+1 yılZeka, benim için IQ dediğimiz şeyle eş değerdir ama IQ testlerine güvenmiyorum, orası ayrı. Şöyle açıklayabilirim işin teorik kısmını kolay kavrayabilmeni sağlayan bir yetenektir, aslında zeka. Ama akıl yani benim için EQ denk gelen kısım olmadığında boş bir yetenektir. Akılla desteklenmeyen bir zeka pratikte işe yaramaz. Çok zeki ama çok kötü işler çıkaran biri olabilir ya da zekasını kötü yönde kullanıp aslında başarılı (Başarı, benim için amacını gerçekleştirmektir;adamın amacı birini öldürmekse ve bunu gerçekleştirmişse benim için başarılı bir adamdır.) olan biri de olabilir ama bu, onun akıllı olduğunu göstermez çünkü her başarı kazanç getirmez. Ahlak bakımından eksik kaldığın hiçbir başarı kazanç getirmez dolayısıyla akıllı biri "başarmaya" değil "kazanmaya" odaklıdır. Yani başarısız da olsa kazancı olur ve genelde de hem başarılıdır hem de kazanır. Zeki birisiyse dediğim gibi eğer akıllı değilse çoğu zaman başarısız olur ama başarılı olduğunda bile çoğunlukla kaybeder ve bunun farkında bile olamayacak kadar aptaldır.
Kısaca;
Zeka:Teorikte her zaman işe yarayan;pratikte seni yanıltabilen, başarı odaklı, ölçülebileceği sanılsa da ölçülemeyecek olan büyük bir kısmı doğuştan gelse de sonradan da geliştirilebilen "IQ" ile eş değer, düşünme yeteneği.
Akıl:Teorikte mantıklı görünmeyen eylemleri ve düşünceleri pratikte işe yarar hale getirmeyi sağlayan, kazanç odaklı, ölçülemeyen, çoğunlukla tecrübe ya da insanın sahip olduğu diğer yetenekler tarafından zamanla gelişen ve bazen de bu yüzden hiç gelişemeyen ama aynı zamanda az da olsa doğuştan getirdiğimiz, kalıtsal birikimlerimize bağlı olan,"EQ" ile eş değer, düşünme yeteneği.
Zeki insan:Akıllı değilse, her zaman için kazanamayan ve pratikte de her zaman için başaramıyor olsa da teorikte her zaman için başarandır.
*Gecen bol olsun.*00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zeki insan kurduğu cümlelerden, bakış açısından, hemen kavrayışından belli olur.
Zeki insan güzel espri yapan herkesi güldüren. Sonuçta mizah zeka işidir.😏
Hiçbir şeyi kafaya takmaz.
Herkesle anlaşır
Herkesle anlaşmasını bilir
Sınava SON gün çalışıp yüksek not alır.07 Yorumla- +1 yıl
Mizah yeteneğim berbat🙈🙈🙈😀
- +1 yıl
Yanlış olsuğunuz bir yer var hiç çalışmadan yüksek not alıyorum😊😄
- +1 yıl
Esprinin zekayla alakası yok, doğuştan gelen bir özellikti o
- +1 yıl
Yanlışınızı kabullenmeniz güzel :D
+1 yılZeka sadece sizin iq dediğiniz olay asil mesele akıldır. Akıl zekayı kullanma kabiliyetidir. Akıllı olmayan bir zeki arabası olup kullanmayi bilmeyen birine benzetilebilir. Öte yandan akıllı ve aklina nazaran düşük zekalı bir insan. Daha fazla liderlik vasiflarina sahipdir. Şöyle aciklayayim bunuda siz senelerce ikuyup bir iş sahibi olursunuz. Mudur ya da iş vereniniz lise mezunudur. Ve çoğu zaman faydalı bilgiler elemanlardan çıkar müdür ise kullanır. Yani akıllı ve zeki insan zekayı kullanabilirken zeki ama akıllı olmayan bir insan ise akilli bir insan tarafından kullanilir. Hepinizi tenzih ederim sadece kendi yorumum
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlgısı vergisi iyi olan, hesaplama gücü bulunan, girişimcilik ruhu kabarık olan, saygı da kusur etmemeyi, sevmeyi bilmeyi, değer vermenin önemi bilen, analitik, pratik bir şekilde problemleri çözebilen, sorun dediğin an sorunu aklının mantığıyla hemencecik şıp sevdi insanlar gibi anında halledebilen, empati yeteneği ile karşısındakini anlayıp o kişinin ruh haline bürünebilen bunu yaparken de kendi ruhunu unutmayan, efsanelere konu olacak şekilde nobel ödülü alacak düzeyde olan, olmayı başabilen, araştıran, soran, inceleyen, denetleyen zekidir :D
12 Yorumla- +1 yıl
çeşitli yazmışsın
- +1 yıl
@PlutoandHades Çeşidi bol kardeşim o yüzden fazlaca yazayım dedim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
+1 yılZeka; bir olayı anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Zeki insanların olayları algılayış biçimi farklıdır. Yeniliklere çabuk uyum sağlarlar. Güçlü bir hafızaları vardır. Farklılıkları algılamakta diğer insanlardan daha iyidirler. Olaylar arasındaki neden-sonuç ilişkisini anlamakta iyidirler ve iletişim becerileri gelişmiştir. Zeki insan diğer insanlar bu farklılıklarla zaten sıyrılır.
11 Yorumla- +1 yıl
hepsinin bir arada olmasına gerek yok saydıklarından bir iki tanesi olağanüstü gelişmiş olması da yeterli
zeka bence çok boyutlu ve farklı düşünebilme becerisidir. Gerçekten herkes yapamaz. Çoğu insan duydukları ve öğrendikleri doğrultusunda yaşarken zeki insanlar farklı bir yolun olabileceğini bilir mesela. Genelde bu farklı yolları da bulurlar. Bilim ya da sanatta bunu yapanlar isimleri bilinmese bile toplumda genelde iz bırakırlar
10 YorumlaZeka bence belirli konular üzerinde olur.
Bir kişi matematik zekaya sahiptir ama bu onun müzik zekası da vardır demek yanlış olur.
O yüzden zeka filmlerdeki gibi her şeye kafası basan gibi gözükse de bence değildir. Şunu da ekliyim, zeka bir hiçtir. Bilgi ve hayal gücü olmadıktan sonra gerçekten hiç bir işe yaramaz. Zeki olan insan her şeyi biliyormuş gibi bir algı var insanlarda. Ama yanlış.00 Yorumla1. Her zeki bilge olmak zorunda değildir ama her bilge zeki olmak zorundadır
2. Zeki insan aklı en doğru biçimde kullanabilen insandır
3. Akıl geliştirilebilir fakat zeka bir hediye, yetenektir
4. Ve en doğru bulduğumsa Akıl sorunu gerçekleşmeden önce, zekaysa gerçekleştikten sonra çözer A. Einstein
Bunlar kendi zeka görüşlerim. Zeka ve akıl hep karıştırılıyor00 Yorumla
+1 yılHerkes kendini zeki saniyor genelde zeki insanlar ben zekiyim demesine gerek yoktur.
Zaten farkini hemen anlarsin degisik gelir sana tavirlari dusunceleri bakis acisi
Zekayi bilgiyle karistiran aptallarla dolu cevre her insan bilgili olabilir. Ama asla zeki olamaz allah vergisi bisey bu tabiki bir takim egzersizlerle 1_2 tik yukseltmek mumkun :)00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılGeçimini kimseye muhtaç olmadan sağlayıp sonraki nesillere bir şey bırakabilen insan yetiştirebilen. Markaya önem vermeyip yetinmesını bilip harcarken kanaat edip kazanırken doymak bilmeyen. En kısa ve en kolay en net çözümü bulabilen etrafındakilere destek olan bireydir zeki kişi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim için zeka insanı idare edebilmekten geçer.. Misal, bir adam bir kadına yıllarca çok değerliymiş gibi hissettiriyorsa ancak gerçekte eli skinde bir sanal severse atıyorum, aslında zeki bir adamdan bahsediyoruz demektir.. Kendini çok iyi kamuflaj etmiş ve gerçek yüzünü saklamak için şeytanın aklına gelmeyecek manevralar yapmıştır.. Bakın o adam ciddi ciddi zekidir.. Keşke başka şeylere kullansaymış, neyse.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılHem gerçekçi hem de hayalperesttir. Hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştirirler genelde. Biraz da takıntılılardır ama her konu da değil. Olamıyorsa zorlarlar. Biz uyurken onlar saatlerce uğraşır ve istediğini elde ederler. Doğallıktan yanadırlar. Lider ruhlu oluyorlar genelde. Kibar ve insancıllardır, karşısındaki kişiye ciddi anlamda değer verirler ve aşırı inatçılardır. Ben bunları nereden mi biliyorum? Kendimden 😏 ( eksi atmayın, espri de mi yapmayalım 😒)
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılÇok konuşup, ilgi çekemiyorsa, ger*zekalıdır. Az konuşup, dikkatle dinleniyorsa, zekidir. Ancak iki zeki insanın sabahlara kadar konuşup, tartıştığı ve beyin fırtınası yaptığı istisnaları kaide dışında tutuyorum.
00 Yorumla
+1 yılZeka bence olaylara karşı düşünme stratejilerinin tümüdür zeki insan daha mantıklı farklı bakış açılarını süzebilen olaylara çözümsel yaklaşabilen ve bunların hepsini diğer insanlardan daha hızlı ve pratik uygulayabilen kişidir :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 540 cevap paylaştı. TDK der ki; isim, ruh bilimi İnsanın düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamı, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset
Ben derim ki; İnsanın problem çözmesinde kullandığı yetenek.00 Yorumla
+1 yıl"Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum."Nobel Kimya ödülü sahibi:Prof. Dr. Aziz Sancar. Bende şahsen, zeka'ya inanıyorum, ama neden alanında çok başarılı insanlar emek'e inanır☹️?
00 Yorumla
+1 yılMantıklı düşünen duyduğu her şeye inanmayan insanları dış görünüşleri ile yargılamayan kavga çıkarmaya yer aramayan saçma saçmaşeyleri ortalık yerde konuşmayan konuşmadan önce düşünen okuyan saygı duyan bireylerdir zekiler...
00 YorumlaBak bu tanımı yapan olmamış
Zeki insanlar nerde aptal olacağını iyi bilir ve bazen küçük kusurlari olduğuna karşısındakini inandırır kimsenin hasedini almamak için cahille cahil olur ve gözünden anlaşılır00 YorumlaBilgi işleme yeteneği.. Öğrendiğimiz bilgi öncelikle beyinimizde yoğrulur ve bizim için anlamlı hale getirilir. Ya da ;
Düşünme, kavrama, farkındalık vs.. gücü olsun, bunları bir arada, doğru yerde ve zamanda bulunmasına da denebilir.00 Yorumla
+1 yılBildiği konularda tam olarak benim ufkumu genişletebildiğine inandığım ve bu konular üzerinde farklı boyutlarda bakış açıları kazandıran kişiler benim için zeki hatta ordinaryüs seviyesindedirler.
10 YorumlaZeka nedir mi? Bundan kolayı ne var sayın ATAMIZ'dan örnek alın öğrenin. Amerikalılar bile onun beynini çalmaya yeltenmiştir, ZEKA budur. Söylenecek başka söze lüzum yoktur.
00 Yorumla
+1 yılZeki insan kişisine göre tanımı değişir bence birisi başka bir şey yapana zeki bak der diğeri başka bir işi yapana zeki der kendine daha ilgi çekici daha güzel gelen şeyler ile ilgili bir durum bana göre
00 Yorumlafiziksel özelliklerine güzelliğine değil de daha çok bilgi biriktirmeye zaman harcayan insandır. Diğer insanlardan daha farklı düşünür çoğu konuda. vs. vs.
00 YorumlaDurum ve olaylar karsisinda kendini ve hissettiklerini tam anlamiyla anlatabilen, bu anlattiklari sekli ile davranabilen kisilerdir. Malum dusunmek zeka isi ☺
00 Yorumla
+1 yılZeka benim için, konuşması ve tavırlarıdir. Olgunluğu ile kendini belli eder. Mantıklı konuşur bir sorun olduğunda tartışma yerine güzelce konuşmayı tercih eder
00 Yorumla
+1 yılAkıl kullanılarak yapılan herhangi bir uğraşta başarılı işler ortaya koyabilmesi, çabuk kavrayıp uygulayabilmesi, yaratıcı fikirler ortaya koyabilmesi. vs.
00 YorumlaMevlana; yola ciktigim zaman yol kaybolur der, Yunus Emre, ben den baska bir ben var icim de der... kendi icindeki o BEN i kontrol altina alip yol da kayboldugun zaman zekayi tartarsin...
00 YorumlaZeki insan asla ders notlarından anlaşılmaz, o kişinin hayatta kafasını kullanarak çözdüğü sorunların sayısı ne kadar fazla ise onun o kadar zeki olduğunu gösterir
00 YorumlaEmpati yapabilecek kadar saygılı, ön yargılarından arınacak kadar mantıklı, merak edip araştıracak kadar bilgin ve en önemlisi bunların hepsini bir arada yapabilmesi... İşte zeka.
00 Yorumlazeki insan neye gore tanimlanirsa tanimlansin, zekasini dogru kullanamiyorsa benim icin hic bir deger tasimaz... zeki degil akilli insani severim...
10 Yorumla
+1 yılAptallık;Aynı şeyi deneyip farklı sonuç beklemektir... Zekilik;Akıllı insan kendi aklını kullanır daha akıllı insan başkalarınında aklını kullanır...
10 Yorumla
+1 yılLeb demeden leblebiyi anlayan el becerisi çok olan her işte mantıklı fikir yürütebilen insan zekidir. Ancak zekanında çeşitliliği vardır. Kiminin görsel zekası kiminin pratik zekası gelişmiştir.
10 YorumlaZekilik değişkendir ve alanlara göre zekilik değişir. Ve zekilik üstünlük göstergesi değildir. Kimisi aptal bir yaşam yaşarken dünyanın en zengini olabilirken kimisi en zeki hareketleri sonucunda pisi pisine bok gibi hayat yaşar.
00 Yorumla
+1 yılZeka dediğin...
00 Yorumla
+1 yılZeki insanin yeni bir bilgi öğrendiğinde gozlerinin ici parildar zeki insanin tanimi bu bence gozunden ışık sacmak
00 YorumlaDaha çok susmasından anlıyorum. Veya bir şey konuşuluyorsa, konu her ne olursa olsun, altyazı geçmek zorunda kalmıyorsam diyorum zeki biri..
00 YorumlaÇabuk algılama, farklı bakış açıları, derin bir hayal gücü. Bu 3 kriteri sağlayan insanlar bana göre zekidir.
00 YorumlaMalesef meslekği iyi olan insan zeki olmuyor hani hayat okulu okumuş insanlar varya heh işte bence onlar zeki bilgili okumamış ama okuyanlara taş çıkartır
00 Yorumla
+1 yılDün gece sabaha kadar neden bu kadar zekiyim diye düşündüm tam altı buçuk saat sürdü ama bir cevap bulamadım sanırım gerizekalıyım 😂
00 Yorumla
+1 yılBenim iicn zeki insan her konuya kıvrak cevaplar verebilen ve her konuyu araştırıp her konuda fikri olan insandır
00 Yorumla
+1 yılZeki insan başkasınin aklından da faydalan bildiğini okumayan gerektiğinde salaga yatan insandır
06 Yorumla- +1 yıl
😅Buna göre ben saf biriyim... zeka uçmuş.
- +1 yıl
Yok estağfurullah 😊seni biliyorum ben hiçte saf değilsin
- +1 yıl
Yok yoook. Sen bana saf dedin.. Anlamazsın dedin...
- +1 yıl
Sen 😊bildiğini mı oluyorsun
- +1 yıl
😂😂😂 çabuk hesap ver... Sen bana nasil saf dersin... ! Lafım la döverim seni...
- +1 yıl
Ay ben korkarım 😊
+1 yılNasıl ve neden diye soran, zıt fikirlere sahip olmaktan korkmayan, bir olaya farklı perspektiflerden yaklaşmayı başaran insan...
00 Yorumlainsanlarla sohbet ettigim zaman gozlerinin arkasindaki beyni kelimeleriyle anlatabiliyorsa o kisiyi zeki farzederim
00 Yorumla
+1 yılBana göre zeki insan karşısındaki herhangi birini asla aptal yerine koymayandır. Zeka ise düşünce kalitesinin en üst seviyesidir.
00 Yorumla
+1 yılBoş beleş konuşmayan, düşünen, okuyan, sorgulayan insandır benim için. İlla IQ nun bilmem kaç olması değildir bence.
00 Yorumla
+1 yılZeka, bir sorunu genelde pratik yoldan ya da sorunun çözümünü hemen bulmasıdır. Bu tanıma uyana zeki derim.
00 YorumlaBence herhangi bir durum karşısında olabilcek en iyi seçeneği düşünüp bulup uygalayabilen kişi zeki dir çokta hoştur bence bir ortama giriyosun olay oluyo saniyesinde herkesin arasını buluyo düşünsene çol havalı bence😝
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=lQ663km45sEkonu kapanmıştır gsdgfsdgh dfgh
03 Yorumla- +1 yıl
Bu adam neye inanıyor acaba çok merak ettim😂hadi dünya dönmüyor bulutlar neden hareket ediyor😏
- +1 yıl
@justunicorn https://www.youtube.com/watch?v=kld_ILTOMOo
- +1 yıl
😂😃
Algılarımız var bizim duyu organlarımız var üstüne okuyan beynimiz var. Evren sınırsız kim ne kadar algılıyor ise o kadar zekidir ve işin özel tarafı zekayı algılayabilmek içinde zeki olmak gerekir.
00 Yorumlaaklını kullanmayı bilen ama tabi bunu çakallık olarak kullanmayan, zekilik demek sorunları çözen insandır, bu da genelde okul hayatı ve iş hayatında olur, bir şey'i daha çabuk algılar
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 813 cevap paylaştı. Bence zeka bir iş yapıyosan tüm öğrendiklerini o işte sergileyip başarılı olabiliyosan o başka bir tabiri ise ezber sayısal zekayı geliştirip kullanabiliyosa 3. İse mesela birşeyi görmeden mantığını çözebiliyosa zeki veya zekalı denilebilir
00 Yorumla
+1 yılZeka her insanda bulunmayan hatta bazen sadece gerektiginde kullanılan birsey haline gelmis
00 YorumlaZeka benim için önemsiz bir şeydir, beyinsiz erkekler tercihim..
00 YorumlaAkıl ilerlediğimiz geniş bir yol, zeka ise kestirme yoldur.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 774 cevap paylaştı. Konuşması kültürü ve bir olay karşısında duruşu tavrı problemleri çözebilme yeteneği.
00 Yorumlainsanları ötekileştirmenin anlamı yok.. zekalı ve zekasız diye hepimiz farklı özelliklerle bütünüz.
00 YorumlaHocam zekâ benim için duygularla bağlantılıdır çünkü insanların zekâsı mutluyken sinirliyken veya heycanlıyken ayrı ayrı çalışır
12 Yorumla- +1 yıl
Tam da mevzu bu işte anlatmaya gerek Yok
Bir insanın zeki olup olmadığı sorduğu sorulardan anlaşılır bence. 🤔🙄
00 Yorumla
+1 yılzeki insanlar zekalarını kullanan insanlardır cesurdurlar korkusuzdurlar
00 YorumlaBildiklerini doğru zaman da ve doğru yerde kullanabilen , o doğru zamanı ve yeri yaratabilen , yaratıcı ve kavrama gücü yuksek insanlardır.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılmantığını kullanan gerektiği yerde gereken tepkiyi verene zeki derim..
00 Yorumla
+1 yılzeka , zeki mürenden gelir vakti zamnıyla ihityar müren bir erkek evlat istemiş ve :/
00 YorumlaEinstein'a göre birden fazla şey arasında bağlantı kurabilme yeteneğidir.
00 Yorumlanefsine hakim olabilen
sogukkanli olabilen
durum analizi yapabilen00 Yorumla- Devamını Gör (130)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar