Yaptığınız iyilikten sonra sanki bu sizin görevinizmiş gibi davranan, yapmadığınız zaman surat yapan nankör ve bencil insanlara karşı tepkiniz nasıldır?

''Yaptığın iyilikler bir süre sonra görevin olur'' şeklinde bir söz vardır.
Emrivakilerin sonu hayrı alamet değildir, bir süre sonra insan ters tepki verir ve suçlu sen olursun.
''İyilik yap denize at, deniz bilmez ise halik bili'' - ''Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır'' Atasözleri de bu sorduğunuz soru ile alakalıdır.
Burada bir e-kitap var 143 den 146'ya kadar okumanızı tavsiye ederim.
books.google.com.tr/books
Önemi yok. Ben bunu onun için yapmıyorum kendim için yapıyorum. Ben birini çöp atarken gördüğümde onun çöpünü yerden alıp çöpe atıyorsam. Bu vicdanım içindir. Ben eğer onu yapmazsam benim günü mü zehir eder. Herşey vicdanen rahat olmak için
aynen dediğiniz gibi
Cevap
8Cevap
İşte o tiplere hiç tahammülüm olmaz.. Çünkü onlar asalak yaşamaya alışmış insanın iyi huylarını sömüren birer arsızdırlar..
Bu söze çok katılıyorum
Birine sürekli iyilik yapınca , sanki o senin görevinmiş gibi sorumluluk saplıyolar. yapmayınca da kötü oluyosun..
İnsanlar çok tuhaf be
İnsanların karanlık yüzleri olduğunu bilmeyen beyinsizlerin söyleyebileceği şeyler bunlar :D
Sinir bozucu bir
Durum olduğu kesin tepkime gelirsem ımm pek muhatap olmak istemediğimi belli ederim
Artık daha umursamaz.
Gerçekten öyle
iyilik yap denize at
Hoş görülü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar