Ve sevgilini kabullenmemek?..Niyeeeee
:(
Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin. Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.İstediğini giymeyi öğretin.
İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin. Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.
Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.
Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin..
Müjdat Gezen.
Arkadaşım madem kapalısın adam akıllı kapan o zaman sende orta hallisi olmaz bunun ne bu kahve ayarımı orta şekerli gibi.Benimde çok kızdığım bir nokta bu kapalıların adabına uygun kapanması lazım açık olsan hadi neyse diycemde kapalıysan düzgün şekilde kapan hatlarının ortaya çıkmaması gerekiyor bu doğru çocuğu yok yere kaybediceksin.
Kapanmanın amacı uzuvlarını belli etmemesidir. Senin için konuşmuyorum bazıları kafasını kapatıyor altına dapdar pantalon giyiyor heryeri belli. Kimisi de altına etek giyip çorap giymiyor bacakları apacık ortada. Şimdi burda tezatlık var. İnsana sorarlar dinenmi kapanıyorsun yoksa siyasetenmi ? Senin için konuşacak olursam erkek arkadaşın doğru olanı söylemiş.
İnsanların bazı kuralları vardır. Herkesin prensipleri ayrıdır. Benim için çok sorun olmaz senin arkadaşın için sorun olabilir. Ben vazgeçmem kıyafet yüzünden senin erkek arkadaşın geçebilir. Düşüncesini bilmiyoruz ki. Ama söylemiş vazgeçiceğini. Çok sevsende ileride sorun olacağını düşünüyorsan yolunu ayırmalısın. Sırf sevmekle bitmiyor iş. Huzur da önemli.
Bak kardeşim şu vardır kesin dir sevdiğin kişi ile evlendin diyelim eşinin bu kıyafet konusunda anlaşamadınız diyelim misal yani eşin senden razı olmadığın sürece cennete giremezsin. Bunu anlaman lazım bir sevdiğin kişi tarafından düşün seni islama uygun giydirmezse İslamı anlatmaz yaşattırmaZsa cezası ağır dır onunda yani onun istediği ama gerçekte olan Ellahın dediği gibi giyim ve Müslümanlık olmazsa sevdiğin şahısta cehennem sende cehennem olacak aynı yaşadıkların benim evlilik için konuştuğum kızda da anlaşmak için yol bir çare bulmak gerekiyor ama yapılması kesin birşey var Rabbimizin dediği olur yaşarsak dünyayı cehenneme değil cennete girdaba değil mutluluğa çevirmek gerekir ahiret için yaşamak gerekiyor bu dünyada bu senin ve benim sevdiğinin benim sevdiğimin bisınavı bu sınavı aşmak ve çözüm bulmak için tek çare bizi ve hepimizi yaratanın dediği gibi giyinmek ve onun dediği yaşamak şartındayız evlilik olur ya da olmaz nasip bu işlerbe yazıldıysa onu yaşayacak anla sende sevdiğin
bir de şu düşün hz. Mevlanın dediği gibi sen sevdiğinin özel mektubu olmak istiyorsan herkes o mektubu açıp okumaması için sadece ona ait olabilmek sadece seni o okuyabilmesini istiyorsan kendine eşine sadece eşine bağlamak istiyorsan Ellah için sevdiğin kişi İnan Ellah için istiyordur senden öyle giyinmeni kendi içi. Değil sabret ve İman et
valla ben o konuda hiç tartışmıyorum en başından soledim çünkü ben bişeyi giyinme diyorsam giyinmiceksin diye oda kabul etti. baştan sölemek lazım bazı şeyleri.
peki söylerken "hayatım bu sana hiç yakışmamış başka bişey denesen daha güzel olur belki" mi diyorsun. yoksa "bunu giymiyceksin" mi diyorsun?
benim açık buldugum rahatsız olucağım bişeyi giyme diyorum örneğin tayt giyinme ben izin vermiyorum diyorum oda sağolsun biraz mırın kırın ediyo ama giyinmiyo.
Cevap
15Cevap
be güzelim ceketin 5 santim daha uzun olsa ölür müsün :S yap çocuğun istediğini sanki kötü bir şey diyor :S anlamam ki bu kızları yani kafanın dikine gidince noluyo oturup ağlayan buraya arkadaşlar ayrıldık vessalam yazacak olan sensin. kaybetme bi ceket boyu vs. yüzünden yapıver istediğini doğru olanı istiyor
Bni kabullensin ne ya? Anaa adam sevgilin ve erkek demi ee disardaki adamlarinda neye baktgni kimin dikkat cektigni biluor sende dikkat cekiorsun demekki kapat dior anlamak zormu bukadar ayril ayril diip duruyorsunuz? Adama ters gelmis zorlamior seni kabuul etmiorsan ben yokum diyecegi kadar cok dikkat cekiorsun yada bahhane bulmus olay bu
tamam ozaman çarşaf giyeyim diyiniz...
ayrıca özür dilerim ama hatların ortada olmamalı diyen bir erkek demek ki hatları aleni yada kısmen ortada olan kişilere ayıla bayıla bakıyor ve herkezide kendisi gibi sanıyor demektir.
ilişkinizin sağlığı açısından kendinizi ezdirmeden orta yol bulmalısınız...
Yorumunuz cok ilginc geldi ayila bayila neden baksin ne alakasi varki? Eger bas ortusu varsa bi insanda giyiminede dikkat etmelidir .. bosuna ortme basini edrp yerin asyada die bir soz var ..
bence kapalı ya da açık farketmez gerçekten seviyosa eğer olduğun gibi kabul etmesi lazım. Ben anlamıyorum çok tutucular herşeyi onlar biliyo. ben imkanı yok dinlemem ama sen naparsın bilmiyorum. kimse beni kıyafetimden dolayı yargılayamaz.
Ne yani sen onu sevmiyosun da ondanmı öyle giyiniyosun? Uzun giyinirsen daha mı çok seviyo olcaksın çokkk saçma bence.
bak gör eğer ki cidden bitti ise haberini alacaksın ki bu adam değil istediği gibi kapalı giyinen o hatları belli oluyor diye düşündüğü başı açık bir kız ile olacak...demedi deme..
Kapalıysan modaya göre değil dinimize göre kapanmalısın.ya tam yap ya hiç yapma..
bende başörtülüyüm ama çok dikkat edrim giyinişime çünkü bilirimki benim arkamdan denen en ufak birşeyde bütün türbanlıları kastederler sevdgini dinle bence kötü birşey demiyor ama söyle söyleme tarzın hoş degil diye
Sonuçta Kapalısın Be Annem. Kısa Olsa Ne Uzun Olsa Ne Değişcek. Sonuçta Sen Başkası İçin Giyinmiyorsun. Sevgilin İse Ona Güzel Gözükmek için Giyinceksin.
bence seviyo seni:-) bu arada kapalı kızları anlamyrm madem kapalısınız neden dar elbiseler giyıyosunuz
2 yıldır cozemedıysenız bu problemı zaten vah vah dıyorum
Yanlış anlama uzmanlık alanım değil ama kapalı olan bir bayanın neresini daha kapatmak için uğraşıyor ki arkadaş? :)
garipsedim bir anda.
onun kalıbına küçük şeyler için ilişkisini bitirene ilk defa deng geliyorum onun zoru başkadır
bıtırdıyse bıtırdı sakın kabul etme ayrıldı dıye yoksa ıstcegı seylerın ardı arkası kesılmezz ebnden soylemesi...
gayet tesettürlü güzel giyinen bayanlar var. eğer kendin mutlusan istediğin gibi giyin. sevgilininde bunu kabullenmesini bekle.
Zamanla aşılır bu sorun tabi konuşarak sen onun isteklerini yap.Zamanla yumuşar giydiklerine hiç karışmaz bile
kısa ceket yerıne pardesü giy birde bak ozaman birşey demez
Güzelce al karsina konus bu konuyu, kiyafet icin gerçekten benden vazgecebilirmisin askin bununlami sinirli de, ama gerçekten istemiyorsada seviyorsan dedigini uygulamaya calis.
Haklisin güzelim, bir ders vermeye calis bilmemki
bu adamın cıddı dusundugu bellı de bu kadar katı olmasına anlam veremıyorum...eskı kafalar gibi özgurlukcu olsa biraz fena olmaz...
yaa nasıl bir tip hep bana hep bana diyor birazda sana bıraksın neticede başörtülü birisin nasıl giyineceğini iyi bilirsin bu konuda sıkmaması lazım seni bu ilere ayrılık getire bilir
Güle güle de sende boşver.seni böyle kabul etmiyen biriyle olmaz
haklı çocuk üstü kapalı altı açık etek ters kalıyor banada
tesettürün de bi adabı olmalı seviyosan giymessin
Kaale alma hiç. Kendi döner.
gayet haklı seviyorsan dediğini yap sadece
ver yol gitsin
Yol ver elemana.
adam haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar