Soru net ve açık. Kurallara göre yaşayan hareket eden yasalara uygun ve izin verildiği ölçüde yaşayan insan özgür müdür ?
Evet özgürdür
Hayır özgür değildir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir insanın özgür olabilmesi için kendi başına büyümesi kendi öğrenmesi gerekir toplumda yetişen hiç bir birey özgür değildir. Mutlaka birilerinin koyduğu kurallara göre hayatını idame ettirir. zaten büyüyene kadar da sayısız fikrin ve terbiye eğiliminin etkisinde kalmıştır.
Kurallara uymamak ile özgür olmanın hiç bir bağlantısı yoktur. O zaman toplum yönetimi olmaz. Ben özgürüm kırmızı ışıkta falan beklemem diyemezsiniz. Özgürlüğünüz bireysel kararlarınızı kullanma hakkınızdır. Meslek seçimi, eş seçimi, yaşama kültürü, vs.
Değildir ama kurallar olmasa bile yine özgür olamaz. İstediğini yapabilir ama bakalım istediğini isteyebilecek mi. Bir de istediğini yapmamayı tercih etmesi özgürlük olabilir kendine olan bağımlılığından bile kurtulmuştur :)
Yaşadığı ülke Türkiye ise kurallara uysanda özgür değilsindirdir.Çünkü kurallar toplum kuralları değil AKP kuralları nefes aldığın için bile suçlanabilirsin.Özgürlüğünü savunmak istersen zaten suçlusundur.
Cevap
21Cevap
Kurallar başkasının hayatı kısıtlanmasın diye var. Bizi kısıtladığı için değil. Hırsızlığa cezai yaptırım uygulanmasa millet vicdanını dinleyip yapmayacak mı? yapacak...
camide kaptırdığım yeni ayakkabılarım geldi aklıma. it oğlu it, şerefsiz hırsız
Tecavüzcüler,katiller,dolandırıcılar en özgür insanlar ozaman. Ne kuralları var ne engellemeleri. Kendi kuralını kendi koyar vs diye garip garip yorum yazanlar olmuş, ergenlikten bir çıkın amk çakma asi staylaları
Özgür biri için kural olmadığını düşünüyorum. Özgürlüğün sadece istediğini yapmak olmadığını varsayarsak tabi.
Kurallar çoğu zaman başkalarını rahatsız etmemek adına konur ve özgürlük başkalarına zarar vermeden yaşanmalıdır. Türkiye için konuşmuyorum tabi
kendi karakterini yansıtan kurallar koyarak onlara uyan özgürdür başkalarının karakterlerinin yarattığı kurallara uyan insan köledir
Kurallar zaten ozgurluk cercevesi icersinde koyulmustur. Yani olmasi gereken o oldugu icin kural koyulmustur ozgurlukle alakali degildir bence
özgür değildir çünkü hayatı kurallar içerisinde yaşıyor özgür insan kendi iradesinin patronun olmalı bence başkasının boyundurluğunda hayatını idame ettiren kişi değildir bence
hayatın düzenine ayak uydurmadan yaşayan kurallara uymayan insan özgürdür
bu kurallar insanlar başka insanların özgürlüğüne müdahale etmesin diye konulduğuna göre kurallara uyanlar özgürdür. uymayanlar ise özgürlük istirmarcısıdır.
Kural demek özgürlüğün kısıtlanması demek. Ama kurallar olmazsa, özgürlüğün b.kunu çıkaran illa birkaç apachi oluyor :)
özgür değildir.neyse fazla özgürlük de iyi değildir
ozgur ama belli bir kurallar cercevesibde yasamak özgürlükten daha iyi olur...
şimdi özgürdür desem olmayacak, değildir desem hiç olmayacak :) o yüzden özgür değildir. Misal örnek; ben askerlik yapmak zorunda değilim ama buna zorunlu tutuluyorum ...
kendi kurallarini kendi yaratip, ve bu kurallara uygunlasan insan ozgurdur
Yokluyorum duvarları karanlıkta yuvarlanıp
duyamıyor ve göremiyorken önemi yok kuralların.
-Canfeza (Orhan Gül)
Senin özgürlüğünün başladığı yerde başkasının özgürlüğü kısıtlanabilir.O yüzden ne olursa olsun kurallara uymak iyidir eğer katı değillerse.
Dostum, özgürlük her istediğini yapmak değil ki! Özgürlük, zaman zaman isteklerine bile isyan edebilmek, onun etkisinde kalmamayı becerebilmektir.
Özgür değildir ama boş koy neyse o napcan değiştricenmi Hayata fuckkyy :D
Hayır kurallar kısıtlayıcı şeyler
kendini nasıl hissettiğine bağlı
Hayır özgür değildir.
ne ozguru canım baya baya kafese konulmus kuş
adam öldüremedikten sonra yerim ben öyle özgürlüğü
özgürlük anlayışına bağlı
Hayır özgür değildir.
ozgur ınsanlar sadece kendı kurallarına uyarlar
asi sıtayla
Hayır özgür değildir.
cevap soruda zaten :P