Soruyu okuyunca aklınıza ilk gelen cümleyi yazınız lütfen🙂
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
şu zaman kadar hep görsel dünyada ve şimdi sende bak zeyna tipli bir kadın olgusu gösterdin değil mi...
kadın dediğin o kahramalar gibi özgüvenli o kahramanlar gibi içlerinde duygusaallı barındıran o kahramanlar gibi cesur o kahramanlar gibi koruyucu o kahramanlar gibi gizemli o kahramanlar gibi savaşcı o kahramanlar gibi keskin ve güzel bakışlı daha sayayım mı :) her zaman insan oğluna bir şekil çizilmiştir görsel dünyada bilinç altımıza işlemiştir bu.
yanlız kadın dediğin hep her zaman sevecen sevgi dolu ve iyi kalpli olmalı huzuru vermeli yalan söylememeli çıkarcı olmamalı seni bir tuttumu bırakmamalı işte böyle
Klima gibi
harika
Hayret kadinlari esya gibi görmeyin diyen cikmamis
gerektiginde isiticak gerektiginde sogutucak anlaminda degilse, itiraz ederim tabiki
Bingo, ek olarak evin baş köşesinde olur tek evi idare eder :)
Gururlu olucaksın kendini ezdirmiyceksin sana emir veremezler emir verene ağzının payını vericeksin onlar kim ki sana emir veriyo ya kendin olucaksın kimsenin seni ele geçirmesine izin vermiyceksin güçlü olucaksın gururla BEN KADINIM! diye biliyorsan iş bitmiştir.
Asil olmak lazım artık herkes güzel herkes bakımlı ki zaten bunlar gelip geçici ne yaptığını ne söylediğini bilen biri olmalı kadın
Cevap
157Cevap
"Kadın" denen kavram, idealize özellikler içermediğinden, kavramın tümünü ideal olarak kendinde bulunduracak örnek bir kadın da bulunmaz. Adam gibi adam, kadın gibi kadın deyimlerine çok takılmamak lazım. İdealize ettiğimiz özellikler, birincisi herkeste bulunmaz, ikincisi onları biz idealize etmişizdir yani öznel bir durumdur. Kibire kapılıp ideal kavram anlayışımızın "varoluş" için geçerli olduğunu düşünüp müşriklerden olmayalım.
ALLAH korkusu ile her şeyden önce iman merhamet vicdan sahibi olan kişi ona göre hareket eser ve yanlışlar yerine doğrular sevaplar ile yaşar temkinli olur her şeyi ALLAH rızası için doğru şekilde yaşar ve yapar kısaca vicdan ile ALLAH korkusu ile yaşayan kişi zaten doğru ve daha az hata ile yaşar ve güzel bir kul olur
Ve kadınlar,
Bizim kadınlarımız:
Korkunç ve mübarek elleri,
İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
Anamız, avradımız, yarimiz
Ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
Ve soframızdaki yeri
Öküzümüzden sonra gelen
Ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
Ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
Ve karasabana koşulan
Ve ağıllarda
Işıltısında yere saplı bıçakların
Oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
Kadınlar,
Bizim kadınlarımız
Nazım Hikmet RAN
Ilk olarak insan gibi insan olcak sonra kadın gibi kadın olcak ağzındaki her kelimede küfür olmicak güçlü olcak kimsenin altında ezilmicek her konuda kendini güvenen elinden her iş gelecek en önemlisi de karakterli olcak ki kadın gibi kadın olsun yani ben gibi 😊😅
Kadın gibi kadın, kadını yere gömen aşağılayan bir cümle. Gibisi yoktur. Ya kadındır ya da değil. :):
Zarif gözlerine baktığımda kalbim hızlı atmalı yanında olduğumda sadece onu düşünmeliyim o konuştuğunda clupta bile olsak filmlerde olur ya ses ön planda o gürültü bir anlığına gider bir boşlukta olursun o boşluğa sokmalı beni o zaman işte gerçekten öl dese ölürüm neden demeden
tek başına yaşarsın şu koca şehirde
ev sahibi bekler kira diye evin önünde
faturaların gelir e-maille
yatırırsın maaşı ödemelere
kalkar adamın biri kadın böyle olunur der
aklına gelir ay sonu ödemeleri yazdığın defter
senin yoktur gözünde sevişmek için fer
bir de gönül aşk acısı çeker
kadın gibi kadın nasıl olmalı
bakım yaptırmak için zaman yaratmalı
sevişmek için konsantre olmalı
faturaları aksatmamalı
kadınsın en nihayetinde
öyle ya da böyle
seni böyle beğenmeyecek erkeğe
s... böyle aşkın ızdırabını de
Zekasını memeleri ile harmanlayan ve ben et yerken o sebzeye teşvik ederken beni, spontane şekilde hayrandırıcılık bazinda hareketler sergileyen, beni mirket gibi kendisini donuk şekilde izlememi sağlayan ve bunun farkinda olmayan o doğal kadın.. kahvesini kazağinin uçları ile içen elin yanmadan..
Ya klasik olcak ama aklıma ilk bu geldi;
Mutfakta ahçı, sokakta hanımefendi, yatakta panter 😂😂😂
Bence cilveyle olur kadının cazibesi cilvesi tatlı dili bakışı süzüşü işte kadın dedirttirir :)
ahlaklı ve sevdiğine sadık olsun, fizik ve bakımla ilgili şeyler sonradan olur ama ilk yazdıklarım kadının ruhunda olması lazım
kendinini taniyan
erkeklerin beynini cozebilen
oyunun kurallarini bilip en guzel oynayan
Tam üşeniyordum ki yorumunu gördüm. Altına imzami atıyorum😊
Bilmekten öte uyguladığın çok belli akıllı kadın her daim mutlu eder. İste bu yüzden dikkatimi çektin.😊
Kendimde en çok sevdiğim şey karşımdakini hiç tanımıyor olmama rağmen, onun hakkındaki düşüncelerimde pek yanılmamam . Işte şu an bu hazzı yaşıyorum yanılmadığim için😊
Sohbete değer birisin fakat soruyu da işgal ettim biraz😊Rahatsızlık vermeden ufaktan kaçayım ben😊
Kadin dedigin su gibi olmali yeri geldim onundeki butun engelleri asabilmeli. Karsisindaki adama hayat verebilmeli sevgilinle nesesiyle tabi bazende manyakli deliligiyle :)
İnsan olmak önemli biyolojik olarak ayrım illa ki ama kültürel olarak kadın olmak kültüre göre değişir kendin olmak önemli
Kadin gibi kadin olmak sadece güzel olmak demek değil, gördüğünde o güzelliğin içinde erkeğin kendi ruhunu bulabilmesini sağlayabilmektir.
Genetik şansından çok, kendisine kattıklarıyla bir kadın, gerçek kadın olabilir.
Kadının yapacağı en iyi yatırım, kendisine yaptığı yatırımdır.
Fiziksel ve zihinsel sağlığına dikkat eden her kadın, kendi nirvanasına ulaşabilir.
Soruyu okuyunca ilk aklıma Can Yücel den "Kadın dediğin"şiiri geliyor.
Ve bu şiiri de paylaşmak istiyorum ☺
Can Yücel
Bence tamamen anlatmış vakti olan dinlesin😊
her kadın farklıdır kadın şöyle olmalı diye bir kalıba sokulmamalı
Kadın nasıl istiyorsa öyle olur. Kadın gibi kadın olmak diye bişey yoktur
Adam gibi adam olmak?
Okur.. içer.. sever.. düşünür.. güzel giyinir.. güzel kokar.. kendine bakar.. gezer.. gezdirir.. köprücük kemikleri görünür.. neşeli olur.. yatakta tanrıça.. mutfakta herşey..
Eşittir kadının hası..
Anaç olmalı ayrıca kocasına karşı dişi olmalı. Yerinde konuşmalı, yerinde susmalı. Kocasını özellikle bir başkasının yanında küçük düşürmemeli.
Kadın gibi kadın: güzel narin, zeki ve akıllı olur. Gerek sevgili gerekse annen olur. Kadın eşsiz bir varlıktır bence..
Ben gibi.
Her işi yapabilendir bence ya
Gururlu, onurlu
Maddi özgürlüğüne kavuşmuş, hayatını düzene oturtmuş
Özgür bir ruh💕
Kadın gibi kadın özetle böyle olmalı
Adam gibi adam şarkısı eşliğinde striptiz yapan Turabi geldi aklıma.
Kadın dediğin oturakli olacak, nerde gulunecegini kime gulecegeni, nasıl gulecegeni bilecek. Güvenilir olacak. O kadar.
sadık sevmeyi sevilmeyi bilen ve en ufak şeyde oturup ağlamayan biraz böyle dominant sağlam ayaklarının üstünde durabilen baş başa kalınca tam bir afet :) dışarda süt kuzusu :)
kendi ayakları üzerinde durabilen bir erkeğe muhtaçmış gibi davranmayan parazit olarak yaşamayan.
valla amazon kraliçesi ya da zeyna gibi olmaz heralde iyi aile terbiyesi almış dindar ama yobaz olmayan laikliğin dinsizlik olmadığını bilen bayanlar tercihim ha bide atatürkçü olmasıda önemli
Önce güven ve sadakat kokmalı kadın asil olmalı kendinden emin olmalı zeki olmalı hamarat olmalı istediği herşeyi başarabilen olmalı. bakım fizik vs sonradan gelecek şeyler
Kadın gibi kadın dediğinde aklıma gelen ilk cümle kırmızı ve siyahın anlamsız zıtlığı oldu.
Buna bir tanım uyduramadım.
cut.
Güçlü, kimseye bağlı olmayan, gereksiz insanların önyargılarını umursamayan, kendi ayakları üzerinde durabilen ve sevdiği şeylerden asla ödün vermeyen kadın gibi kadındır.
kadın gibi kadın bence oturmasını kalkmasını bilen birazda olsa kapalı cocuklarına düşkün evine düşkün biri gelir aklıma
Nedense bir şey gelmedi cidden baya düşündüm bir şey gelmedi Wonder Womandan başka bir şey gelmedi
Dişi istekli güzel anlayışlı giyinmeyi bilen ve gezmeyi seven.. öyle olunca da evlenince hapis ediyorlar..
Guclu ve dik duruslu, karakteristik yuz hatlarina sahip, olgun fikir sahibi, yonetmeyi bilen, tercihen lise mezunu eleman araniyor asdvandns
Kadını veya erkeği belirli kalıplara şıkıştırmam nasıl isterse öyle olsun
Gal Gadot. Bu kadın Miss Israil 1. cisi. Hızlı ve öfkeli ve Batman vs superman filminde oynaniyor. Gerçekden iyi bir aktör.
Bu güne kadar duyduğum en mükemmel tasvir "CAN YÜCEL - KADIN DEDİĞİN " şiiriydi 👍🏻👍🏻👍🏻
Koluna takıp gezmesini de bileceksin gururla, koynuna çekip sevişmesini de şehvetle.
Analığını da bilecek, çocuklarından saygı görmeyi de, anaya babaya hürmet etmeyi de…
Kadın kadın olacak be, seni sadece sen olduğun için, sensin diye sevecek.
Parayla pulla, kariyerle, kimin ne dediğiyle , sınırlamayacak.
Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem annen, hem çocuğun olacak, bağrına basacaksın huzurla…
Bileceksin ki evde ‘O’ kadın tarafından beklenmenin zevkini hiçbir zevk yaşatamaz sana…
Öyle bir kadın işte…
Nerede oyle kadın yoktur deme…
Sende adam olacaksın seçmesini bileceksin!
Güzel şiirmiş :)
@Keyfimlezzetli yalnız bu şiir
Kadın dediğin iyi sevişicek arkadaş diye başlıyor
Bir kısmını almışsın ama neyse önemli değil. demek istediğim kısaca böyle olmalı fazla lafa gerek yok. Elimden geldiğincede uymaya çalışırım bu şiire. Her kadın böyle olmalı
Sonunu aldım zaten :)
@Keyfimlezzetli anladım 👍🏻👍🏻Erkek dediğinde iyidir ama bunun kadar değil
Doğru yoldasın :) taktir ettim
Kadın daha iyi olmalı diyosun :)
@Keyfimlezzetli aynen öyle 👍🏻👍🏻Bi tık daha iyi olmalı
Ahah :D iyiymiş
Naif zarif ve asil
Yani kısacası
Bir fahişenin dansını bir hanımefendinin zerafetiyle birleştirebilen biri kadın gibi kadındır
Gerisi sadece kadındır
Yeterli miktarda konuşan, ince belli güzel popolu kadındır.
çomar ifadesi bu vajinanız varsa kendinizi kadın gibi hissediyorsanız kadınsınız işte
önce insan olsun , bilinci açık olsun , düşünebilsin , mantıklı olsun sonrasına bakarız :))
bence kadın gibi kadın eşine ya da sevdiğine sadık olan ve güven duyan kadındır.
mutfakta evinin hizmetçisi, yatakta kocasının fahişesi
Adam gibi adam nasılsa kadın gibi kadın da aynıdır lügatımda
Çok müthiş bir soru... Kadın gibi kandın diye bir şey yoktur.
Buradan biri geldi aklıma...
Evet ilk cümle; oturmasını, kalkmasını, nerde nasıl konuşması gerektiğini bilendir kadın gibi kadın.
İslamiyetten önceki Türk kadınları aklıma geldi.
Kendini kadın hisseden herkes kadın gibi kadındır:)
Kendine güveni olcak önce kadınının ne istediğini bilcek
Abi kadın bir kez seksi olacak buram buram güven kokacak kendisine bakacak ama makyaj yapmayacak zeki olacak e bir de ülkücü 🤘
Özgüvenli, nerde ne konuşması gerektiğini bilen, çekici
Edepli dürüst saygılı kocasına karşı yakın evi ile ilgilenen
Benim olan kadın, kadın gibi kadındır neden çünkü benim 👍🏻
akıllı kadınsa kadın gibi kadın olur akılsızsa zor olamaz
Ne çocuk ne ergen ne de çok bilmis . Usturuplu olur 😊
Kendi ayakları üzerinde durabilen kimseye boyun eğmeyen
Güçlü duran kendi ayakları üzerinde durabilen kimseye muhtac olmayan.
Göz yaşlarıma mendille değil eliyle silip sarıldığında
Namuslu edepli rv geçindirebilrn. Kocsyı yöneten :)
Wonderwoman gibi kurşun geçirmez bilekliklerimiz yok üstün bir gücümüz yok bir kılıcımız da yok en çok pıçah yani kısacası wonderwomen gibi olmaz
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar