• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

"Zeka" sizin için nedir? Zeki insan tanımını neye göre yaparsınız?

kimsoruyorrrr
kimsoruyorrrr Takip Et
Guru Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor

Zeka nedir?
Nedir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• pocomotoist
    pocomotoist Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 57%
    +1 yıl

Zeka, benim için IQ dediğimiz şeyle eş değerdir ama IQ testlerine güvenmiyorum, orası ayrı. Şöyle açıklayabilirim işin teorik kısmını kolay kavrayabilmeni sağlayan bir yetenektir, aslında zeka. Ama akıl yani benim için EQ denk gelen kısım olmadığında boş bir yetenektir. Akılla desteklenmeyen bir zeka pratikte işe yaramaz. Çok zeki ama çok kötü işler çıkaran biri olabilir ya da zekasını kötü yönde kullanıp aslında başarılı (Başarı, benim için amacını gerçekleştirmektir;adamın amacı birini öldürmekse ve bunu gerçekleştirmişse benim için başarılı bir adamdır.) olan biri de olabilir ama bu, onun akıllı olduğunu göstermez çünkü her başarı kazanç getirmez. Ahlak bakımından eksik kaldığın hiçbir başarı kazanç getirmez dolayısıyla akıllı biri "başarmaya" değil "kazanmaya" odaklıdır. Yani başarısız da olsa kazancı olur ve genelde de hem başarılıdır hem de kazanır. Zeki birisiyse dediğim gibi eğer akıllı değilse çoğu zaman başarısız olur ama başarılı olduğunda bile çoğunlukla kaybeder ve bunun farkında bile olamayacak kadar aptaldır.
    Kısaca;
    Zeka:Teorikte her zaman işe yarayan;pratikte seni yanıltabilen, başarı odaklı, ölçülebileceği sanılsa da ölçülemeyecek olan büyük bir kısmı doğuştan gelse de sonradan da geliştirilebilen "IQ" ile eş değer, düşünme yeteneği.
    Akıl:Teorikte mantıklı görünmeyen eylemleri ve düşünceleri pratikte işe yarar hale getirmeyi sağlayan, kazanç odaklı, ölçülemeyen, çoğunlukla tecrübe ya da insanın sahip olduğu diğer yetenekler tarafından zamanla gelişen ve bazen de bu yüzden hiç gelişemeyen ama aynı zamanda az da olsa doğuştan getirdiğimiz, kalıtsal birikimlerimize bağlı olan,"EQ" ile eş değer, düşünme yeteneği.
    Zeki insan:Akıllı değilse, her zaman için kazanamayan ve pratikte de her zaman için başaramıyor olsa da teorikte her zaman için başarandır.
    *Gecen bol olsun.*

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• herkulade
    herkulade Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Zeki insan kurduğu cümlelerden, bakış açısından, hemen kavrayışından belli olur.

Zeki insan güzel espri yapan herkesi güldüren. Sonuçta mizah zeka işidir.😏

Hiçbir şeyi kafaya takmaz.

Herkesle anlaşır

Herkesle anlaşmasını bilir

Sınava SON gün çalışıp yüksek not alır.

0
    7 Yorumla
    • kimsoruyorrrr
      kimsoruyorrrr
      +1 yıl

Mizah yeteneğim berbat🙈🙈🙈😀

Yorumla
    • herkulade
      herkulade
      +1 yıl

Tamam o madde istisnalı o zaman 😅

Yorumla
    • GülenBiftek
      GülenBiftek
      +1 yıl

Yanlış olsuğunuz bir yer var hiç çalışmadan yüksek not alıyorum😊😄

Yorumla
    • asdasdavsfsd
      asdasdavsfsd
      +1 yıl

Esprinin zekayla alakası yok, doğuştan gelen bir özellikti o

Yorumla
    • herkulade
      herkulade
      +1 yıl

Tamam onu listeden attık 😁

Yorumla
    • asdasdavsfsd
      asdasdavsfsd
      +1 yıl

Yanlışınızı kabullenmeniz güzel :D

Yorumla
    • herkulade
      herkulade
      +1 yıl

Teşekkür 😌😌

Yorumla
  • CevapsizFilozof
    CevapsizFilozof Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 71%
    +1 yıl

Zeka sadece sizin iq dediğiniz olay asil mesele akıldır. Akıl zekayı kullanma kabiliyetidir. Akıllı olmayan bir zeki arabası olup kullanmayi bilmeyen birine benzetilebilir. Öte yandan akıllı ve aklina nazaran düşük zekalı bir insan. Daha fazla liderlik vasiflarina sahipdir. Şöyle aciklayayim bunuda siz senelerce ikuyup bir iş sahibi olursunuz. Mudur ya da iş vereniniz lise mezunudur. Ve çoğu zaman faydalı bilgiler elemanlardan çıkar müdür ise kullanır. Yani akıllı ve zeki insan zekayı kullanabilirken zeki ama akıllı olmayan bir insan ise akilli bir insan tarafından kullanilir. Hepinizi tenzih ederim sadece kendi yorumum

0
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    Mentor Yaş: 34 , eic 52%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.

Algısı vergisi iyi olan, hesaplama gücü bulunan, girişimcilik ruhu kabarık olan, saygı da kusur etmemeyi, sevmeyi bilmeyi, değer vermenin önemi bilen, analitik, pratik bir şekilde problemleri çözebilen, sorun dediğin an sorunu aklının mantığıyla hemencecik şıp sevdi insanlar gibi anında halledebilen, empati yeteneği ile karşısındakini anlayıp o kişinin ruh haline bürünebilen bunu yaparken de kendi ruhunu unutmayan, efsanelere konu olacak şekilde nobel ödülü alacak düzeyde olan, olmayı başabilen, araştıran, soran, inceleyen, denetleyen zekidir :D

1
    2 Yorumla
    • PlutoandHades
      PlutoandHades
      +1 yıl

çeşitli yazmışsın

Yorumla
    • IAmarPresterAen
      IAmarPresterAen
      +1 yıl

@PlutoandHades Çeşidi bol kardeşim o yüzden fazlaca yazayım dedim :)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

70

Cevap

120

Cevap

• MysteryLady
    MysteryLady Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 32
    +1 yıl

Zeka; bir olayı anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Zeki insanların olayları algılayış biçimi farklıdır. Yeniliklere çabuk uyum sağlarlar. Güçlü bir hafızaları vardır. Farklılıkları algılamakta diğer insanlardan daha iyidirler. Olaylar arasındaki neden-sonuç ilişkisini anlamakta iyidirler ve iletişim becerileri gelişmiştir. Zeki insan diğer insanlar bu farklılıklarla zaten sıyrılır.

1
    1 Yorumla
    • leonardo_da_vinci
      leonardo_da_vinci
      +1 yıl

hepsinin bir arada olmasına gerek yok saydıklarından bir iki tanesi olağanüstü gelişmiş olması da yeterli

Yorumla
  • Mango92
    Mango92 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 54%
    +1 yıl

zeka bence çok boyutlu ve farklı düşünebilme becerisidir. Gerçekten herkes yapamaz. Çoğu insan duydukları ve öğrendikleri doğrultusunda yaşarken zeki insanlar farklı bir yolun olabileceğini bilir mesela. Genelde bu farklı yolları da bulurlar. Bilim ya da sanatta bunu yapanlar isimleri bilinmese bile toplumda genelde iz bırakırlar

1
    0 Yorumla
  • Bscott
    Bscott Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 71%
    +1 yıl

Zeka bence belirli konular üzerinde olur.

Bir kişi matematik zekaya sahiptir ama bu onun müzik zekası da vardır demek yanlış olur.
    O yüzden zeka filmlerdeki gibi her şeye kafası basan gibi gözükse de bence değildir. Şunu da ekliyim, zeka bir hiçtir. Bilgi ve hayal gücü olmadıktan sonra gerçekten hiç bir işe yaramaz. Zeki olan insan her şeyi biliyormuş gibi bir algı var insanlarda. Ama yanlış.

0
    0 Yorumla
  • Glclkn
    Glclkn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 57%
    +1 yıl

1. Her zeki bilge olmak zorunda değildir ama her bilge zeki olmak zorundadır
    2. Zeki insan aklı en doğru biçimde kullanabilen insandır
    3. Akıl geliştirilebilir fakat zeka bir hediye, yetenektir
    4. Ve en doğru bulduğumsa Akıl sorunu gerçekleşmeden önce, zekaysa gerçekleştikten sonra çözer A. Einstein
    Bunlar kendi zeka görüşlerim. Zeka ve akıl hep karıştırılıyor

0
    0 Yorumla
  • İfouryou06
    İfouryou06 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 69%
    +1 yıl

Herkes kendini zeki saniyor genelde zeki insanlar ben zekiyim demesine gerek yoktur.
    Zaten farkini hemen anlarsin degisik gelir sana tavirlari dusunceleri bakis acisi
    Zekayi bilgiyle karistiran aptallarla dolu cevre her insan bilgili olabilir. Ama asla zeki olamaz allah vergisi bisey bu tabiki bir takim egzersizlerle 1_2 tik yukseltmek mumkun :)

0
    0 Yorumla
  • Janti_bir_abiniz
    Janti_bir_abiniz Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 76%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 433 cevap paylaştı.

Geçimini kimseye muhtaç olmadan sağlayıp sonraki nesillere bir şey bırakabilen insan yetiştirebilen. Markaya önem vermeyip yetinmesını bilip harcarken kanaat edip kazanırken doymak bilmeyen. En kısa ve en kolay en net çözümü bulabilen etrafındakilere destek olan bireydir zeki kişi

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Benim için zeka insanı idare edebilmekten geçer.. Misal, bir adam bir kadına yıllarca çok değerliymiş gibi hissettiriyorsa ancak gerçekte eli skinde bir sanal severse atıyorum, aslında zeki bir adamdan bahsediyoruz demektir.. Kendini çok iyi kamuflaj etmiş ve gerçek yüzünü saklamak için şeytanın aklına gelmeyecek manevralar yapmıştır.. Bakın o adam ciddi ciddi zekidir.. Keşke başka şeylere kullansaymış, neyse.

0
    0 Yorumla
  • Dasiyahorpheus
    Dasiyahorpheus Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 743 cevap paylaştı.

Hem gerçekçi hem de hayalperesttir. Hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştirirler genelde. Biraz da takıntılılardır ama her konu da değil. Olamıyorsa zorlarlar. Biz uyurken onlar saatlerce uğraşır ve istediğini elde ederler. Doğallıktan yanadırlar. Lider ruhlu oluyorlar genelde. Kibar ve insancıllardır, karşısındaki kişiye ciddi anlamda değer verirler ve aşırı inatçılardır. Ben bunları nereden mi biliyorum? Kendimden 😏 ( eksi atmayın, espri de mi yapmayalım 😒)

0
    0 Yorumla
  • FantasticBlue
    FantasticBlue Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 74%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 361 cevap paylaştı.

Çok konuşup, ilgi çekemiyorsa, ger*zekalıdır. Az konuşup, dikkatle dinleniyorsa, zekidir. Ancak iki zeki insanın sabahlara kadar konuşup, tartıştığı ve beyin fırtınası yaptığı istisnaları kaide dışında tutuyorum.

0
    0 Yorumla
  • PassionateMan7
    PassionateMan7 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 51%
    +1 yıl

Zeka bence olaylara karşı düşünme stratejilerinin tümüdür zeki insan daha mantıklı farklı bakış açılarını süzebilen olaylara çözümsel yaklaşabilen ve bunların hepsini diğer insanlardan daha hızlı ve pratik uygulayabilen kişidir :)

0
    0 Yorumla
  • Dangerous
    Dangerous Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 49%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 540 cevap paylaştı.

TDK der ki; isim, ruh bilimi İnsanın düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamı, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset

Ben derim ki; İnsanın problem çözmesinde kullandığı yetenek.

0
    0 Yorumla
  • karakalpak
    karakalpak Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 38%
    +1 yıl

"Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum."Nobel Kimya ödülü sahibi:Prof. Dr. Aziz Sancar. Bende şahsen, zeka'ya inanıyorum, ama neden alanında çok başarılı insanlar emek'e inanır☹️?

0
    0 Yorumla
  • Luna_Diana
    Luna_Diana Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 34%
    +1 yıl

Mantıklı düşünen duyduğu her şeye inanmayan insanları dış görünüşleri ile yargılamayan kavga çıkarmaya yer aramayan saçma saçmaşeyleri ortalık yerde konuşmayan konuşmadan önce düşünen okuyan saygı duyan bireylerdir zekiler...

0
    0 Yorumla
  • Yapbozz
    Yapbozz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 52%
    +1 yıl

Bak bu tanımı yapan olmamış
    Zeki insanlar nerde aptal olacağını iyi bilir ve bazen küçük kusurlari olduğuna karşısındakini inandırır kimsenin hasedini almamak için cahille cahil olur ve gözünden anlaşılır

0
    0 Yorumla
  • LucyRuse
    LucyRuse Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 50%
    +1 yıl

Bilgi işleme yeteneği.. Öğrendiğimiz bilgi öncelikle beyinimizde yoğrulur ve bizim için anlamlı hale getirilir. Ya da ;
    Düşünme, kavrama, farkındalık vs.. gücü olsun, bunları bir arada, doğru yerde ve zamanda bulunmasına da denebilir.

0
    0 Yorumla
  • ÇaysızSimit
    ÇaysızSimit Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 72%
    +1 yıl

Bildiği konularda tam olarak benim ufkumu genişletebildiğine inandığım ve bu konular üzerinde farklı boyutlarda bakış açıları kazandıran kişiler benim için zeki hatta ordinaryüs seviyesindedirler.

1
    0 Yorumla
  • Toommyy
    Toommyy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 56%
    +1 yıl

Zeka nedir mi? Bundan kolayı ne var sayın ATAMIZ'dan örnek alın öğrenin. Amerikalılar bile onun beynini çalmaya yeltenmiştir, ZEKA budur. Söylenecek başka söze lüzum yoktur.

0
    0 Yorumla
  • BirİzmirBeyefendisi
    BirİzmirBeyefendisi Takip Et
    +1 yıl

Zeki insan kişisine göre tanımı değişir bence birisi başka bir şey yapana zeki bak der diğeri başka bir işi yapana zeki der kendine daha ilgi çekici daha güzel gelen şeyler ile ilgili bir durum bana göre

0
    0 Yorumla
  • edaozlp16
    edaozlp16 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 63%
    +1 yıl

fiziksel özelliklerine güzelliğine değil de daha çok bilgi biriktirmeye zaman harcayan insandır. Diğer insanlardan daha farklı düşünür çoğu konuda. vs. vs.

0
    0 Yorumla
  • VPayidar
    VPayidar Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 59%
    +1 yıl

Durum ve olaylar karsisinda kendini ve hissettiklerini tam anlamiyla anlatabilen, bu anlattiklari sekli ile davranabilen kisilerdir. Malum dusunmek zeka isi ☺

0
    0 Yorumla
  • öleceğiznasılsa
    öleceğiznasılsa Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 36%
    +1 yıl

Zeka benim için, konuşması ve tavırlarıdir. Olgunluğu ile kendini belli eder. Mantıklı konuşur bir sorun olduğunda tartışma yerine güzelce konuşmayı tercih eder

0
    0 Yorumla
  • Venüsün-yerlisi
    Venüsün-yerlisi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 32%
    +1 yıl

Akıl kullanılarak yapılan herhangi bir uğraşta başarılı işler ortaya koyabilmesi, çabuk kavrayıp uygulayabilmesi, yaratıcı fikirler ortaya koyabilmesi. vs.

0
    0 Yorumla
  • JOJAJOLA
    JOJAJOLA Takip Et
    Yoda Yaş: 121 , eic 71%
    +1 yıl

Mevlana; yola ciktigim zaman yol kaybolur der, Yunus Emre, ben den baska bir ben var icim de der... kendi icindeki o BEN i kontrol altina alip yol da kayboldugun zaman zekayi tartarsin...

0
    0 Yorumla
  • bmkarahan
    bmkarahan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 49%
    +1 yıl

Zeki insan asla ders notlarından anlaşılmaz, o kişinin hayatta kafasını kullanarak çözdüğü sorunların sayısı ne kadar fazla ise onun o kadar zeki olduğunu gösterir

0
    0 Yorumla
  • 7even7
    7even7 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 40%
    +1 yıl

Empati yapabilecek kadar saygılı, ön yargılarından arınacak kadar mantıklı, merak edip araştıracak kadar bilgin ve en önemlisi bunların hepsini bir arada yapabilmesi... İşte zeka.

0
    0 Yorumla
  • aboutlife
    aboutlife Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45 , eic 67%
    +1 yıl

zeki insan neye gore tanimlanirsa tanimlansin, zekasini dogru kullanamiyorsa benim icin hic bir deger tasimaz... zeki degil akilli insani severim...

1
    0 Yorumla
  • sherlockHOLMES-09
    sherlockHOLMES-09 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 36%
    +1 yıl

Aptallık;Aynı şeyi deneyip farklı sonuç beklemektir... Zekilik;Akıllı insan kendi aklını kullanır daha akıllı insan başkalarınında aklını kullanır...

1
    0 Yorumla
  • SiyahPelerinliAdam
    SiyahPelerinliAdam Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

Leb demeden leblebiyi anlayan el becerisi çok olan her işte mantıklı fikir yürütebilen insan zekidir. Ancak zekanında çeşitliliği vardır. Kiminin görsel zekası kiminin pratik zekası gelişmiştir.

1
    0 Yorumla
  • Göksel26
    Göksel26 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

Zekilik değişkendir ve alanlara göre zekilik değişir. Ve zekilik üstünlük göstergesi değildir. Kimisi aptal bir yaşam yaşarken dünyanın en zengini olabilirken kimisi en zeki hareketleri sonucunda pisi pisine bok gibi hayat yaşar.

0
    0 Yorumla
  • Zalim_Tavşan
    Zalim_Tavşan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl

Zeka dediğin...

0
    0 Yorumla
  • topalsülükk
    topalsülükk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 46%
    +1 yıl

Zeki insanin yeni bir bilgi öğrendiğinde gozlerinin ici parildar zeki insanin tanimi bu bence gozunden ışık sacmak

0
    0 Yorumla
  • Ocrus
    Ocrus Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 55%
    +1 yıl

Daha çok susmasından anlıyorum. Veya bir şey konuşuluyorsa, konu her ne olursa olsun, altyazı geçmek zorunda kalmıyorsam diyorum zeki biri..

0
    0 Yorumla
  • ЂanShe
    ЂanShe Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 66%
    +1 yıl

Çabuk algılama, farklı bakış açıları, derin bir hayal gücü. Bu 3 kriteri sağlayan insanlar bana göre zekidir.

0
    0 Yorumla
  • DarkCat_
    DarkCat_ Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Malesef meslekği iyi olan insan zeki olmuyor hani hayat okulu okumuş insanlar varya heh işte bence onlar zeki bilgili okumamış ama okuyanlara taş çıkartır

0
    0 Yorumla
  • hiperocktiff
    hiperocktiff Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 37%
    +1 yıl

Dün gece sabaha kadar neden bu kadar zekiyim diye düşündüm tam altı buçuk saat sürdü ama bir cevap bulamadım sanırım gerizekalıyım 😂

0
    0 Yorumla
  • pınarrryyy
    pınarrryyy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34 , eic 54%
    +1 yıl

Benim iicn zeki insan her konuya kıvrak cevaplar verebilen ve her konuyu araştırıp her konuda fikri olan insandır

0
    0 Yorumla
  • Klavyelişovalye
    Klavyelişovalye Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 32%
    +1 yıl

Zeki insan başkasınin aklından da faydalan bildiğini okumayan gerektiğinde salaga yatan insandır

0
    6 Yorumla
    • kimsoruyorrrr
      kimsoruyorrrr
      +1 yıl

😅Buna göre ben saf biriyim... zeka uçmuş.

Yorumla
    • Klavyelişovalye
      Klavyelişovalye
      +1 yıl

Yok estağfurullah 😊seni biliyorum ben hiçte saf değilsin

Yorumla
    • kimsoruyorrrr
      kimsoruyorrrr
      +1 yıl

Yok yoook. Sen bana saf dedin.. Anlamazsın dedin...

Yorumla
    • Klavyelişovalye
      Klavyelişovalye
      +1 yıl

Sen 😊bildiğini mı oluyorsun

Yorumla
    • kimsoruyorrrr
      kimsoruyorrrr
      +1 yıl

😂😂😂 çabuk hesap ver... Sen bana nasil saf dersin... ! Lafım la döverim seni...

Yorumla
    • Klavyelişovalye
      Klavyelişovalye
      +1 yıl

Ay ben korkarım 😊

Yorumla
  • metamorphose
    metamorphose Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 49%
    +1 yıl

Nasıl ve neden diye soran, zıt fikirlere sahip olmaktan korkmayan, bir olaya farklı perspektiflerden yaklaşmayı başaran insan...

0
    0 Yorumla
  • KontZZ
    KontZZ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 40%
    +1 yıl

insanlarla sohbet ettigim zaman gozlerinin arkasindaki beyni kelimeleriyle anlatabiliyorsa o kisiyi zeki farzederim

0
    0 Yorumla
  • soyleyanda0808
    soyleyanda0808 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 71%
    +1 yıl

Bana göre zeki insan karşısındaki herhangi birini asla aptal yerine koymayandır. Zeka ise düşünce kalitesinin en üst seviyesidir.

0
    0 Yorumla
  • BirtakımMeseleler
    BirtakımMeseleler Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 71%
    +1 yıl

Boş beleş konuşmayan, düşünen, okuyan, sorgulayan insandır benim için. İlla IQ nun bilmem kaç olması değildir bence.

0
    0 Yorumla
  • Hammerhead
    Hammerhead Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 41%
    +1 yıl

Zeka, bir sorunu genelde pratik yoldan ya da sorunun çözümünü hemen bulmasıdır. Bu tanıma uyana zeki derim.

0
    0 Yorumla
  • sqrisin
    sqrisin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Bence herhangi bir durum karşısında olabilcek en iyi seçeneği düşünüp bulup uygalayabilen kişi zeki dir çokta hoştur bence bir ortama giriyosun olay oluyo saniyesinde herkesin arasını buluyo düşünsene çol havalı bence😝

0
    0 Yorumla
  • Fnda-Mirzəzadə
    Fnda-Mirzəzadə Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl
    https://www.youtube.com/watch?v=lQ663km45sE

konu kapanmıştır gsdgfsdgh dfgh

0
    3 Yorumla
    • justunicorn
      justunicorn
      +1 yıl

Bu adam neye inanıyor acaba çok merak ettim😂hadi dünya dönmüyor bulutlar neden hareket ediyor😏

Yorumla
    • Fnda-Mirzəzadə
      Fnda-Mirzəzadə
      +1 yıl

@justunicorn https://www.youtube.com/watch?v=kld_ILTOMOo

Yorumla
    • justunicorn
      justunicorn
      +1 yıl

😂😃

Yorumla
  • Garuh
    Garuh Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Algılarımız var bizim duyu organlarımız var üstüne okuyan beynimiz var. Evren sınırsız kim ne kadar algılıyor ise o kadar zekidir ve işin özel tarafı zekayı algılayabilmek içinde zeki olmak gerekir.

0
    0 Yorumla
  • eikichi
    eikichi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

aklını kullanmayı bilen ama tabi bunu çakallık olarak kullanmayan, zekilik demek sorunları çözen insandır, bu da genelde okul hayatı ve iş hayatında olur, bir şey'i daha çabuk algılar

0
    0 Yorumla
  • hakan-e
    hakan-e Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 813 cevap paylaştı.

Bence zeka bir iş yapıyosan tüm öğrendiklerini o işte sergileyip başarılı olabiliyosan o başka bir tabiri ise ezber sayısal zekayı geliştirip kullanabiliyosa 3. İse mesela birşeyi görmeden mantığını çözebiliyosa zeki veya zekalı denilebilir

0
    0 Yorumla
  • BARIŞBADAY
    BARIŞBADAY Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 58%
    +1 yıl

Zeka her insanda bulunmayan hatta bazen sadece gerektiginde kullanılan birsey haline gelmis

0
    0 Yorumla
  • βασίλισσα
    βασίλισσα Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 33%
    +1 yıl

Zeka benim için önemsiz bir şeydir, beyinsiz erkekler tercihim..

0
    0 Yorumla
  • FeanoɌ
    FeanoɌ Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 31%
    +1 yıl

Akıl ilerlediğimiz geniş bir yol, zeka ise kestirme yoldur.

0
    0 Yorumla
  • perseid78
    perseid78 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 43%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 774 cevap paylaştı.

Konuşması kültürü ve bir olay karşısında duruşu tavrı problemleri çözebilme yeteneği.

0
    0 Yorumla
  • rhythme
    rhythme Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40 , eic 81%
    +1 yıl

insanları ötekileştirmenin anlamı yok.. zekalı ve zekasız diye hepimiz farklı özelliklerle bütünüz.

0
    0 Yorumla
  • TimsahTT
    TimsahTT Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    +1 yıl

Hocam zekâ benim için duygularla bağlantılıdır çünkü insanların zekâsı mutluyken sinirliyken veya heycanlıyken ayrı ayrı çalışır

1
    2 Yorumla
    • yengec700000
      yengec700000
      +1 yıl

Tam da mevzu bu işte anlatmaya gerek Yok

Yorumla
    • TimsahTT
      TimsahTT
      +1 yıl

@yengec700000 eyv

Yorumla
  • Laureline
    Laureline Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 47%
    +1 yıl

Bir insanın zeki olup olmadığı sorduğu sorulardan anlaşılır bence. 🤔🙄

0
    0 Yorumla
  • grigözlümavikedi
    grigözlümavikedi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 44%
    +1 yıl

zeki insanlar zekalarını kullanan insanlardır cesurdurlar korkusuzdurlar

0
    0 Yorumla
  • füruzann
    füruzann Takip Et
    +1 yıl

Bildiklerini doğru zaman da ve doğru yerde kullanabilen , o doğru zamanı ve yeri yaratabilen , yaratıcı ve kavrama gücü yuksek insanlardır.

0
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.

mantığını kullanan gerektiği yerde gereken tepkiyi verene zeki derim..

0
    0 Yorumla
  • Kaliforniyakürdü2
    Kaliforniyakürdü2 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 39%
    +1 yıl

zeka , zeki mürenden gelir vakti zamnıyla ihityar müren bir erkek evlat istemiş ve :/

0
    0 Yorumla
  • SPN1903
    SPN1903 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 95%
    +1 yıl

Einstein'a göre birden fazla şey arasında bağlantı kurabilme yeteneğidir.

0
    0 Yorumla
  • kdrtnsn
    kdrtnsn Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 36%
    +1 yıl

nefsine hakim olabilen
    sogukkanli olabilen
    durum analizi yapabilen

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (130)
Devamını Gör(175)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > "Zeka" sizin için nedir? Zeki insan tanımını neye göre yaparsınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kafanızdaki zeki insan tanımı nedir? 27 cevap verildi
Akıllı olmak ne demek zeki olmak ne demek? 10 cevap verildi
Sizce zeki olmak nedir? 19 cevap verildi
Akıllı ve zeki olmak nedir kıme denir? 16 cevap verildi
Zeki olmak nedir? 13 cevap verildi
Zeki tam olarak ne demek? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sırf iyi anlaşıyorsun diye sevgili olur muydun?
  • Dans etmek yaşlanmayı önler mi?
  • Hadise mi daha güzel yoksa Aleyna Tilki mi?
  • Size bir iyi bir kötü davranan o burç hangisi?
  • Külden doğan ateşe mi aittir?
  • Ben dengesiz biriyim galiba ama beni seven böyle sevsin tamam mı?
  • An'da kalmak istediğiniz bir zaman var mı?
  • Ne kadar sakarsınız?
  • Sonunda kimseden beklentinizin olmadığı o evreye gelebildiniz mi? ?
  • Poğaça sever misiniz, en çok hangi içli poğaçayı seversiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨