Aslinda soru basliginda anlattim olayi 14 yasinda kapandim ama tam bir kapallilik degil bu yani eve biri geldiginde falan acik ama disardayken kapalliyim. Tam olarak dine düşkün degilim eskiden oyleydi ama Şu an cok farkli ve kapandiktan bir sene sonra pişman oldum nasil aciklayacagimi bilemedigim icin kimseye anlatamadim annem icin bisey diyemem ama babamin karşı cikacagini biliyorum inatci biri cok tutarci ne yapabilirim bu konuda bilmiyorum aciklasam buyuk ihtimal hayir diyecek. Ama benim icimden gelmiyor ve canima tak etti bu durum diyebilirim düşünmekten uyuyamiyorum bile bazen. Boyle birsey yasayan ya da şahit olan veya bir fikri olan var mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Dinde zorlama yoktur.(Bakara 256)
Allah dileseydi onların hepsi iman ederlerdi o halde onları sen mi zorlayacaksın?(Yunus 99)
Sen onların üstünde zorba değilsin. O halde benim tehdidimden korkanlara Kur'an ile öğüt ver.(Kaf 45)
Allah peygambere bile baskı hakkı vermiyor. Uyarmasını söylüyor sadece. Kimse sana baskı yapamaz. Bu ayetleri söyleyebilirsin babaya.
Her kim doğru yolu izlemeyi seçerse, bunu kendi iyiliği için yapmış olacaktır. Her kim de yoldan saparsa, bu kendi kötülüğüne olacaktır; kimse kimsenin suçunu taşıyacak değildir. Ayrıca, biz bir peygamber göndermedikçe azap etmeyiz (İsra 15
Babana her koyunun kendi bacağından asıldığını söyle.91 Yorumla- +1 yıl
Bide Kuran'da başörtüsü yoktur
En İyi Cevaplar
Herşeyin içinden gelmesini bekleme biraz nefis ile mücadeleye giriş. Sen her kapanan kızı sanıyormusun ki saçlarını savura savura dolaşmak istemesin? Her genç kız ister ama dünya için rablerini satmamaya çalışıyorlar. Bana sorarsan sabret cenneti kazan. Dünya için ahiretin nimetini rabbin rızasını terk etme. Karar gene senin tabi ki
54 Yorumla
Soran+1 yılBundan sonrasini Şu an icin boyle geciremem aklimin kosesinde bu varsa bir sekilde olcak bu yani ya da hic bir zaman icimden gelerek devam edwmicem
- +1 yıl
Herkezin ahım şahım içinden gelmiyor ki zaten ama sabır diye birşey var. Anlık duygulara göre hareket edilmez bence. Önceden istedin şimdi istemiyorsun vs. yarın gene istersen ne olucak? Allahın ayetini yalamaya çevirmeyin. Allah için birşeyi yapmak nedemektir? İçinden çok gelerek yaparsan o zaten Allah için değil kendin için oluyor. Evliyalar ibadetten zevk almamak için Allaha hep dua ederlermiş te o amel sırf Allah için olsun diye. Babanızın durumuna gelirsek babalar katıdır onları ikna etmek zor. Birde siz açılınca toplumun söyleyecekleri olucak baban bunlarıda hesap eder.
Soran+1 yılToplum ne diyebilir ki onlara ne 3 senedir bu duyguylayim bir degisiklik yok
- +1 yıl
Emin ol ki tek tesettürle o cennet kazanılmaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de kapaliydim 15 yaşına kadar. Ama diziler, filmler bize kapalı olmayı utanılacak bir şey gibi gösterdikleri için ve arkadaşlarım da açık oldukları için açılmaya karar vermiştim. Herkes beni kapalı biliyordu kolay olmadi. Utanmistim ilk başta ama sonra yavaş yavaş acildim kimseye de bir şey demedim.
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem cok tutarli kendi kararimi verip tamam bunu yapiyorum diyemiyorum cunku boyle bişeye imkan yok
Cevap sahibi+1 yılOnlar senden daha iyi bilir emin ol
Soran+1 yılKendi istedigim seyi bir tek ben bilirim ailem tarafindan yonetilmeye ihtiyacım yok
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
16Cevap
selam ayni durumu bende yaşıyordum birkaç aya kadar. benim babam aşırı dinine düşkün annem de oyle. ve akrabalarim da ayni şekilde. neyse ben çocukluk hevesiyle isteyerek kapanmıştım heves gidince tiksinmeye başladim,4 sene boyunca söyleyemedim icim icimi yiyordu , en sonunda dayanamayacak duruma geldim ve soyleme karari aldim arkadaşlarimla bi kac gun sonra buluşacaktik bende o zaman soylerim dedim ve kendimi hazırlamaya çalıştım. o kadar stres olmuştum ki nefes alamiyorudum nerdeyse, o gun geldi en sonunda once annemin yanina gittim bana sen daha hazirlanmadin mi falan dedi ben hazirim boyle gidicem dedim (kafam acik) annem basta saka yapiyorum sandi sonra şok oldu benden beklemezdi sessiz birisiyim genel olarak. sonra babam geldi beni aglarken gorunce noldu falan dedi annem de acik gidicem diyo bu kafayi yemis bi sey olmus buna dedi. babam da sok oldu tabi bagirdilar bana 1 saat boyunca açıklama yapiyorum iste kendi isegimle yapmayinca sizin icin yapinca gösteriş icin yapmis oluyorum hic sevabi kalmiyo siz de boyle gunaha girmis oluyorsunuz diyorum ama tabi anlamak istemiyorlar. dogal olarak beni gondermediler arkadaşlarımın yanina telefojumu falan aldilar bi kac gun sonra konu kapandi acilamadim yanı. sonra 3 ,4 ay sonra ben tekrar cesaretimi topladım okullarimiz acilicakti okula gidecegim gun soyelyim dedim. ilk annemin yanina gittim yine ona soyledim ben dayanamiyorum artik kapali olmaya zorlamayın iste olmuyo dedim annem yine mi sen bizi oldurmek mi istiyorsun falan dedi babam disardaydi annem babama okula gitmiyo o dedi babamda niye dedi soyledi annem. babam dışardan koşarak yanima geldi geberticem bu kizi yeter artik diye ben yalvardim baba lütfen yapma falan dedim bana hazirlan dogru duzgun git okuluna dedi. gitmedim.3gun boyunca odamdan disari çıkmadım kimsyele konuşmadim yemyi bile onlae evden gidince yedim bi kac gun sonra babam geldi yanima ben seni cok seviyodum simdi boyle bir sey yaparsan gozumde hic degerin kalmicak baban olarak gorme beni artik dedi bende taam dedim. gitti. sonra ki gun sabah ben kalktim saclarimi falan yaptim guzelce babam geldi odaya kararini degistirmedin mi diye bende hayir dedim sinir krizi gecirdi kafasini kapiya duvarlara falan vurdu. sonra ben okula gittim o sekilde. o gun butun akrabalim öğrenmiş babam soylemiş sanırım hepsi teker teker aradi hicbirine cevap vermedim uzun sure hicbirini gormedim gorduklerinde tepki vermediler
133 Yorumla- +1 yıl
Umarım şu an iyisindir. Bu arada cidden tebrik ederim
Açığım ama 6. Sınıftan beri sürekli kapan diyip duruyorlar ama sırf onların ataları da öyle yaptığı için . Bir kere bile sorgulamamislar. Sadece kendilerini diğer insanlara kabullendirmek için ve uyum sağlamak için direk her denileni doğru kabul etmişler. Her akraba ziyaretinden dönüşte bol bol arkalarından atıp tutuyolar. Bana gelince "çok büyük günah " bilmem ne. Sanki bikere açıp baktılar Kur'an'ın mealine. Onlara Kuran'da başörtüsü yok dediğimde babam googleye "Kuran'da başörtüsü ayeti " yazıp bak dedi. Cidden bu kadar canım insanlar tarafından zorlanmak o kadar kötü bı durum ki . Bana bir ihtimal verip de bı sorgulamadilar. Ama benim yerime o sürekli dedikosunu yaptıkları insanlara inanmayı seçtiler. Sürekli "bu kadar insan yanlış bir tek sen mi dogrusun" dediler. Zaten bir ümidim olmasa da belki onları doğru yola cekebilirsin çekmelisin diye kendimi zorluyodum. Ama o akşamdan sonra tekrar kendimi açıklamaya girismiycem asla. Ve zaten direk babamdan o hareketi görünce haa tüm o zaman deyiverdim zaten o sıra annem bağıra bağıra agliyodu. Artık tek çare büyüyüp üniversitede farklı şehire gitmek sanırım ya da başka bir şekilde bu evden çıkmak
Çünkü onlarin yanında kendi inandigim gibi yaşayamıyorum. Kuranin mealini okurken tam annemle babam gibi insanları tarif eden o kadar çok ayet gördüm ki yani başta hiç emin değildim ama sonra araştırdım farklı meallerden okudum farklı fikirdeki kişilerin tartışmalarını dinledim hep aynı sonucu çıkardım; kuran dinin tek kaynağı. senin için de çok zor olmuş sanırım Allah yardımcı olsun. Bu arada eğer araştırmak istiyorsan
CEMRE DEMİREL -youtube kanalı ve kitabı var
CANER TASLAMAN
YAŞAR NURİ -mealini okumanı tavsiye ederim.
ilkokul biter bitmez farz diye kapatıldım.. ortaokulda da imamhatibe gittim o zaman zorlanmıyordum hevesim vardı güzel geliyordu ama yaşım ilerledikçe bir şeylerin farkına vardım. bu nefis veya günah sevap işi değil. insanın içinden gelmesi gereken bir şey ve benim şu an içimden gelmiyor. o kadar baskı gördüm ki bununla alakalı bırakın başörtüyü dinden soğuttular. dini bilmeden, araştırmadan sadece kapalılığın farz olduğunu kadınların saçlarını göstermesinin günah olduğunh söyleyerek geziyorlar. annemle babam güya dindanlar ama ne namaz var ne abdest. oruç bile yarımyamalak sadece ailelerinden gördüklerini yapmaya çalışıyorlar. annemle iki kez bu konuyu konuştum ama her seferinde ağlayarak duygu sömürüsü yaptı ama artık dayanacak gücüm dermanım kalmadı. 9 yaşında dünyadan bi haberken elimden alınan bu özgürlüğü 18 yaşımda geri almak istiyorum. son çare ve en iyisi her zaman psikiyatridir kızlar. gerekirse iki üç yalan atın ama erken yaşınızda bu saçmalığa göz yummayın. çocukluğunuzu gençliğinizi yaşayın, ben yapamadım siz yapın.
40 Yorumla
+1 yılŞimdi bu sayfaya ilk defa girdim ve anlatmak istiyorum arkadaşımın zoruyla kapandım ve 8 9 ay oldu kapandığım ve açılmak istiyorum ve açıldım hatta 7 saatliğine onada zaten beni yediler annem ve babam ve ablam bayabi baskı yapanlardanlar harbiden 8 9 aydır kapalıyım ve bugun açılmak istedim zorlanıyom ve baya zor oluyo ve yaşımda 13 ve açılmak istlyorum ama hakkını helal atmem vsvs diyorlar ve evden çık ve babaa dedim açılcam diye kendini vurmaya başladı ve annem ana beddua etti ablamdan ise şiddet gördum ama cidden açılmak istlyorum ve ailemi nasıl ikna edicam bugun açık çıktım dışarı ve annemle babam 3 gunluk bir yere gittiler ve ablamdan şiddet goruyom şuanda bile ölucek gibi beni dovdu bişi yapamadım ama cidden diyorum zatn kapancam belki dedim hayır diyorlar bacım Olcan başımıza diyorlar ve elalem ne diyecek arkandan konuşacak vs diyorlar ama harbiden cidden açılmak istiyorum ve az once anneme aradım dedşmki anne bne arkadaşımla dışarı çıkacam dedim başörtü tak oyle çık dedi ya ama ben anneme guvendim annem bana dediki ben babanla konulcam sen açıl dedi ve guvendim açıldım ama şuanda nasıl ikna edicam diye duşunuyorum :/
20 Yorumla5. Sınıfta kapandım imam hatibe gittiğim için sınıfta 3-4 kişi açıktı bende açıktım ama en yakın arkadaşlarım kapalıydı hep beraber fotoğraf çekin işti ikizim gördü sadece sen açılsın dedi gülerek sonra bende düşündüm ve kapandım. Şu an 7. Sınıfım ve açılmak istiyorum. Babam imam yani ne söyler hiç bir fikrim yok. Annem kızarmı, tamam açıl mı der, açılmamı der bilmiyorum. En kötüsü bana küserim kafamdaki soru bu bazen düşünüyorum açılayim kimseyi kafama takmayayım sonra diyorum kendine gel her gece düşünüyorum ne desem, açılsam neler olur akrabalar ne der. Ne tepki verirler bilmiyorum ama 2 tane kuzenim hafız ve kızabilirler.
Babam belki kızmaz ama annem benimle küsebilir. Akrabalar "neden açıldın" diye sorarlarsa ne diyeceğim bilmiyorum. Aslında evde hep açığım safir gelirse yine açığım sadece dışarı çıkarken kapatıyorum hatta bazen hırkamın şapkasını takıyorum annem o konuda bi şey demiyor hatta annemin bi arkadaşına gidecektik gece olduğu için şapkanı tak kim görecek dedi yani öyle diyince bende hep şapkayla çıkıyom ama yazın ne yapıcam. Bilmiyorum. Ne yapabilirim ne diyebilirim. Nasıl konuşabilirim?
Arkadaşlar lütfen söyleyin lütfen...🥰❤️01 Yorumla- +1 yıl
Ya bir şey diyecem herkes diyor kapalıyım ama açılacam falan arkadaşlar hiç bir zaman başka insanlara uyup kafanizdaki esarbi atmayın insanları değil diğer dünyaya bakın lütfen çok günah böyle ben 20 yaşındayım kapalı değilim ve ailem izin vermiyor sonra pişman olursun falan diyorlar ama ben hala ikna etmeye çalışıyorum arkadaşlar Müslüman dinimizde zaten kapalı olmamız lazım ve bazılar diyor evde misafirler varken kapalı değilim dışarıda kapalıyım en büyük günahlik bu arkadaşlar gerçekten yorumları okuyorum delirdim çok şaşırıyorum gerçekten yok artık arkadaşlar gerçekten artık kendinize gelin başımızdaki eşarptan vazgeçmeyin çok günah bir şey benden size bir tavsiye vazgeçmeyin çıkartmayın dinimizde kadınların ve kızların kapalı olmaları şart mecburluktur arkadaşlarıniza ve instagrama falan uyupta açık olmayın arkadaşlar!!!
Çok küçükken kapandım 6. Sınıftayken ve istemiyorum artık. Kapandığımda 11 yaşındaydım ve kapanmanın bile doğru düzgün ne olduğunu bilmiyordum. O kıyafetler içinde nası davranmam gerektiğini ne yapmam gerektiğini. Annem bana hep direktif veriyodu öyle yapma şöyle yapma böyle yap diye. Ama ben asla o yaptıklarım gibi olmak istemiyodum her neyse en sonunda annemin verdiği direktiflere uymak zorunda kaldım bi süre sonra alıştım da ama asla içimdeki kişi olamadım 6 sene boyunca. 2020 senesinin son aylarında söyledim anneme açılmak istiyorum diye aşırı bütük bi tepki verdi. Bana şeytan muamelesi bile yaptı. Ama artık dayanamıyorum istemiyorum içimdeki kişiyi ortaya çıkarmak istiyorum ve kıyafetlerim bunu önlüyo. Ben artık şstediğim kişi olmak istiyorum direktiflere uyan bi kız değil. Zaten dar giyiniyorum şalıda çok geriden bağlıyorum. Ben istemiyorum dedikçe o üstüme geliyo. Ufacık bi kızdım ve bi anda bu kararı verdim ne olduğunu bilmeden asla. Lütfen ne yapmam gerekiyo gün geçtikçe daha da içimdeki kapalılığa olan sevgi soğuyo psikoloğa gitmeyi düşündüm ama gitmesi gerekenin ben değil o olduğunun çok daha farkındayım sizce ne yapmam gerekiyo?
30 Yorumla
+1 yılBende aynı durumdayim yaklaşık altı aydır kapal iyim annem babam ayrı kar babam dindar bir adam ki bence çok güzel birşey ama fazla bir abartı içinde ben babamın yanında yaşıyorum babam bana bir yıl dir kızım çok iyi yaptın falan diyordu beni zorlaması fakat bana bu fikri vermişti bende bir heves kapandım ama ayilem annem dayılarım haalm anneannem hepsi karşı çıktı ve şu an halamın yanındayım ve açılmak istiyorum iki üç aydır söyleyemiyorum babam eğer açilirsam beni sileceğim söyledi ama babam öyle küsemz diyor halam zatennbabam küsemez yani küs kalamaz ama çok ciddi söyledi halamafa en fazla bir ay konuşmaz diyor ama ben babamı kaybetmek istemiyorum ama açılmak istiyorum şu an 13 yaşındayım babama nasıl s9yleyebilirim sizce
00 Yorumla
+1 yılBen okurken üzüldüm açıkçası birçok şeye.
Peki merak ettiğim tek şey acaba taşıdığınız şeyi hiç anlamaya çalıştınız mı? Yoksa hep aynı bakış açısı mı hakimdi zihninize?23 Yorumla
Soran+1 yılAileden genelde ne gorursen o oluyor ilk zamanlar icimde vardi uzulecek acincak bisey yok ibadetimi yapmaya calisiyordum ama sonra acilmak istedim sadecs cesaretsizdim ve soyleyemedim
- +1 yıl
Hayır hayır; kesinlikle acıma durumu yok ben sadece ufak yaşta kapanıp da şimdilerde tam tersini düşünmenize üzüldüm. Ve duruma olan bakışınıza; kattiyen farklı bir algı olmasın.
Aslında en başta içten yapıyor olmanız ve hakkıyla o ayeti başınızda taşımanız çok güzel, bunu düşününce tekrar üzerinde kafa yorun derim. Çok güzel hakkiyla tesettür... - +1 yıl
Bence sen geri geri konuşan insanları dinleme hayat senin hayatın hesabı sen verirsin hakkıyla zor oluyor da bırak gitsin be de acilacagim bunu kadın kadına yapıyor çocuğunun iyi bir hayat sürmesini sağlayabilir aile ama ne giyeceğine kendi karar vermeli çünkü bu senin vicadanin senin bedenin kimsenin üzerinde hakkı yok
- Aile & Toplum konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılBu senin hayatın, baskı kurmamalılar. Onlara bu şekilde memnun olmadığını söyle, istemeyerek kapalı olmanın sadece görünüm olduğunu söyle, bilmiyorum açıkçası karşı gelmelerine izin verme. Açıl.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen normaldede cok acik giyinen biri değildim açılınca mini etek veya askili giyip dolasmayi düşünmüyorum tek fark saclarimin acik olcak olmasi
- +1 yıl
Olsun, bence nasıl istiyorsan öyle olmalısın.
Soran+1 yılIzin verse suanlik yeter
Benim ailem eğer açılırsam beni evlatlıktan ter edeceğini söylüyor ve benim aile yapımda çok dindar nerdeyse hepsi kapalı ve doğuşuyuz bu yüzden akraba baskısında çok beni ailem zorla kapalılar yaklaşık 6 ay dır kapalıyım ve ger günü ağlayarak ve kendimden soğuyarak geçiriyorum hala ve ben kapalılık dışında her ibadeti elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum
00 YorumlaBende aynı şeyi yaşıyorum ben 5. sınıfta çok istedim kapanmak ve kapandım şu an 8. Sınıfım ve acayip bunaldım anneme arkadaşlarım söylemiş başka şeylerimide annem çok kızgındı sinirli diye dediki açılıyorsan açıl ama sinirle söylediği için açılmadım 5 gün önce dedim ben açılmak istiyorum 1 saat konuştular hayır dediler yarım saat önce anneme tek söyledim yok dedi kızdı misafir geldi dediki akşam baban gelsin söylicem ona şöyle bir şekilde anlatılan inşallah izin verirler
10 Yorumlaben de açılmak istiyorum 8 10 yaşlarimda 4. sinifta teyzemin hevesiyle kapandim teysem baya bi heveslendirdi annem e sormaya gittigimde annem iyo dusun acilamassin bi daha falan dedi ben de kücüktüm tabi bilemedim kapandim şimdi 13 14 yaşlarındayım 14 sayilirim hatta bayadır kapaliyim ama birtürlu söyleyemıyorum anneme söylerim ama babam dan korkuyorum akrabalardan korkuyorum babam rezil olur diye korkuyorum...
00 YorumlaAynı durumdan ben de muzdaripim. Ne yapsam bilemiyorum. Kendim olmadığım bir yaşamı da yaşamak istemiyorum ama onun için hiçbir önemi yok. Yeter ki yaşayayım mutlu, mutsuz fark etmez. Ama ben böyle devam etmek istemiyorum.
Umarım sen istediğini yapmışsındır. Sahi merak ediyorum açılabildin mi?20 YorumlaBende kapalıyım yaklaşık 1 yıldır açılmak istiyorum. Ailem dindar ve açılmamı istemiyor. Aslında dindarlıktan değil. Akrabalar ne der korkusu var ikisinde. Tesettüre uygun giyinmiyorum. Buna bir şey demiyorlar. Sıkıldım bu durumdan. Psikoloğa gidiyorum aşama aşama yapıcam bu işi. Konuşmak istersen instengramdan yaz meryemozyy
41 YorumlaCanısı kendi kararin ne istersen. Benim bir arkadaşım açıldı. Ama şimdi çok pisman. İyi düşün derim
01 Yorumla
Soran+1 yılIleride tekrar kapanabilirim ama zaten kapalliligi da duzgun yasamiyorsam bir anlami yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım bir kaç ay eve gelince sürekli başının ağrıdığını falan söyle iyice yer etsin aceleci davranma daha sonra başım ağrıyo açılıcam de ve kararlı ol elbet ikna olurlar
16 Yorumla
Soran+1 yılZaten kararliyim cunku içimde yok ve bir anlami da yok bunun
Soran+1 yılIcimde olmadıkça
Cevap sahibi+1 yılYani korkuturlar kızarlar ama pes etme ve açılınca ilk bir yıl kapalı giyin ki göze batma
Soran+1 yılBen zaten acik giyinen biri degilim
Soran+1 yılNormaldede
Cevap sahibi+1 yılTamam o zman
benim ablam kapalıydı cok eskiden ama 10 senedir açık babam birsey demedi
13 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin kisiligine göre degisir biraz ailem dine duskunler
- +1 yıl
Doğulu bir ailede yetiştim din her şey demek iki ablam açıldı bede acilacagim bu seferde eşim izin vermiyor
Aile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı. ailen neden acilmak istiyorsun diye sorarsa sende gercekleri söyle.
00 Yorumla
+1 yılSen zaten takmamissin dini ailenide takmassin olur biter alışkinsin zaten
02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar bağnazsınız ben de aynı durumdayım insanlar içinden geçenleri yaptı diye dinlerini saymadığı anlamı mı taşıyor siz dinlerinizi eksiksiz mi yaşıyosunuz Allah aşkina kimse kimseye ahlak dersi vermeye kalkmasın biraz kendinize gelin
- +1 yıl
Abdü otur sıfır
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Dinini ailen yaşamıyor, hayat senin hayatın. Aileni ikna etmelik bir durum yok.
20 Yorumla
+1 yılhepsi bu kıskançlıktan o öyle yapıyo benimde yapmam lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani
- +1 yıl
ayse boyle yapıyo benımde yapmam lazım... cahillikleri
Acık acık söyle babana zorla olmıcanı oda bilıyordur sen cesaretını topla konuş acık acık
05 Yorumla
Soran+1 yılBiliyodur tabi ama cok tutarci herseye hayir diyen biri
Soran+1 yılDaha cok kızar buna cok garip biri kendi istedigi olsun ister
- +1 yıl
Benim babamda aynı. Ben 12 yaşında 6. sınıfta kapandım ve şu an 14 yaşımdayım fakat artık yapmak istemiyorum bir yildır çok zorlanıyorum ve ben ablama özenerek kapanmıştım. Yani allahın rızasını kazanmak için değil. Çocukluğumu yaşayamadan özenerej kapandım ve çocukluk aklıydı o zamanlar anneme sordum açılmak istiyorum zorlanıyorum dedim ama günah olmaz dedi ve ben henüz ergenliğe bile girmedim. Ve eğer ileriki zamanlarda kapanmazsam günahı bana size değil dedim annemde babana sor o ne derse o dedi. Ama babam daha inatçı ve sinirli. Sorsam ona sana kapanınca açılmak yok demedimmi der. Ama 18 yaşımı doldurduktan sonra açılacağım emin olsunlar. Ben artık yapmak istemediğim bir şeyi yapamıyorum. Çok zorlanıyorum sürekli ağlıyorum. Ama olmuyor.. Çocukluk aklı ile kapandım ve çok pişmanım. Yaşıtlarım her istediğini yaparken benim önümde hep bir engel oluyor. Belkide ben yapamıyordumdur Ben başaramıyorumdur. Hayatım boyunca kendi içimde ölmüş olucam. Her şeyi kendi içimde yaşıyacağım. Kendi kararlarımla boğulup ölücem.
+1 yılaçıkmak isriyorum de açık evlatlıktan reddedecek hali yok
06 Yorumla
Soran+1 yılZaten kısıtlı bir hayat yasiyorum dahada kisabilirler
- +1 yıl
bir şekilde okumak için falan başka şehire git rahat edersin
Soran+1 yılIste asla baska bir sehire yollamayacak kadar kısıtlıyorlar yani
- +1 yıl
e napcaksın hayat boyu böyle mi olacaksın
Soran+1 yılEvlen baskasinin karisi ol o ne derse onu yap taraftari heralde ailem
- +1 yıl
hımm o hiç olmaz hayatını karartmamalısın
+1 yılKonuşabilirmiyiz bu konu hakkında acil konuşmam gerekiyo hesabı sırf bu konu hakkinda yaşayan ya da bu durumdaki birisiyle konuşmak için açtım Lütfen 🙏🙏
01 Yorumla
Soran+1 yılKonusabiliriz de burdan mesaj atılmıyor
+1 yılKuranda siz hala atalarınızın dinine mi inanıyorsunuz diyor
Mantıgın ne diyorsa onu anlatabilmelisin00 Yorumla
+1 yılÇok merak ediyorum uzun zaman olmuş açıldın mı aynı sorunu 2 yıldır bende yaşıyorum ve dayanamayacak bir raddeye geldim artık geri dönüş yaparsan çok sevinirim.
15 Yorumla- +1 yıl
konuşmak ister misin bende aynı durumdayım :/
- +1 yıl
@nlyedeks instagramdan yazabilirsin
- +1 yıl
31 yasindayim bem sana mesaj atmak istedim canim ama mesaj gonderemiyorum konusmak istedim nasıl irtibata gecicez
- 1 yıl
Ben 17 yaşında kapanmıştım14 sene kapalı yaşadım ama 4 senedir açığım istersen sana fikir sunabilirim
+1 yılBence 18 yaşına gelmeni bekle bunun için o zaman zaten reşit okucaksin kendi kararlarını verebileceğin için çok fazla karışmazlar
00 Yorumladiscordn veya instagramın vb. varsa lütfn iletişime geçebilirmiyiz
instagram = alira. qw
discord = 'alrîaréns#3702 gelirsen sevinirim acil.00 Yorumlaneden bunu istiyosun peki içindeki düşünceler neler?
00 Yorumla
+1 yılSAna mesaj gönderemiyorum konusmak istiyorum seninle canim nasil irtibata gecicez
00 YorumlaAçılma kapaliligindaki kusurları düzeltmeye çalış
02 Yorumla
Soran+1 yılBen bunu simdi dusunuuorsam 5 sene sonrada aynisini düşünürüm o yuzden bir anlami yok suanlik belki daha sonra toparlayip kapanirim
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Açılma ne güzelkapanmılsın işte
019 Yorumla
Soran+1 yılTam kapalli olsam neyse ama içimden gelmedikce bir anlami yokki
Soran+1 yılIyide Şu an istemiyorum ileride elbet bir zaman sonra icime siner tekrar kapanirim
Soran+1 yılCocukken kapandim saglikli kararlar alamazken?
Soran+1 yılŞu an istemiyorum
Soran+1 yılÖrtü zor geliyor kapanmak zaten hic birsey yapmıyorum sadece boşa takiyorum gibi geliyor ki oyle
Soran+1 yılYa birisi geldiginde diyelim haram yani disardaki gibi biri acigim zaten bu dusunce ben kapalli oldukca aklimda kalacak acilsaydim dusuncesi olacak hep
Soran+1 yılIyide tam anlamiyla yapmadikca ne anlami varki
Soran+1 yılBen oyle bile degilim benim sorunum askili giymek degil sadece saçımı acmak yoksa acik giyinmek derdinde degilim
Soran+1 yılBen ailemin onunde oyle bile giyinmem babam olsa bile.
Soran+1 yılAklima sokan kimse yok Şu an boyle olmak istemiyorum ileride de bunun pismanligini yasayacagimi düşünüyorum
+1 yılO senin kendi kararın karışmazlar
02 Yorumla
Soran+1 yılKeske oyle olsa ama ben ne kadar anlatsamda anlamayacaklar
- +1 yıl
İstemedikten sonra bir anlamı yokla
+1 yılÇok zor bir durum mesela çalışıyor musun
02 Yorumla
Soran+1 yılHayir calismiyorum
- +1 yıl
Bir işe gir çoğu yer kapalı tercih etmiyor
Nasıl açılmak istiyorsun 😈
00 Yorumla
+1 yılaynı durumda olan varsa konuşabiliriz :/
16 Yorumla- +1 yıl
@Fasıl92 bu kişisel bir seçimdir zorla güzellik olmaz
- +1 yıl
@Fasıl92 hak ettiğimi düşünmüyorum güzel kardeşim yoksa bende biliyorum doğruyu yanlışı :)
- +1 yıl
@Fasıl92 sağolasın :/
birden olmaz yavas yavas belli ettir onlara
00 Yorumla
+1 yılBen seni açıyim gel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılSaçıma bit düştü de
04 Yorumla
Soran+1 yılEee?
- +1 yıl
Bir süre kapanamam de. Sonra gözleri alışınca böyle kalıcam de
Soran+1 yılBoyle bisey olamazki
- +1 yıl
Neden
Gizli Üye(25-29)1 yılşu an açıkmısın açılabildin mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)16 güBence açılma
00 Yorumla