Emrivaki ile emir kipleri aynı şey değil ki. Emrivaki; bir durumu oldu bittiye getirmek demek, emir vermek ise daha farklı bir şey. Ya da ben mi yanlış biliyorum. 😊
Sevdiğim, aşırı dominant bir arkadaşım var. Kendisi iyilik yapma konusunda sonuna kadar gider. Bunla da çok övünür. Sonunda da üzülür. Müdeahalecidir aynı zamanda. Dediğini yaptırmak ister. Dominant karakter işte.. Çok sağlıklı bulmuyorum... Farkında değil, bana sürekli emrivaki yapıyor aşırı da ısrarcı. Bir konuda konuşmak istemediğini söyleyince kendi üstüne alınır ve kurcalar. İyilikde kendisini feda edecek noktalara giderken sen kendisi için aynı fedakarlığı yapmadığında bozulur. Müsait olup olmadığımı sormadan arada arkadaşları için emek ve zaman gerektiren işler ister benden. Müsait olmadığımı söylesem de ısrar eder. Maalesef ne kadar saygısız bir davranış olduğunun farkında değil gördüğüm kadarıyla. Bu sefer gene aynısını yaptı ve bende patolojik kibar biri olduğumdan kendisini kıramadım. Ustaca savuşturmaya çalıştım, olmadı... sinirlerim bozuldu açıkcası. Bu son. Bundan sonra kendisini kırmadan birilerine bir söz vermeden önce bana sormasını rica edeceğim ve davranışını sempatik bulmadığımı söyleyeceğim. Sizde insanalrın size bu şekilde davranmasına izin vermeyin, sınırınızı koyun. İçinizde "A bak arkadaşın o, kıramazsın, hayır diyemezsin!" diyen iç sesinizi dinlemeyin. Emin olun sonunda üzülen siz kendiniz oluyorsunuz. İyilik istemenin ve yapmanın bir üslubu ve ayarı var.
En İyi Cevaplar