Diyanette fetva verdi, bu içilen sigaralar alkol gibi haramdır diye. Şimdi biz bu sigaraları içip namaz kılsak kabul de olmayacak mı?
Büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız
Büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız
S.ktirsinler gitsinler. Sigaradan vücuduna geçecek alkol miktarı üzüm yerken veya ayran içerken aldığın alkolden fazla değil!
Ayrıca kimse Allah'ı gerizekalı yerine koymasın. Yok efendim imam 5 dakika önce ezan okumuş oruç bozulur mu saçmalıkları yapılıyor. Sanki peygamber zamanında atom saati vardı.
sarhoş olmak haramdır... ona buna yobazlara inanacağınıza açın da okuyun ne diyor...meyvede de alkol var ee ? 100 bin çeşit sarhoş edici uyarıcı madde var bunların hepsi kuranda tek tek yasaklandı mı sanıyorsun ? azcık düşünün onun bunun lafıyla hareket etmeyin...
güzel yorum
Bazı markalar, hepsi değil. Sigara içen din kültürü öğretmenleri vardı önce onlara el atılsın madem. Bazı şeyleri kısıtlamak içmeyenleri de rahat ettirir ama bilip bilmeden yorum yapmamaları lazım. Bildiğim kadarıyla sadece malboro yıkanıyor.
malboronun şaraba batırıldığını duymuştum diğerlerini bilmiyorum
Cevap
16Cevap
ben bu diyanete şaşırıyoum arkadaş.
işi gücü bitirdiler sigara şaraba batırılıyor diyorlar. her haltı biliyorlar.
bu işin üretim yöntemleri var. ben sigara içmem ama böyle akıl mantıktan yoksun açıklamayı kim yapıyorsa eleştririm
içiyoruz . sigaraya şimdi haram diyor çoğu hoca. çünkü sigara fayda sağlamadığı için mekruhtur. mekruhun devamlı tekrarı haram olur diyorlar
dini tarafını bilmiyorum ama kaliteli tütünün şarapla yıkandığı doğrudur. ama piyasadaki sigaraların (malbuş dahil) böyle bir işlemden geçtiğini hiç sanmıyorum.
Bir şiir ile yanıtlamak istedim :d
kendimi bir fıçı şarap yanında
sanmıştım bir akşam Bağlarbaşı'nda
kendime gelince Bağlarbaşı'nda
kocaman şarap fıçısı yanımda
sigara kullanıcısıyım ve bence doğru söylüyor hatta bence değil 100 de 100 doğru sigara haramdır hemde her nefeste
namaz meselesine gelince alakası yok
Sigara mekruhtur diye biliyorum... Sonuçta emanet bir bedene zarar veriyorsun...
abdest almadan icersen sorun yok bence. abdest i bozar öyleyse. namazla alakasi yok ama oyleyse zaten haramdır
kübalı bir bakirenin bacağında sarılmış puro içiyorum namaz kılmam caiz mi
benim anlamadıgım içki içmek haram şimdi şarap olunca +5 harammı oluyo arkadaşlarım var her türlü alkol kullanıyolar şarap a gelince haram :)
o kadarı Rabbimiz bilir
Millet çeşitli şeyler der. Eğer öyleyse olmaz
vermemiştir öyle bir fetva...
Şarabın kalitesine baglı herşey :)
Hurafe bunlar hurafe.
Ben direkt şarabı içiyorum. Sigarayla işim olmaz
heyyt yavrum beeeee!rakı balık?
sigara ekmeğim şarap kanım gerisi yalan .
evde kendi sigaranı kendin üret ozaman
Yok daha neler abi yaa Yok öyle bişey
Hepsi degil, Marlboro sadece.
yok o viski veya rom,annem babam philip Morris'te çalıştı oradan biliyorum:D
yok öyle şey...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar