Kötü sorunlu bir ergenlik geçirmedim. Ama etrafta görüyorum çok abartan tipler var. Mesela fotoğraftaki gibi. Siz nasıl geçirdiniz?

ergenlere abartıyor diyen herkes mükemmel bir aileye ve psikolojiye sahip olan insanlar. Ergenlik dönemim berbat geçti, ailemde hep kavga vardı, annem şizofren, babam sevgi vermeyen cimri biri. Ben ise ağır bir depresyon geçiriyordum, intihara kalkıştım, üstelik aşırı utangaçtım ve kendimi sürekli ezik gibi hissediyordum. Ki hala depresyondayım ve utangacım. ergenlik donemim psikologlar ve terapilerle geçti. Lütfen herkese saygı duyun, ergen olduğu için abartıyor demeyin, kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.
Sessiz sakin bir ergenlik geçirdim fotoğraftaki gibi olmadığıma şükrediyorum şu an ahauanajalsşxğ
Bem ergenlik gecirdigi mi bile anlamadim. O yaslarda millet deli gibi sivilce cikartirdi. Bende hic oyle bir durum olmadi.( iyi ki varsin dove 😂)
Ergenliğim; annemin, babamın ve kız kardeşimin ölümünün acısıyla geçti. Depredyona girdim, psikolojim bozuldu. 1.5 senedir zor topluyorum kendimi.
Başınız sağolsun
Sağolun.
Teşekkürler.
Cevap
22Cevap
Sessiz sakin ve agresif gerçeği hala ergen sayılırım. Sende öyle.
Neden öyle dedin?
21 22 yaşlarında bitiyormuş çünkü
Ama herkes aynı olamazki mesela ben kendimi ergen hissetmiyorum :D
Ergenlik bir his degildir vucudun gelisim surecidir boy uzar hormonlar yukselir tuglenme kemik gelisimi yani vucut surekli bir gelisim icindedir 20 li yaslara kadar devam eder buna ergenlik denir sorunun basina ekle en azindan bilmeyen kardeslerimiz ogrensin
Psikologdan yardım aldım. Demek isterdim ama öyle geçti gitti. resimdeki senmisin yoksa bir manken resmini kullandin.
Benim
Kötü huylu bir ergenliğim olmadı zaten ergenlik nedirde bilmiyorum o zamanlar sosyal biride değildim diyebilirim
Bu fotoğraf kadar berbat geçmedi en azından ama hırçındım
Böyle bir tip olmadım ama benim ergenliğimde rezildi ya 😂
Ahahha bu ne ya seviyor mu laf mi atiyor belli degil 😂😂
Ahaha 😂😂 "Bsg bb :*" Bende fena geçirdim de, böyle de değildi. 😂 "xD"'ciydik bizde. 😂
Ailevi sorunlardan dolayı ergenliği yaşamadan çocukluktan direkt yetişkinliğe gectim
Hiçbir zaman çüksüz olup uçana kaçana sallamadım. İnektim hıh 😌
Takıntılı bir ergendim valla iyi sağ çıkmışım o günlerden tebrik ediyorum kendimi
Yas 19 henuz cikmadin ergenlik 22 yasina kadar devam...
@muratbozing ruhen az da olsa çıktığımı düşünüyorum :(
Anne babamin ayriligi beni mafetti.. cok gec toparladim...
bunlar normalki kankasının çorabını koklayıp resmini paylaşan vardı
Ben biraz içe kapanıktım ya kendi halimde takılırdım. Biraz da melankolik olabilirim
problemli spordan ayrı kaldım dersler yüzüden :D futboldan :/
Böyle olmadığı kesin djfj
Ergenlik yaşayacak kadar iyi hayatım yoktu
Yemin ederim geleceğin kezomokkoları :(
Hiç dudak büzme gibi ergenliğim olmadı
Ucana kacana sıkıyorum babacim yillarimizi verdik
Benim ergenligimde sosyal medya unlu degildiki cocuklugum 0-10 yasim fifa 08 oynamakla gecti
Suam 19 um hala oynuyom fifa 08:D
Ben bu evreyi geçirmedim
Baba ölünce zaten ne olduğunu anlamadım.
2013 te falan bunlar modaydı tam bir kezo ya 😃
Çok mesaketliydi de atlattık
Çok Asi idim ben o zamanlar
hatırlamıyorum hiç değişmedim sanki.
kendi kendine geçti gitti
Ergenlikteyim şey yapınca boyun uzamaz
Çok mast. Ve daha halen yüzümde akne leke var :(
Allaha şükür böyle saçmalıklar yaşamadım
Hiç böyle olmadım
bu ne ya shqksjjws
Ergen atlattnzmi
Daha atlatamadım.