Küfür etmek kişiyi rahatlatır mı ve küfür etmek acizlik midir ?
Cevabın nedir?
Uzun Deme Bi oku
İngiltere'de bulunan Keele Üniversitesindeki araştırmacılar, küfür etmenin, özellikle sık küfür etmeyenler üzerinde ağrı kesici bir gücü olduğunu saptamışlar. Bu teoriyi doğrulamak için Dr.Richard Stephens ve birkaç bilim adamı, gönüllü öğrencilerle beraber bir deney yapmışlar.
Deneye katılan öğrencilerden kollarını buz dolu kovalara sokmaları istenmiş.İlk denemede öğrencilerin küfür etmeleri istenirken, ikinci denemede küfür olmayan normal bir kelime söylemeleri istenmiş. Çalışmanın sonucunda, öğrencilerin küfür ettikleri denemede kollarını çok daha uzun süre ile buzda tutabildiği gözlemlenmiş. Bilim adamlarına göre bu sonuç, küfür etme ile acıya dayanıklılık arasındaki bağı göstermekte. Deneye katılan öğrencilerin günlük hayatlarında sık küfür etmeyen kişiler olmaları da, bu davranışın yani küfür etmenin acıya toleransı 4 kat daha arttırdığının altı çiziliyor.
Peki, küfür etmek nasıl oluyor da ağrıyı dindiriyor? Araştırmacıların tartıştığı teoriye göre; küfür etmek savaşçı/direnişçi içgüdüleri tetikleyerek acıyı tolere etmenize yardımcı oluyor. Sonuçta bir saldırganlık eylemi olan küfür, özellikle günlük yaşamda sessiz sakin mizaca sahip kişiler üzerinde oldukça etkiliymiş. Bu çalışmayı baz alıp sokakta sağa sola küfür ederek dolaşmanızı tavsiye etmiyorum, her ne kadar 'böbreğim ağrıyor, bakın böyle böyle bir haber var' deseniz de dinlemezler, olaylardan sonra daha çok ağrı sahibi olursunuz, benden söylemesi...14 Yorumla- +1 yıl
Mythbusters da denemişlerdi +1
- +1 yıl
Uzun dedim ama okudum :) ilginç bir deneymiş ama olumlu.
- +1 yıl
Sacma olay kufur degil ,olay adrenalin kufur eden ofkelenir ,sahsen ben ornegin kolay kolay tr.chatturbate.com etmem ,velakin sinirli bir insanim bu bende kann.dolasimini hizlandirir ,ornegin.teakwando sporunda bagirilir sebebi vucudu aktiv tutma ve adrenalini salgilamadadir,bizim millet fakat nedendir hic geregi yokken kufur ediyor ,bence karekterin bozuklugudur ,ozellikle dikkat ettim ,youtubeden baktigimda gorunuyor turkler haricinde kimse ana avrat kufretmedim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok küfür eden birisi olarak; rahatlatıyor.Kötü anılarım canlandı şimdi off.
Soran laf meclisten dışarı.Yeri geliyor dayak yemeyi hakeden birine vuramıyorsun küfür ediyorsun.Zaten o...unun suratına seks işçisi de desen o...u da farketmez Sonra birkaç sığır gelip 'ne güfrediyon?ağciz misin?ben hayatımda güfretmem garahter mesalası' demez mi?11 Yorumla- +1 yıl
Sen baya dertliymişsin ya :) Cevaplayan :) bazı insanalara vuramıyosun ama küfürde edemiyosun onları napcaz. Ayrıca evet bazı insanlar yüzsüz o.rpu femen bişey ifade etmiyo gerçekten.
+1 yılÖncelikle küfür nedir? ona bakmak gerekir. Küfür; sövme, sövmek için söylenen söz. Sövmek ise; Bir kimsenin namus, onur ve kişiliğine yapılan her türlü saldırıdır. Yani küfürün özünde saldırı yatar. Kötülük yapmak, yıpratmak amacıyla, bir kimseye karşı doğrudan doğruya silahlı veya silahsız bir eylemde bulunma, hücum, taarruz, tecavüz saldırı nın tanımıdır. İşte bunun için küfür ederiz. Ben aslında normal hayatta küfür etmem fakat . Birde aniden birşey olunca yani örneğin birşey yaparken canımın yanmısı gibi... Geçende yemek yiyorum hemde konuşuyorum dilimi ısırdım ısırmamla ... demem bir oldu, tabi sonra kimse yemeğe devam edemedi gülmekten. Sanırım ben refleks olarak kullanıyorum küfürü...
11 Yorumla- +1 yıl
İyi açıklama.
+1 yılkarsindaki insana vericek cevap bulamayan bircok insan genelde küfre basvuruyor sanirim kelime dagarciklarindaki eksikliklerden dolayi.
95 Yorumla- +1 yıl
Evet olabilir.
- +1 yıl
Olabilirden daha fazla.. Olan bu. +1
- +1 yıl
Yanlış.Küfür kişiye daha çok zarar vericeğinden küfür edilir ki pek çok insana da mantıklı cevaplardan daha çok zarar veren küfürdür.Eğer karşımda zeki bir insan varsa ona başka bir şekilde zarar veririm.Eğer bir beyinsiz varsa ana avrat söverim.Küfür adamına göre muameledir.
- +1 yıl
herkesin kendi görüsü tabiki ancak küfür kelimelerin yetersiz oldugu yerde devreye girer arkadas ortaminda espiri küfürler o baska bir konu
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
36Cevap
Küfür etmek iğrençtir .Küfür bir insanın cinsel konumunu aşağılamaya yöneliktir ve genelde kadınların cinsel konumunu aşağılamak üzere oluşturulmuştur.Cahillikten ve gerizekalılıktan kaynaklanır.Ah.. pardon çok özür dilerim küfür edenlerin gerizekalı olmak için daha zeki olmaları gerekiyor...
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısın .
Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yani bazen paragraf paragraf anlatamayacağın bir konuyu, bir iki kelimelik küfürle çok net anlatırsın mesela. Severim o yüzden.
21 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani dicem şimdi kötü bir örnek olcak :)
+1 yılRahatliyoruz ondan mesela ben birinden cok nefret edesem ona bir kufur ediyorum icim raatliyor
bence insanlar kufru icleri raatlasin diye ediyorlar113 Yorumla- +1 yıl
Rahatlamak için yani :)
- +1 yıl
Yani :D
- +1 yıl
hmm tamam inanım bari :D
- +1 yıl
haha inamiyacanda ne olacak :D
- +1 yıl
:) bişey olmicakta neden siz kadınlar hemen atar yapıyosunuz ya
- +1 yıl
iste oarasini bizde blmiyoruz
cok aci cektigimzden olmasin :D - +1 yıl
Ne acısı ya erkekler çekmiyo mu acı :D
- +1 yıl
yok erkekler cekmiyor cekseydiler bizim durumumuzdan anlarlardi
- +1 yıl
Her erkek aynı değildir :)
- +1 yıl
Eminmisin cok duyduk bu laflari cok :D
ama hepsi ayni cikti :D - +1 yıl
Evet yeteri kadar eminim :)
Bizde bu hepsi aynı laflarını çok duyduk :D - +1 yıl
haahahaahaha :D
tamam ya hepsi ayni diyoruz ama yinede hep biz kadinlar yine sizlere guveniyoruz nedense :D
- +1 yıl
Tatlıyız biz tatlı o yüzden :)
insanlara değilde evde bazen ediyorum :) pc ye sandalyeye halıya telefona ve buna benzer seylere kufur etmek zevklı :))
11 Yorumla- +1 yıl
O tür şeylere atış serbest :)
Rahatlatıyo cidden, kimsenin yüzüne küfür etmedim etmem de küçük düşürücü bişey olduğu için ama ne biliyim maç izlerken,oyun oynarken vs. inanılmaz rahatlatıyo :D
12 Yorumla- +1 yıl
Maç izlerken bazen kontrolden çıkılabiliniyo tabi :D
- +1 yıl
zeka fıskırıyo
- Kişilik & Karakter konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılBazen birine anlatmak istediğin onlarca şeyi tek kelimede anlatırsın.
mk23 Yorumla- +1 yıl
Oo çok felsefik bir cevap :D
- +1 yıl
stevie stevie yapma dostum böyle şeyler :D
Küfürü kullanma şekline bağlı olduğunu düşünüyorum ben...Tartışma kültürü olmayan ve direkt küfre başvuran insanlarda var..Ya da benim gibi karşısındaki insanı kavgaya çekmek için bunu bir tahrik unsuru olan kullananda var... Şiddete karşıyım ama bazen gerekiyor...Özellikle de bu ülkede...
11 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede şart
Kendini ifade edememesinden dolayıdır.
Şöylede düşünebiliriz, hemen fiziksel şiddete başvuran insanlar gibi vuralım kıralım, dağıtalım.
Elinden başka birşey gelmez yapamaz, Başka bir yorumlayan birinin dediği gibi acizliktir, kendisini başka türlü savunamamasındandır.00 Yorumla
+1 yılBazen rahatlatıyor
Ya da karşındakinin seni anlamayacağını hissettiğinde bir küfür yeterli olabiliyor.12 Yorumla- +1 yıl
Kızlarda baya küfür ediyo
- +1 yıl
Doğrudur
Kişilik & Karakter konusunda 363 cevap paylaştı. Küfür etmeyen ve etmesini bilmeyen ağız ya ağız değildir, ya da boş bir tenekedir.. :)
11 Yorumla- +1 yıl
:)
- Kişilik & Karakter konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılküfür insanı rahatlatır bence. ama küfretmenin de bir sınırı vardır. karşıdakine ana bacı gidilmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum sana.
birine küfür etmek cahillik bence karsındakine söylicek söz bulamadıgı zaman kfüre sıgınıyorlar.Ne insanlar var öyle bir laf koyuyorki içinde hiç küfür yok ama gözünden yaş gelir adamın yaş küfür bir kulagından girip diğerinden çıkıyor insanların bu zamanda annesine küfür ediyolar gülüyo adamda böyle rahatlar artık yazık valla
00 Yorumlakelimelerin yetmediği yerde küfürler devreye girer şimdi küfürlerde kelime değil mi dersiniz küfürü benimseyenler kelime sayabilir içlerinde bende dahil olmak üzere
21 Yorumla- +1 yıl
Küfür etmeden de bir tepki gösterilebilinir.
Hiç öyle bir istek duymadım.Küfür etmem edene çok kızarım.
22 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKüfür, argüman bulamayan zavalli sahislarin tutunabilcek tek özgüven kaynagi dir :p
21 Yorumla- +1 yıl
oO sert ama iyi olmuş bu :)
Argoyla harmanlanmış küfür, sanattır. Bazen "illa küfür illa küfür" dediğim durumlar oluyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Gerekli yani :)
- +1 yıl
Aynen gençler çok hızlı ya küfür ağızda sakız olmuş 5 yaşında ki çocuk bile ediyo.
+1 yılAlışkanlıktır belkide bilemiyorum..
Neden küfür ediyorum diye hiç sorgulamadım kendimi, edeni etmeyeni de yadırgamadım.11 Yorumla- +1 yıl
Alışkanlık olabilir evet.
+1 yılküfür acizlik değildir insanın içe kapanıklığı cahilliğidir biriyle laf dalaşına giren kişi bilgi dagarcığının gelişmemesinden aklına küfürden başka birşey gelmemesinden dolayı küfür eder.
18 Yorumla- +1 yıl
ne kadar haklı oldugunu tahmın bile edmezsin
- +1 yıl
Evet haklısın insan öfkelendiği zaman sonuçta küfür ederek o öfkesini geçirmeyi tercih ediyo ama başka yollar da var .
- +1 yıl
hepinizin yaptıgı sey bu aslında kendimizi başka türlü savunamıyoruz. acınası bir durum ama bu böyle
- +1 yıl
Doğanın kanunu diyosun bir bakıma.
- +1 yıl
değiştirebiliriz ama denemiyoruz bile felsefe yaparsak bu konu uzar yanlız :))
- +1 yıl
- +1 yıl
haklısın sende burda ne kadar küfür kötü bişeydir diye savunsak bizde etmiyormuyuz aslında.
- +1 yıl
Ediyoruz ne yazık ki maalesef ama bazen hayat zorluyo bizi buna insanlar zorluyo.
Bilmiyorum ama trafikte aniden sinyal vermeden önüme kırdıklarında küfür ediyorum.elimde değil
12 Yorumla- +1 yıl
ahaha :D hak ediyo o kasap sürücüler zaten
+1 yılDemitrianında söylediği gibi bazen lafa cuk diye oturuyor :D
29 Yorumla- +1 yıl
Yada biz öyle düşünüyoruz :)
- +1 yıl
Hmm olabilir 0_o
- +1 yıl
Olmalı :)
- +1 yıl
Ama bazı kişiler küfürü fazlasıyla hakediyor anladın sen :)
- +1 yıl
Anladım da etmek veya etmemek bizim elimizde.
- +1 yıl
Aslında hiç küfür etmek istemem ama bazen ağzımdan kaçıveriyor işte :S
- +1 yıl
Kaçırma bak kızarım :)
- +1 yıl
Ahah :D
- +1 yıl
:)
+1 yılBazen neşe
https://www.youtube.com/watch?v=kGmybcG3_mY
https://www.youtube.com/watch?v=i_z_PYFy6Io
Bazen nefret
https://www.youtube.com/watch?v=AMk77gnHvmo
Bazende hiç farkında olmadan
Küfür hayatın vazgeçilmezidir bence.00 Yorumlakendimizi birz daha rahatlatmak açısından küfre sığınıyoz öfkemiz öyle yapark geçiyo sanki ya da ben öyle düşünüym
12 Yorumla- +1 yıl
Yalnız değilsin.
Hayat şartları küfür etmeden yaşamak için çok elverişsiz.
21 Yorumla- +1 yıl
Olabilir.
karşılıklı konuşmalarda küfür etmem derdimi düzgünce anlatırım ama mesela trafikte adam önüne kırıyor kazaya zorluyor sonra basıp gidiyor arabanın içinde kardeşim biraz daha dikkatli olsana diye konuşacak değilim kendimle. o zaman kendimin bile şaşıracağı orjinal küfürler çıkıyor. Duruma göre değişir yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl''A..nda horon teperim'' gibi küfürler rahatlatmaz tabi
Ama bazıları rahatlatıyor :)22 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten bu biraz abartı :D
+1 yılStres azaltıyor ve bazılarına küfür söylemek çok iyi geliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Bazen.
küfür ruhun yelpazesidir ruhunda serinlemeye ihtiyacı var derdi bir arkadaşımın babsı
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel demiş.
en iyi cevabın eksik bence. çünkü neticede küfürü sadece , cevap veremediğimiz insanlara etmeyiz. ben ne kadar öfkeli olduğumu gösterebilmek için küfür ediyorum. niye yaptığımı biliyorum , ama yine de engel olamıyorum. istem dışı küfür ediyorum ...
00 Yorumlaacziyet, bir çıkmazdan kurtulma çabası. hangi durumlarda küfüre başvurulduğunu göz önüne alırsan cevaba ulaşabilirsin. işlemeyen adalet sistemi, sistemde süregelen bir aksama, çaresizlik hissi...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılrahatlatır bir nevi :D
11 Yorumla- +1 yıl
Diyosun :)
alışkanlık ve beyne yerleştiği için
11 Yorumla- +1 yıl
Mümkün.
Bazen lafa cuk oturuyor.
Gerçekten de.11 Yorumla- +1 yıl
Lazım yani .
bazen oluyor adam laftan anlamıyor, susuyorsun anlamıyor, döveceksin uzakta, e napcan başka bazen mecbur kalıyorsun ama analar bacılar kutsaldır onuda unutmayın.
00 Yorumla
+1 yılinsanı rahatlatır, gevşetir, bazende dayak yedirtir.
00 YorumlaHakedene küfredeceksin limitsiz (:
11 Yorumla- +1 yıl
Limitsiz mi :D nickin gibisin galiba :D
Bazen çok yeri geliyor valla ne yalan söyleyeyim
22 Yorumla- +1 yıl
Çakıyorum diyosun hemen :)
o değilde kızlar küfür edince çok itici oluyor
33 Yorumla- +1 yıl
Küfür eden her insan itici :)
- +1 yıl
:D asdfadsf
+1 yılSövücek o kadar çok şey var ki :) Ama hoşuma gidiyor ya güldürüyor beni küfür . Tabi yerine göre ayarlıyorum kendimi ;)
00 Yorumlaben küfür etmem,belki çok çok nadir.
22 Yorumla- +1 yıl
İyi yoldasın .
Çünkü Küfür İnsanı o an Rahatlatır .. Aslında Bir mantığı yoktur .. Küfür Etmek Acizlik değildir
00 Yorumla
+1 yılşuana kadar küfür etmedim biraz kişilk meselesi :S
13 Yorumla- +1 yıl
Vay be helal olsun :)
- +1 yıl
ne alaka sen daha kişilik ne oldugunu ögrende gel
Gizli Üye(36-45)+1 yılyemek yemek gibi, su içmek gibi, cümle içindeki bir bağlaç, bazen de bu cümlede ki gibi yüklem, ameka:)
01 Yorumla- +1 yıl
:D
hakettikleri için küfür ederim
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
+1 yılağız alışkanlığı acizlik değil
12 Yorumla- +1 yıl
Ettiğin anlaşıldı :)
- +1 yıl
peki makina kafa neden gögüslerini göstermekte ısrar ediyor?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim öyle bir isteğim yok mk :((((
21 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar belli etme :D
Küfür etmek doğallıktır qanpi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatımıza sıçanlara şiir'mi yazalım ne bekliyorsunki.
00 Yorumla
+1 yılben ne bileyim a.m.k
32 Yorumla- +1 yıl
Sen bilmicende kim bilcek :)
denk gelince güzel olur.
10 Yorumlabazen çok sinirlenirsin o yüzden
10 Yorumla
+1 yılAcizliktir.
11 Yorumla- +1 yıl
Hmm
nebilem anasını avradını :):):)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 535 cevap paylaştı. herşey yerine göre küfürde yerine göre ediliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılküfür hayatın bir parçası* koyim
00 Yorumla
+1 yılAcizlik olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrahatlama ihtiyacı işte
11 Yorumla- +1 yıl
Terapi gibi yani.
rahatlatıyor...
10 YorumlaRefLexs OLmuş Mk. :D
01 Yorumla- +1 yıl
:D