PSİKOLOGLAR yaratıcı insanların, aynı zamanda psikoz ve depresyonla da ilgili olan ortak bir gene sahip olduğunu keşfetti. "Neuregulin 1" adlı genin beynin gelişiminde önemli rol oynadığı, onun bir başka versiyonun ise şizofreni ve manik depresyon gibi akıl hastalıklarıyla bağlantılı olduğu tespit edildi. Yeni bulgu, Macaristan'daki Semmelweis Üniversitesi araştırmacılarının kendilerini "çok yaratıcı " bulan bir grup gönüllü üzerinde yaptığı çalışmayla ortaya çıktı. Onlara "Farz edin ki bulutların onları yere bağlayan telleri var, bu durumda ne olurdu" gibi sorular soruldu. Verilen cevaplara göre gönüllülerin yaratıcılıkları ölçüldü. Ayrıca ürettikleri eserler ve başarıları da göz önüne alındı. Ardından yapılan kan testinde "Neuregulin 1" adlı gene sahip olan gönüllülerin daha yaratıcı üstün başarılı oldukları, aynı zamanda da depresif kişiliklere sahip oldukları saplandı.
"Dahilik ve delilik arasında ince bir çizgi vardır" sözü bilimsel olarak da doğrulandı. Ya sizler, katılıyor musunuz?
Ne güzel araştırmışsın önce bunu diyim hoş şeyler bunlar. İkinci olarak ben inanmıyorum artık insanların beyinlerinin %5 ini kullandıklarını falan söylüyorlardı yalan çıktı o dönemden beri böyle oldum :D
Bu dünyada aptal değilsen deli deli degilsende aptalsindir Deliler der aptal aptallar der deli hep bir sıfat vardır Zeki insanlar duyarlıdır çevrelerindeki olup bitene duyarsız kalamaz
Zaten kendini bipolar sanıp dikkat çekmeye çalışanlarla doluydu ortalık, bundan sonra iyice artar. Sırf depresyona girdiği için kendini dahi sananlar türemese bari.
Abartma o kadar da değil 😂 zekiler ki bilim adamı olmuşlar bunun macarı isviçrelisi olmaz 😃 tüm yaratıklar derken yobazlar da dahil oluyor insanlığa büyük hakaret 😂
gülecek ne var. yani demek istiyorum ki. insana akıl sınırlı verilmiştir. bir insan çok zeki ya da bilim adamı olabilir ama aklının almayacağı çok derin konuları düşünürse kafayı sıyırır demek istiyorum.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > "Dahilik ve delilik arasında ince bir çizgi vardır" sözü bilimsel olarak da doğrulandı. Ya sizler, katılıyor musunuz?
En İyi Cevaplar