evet mantıklı bir cevabı olan yazsın, ya da keyfi bilir.
Kendimle anlaşamıyorum?
evet mantıklı bir cevabı olan yazsın, ya da keyfi bilir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şu an var ya seni tanımak isterdim. Gerçekten çok güzel bir kafa yapın var zmanla fark edersin oldukca da zeki gibisin insanları görmeden bile sadece yazdıklarından anlayabiliyorsun genelde bazıları bunu yapamaz. Sorunun neydi unuttum neyse görüşüm bu olumlu
Kisilik bozuklugu İkiz ayniyiz dert etme bizde boyleyiz
Keşke bizde böyleyiz cümlesi yazıldığı kadar yaşanması da kolay olsa. Benim kendi annem bile " ben bile annenken seni çekemiyorum, kim çeksin" diyor. Yani diyeceğim o ki çok şey kaybedecege benziyoruz. Belki bir dost, belki bir şans.. kim bilir.
Doğru söylüyosun
Bir psikoloğa git bence ama görüşümü sorarsan;
insanların karakteri olaylarla gelişir, değişir, şekillenir sen daha o olayı yaşamamışsındır belki akışına bırak dert etmemeye çalış.
O olayı yasayamamissindir belli derken? Olaylar silsilesi ve çıkarilmasi gereken dersler asla bitmeyecek. Her olayın kattığı şey farklıdir. Belki hah ben buyum dediğinde bütün şekiller bir çizgi haline gelebilir. Belki noktaları birleştirip o çizgiyi sen oluştursun. Seçenekler cogaltilabilir. Ayrıca cümlende önce çoğul eki kullanıp sonra tekil eki kullanmissin, (olaylar deyip, olay demişsin?)) bir daha oku istersen çünkü anlatmak istediğini anlayamadm anladığım kadarıyla yorumladim.
Yani nasıl anlatsam ki ben önceden baya eziktim ve sessizdim mesela bazı şeyler yaşadım şimdi istediğim gibi konuşurum başkalarının bana yorum yapmasından korkmuyorum artık böyle olmamı sağlayan olaylar oldu mesela umarım anlatabilmişimdir.
Dur çok saçma yazmışım yine düzeltiyorum;
Ben eskiden çok ezik ve sessizdim sonra bazı olaylar yaşadım şimdi rahatım, istediğim gibi konuşurum, başkalarının yorum yapmasından korkmam, insanlara yakın davranmaya çalışırım. benim bu kadar değişmemi sağlayan olaylar oldu belki senin de değişmeni sağlayacak olaylar olacak. Anlatmak istediğim bu umarım anlatabilmişimdir.
Şimdi oldu, haklısın anladım. Teşekkür ediyorum
Anlat derdini. Dök içini özelde burda fark etmez. Yardımcı olurum rahatlarsın.
Bence insana kendinden başkası yardımcı olamaz zaten sorunum bu. Ve Sen beni ne kadar anlayabilirsin? Ben kendimi sana ne kadar anlatabilirim? Anlatsam bile her insanın kendine dahi itiraf edemediği şeyler vardır, ya da kendinin bile bilmek istemediği. Ben birine dert anlatmayı saçma buluyorum, zaten iki dakika sonra unutulup gidilecek ne gerek var. Herkes kendi derdinde. Ama teşekkür ederim güzel düşüncen için
Yanlış kafadasın. Ben eskiden aptal, salağın tekiydim. Çok zoluklar yaşadım. Yakınlarım öldü, terk edildim, dayak yedim derslerim kötüydü tembeldim aptalım tekiydim. Ama ailemi kaybedene kadar. Ablamla kaldık. Halam vardı 43 yaşında idi. O baktı bize bütün dertlerimi anlattım her akşam kucağında ağladım. Babamı anlatırdı her akşam. Bende rahatlardım. Çünkü diğer zamanda mutlulardı. Dert paylaşmak iyidir. Söylemediğim çok şey yaşadım. Halam bana güç verdi. Lisedeydim. (Lise1) halam bana ailesini kaybedip mutlu zengin rahat insanları gösterdi. Nasıl ailesini kaybedip böyle mutlular dedim oda "Okudular çocuğum okudular umutlarını yitirmediler ve iyi bir meslek sahibi oldular. Ama bunu ailesi için yaptılar. Onların verdiği emekleri boşa çıkarmamak için" dedi. O günden bu güne ger aksam ailemi aklıma getiriyorum. Tanrıya dua ediyorum. Umarım mutlulardır diye. Kendime çeki düzen verdim. Hayatımda yer kaplayan gereksiz insanları sildim.
Hayatımdan küfürü uzaklaştirdım. Her zaman ders çalıştım. Ama ailem için. Ve şu an türkiyenin en iyi üniversitelerindrn birindeyim.
Yazdıkların içime işledi sorunlar benziyor dolayısıyla, Feyz alabileceğim şeyler var. Teşekkür ederim iyi ki yazdın.
Yardım edebildiysem çok sevindim. Umarım doğru yolu bulursun. Esenle kal
Kısmen. Yani dert anlatmak konusunda fikrim asla değişmeyecek.
Şahsi görüşün. Tavrını ortaya koydun. Saygı duymam gerek :)
Benimde aynı şekilde:) tekrar teşekkürler..
Rica ederim. Insanı yazısından anlarım. Iyi gordüğümede derdimi anlatırım. Nefes alırım
İnsanları bu kadar kolay anlayabilmek (!) şaşırtıcı. Oysa sana seni seviyorum diyen biri sana içten içe gıcık oluyor, sana oyunlar oynamak için rol yapıyor olabilir? İnsan denilen oluguyu anlamak imkansız. Çok derin, uç bir olgu, en çokta karmaşık. İnsan sarrafiyim ben diyen insanlar tam bir saçmalık. İnsanın menfaati varsa oyle güzel rol yapar ki, gerçek sandığın duygulardan bile daha sahici hissedersin.
Anlayabilirim saçma olmuş evet. Tahmin edebiliyorum diyelim :/
Peki, olsun anlaştık o zaman :) her insan rengini belli eder zaten, tahmin edebilimek de mümkün, haklısın.
Cevap
14Cevap
senin bir sorunun yok sadece normal insanlardan farklısın :) öncelikle kendinle barış kendini kabullen ikincisi ne yaptığının ne konuştuğunun farkında ol yani anı yaşa bu kadar düşüncelere takılma
Sana İsa mail in joutobeyi açıp dinlemeni ve uygulamaya koymani tavsiye ederim ona benzer diğer uzmanlarinda aç izle
Anlık yararı oluyor. Şöyle düşün; hava çok aşırı sicak dışardasın çok susamissin ve zar zor bulup buz gibi soğuk su ictin. 1 bardak içtin, 2 bardak icin hala aynı haz. Ama 3 ve 4. de o hislerden zerre birşey kalmıyor.
Yanlış düşünce o algıların değiştirmeniz lazım. düsün bir cihaz alıyorsun örnek telefon. kullanmadan önce kullanma kılavuzu bu okursun nasıl kullanıyor diye. insan beynide aynı. beyin var akıl var ama kullanma kolaylığını bilmiyoruz. ne yapmalıyız. dogru zaman doğru yerlerde kullanmamız gerekir. bu bı örnek.
insan beynini anlamak, beyin hakkında araştırma yapmak için bile beynimizi kullanıyoruz? bence çok ta şey yapmaya gerek yok.
Ne deyim ya sen nasıl uygun diyorsan öyle olsun. örnegin ben çok bunaldigimda
Acarim oyun havasını bı bakmışsın morelini yerine geliyor
Senin adına sevindim.
burcun ne?
o yaslarda benim de dengesizliklerim oluyordu. ama kendini yicegine bir psikologa git bence
Burcum kova, yükselenim ikizler. Ama 12.000 bilim adamı burçların yalan olduğunu açıkladı.
Herkesin dengesizlikleri olur bu gayet normal, sadece ölçüsü önemli. Ne kadar sıklıkla olduğu vs.
kendin gibi olan insanlar senin çözümündür eğer bunun senin için çözüm olamayacağını düşünüyorsan başka çözüm yolu da yok bence
Kendin gibi derken, açıklar mısın?
sen kendini bilmiyor musun?
Senin anlattiklarimdan ne anladığını sordum. Herkesin bakış açısı farklı sonucta. Ayrıca benzeyen tek bir insanla anlasamadim, Zaten fizik kurallarinda olduğu gibi zıt kutuplar birbirini çeker.
kendin hakkında kararsız olabilirsin ama birşeyleri netleştirmen gerekiyor sana birkaç öneride bulunabilirim psikolojik rahatsızlıkların olduğunu düşünüyorsan bunlar daha çok çocukken neler yaşadığın ailenin sana nasıl davrandığı nasıl yetiştirdiği ile alakalı 2. olarak psikolog denen dolandırıcıların yanından bile geçme paranı alırlar sadece ve eğer sevgiye ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan yukarıda yazdığın gibi sana psikolog olabilecek birini bulmalısın diyorum
konumuz fizik değil konumuz psikoloji
İkisi birbiriyle bağlantılı, derin bir konu bu, araştır oku.
Ayrıca evet haklısın. Ama şöyle birşey var bana psikolog olacak biri yok, olacağını da sanmıyorum. Olsun da istemiyorum. Aşağılarda çok açıkladim zaten, usenmeyip bakarsan
herkesin istekleri farklıdır karşı taraftan bazı şeyleri zıt ister bazılarını yakın ister
sen bunları fazla düşünme dediğim gibi sana da bir psikolog lazım gibi senin olduğun gibi sen karşı tarafa bunu verebiliyorsun onlar veremeyince de haliyle bunu bekliyorsun etrafından
Evet, son kullandığın cümle çok anlamlı.
aşağılarda kendinle çelişmissin :)
Sorun bu zaten. Ben birilerini düşündüğüm kadar birileri beni dusunmeyince manyıyorum. Soğuyorum herşeyden, herkesten e tabi doğal olarak.
araman gerekeni ara bul başka bir şey diyemem
Olabilir, nerede çelişmişim?
Şimdi uyumam gerek, sonra yazarım.
Konu neyi aramam gerektiğini bilmemek zaten, her neyse
Teşekkürler.
neyi araman gerektiği yeterince açık değil mi? ihtiyacın olan şeyi ara
Pankart açıp "anlaşabilecegim insanlar aranıyor" diye bağırayım mı? Ya da arkadaş bulma sitelerinde falan mı gezineyim?
ks bunun için ideal bir site bulabilirsin yani sorularına görüşlerine falan bakarsın nasıl birileri olduğu hemen hemen herkesin açık
İnsan 10 senelik arkadaşını tanıyamıyor, kaldı ki siteden biriyle arkadaş olayım? Ben zaten ben gibi dengesiz, sinirli insanlarla anlasamam ortak noktamız olacak illa ki ama birebir asla, vardı oldu ama anlaşamadık.
Genelde ben insanlara iyi davraninca kiymetim bilinmiyor, ama bağırıp çağırınca aramız öyle iyi oluyor ki. Benim dengemi bozuyorlar. Aslında bakarsak bir çok etken var, ben başta olmak üzere.
kendinde sorun görüyorsan kendinde başlamalısın o halde
Evet, haklısın. Teşekkür ederim yazdıkların için.
Bende kendimle anlaşamıyorum ya çok kavga ediyoruz 😂
Oh ne güzel, öyleyse çözüm bulana kadar devam.
Yani sonsuza dek.
Ayni bensin karakteri oturuyor ben hala cocuk gibiyim takma he de gec ve gulumse :D
Karakterim mi oturuyor? Bence oturmak ve kalkmak arasında kalıp yere devriliyor
Hap verecekler. Ve ne kadar çok zararlı olduğunu çok iyi biliyorum, gerek yok benim kendi kendimi tedavi etmem lazım
Evet, demiştin.
Herkese olan şeyler merak etme
Demi ya, ama ben rahat bir şekilde dile getirdiğim için sorunlu ben oluyorum. Aslında herkes kendi iç dünyalarında kendiyle savaşır, ama şiddeti herkeste farklıdır. Hele dile getirdiysen, vay haline.
Haklısın, ama ben çok yoğun yaşıyorum her duyguyu. Sorunlu olduğum bı gerçek, ama yinede bu diğer insanları benden daha az sorunlu yapmaz. Çünkü ortada kesin olarak bir sorun var , ama çözüm belli belirsiz.
Düşüncelerimiz, cumlelerimiz aynı kapıya çıkıyor, buna sevindim. Konu kilit o zaman.
Hahaha😂 tabi canım 🤣
psikolojik sorunun olabilir bende depresyon var bazen böyle oluyorum
sorunlu olduğunu itiraf edebilen insanları görmek güzel, Ciddiyim. Gizliden gizliye delirerek bir yandan iyi yapıyorlar aslında, en azından ağızda sakız işlevi görmüyorlar.
bu kadar sorgulamanın sana zararı olur inan pişman olursun bir an önce muayene ol
Bu kadar sorgulamanın derken?
Aynı ben :) yalnızlık iyidir
Bende böyle düşünüyordum ama biri bir bana şunu anlattıktan sonra bu düşüncem çok değişti. Bir tane kadın varmış sırtı agriyormus melhem sürdürmek için hastaneye gitmiş ve hemsire ona sormuş: " neden melhem sürdürmek için hastaneye kadar geldiniz?" Kadın cevap vermiş:" çünkü kimsem yoktu" demiş. Bu olay misal veriyorum yaşanmamış bile olsa tüyler ürpertici, bence.
Insanlara güvenimiz yok bizim. Çünkü hepsi çıkarcı. Kendimi kullandirtmaktansa gider hemşireye sürdürürüm ilacımı :)
Evet. Aslında kımsenin kimseyi sevdiği yok, yalnız kalmamak adına sahte dostluklar, yalandan tebessumlerle kendilerini kandırıyorlar. Ve ne yazzik ki bazi yalanlar gerçeklerden de acı. Bu arada yanlizlik kavramı çok göreceli. Senin tek bir tane dahi dostun mu yok? Yoksa kalabalığın içinde köşene çekilip etrafı mi izliyorsun? İkisi farklı şeyler
Ve emin ol bahsettiğim olay o kadar basit birşey degil. Elden ayaktan kesildiğini dusun, insan düşmanını bile arar hale gelir. Ve özetle bir kimsenin çocuk doğurma isteğinin altında bile bana yaşlanınca bakar düşüncesi yatıyorken, arasındaki güveni nasıl konuşalım? Senin annenin babanın, benimkinin onunkinin hepsinde var bu düşünce. Aksini iddia eden, etmesin.
Ikisi farkli seyler evet ve bende ikiside var
Yüksek bir yerdeysen acilen kendini aşağı at.
O kadar komiksin ki, o kadar güzel bir cevap ki telefonun ekranına kusasim geldi şu an
Biraz sonra bu görüşü bir daha oku çok seversin hatta eig bile seçebilirsin sende o potansiyel var.
Bu komikti, sırıttım.
Güzel bir dayakla bence herşey hallolur 😌
haklısın. Birilerini dövüp sinirimi atmam lazım. Pişman olmayacagimi bilsem neden olmasın.
Biliyorum ironi yaptım zaten, merak etme sinir krizi geçirip kendimi dövmüşlüğüm var.
Gerçekten rahatlatiyor insanı. Ayda 1 defa iyi geliyor, denemelisin benden söylemesi.
Şaka yapmistim, ve ben senin şu an anana bacina sovsem ne sinir kalır ne sistem bence sinirlerimi kontrol edebiliyorum ayağını birak
Kendini keşfedememişsin knks
Zaten ömrümüzün sonuna kadar kendimizi keşfedeceğiz. Olaya , kişiye, zamana, konuya göre karakterimiz hal ve hareketlerimiz değişiyor, her zaman yeni bir biz bulacağız, belki sonra o bizi kaybedecegiz ve yenileri eklenecek. Yani bence benim sorunum bu degil.
Karektsrin oturmamış daha
Evet uzanıyor şu an.
Ya kimsenin karakteri hiç bir zaman o tur ma ya cak. Uçsuz bucaksısız. olaylara göre tepkimiz değişmiyor mu? Değişiyor. Yaşadıklarımıza göre değişmiyor mu? Değişiyor. Hamur gibiyiz kaba göre şekil alıyoruz.
Senin düşüncen.
Evet
Kendini begeniyor musun
Kusurlarımı bile seviyorum. Ama en çok elmacık kemiklerimi ve dudağımın içindeki beni.
Düşündüğümü nereden çıkardın? Biri bana beni beğenmediğini söylese bile kirilmam. Çünkü güzellik göreceli bir kavramdır.
Sen fiziken sordun sandım. Orda bahsettiğim ruhendi tabiki.
Hissediyorum, fark ediyorum.
Anlaşma kendinle
İşte bu cevabı arıyordum, teşekkür ederim çok yardımcı oldun. Ey Allah'ım.
Sorun sende
Kendimle anlaşamıyorum demiştim zaten dolayısıyla sorunun ben olduğunu biliyorum. Beni yeniden aydınlattın, teşekkürler.
kendini arıyorsun
Evet aradım, ulaşılamıyor. Sanırım çekmeyen bir yerde.
başkasını örnek almaya çalışma olduğun gibi davran
Pardon, derken?
Kendnle barismalisin
Küsmüyüm ki? Bazen küsüp bazen barışıyorum.
Yaptigin seyleri karsilarsir ders cikart o zaman barisirsin kendinle
Ya ne yaptığımı tam olarak bilmiyorum ki unutuyorum, karışıyor herşey, bazı yerler kopuk. Ama ders çıkarıyorum. Hayatın kendisi ders çıkarmak zaten. Hemde ister istemez.. Yaşadığın bir olaydan, bir andan bir anıdan. Biz farkında olmasak bile iyi ya da kötü dersler çıkarıyoruz ya da küçük ya da büyük. Buna göre şekilleniyoruz, olaylarin döngüsünde işler karıştığı anda sorun zaten. Çünkü hayat sana birşeyin kötü olduğunu anlatmak için o şeyle ilgili bin bir çeşit olaylar yaşatıyor. Ya anlayacaksın, ya da anlayacaksın.
O zaman icini dok rahatla
Asil benim en büyük pismanligim derdimi insanlara anlatmak. Çünkü anlık rahatliyorsun, ama anlattığın şeyler yani senin parçaların etrafa dağılıyor. Toparlamak gene sana kalıyor. Saçma o yüzden. Ya en basiti şu an hayatındaki dostun, belki sana hayatının en büyük kazığını atacak ve sana insanlara guvenilmemesini öğretecek. Ne derdi ne tasasi ne anlatıp rahatlaması.
Dost bulmak zor doğru diyorlar sırını söyleme dostuna dostunda söyler dostuna saman basarlar postuna doguru demişler dokulmedrnde olmuyor ama
Olacak, olmalı. Anlattığıma pişman olmaktansa kendimi yiyip bitirmeyi yeğlerim. Bunu anlayalı geç oldu, olmamışta olabilir, bilemeyiz
Haklisin evet 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar