Beğenilmek hepimizin ortak güdüsüdür, ancak bazı durumlarda bu duygu bizi ele verebilir. Karşı tarafın yaptığı en ufak bir iltifatta kendimizi onun kollarına bırakabiliriz.
Peki siz iltifatlara karşı savunmasız mısınız, yoksa "ne olursa olsun beni etkilemez" diyenlerden misiniz?
İnsan saldırılara karşı kendini savunur, ama iltifatlara karşı savunmasızdır. İltifat edildiğinde yelkenleri suya indirir misiniz?
Akıllı insanların kullandığı bir taktiktir bazen. İnanmasa bile karşı tarafa çok güzelsin demek onun yelkenlerini suya indirmesi demektir. Böylece fikirlerinizi almaya başlar. İlgiyi artırarak bütüncül makasa almış olursunuz. Karşınızdaki kişi ilgilense de ilgilenmese de siz onun için bir kaldıraç görevi üstlenirsiniz. Böylece sizi arar. Bir anda ilginizi kestiğinizde merak uyandırır direkt olarak size yönelir. Gizemli hareketlerinizi sürdürdüğünüzde o kişi için vazgeçilmez olursunuz 😊 öyle işte 😄
başkalarının bizim hakkımızdaki iyi ve kötü kanaatlerine önem vermek bizin mutluluğumuz açısından tehlikelidir. bir kişinin kendi zihninde ne olduğunun değerinin, başkalarının gözünde ne olduğumuzun küçümsenmesi mutluluğum açısından çok faydalı olacaktır.
Bir tartışma içerisinde iltifat almışsam gardımı düşürmem ama küs ya da kırgın olduğum kişiden iltifat almışsam savunmasız hale gelirim çünkü genelde fazla kırgın ya da küs kalamıyorum.
Ne olursa olsun etkilemez. Mesajda olsa bu iltifat evde mutlu olurum ama karşı tarafa hissettirmem kendi içimde mutluluğunu yaşamayı tercih ederim ama karşımdaki insana bağlı bu.
İki güzel lafla tav olan insanlardan değilim. Sürekli ve düzenli güzel bir ilişki herzaman sağlıklı olandır. Cıvık ve abartılı şeylerden nefret ederim.
Bana hiç iltifat edilmediği için düşünmedim ama bence doğrudur. Çünkü iltifat etmek bir nevi karşıya güven vermektir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu biras da insan yapısının yaratılılşının getirdiği bir zaaf diyelim. Çok yakınımızdan dahi saldırılara bile ssvunmasızken iltifata karşı savunmasız olmak sıkıntı. En iyisi özeleleştiri sahibi olup bu zaafı en aza indirmek
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsan saldırılara karşı kendini savunur, ama iltifatlara karşı savunmasızdır. İltifat edildiğinde yelkenleri suya indirir misiniz?
En İyi Cevaplar