Araştırmaya göre; Bazı istisnalar dışında neredeyse tüm erkekler becerikli ve annelerinin istediği gibi bir bayanla evlenmek isterler (miş).. Becerikli bayan sıfat tamlamasını sık sık duymuşuzdur. Peki kime göre neye göre beceriklidir bir bayan? Erkeklerin becerikli olmaktan kastı nedir? Mesela siz becerikli misiniz? O halde erkeklerin becerikli bayan diye tanımladıkları bayanlar kimlermiş görelim;
1- El Lezzeti Olan Kadınlar (Erkeklerin hepsi için yemek önemlidir.)
2- Hızlı Kadınlar (Günlük hayatta yavaş hareket etmeyen, sorunları çarçabuk halleden, konuşurken eveleyip gevelemeyen kadınlar erkekler için her zaman daha beceriklidir.)
3- Temiz Kadınlar 4- Çocukları Seven Bayanlar 5- Evi İşi Seven Bayanlar 6- Misafirperver Kadınlar
Onlara ek olarak 1- bakımlı olacak kollarını bacaklarını alacak pürüzsüz yumoş gibi bir teni olacak 2- fiziği güzel olacak ne çok zayıf ne çok kilolu 3- kesinlikle uzun saçlı olacak 4- Hem eğlenceli olacak hem de ciddiyetini koruyacak 5- Yalan konuşmayacak güven verecek ve dürüst olacak her şeyini bana anlatacağını iyi bilecek yani demek istediğim benden çekinmeyecek 6-Yatakta bana karşı baya istekli arzulu ateşli olacak fantezileri olacak bunu bana belli edecek 7-Sigara kullanmayacak, alkolde kullanmasa iyi olur 8-Yemek yapmasını bilecek hatta birlikte yapacağız ve temiz olacak 9- Zıt görüşlerimiz pek olmayacak hobilerimiz aynı olacak gezmeyi sevecek 10-Kesinlikle giyinmesini bilecek yeri geldiğinde beni çıldırtacak bakımlı olacak temiz olacak ve aileme saygı gösterecek
Benim annemden duyduğum nesihatler; Kadın dediğin toprak gibi olur Kadın dediğin sabah kocasından önce kalkar. Kadın dediğin yemek pişerken ocağın başından ayrılmaz Kadın dediğin bu günün işini yarına bırakmaz Tutumlu olur , sinirli olmaz , kocasını temiz gezdirir.. Kadın dediğin sokakta gülmez , başını kaldırmaz.. O kadar çok şey varki eklenecek , bence kısacası hepsinin toplamı (Anadır ) Bir kadın anneyse her şeydir..
Eski kadınların gözünde eski erkekler adam gibi adamdılar. Çok eşli bir erkek açıktan evlenirdi aldatma olayı yoktu. Kadınların duyguları ile oynanmazdı ve akşam evli evine köylü köyüne giderdi.
Bana göre becerikli kadın, herşeyi yapmaya çalışan, başarısız olsada enazından uğraşan insandır. Titizdir, yemeğini evini düzgün tutmaya çalışır. Uğraştığı şeyi başarır.
En İyi Cevaplar