Kedimiz yaklaşık 11-12 haftalık. Araştırmaya göre kediler yeni eve ve sahiplerine 2 haftada adapte oluyorlarmış... Bizimki aşağı yukarı 3 haftadır bizde. Günde 3 öğün veriyoruz; bir sürü oyuncaklar aldık vs. Ama gel gelelim çok yaramaz. Laf söz dinlemiyor. Sevgi şefkat gösteriyoruz ısırmaya başlıyor (saldırıyor gibi). Bazende bambaşka biri oluyor çok uysal çok mahsun. Daha yaşı küçüktür normal diyoruz ama 3 hafta olmasına rağmen laf söz dinlememesi bizim canımızı sıkıyor açıkçası. Vermeyi de gönlümüz razı değil vede gelmiyor...
Cinsi: British Shorthair, dişi
Laf söz dinlemesi için ne yapabiliriz, yaşı büyüdükçe daha mı zorlaşıyorlar?
Normal mi? Mevzu evcil hayvan (daha doğrusu kediler ile) alakalı?
ben çok cani davrandım benimkidine terbiye etmek için * şimdi balkonda olsun bişey yaparken olsun ba bakışım ona yetiyor canınıu yakmaya değil korkutmaya yönelik yap oynmaka istiyor dişleri kaşınıyor ısırması normal ben yksekten korkuttum 2 kez düştü balkona gittimi aşşa baktırıyorum dire sarılıyor bana dahada sözümden çıkmıyor
Çok güzel bir kedi :) benimde var sokakta bulmuştum yavruyken 1 buçuk senedir bende ve hala ısırıyor ama bu isirmalar öyle ürktüğü zamanki ısırmalar gibi değil seni yaralamiyor acitsada
Neden sahiplenmeden önce hayvanlar hakkinda en ufak bir bilgi edinmiyorsunuz? Laf soz dinlesin, komut alsin istiyorsaniz köprk alacaktiniz. Kediyi o şekilde egitemezsiniz. Yavruyken hepsi isirarak oynar. Sizin gibi insanlari Allah a havale ediyorum. Sorumsuzun tekisiniz. Hayvan bakacakmis git krndine bsk once
Hayır kediler pek laf dinlemez köpekler dinler bazı kediler vardır her dakika yatar uyur sakindir bazıları var deli gibi hareket falan eder ama bence uslanacaktır kedi çok güzel bende kedi istiyorum ya :D
o şu an kendini tanıma aşamasında ısırmaya çalışması gayet normal çünkü dişleri kaşınıyor ve geliştiği için ve kediler meraklıdırlar fazla dinlemezler rahat ettiği yerde durur zamanla alışır merak etmeyin
patron sizsiniz herşeyden önce bunu hissettirin. ısırma kesinlikle sizi test ediyor. ısırma sınırı nedir diye.. her canınız yandığında yüksek sesle uyarın dozu gittikçe düşecektir. günde 3 öğün çok fazla. bir sabah 1 akşama çekin.
laf söz dinlemesi mi? sen onu köpek sanmışsın yalnız en başta hata orda. laf söz dinlemez o zaten çocuk daha ufacık. herşeyle oynar o hiç durmaz yerinde.
Bazıları “laf söz dinlemiyor” derken köpek ile karıştırdığımı sanıyor. Ben otur kalk yat ye demiyorum ki kediye. Kediler ile köpekler bir değil ben bunun bilincindeyim. Almadan öncede çok araştırdık vs. Benim anlamadığım nokta sadece... yasakladığımız veya kızdığımız nokta bir daha bir daha yapması. Misal kanepenin kolları deri. Orayı çize yırta bir hal oldu. Bilmem anlatabiliyor muyum...
Sende komiksin... evet ilk defa kedi beliyorum. Köpek gibi eğittiğim durum yok. Ama sürekli yasakladığım ve kızdığım şeyi yapıyor. Atıyorum bizim kanepenin kolları deridendir. Orayı hep çizdi mahvetti.
En İyi Cevaplar