgiyse bu iki seçenek sana yeter
mercekleri büyüt çözünürlük artsın maneviyata bak başına gelen gelmeyen olayları incele en büyük sevgi yukardan geliyor
rahat nefes alıyp verebiliyosan sevgi seni çoktan kuşatmıştır
- +1 yıl
şimdi diyosun ki bir s.git
duyabiliyorum ((: - +1 yıl
- +1 yıl
bende dinlemıyorum rap dinliyorum
sen istedin diye attım (:
biraz kafası bozuk durdun evet
+1 yılEvlen bence iyi birini bulup
10 Yorumla
+1 yılcansu ben seni kurabiyeden daha cok seviyorum
13 Yorumla- +1 yıl