Maladaptive hayal kurma hastası olan ulaşsın kimse anlamıyor?

Merhaba arkadaşlar. Maladaptiveyi belki hiç duymadınız ya da duydunuz pek önemsemiyorsunuz herkes hayal kurar diye. Ama benim galiba baya ilerledi. 18 yaşımdayım 12 yaşından beri hayal kuruyorum ilk başlarda normaldi , sonrada işler sarpa sardı. Odama giriyorum gün boyunca çıkmıyorum kulağımda kulaklık kendi kendime konuşuyorum hareket ediyorum hayallerime göre. Kafamda türlü türlü seneryolar var. Bazen ailem görüyor korkuyor veya dalga geçiyorlar. Sadece odamdada değil odam dışında da sürekli kafamda bir senaryo kuruyorum ve kendimi alıkoyamıyorum. Çok kızıyorum kendime yapmıycam diyorum bu sefer dayanamıyorum başladığımda yalnız kalmak istiyorum. Diyorum ya bu bende aylarca hatta yıllarca sürdü. Kafamda türlü tiplemelerim var bazen psikopat hayaller kurduğumda oluyor. Gittiköe asosyalleştim hiç biryere gitmiyorum dışarı çıkmıyorum sırf evde durup hayal kurup hareket edebilmek için. Sanırım bende bağımlılık yaptı kurtulamıyorum. Şimdi diyceksiniz ne zararı var. Hep hayallerde yaşadığım için dışarı çıktığımda hayallerim yıkılıyor hiçbişeyin hayalimdeki gibi olmadığını görüyorum ve hiçbir şey yapmak istemiyorum hayatla bağlantım koptu umudum kalmadı yardım edin napmalıyım sizce?
Maladaptive hayal kurma hastası olan ulaşsın kimse anlamıyor?