Depremde yıkılan evler 99 senesinden once oldu için yıkılmış peki madem öyle bunun tedbiri neden alınmamış neden bir çok ev deprem tüzüğüne uygun inşa edilmediği halde ruhsan verilmiş...

Depremde yıkılan evler 99 senesinden once oldu için yıkılmış peki madem öyle bunun tedbiri neden alınmamış neden bir çok ev deprem tüzüğüne uygun inşa edilmediği halde ruhsan verilmiş...
Umarım tekbir değil TEDBİR diyebiliriz bir daha ki zaman. çünkü gerçekten insanlar tedbir almayı o kadar unutuyorlar ki yani tabi ki ben bu tarz şeylere karşı değilim ama dua ile ya da kader deyip geçiştiren insanlar yüzünden bugün bu haldeyiz zaten. çünkü o binaların dua ile ya da tekbir ile ayak da duracağını inanıyorlar maalesef. bu yüzden de bilimden uzak bir toplum var ve 20 yıldır bu yüzden hiç bir önlem alınmadı. o kadar bilim araştırmacı ve deprem araştırmacı var yıllardır zaten uyarıyorlardı buna rağmen binaları sağlam yapmadılar malzemeden çaldılar bir az daha kar etmek için. buda yetmedi gerekli denetimleri yapmadılar hızlı bina dikmek için. ya da var olan binaları yeterince denetlemediler, onu geçtim. çatlayan binayı bile boya sürerek kapatmaya çalışmışlar yani çok da bir şey beklememek lazım bunlardan. umarım bir daha ki zaman gerçekten tedbirler alırız ve hazırlıklı oluruz bundan sonra. bugünleri unutmamak gerekiyor hiç bir zaman.
Her ikisini de bir arada yapabileceklerini unutuyor sanırım insanlar maalesef. Ben körü körüne tek bir seçeneğin olduğuna inananlardan hiç olmadım.. Herkes hatalarının farkında olabilmeli ve hatalı olan ya da doğruyu yapan her kimse aynı şekilde desteklenmeli ya da elelştirilmeli. Bizim toplumumuzda maalesef anında linçlemek gibi bir durum olabiliyor. Yanlış zamanlarda yanlış konular gündeme geliyor. Can kaybı yaşanıyor ve olayın sıcağında insanlar bir şeyler için mücadele ediyor mesela ama iş seçim propagandasına dönüşüyor. Bazı şeylerin zamanlaması çok büyük önem arz ediyor. Tedbiri kesinlikle alıp sonra takdiri allaha bırakmalıyız bu ayrı konu.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Boyle zamanlarda tekbir insanlari dinle , kaza , kader gibi şeylerle teselli etmek için kullanılır Müslüman olarak üzgünüm bunu yazdığıma...
Rica ederim
Cevap
1Cevap
Sanırım hiçbir zaman maalesef ki
elbet devran dönecek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?