Sen çevrendekilere göre hareket edersin ben kendim için yaşarım mezara benim yerime gireceksen buyur senin ömründen bana gelsin ama yok yaşadığım hayat benim ise başkasına laf düşmez bu fotodakinin saçı çok uzun ben dönem dönem çeneme kadar uzatırım stres atmak için iyi oluyor. He unutmadan erkeklikte saç sakal küpe ile olmuyor be biz ne erkekler gördük dışarıdan bakınca adam gibi durup evde çocuguna karısına yapmadıgını bırakmayan
Valla ben kimsenin erkekligine laf etmedim soru sorduk kaynatiyoruz ha sen olayi farkli algilamis olabilirsin dusunce ozgurlugu var bu ulkede ama sen anlamak istedigin yerden anlamisin yok benil hayatimi yasa yok mezara gir yok parka gidecem salingaca binecem falan bana falan filan yapma begenmiyorsan yorum yapma benimde saci uzun arkadasim var adamin yuzune diyorum sakalasiyor yani bilmem anlata bildimi
seversin sevmezsin bunu belirtirsin angara bebesi ama öyle yumuşak falan diyemezsin ben diyormuyum angara i... pavyona gitmekten adamlık nedir bilmez diye
Ben hayatimda 2 kere gittim payvona baska da gitmedim onndada musterileri goturdum adamlik laf la olsa Şu an sende adamdin :) angaraliyim varsa bir derdin sikintin yerimiz beli yurdumuz beli
Uzun saç türk töresidir, Oğuz boyları ve selçukludan bu yana özellikle Türk hükümdarları dahil, tarih boyunca Türk'lüğün simgesi olarak görülmüştür. TÜRKLER GELİYOR sözünün içerisinde de barınır, bilmeyenler için tarif amaçlı kullanılan bir durumu var. Zamanında Türkleri tarif edebilmek için Omuzlarına kadar aslan yelesi gibi dökülen uzun saçlı erkekler görürseniz bilin ki onlar TÜRK'tür, denir. Türk'ler bu şekilde tanınıdır. SOn zamanlarda moda olarak görülen ve avrupadan akım şeklinde geldiği sanılan " MAN BUN " aslında yalnızca TÜRK hükümdarların başlarına taçlarını takmak için yaptıkları bir topuz biçimidir ve asıl ismi HÜNKAR TOPUZUDUR. Uzun saç Türk tarihi boyunca erkekleiğin simgesi olarak görülmüştür. Kanuni sultan süleyman döneminde yeniçeri ocağı ve orduda yaşanan bitlenme sebebi ile RUS ordusunun uygulaması BAZ alınmak zorunda kalınarak, önce askerin ve sonrada yeniçerilerin saçları kısaltılmış, erkeklik simgesi olarak görüldüğü için yeniden uzatılması ve bitlenmenin peydah olunmasının önüne geçmek amacı ilede uzatılması o dönemde bir süre yasaklanmıştır. Küpe takma geleneğide erkeklerde Oğuz boylarından gelir. Türkler yalnızca bir ailedeki tek erkek çocuğuna askere gönderilirken küpe takarlar ve bu şekilde savaşlarda soyunun tek varisi olduğu anlaşılarak sakınılması ve komutanları ile silah arkadaşlarının fark ederek korumaları için bir simge olarak kullanılırdı. Halen günümüzde bu 1000 yıllık törenin devamı olarak bir evin tek erkek çocuğuysanız genellikle seferberlik kağıdınız olmaz öğrneğin. Peygamberlerimizin neredeyse hepsini saçı uzundur. Büyük peygambverlerin arasında kısa saçlısı neredeyse hiç yoktur. Kısa saç esasen tarih boyunca hristiyan rahiplerinin dışında tercih edilen bir kesim olmamıştır. Tarih dersinde kızalrın bacakları yerine kitaplar ile ilgilenmek önemli elbette :)))) denk geldi karıştırırken eski bir konuymuş ama youm yapmak istedim...
En İyi Cevaplar