Sizi bir şeye mecbur bırakan sürekli emrivaki yapan kişilere karşı tavrınız nasıl olur?

Sizi bir şeye mecbur bırakan sürekli emrivaki yapan kişilere karşı tavrınız nasıl olur?

Merhaba,
Aslında en çok sevmediğim durumlardan bir tanesidir mesela bizim Alanya'da yazlığımız var orada kalıyoruz tabii ki bedensel engelli olduğum için ailem beni yalnız bırakmak istemiyor mesela bana burada bakacak kıyafet temizlik vesaire banyo gibi şeylerle yardımcı olacak herhangi bir kimse olmadığı için gerçi banyo işini kendim yapabiliyorum ama bazı işleri kendi başıma yapamadığım için annem babam beni Alanya'da yazlığa götürüyor, hal böyle olunca oranın da genel itibarıyla yaş ortalaması 60-65 yaş üstü yani emekli kesimi olduğu için belli bir zaman sonra ben sıkılıyorum yaş grubum olmamasından kaynaklı olarak, dolayısıyla mesela bana fikrimin sorulmadan hadi gidiyoruz denmesi ya da siyasi görüşüm ya da kendi figürlerimi özgür bir şekilde söylemek yerine sadece onların mutlu olacağı şekilde davranmaktan açıkçası hiç hoşuma gitmiyor ama bazı zamanlar aile içinde huzursuzluk olmasın diye sessiz kalmayı da tercih edebiliyorsunuz işte o benim hiç hoşuma gitmiyor ama elden de bir şey gelmiyor.
Saygısızlıktan başka bir şey değil Üslubuna dikkat etmesini söylerim hala devam ediyorsa bir daha muhatap olmam
Tın tın umrumda olmaz ha bu arada yapamazlar zaten
Cevap
13Cevap
Emrivakileri hiç sevmem
Ben emrivakiden hoşlanmıyorum.
Bizde çok iyi bir laf var, " Ho var dağa kaldırır , Ho var dağdan indirir " Yani birşeyi söylemenin üslübü vardır kibarca söylemek rica etmek varken kaba şekilde emrivaki yapanın lafını sonuna kadar bile dinlemem.
Kimin yaptığına ve konunun ne olduğuna bağlı olarak değişir.
emrivaki konusu her ne ise icabet etmem bu kadra basit rahatsızlığımı da en üst notadan belli ederim
Anne babam hariç emrivaki konuşanları hiç umursamıyorum
Kimseyi o denli yaklaştırmıyorum kendime bu yüzden yapamıyorlar
o şeye karşı ilgim varsa da kaybediyorum artık. kesinlikle reddediyorum
Emrivaki hiç sevmiyorum ben ya hadi kalk şuraya gidelim sana geliyoruz falan. İmkanım olsa alnıma tabela asarım bana her şeyi 1 gün önceden haber verin diye
yapmayarak savuşturuyorum :) Üslup önemli
Biraz kibar olması lazım dimi :)))
Yakınımsa pek ses etmem ama diğer türlü hadi ordan
Tavrım Kötü Oluyo Kavga Çıkarırım
Ben emrivakiden hoşlanmıyorum.
Hic cekinmeden hastiri cekerim
Böyle bir şey yaşamıyorum...
haddini unutamayacağı şekilde bildiriyorum
İrrite edici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?