Evet yeni basladim biriktirmeye, cunku ihtiyacim olmadigi halde surekli kendimi biseyler alirken yakaliyodum, kendime dur dedim. Gayette memnunum, almadan harcamadan once kendime gercekten gerekli olup olmadigini soruyorum, para var diye illa harcamak zorunda degiliz. Gun gelir daha iyi bir is icin kullaniriz.
Eskiden yani alemciyken birikimi geçtim hesaptan eskiye düşerdim şimdi güzel birikim yapabiliyorum özellikle bitcoinden ben aldiğimda 50bindi şimdi 77binde. Bence gec kalmadan sizde alın cunki 100bini gorcek.
Evet, Var ama paramı türk lirası olarak tutmuyor dolar cinsinde tutuyorum. Yurtdışı hisse senetleri üzerinde hergün değer kazanıyor. Genellikle büyük firmalara yatırıyorum. Tesla, General Electric, AMD, intel, lmt gibi
Bir tane kumbaram var. İçine yanlızca bozuk 1 tl atıyorum. Çok birşey çıkmıyor gerçi 200-300 felan. Onunlada beğendiğim bir gömleği ya da bluzu alıyorum.
Bu alışkanlığı kazanmak çok zor. Sabit ve az bir gelirin var ise, önce birikim yapacağın parayı ayırmak, sonra da kalanı harcamak gerekiyor. Zor, evet, ama bunu yapabilmek gerekiyor. İster TL biriktir, ister gümüş, ister hisse senedi ister usdt. Bu birikimlerini ister faiz ile değerlendir istersen kenarda tut ama bi şekilde başla
En İyi Cevaplar