Hep aklımda... Bazen birisi sana çocuğunun fotoğrafını gösteriyo "bak nasıl" diye, beğenmiyosun ama "çok tatlı ama" söylüyosun.. ve ya birisi sana doğum günü için hediye veriyo. Zevkine uygun değil, beğenmiyosun ama eziyeti ve seni düşündüğü için, üzülmemesi ve kalbini kırmamak için "çok beğendiğim, ne kadar da güzel, çok teşekkür ederim" söylüyosun..
Böyle durumlarda sizce yalancı mı oluyoruz, yoksa kibar mı?:)
Bana kalırsa kalp kırmamaktansa yalan söylemek daha doğru
Kalp kırmamak için söylenen küçük yalanlar kibarlık mıdır, yoksa yalancılık mı?
Kalp kırmak adına böyle yalanlar söylenebilir sonuçta karşı tarafı üzmemek için yapılan yalanlar. bunun günah olacağını sanmıyorum. begenmesende karşı tarafa bunu çok kötü çok çirkin diyerek üzmek rencide etmek dogru değil. Gerçekler söylenir ama böyle bu durumdaki olaylarda degil
evet aynen öyle. Bu yüzden bazen bu duruma alışmak gerekiyor. Yine biz insanlar doğru yoldan çıkmayalım ama yeri geldiğinde sırf karşındaki üzülmesin diye sonu kötü olmayacak şekilde küçük bir yalana da başvuralım. vermiş olduğun örnek doğru bir örnekti.
Böyle durummarda yalana gerek yok ki. Çocuğun güzel dişi, güzeş gözü, güzel saçı yani güzel bir yeri mutlaka vardır. Adam "güzelmi diye sorduğunda, "ne güzel gözlri var, maşallah" dediğinde yalan söylemiş olmayız ve kalpte kırmayız. Doğum günü hediyesini veren insana "ne kadar güzel birşey beni düşünmen, ne kadar iyi yapmışsın. Beni çok mutlu ettin, demekte yalan olmaz ve odağı, yapılan şeye çektiğinde anlaşılmaz ve sorulmaz.😊
Yalan her zaman yalandır.. kalp kirmamak için söylediğin yalan yarın gelir seni esir alır.. aşağı tukursen sakal yukari tukursen bıyık hali söz konusu olur
Ama esir alacak kadar büyük olmuyo ki Mesela doğum günümde bir arkadaşım hediye almıştı, çok da zevkime uygun değildi.. kız "gerçekten beğendin mi?" "senin için seçtim" falan söyledi.. öyle birisine nasıl çok da beğenmedim söyleye bilirim?:)
Bilemiyorum da samimi arkadaşlık ortamlarında ben lafımı esirgemem mesela.. bana da kumpas almıştı arkadaşın biri bende bu ne biçim hediye lan alacak başka bisey bulamadin mi diye kizmistim çocuğa 😂 ayrıca nezaket senin dediğin ) ben pek nazik olmasam da bu seni yalancı durumuna dusurmuyor
Belki de erkekler arasında oluyo böyle sohbetler, ama benim için onca eziyet çekerek seçim yapmış arkadaşıma "beğenmedim" söylemem bence kabalık olurdu
Söz hediyeden açılmışsa şayet, hediyenin sadece sembolik olmasi saçma.. madem birine bir hediye alıyorum günlük hayatını kolaylastirmaya yardımcı bisey olmali.. işine yarar bisey.. samimiyet zaten madde ile olculendirilmez o yüzden nesnelere anlam yüklemek gereksiz.. bu sadece benim kişisel dusuncem.. yine de dusunup alma zahmetinde bulunan sağolsun deyip geçmek daha doğru
İçeriği okumadım yaşadığım olaydan yola çıkarak kibar insanlar en korkutucu insan grubu oluyor. Kibar olup yalan söylemektense ölçülü doğru söylemek her daim temel olarak ilkem olmuştur. Çünkü hiçbir gerçek yalan kadar acıtmaz. Dostlukta da arkadaşlıkta da dobra insanları seçerim net. Ne demiş atalarımız suyun yavaş alanından insanında kibar olanından korkacaksın bunu ben uydurdum şu an 😂😂😂
Sonucunda 💓 kırmak varsa ve olaylar kötüye gidecekse mesela 2 insanı barıştırmak için veya birini haram bir şeyden kurtarmak için söylenen küçük yalanların günahı yoktur ama alışkanlık haline getirilmemelidir
O kalp kırmak öyle kalp kırmak değil bir kişiyi Allah yolundan edersen kalp kırmak olur Yok incinirmiş yok üzülmüş diye o kalp kırmalar bu kalp kırmalar değildir bilginize.
Çok teşekkür ederim. Öyle merak edilecek biri değilim. Ben sadece düşündüklerimi ve gördüklerimi sözlere dökmeyi ve ara sıra paylaşmayı seven birisiyim
Yalan her türlü yalandır sonunda gerçek ortaya çıkınca bu sefer kalp daha fazla kırılır...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
valllaha ben kenıd hayatını maffetmek ve köpek gıbı yasmaka ıcın kıcını yırtan bınlerce yalan söyleyen ınsanda gördügüm ıcın küçük yalan söyleneynelre saygı duyuyorum
Karakterler farklı.. mesela ben birisin hediye alsam ve o beğenmezse kabalık yağmaktansa yalan söylese benim için daha iyi olur... Kabalık yapınca kalbim daha çok kırılır
En İyi Cevaplar