Metres ne demek? Benim bildiğim metres, evli erkeğin sevgilisine denir. Yani ikinci kadın gibi bir şey. Ama arkadaşıma göre nikahsız birlikte yaşayan çiftlerde çalışmayan kadın, yanı erkeğin eline bakan kadında metres oluyormuş. Ne alak yani anlayamadım? metres nedir
Metres nedir sorusunun cevabı evli bir adamla ilişki yaşamaktır nikah olmadan. Aslı Fransızcadan gelir. Her ne kadar evli bir erkekle olan ve bunun karşılığında genellikle maddi destek alan kadın olsa da eski yıllarda bekar erkeklerinde metresleri varmış. Metres bu kavramı karşılamıyor ama karşılayan başka bir kelime de bulunmuyor. Metresi ne demek; bir erkeğe sevgili olmaksızın bağlanmak ve erkeğin hediyelerle, para ile bu durumu pekiştirmesi. Metres hayatı yaşayan kadınlar, toplum tarafından hoş karşılanmayacağını bilmelerine rağmen yaşarlar. Bunun nedeni sevgililerine çok aşık olmaları veya maddi kaynaktan dolayı.
@Play66 yoo orspunun tarafı para karşılığı cinselliği sunmaktır. Kendini satmaktur. Bu kadınlar da bunu yapıyor yani orspu. Hatta onlardan da beter çünkü evli adamla kendi isteğiyle hemde genelevde zorla bile çalıştıeılmadan yapıyo asıl bu doğuştan kaşarlık
Taaa eskilerden krallıklar varken Müslüman olanlar harem ile takılırdı 3,4 kadın almalarında dini olarak bir sorun yoktu.. Ama Hristiyanlık dininde bu yasaktır. Bu yüzden krallar yahut çok zengin insanlar bu işi metres denilen şeyle çözerlerdi.. adın Metres denirdi :) Şöyle bir olay var eskiden metresi olan insanlar ya çok zengindi. ya da kral vezir dük gibi statüsü çok yüksek insanlardı.. Bu yüzden tarihe yön veren metresler bile olmuştur.. Bknz Madam Pompadour... ama günümüzde bu insanlar görece fakir olunca bu işlerde ayağa düşmüş durumda :D
Aslında fransızca kökenli bir kelime diye bilmekteyim Evli birisiyle birlikte olan ve o evli kişi tarafından bütün masrafları karşılanan kişiye metres deniyor Ama son yıllarda artık nikahsız sevgilisiyle birlikte yaşayan bekar hanımlara da bu gibi bir yakıştırma yaptılar Erkeğin bekar olmasının bir önemi yokmuş gibi.
Ya benim merak ettiğim metresleri genelde sadece cinsellik için kullanıyorlar ya hani. Neden erkeğin tek amacı cinsellikse metres tutup yıllar boyu ona bakıyor o kadar paralar ödüyor çok saçma. Tek gecelik ilişkiye girmesi daha mantıklı değil mi
Evli bekarla alakası yok. Benim bildiğim metresler uzun manken gibi at gibi erkeğe partner olan kişilerdir. Erkek bütün masrafını karşılar yedirir içirir her yerde yanında gezdirir üstüne bı de siker. Bakınız alicagsoglunun yanındaki hatunlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
tam kelime anlamı önemli değil insanların neyi kastederek söylediği daha önemli :)
En İyi Cevaplar