İkili ilişkilerde konuşma dili çok önemlidir. Doğru kelimeleri, doğru yerde kullandığınızda karşı tarafın etkilenmemesi imkansızdır. Bu yol ile çok sağlam bağlar kurmak son derece mümkün.
Peki siz kelimelerin gücüne inanıyor musunuz?
Bir erkek/kadın sana kelimeleriyle dokunmaya başladığında elleri uzakta değildir! Kelimeler sizi etkiler mi?
Kelimelerin gücünü savunurum. Hatta insanların yazımından dahi hissettiklerini, bakış açısını anlayabilirsin. Karakterini yorumlayabilirsin.
Her insan aynı şeyi anlatmak için farklı bir yazım dili, farklı bir kelime kullanır. Ancak hepsi aynı şeyi anlatır. Ancak her insanın yazım dili aynı konuyu anlatsa dahi, o insan hakkında da bir çok fikir verebilir insana.
Bense süslü cümlelere, bol kullanılan samimiyet göstergesi olduğu savunulan emojilere itimat etmiyorum. Kelimelerin altındaki hissedilen gizli gerçeklere bakıyorum.
" n'aber, nasılsın, ne yapıyorsun? " diyen insanların sormak istedikleri şey aynı olsa da, bu kelimelerden herhangi birini kullanmak tesadüf değildir, buna odaklanıyorum. İşte bir yazıda tüm bu parçalar birleştiğinde bir bütünü oluşturur ve insana fikir verir.
Yoksa süslü cümlelerle yazılmış şiirler göze hoş gelse de, bir şairin basit ama samimiyetle yazdığı bir mısra dahi çok daha fazla şey hissettirir ve anlatır bir insana. İşte kelimelerin gücüne burada inanıyorum. Yoksa süslü yazılmış cümleler, kelimelerin gücü değil gözümde.
Veya bir insanın kurduğu süslü bir cümle etkilemez beni. Etkilese de, öncesinde ve sonrasında kurulan tüm cümleler, o süslü cümlenin içtenliği veya hissedilerek yazılmışlığı konusunda bir fikir verecektir zaten.
Bunu da kitap okurken bir hikayeyi aynı samimiyetle götüren yazara bağlayabiliriz. Kitabın bir sayfasında aşkını içtenlikle yazan bir yazar, diğer sayfada içtenliği bırakıp sokak ağzıyla devam ediyorsa kitaba, önceki sayfada yazılanların hepsi samimiyetini yitirecektir, süslü cümlelerden ibaret kalacaktır.
Umarım anlatmak istediklerimi kendi bakış açımla anlatabildim, umarım açıklayıcı oldu.
Valla insani ses tonu bile etkiler iken yazdıklarının etkilemesi de mümkündür zannımca hele duymak istediğin şeyleri söylüyor ise daha da hoş gelir insana
Kelimelerin şiir olup dökülmesinin lezzeti de başkadır ama bazen de kelimeler kifayetsiz kalır ve ortama sessizlik çöker. Dudaklar susar, gözler konuşur.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir erkek/kadın sana kelimeleriyle dokunmaya başladığında elleri uzakta değildir! Kelimeler sizi etkiler mi?
En İyi Cevaplar