Bana göre tatminsizliktir. Kişi kendi etrafında yeterli ilgi görmüyorsa bu ilgiyi kendi kendine sağlaması sonucu oluşturuyor. Kendini aşağılık görmek ise , hakettiğinden daha az ilgi görmesi sonucu oluşur... İkisinin de kaynağı tatminsizliktir..
''Kendini üstün görmek bir hastalıktır. tedavi edilmesi gerekir. küçük dağları sen yaratmadın. En özel sen değilsin. En üstün özellikler senin değil. En harika genetik kodlamanın mahsülü de değilsin. sadece bir insansın. 7 milyar insandan biri. Çöl de bir kum tanesisin.
Aynı zamanda: Kendini aşağılık görmek bir hastalıktır. Kendine acıma duygusu. Kendini yeterince başarılı görmemek. kendine yeterince güvenmemek. Hep eksik yanlarına odaklanmak. Tedavi edilmesi gerekir bu hastalığın. Dünya da düşünmeyen milyonlarca insan varken onlardan cok iyi bir yerde olduğunu hatırlamak, kendine dışarıdan bakmak, fena da sayılmam demek gerekir.''
Üstün görenler tamamen boş insanlardır. Kimi guzelligiyle kimi irkiyla kimi babasının parasıyla kendini üstün görür. Çünkü kendi emegiyle yaptıkları hiç bişey yoktur. Doğuştan sahip olduklarıyla ovunerek kendilerini kandirirlar. Aşağıda gören insanlar herzaman en iyi insanlar bunlardan çıkar emin olun. Ama bazen ezilebilirler. Bunların sebebi ise tamamen diger insanlardan gördükleri muamele yüzünden psikolojik olarak kendilerini kucumserler. Seviyorum onlari😘
Tamam güzel yazı çoğuna katılıyorum ama bir yerde şöyle bir sıkıntı var üstün görme kısmında misal celal Şengör veya Gönül tekin gibi insanlar hayatlarını bilime ilime adamışlar karşısındaki 5 kitap okumus ama tartışmaya çalışıyor hayır sen yanlışsın diyor orda üstün görüp ezmesi taraftarıyım ben ama normal sosyal ilişkilerde dedigine katiliyorum
Asagilik kompleksi kendini ustun goren insanin , icindeki yetersizlik ve eksiklerini gidermek icin farkli imgeye burunup herkese tepeden bakmasi ile sonuclanir. Yani o tepeden bakan insanin icinde kucuk korkmus bir cocuk vardir aslinda.
En İyi Cevaplar