neden ülkücüsün?
ülkü nedemek?
ülkücü kimlere denir? bozkurt ve asena sözcükleri nelerdir?
ülkü nedemek?
ülkücü kimlere denir? bozkurt ve asena sözcükleri nelerdir?
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Solcuyuz, Devrimciyiz, Atatürkçüyüz!
1. Ülkü, farklı anlamlara geliyor olabilir fakat kelime anlamıyla amaç demektir, ulaşmak istediğin son yer yani.
2. Türk-İslam (Sünni) ülküsünü benimseyene Ülkücü deniliyor. Türklük ile İslam ülküsünün harmanlanmasından ortaya çıkartılmış bir akım.
Akımın lideri, Başbuğ A. Türkeş sayılıyor. Türkçülere göre son başbuğ Atatürk, fakat Ülkücüler Atatürk'ü de başbuğ kabul etmekle beraber son başbuğu A. Türkeş olarak görüyorlar. Özellikle Atsız-Türkeş çatışmasının da bu konuda etkili olduğunu düşünüyorum.
3. Atsızcılara "Genç Atsızlar" deniliyor. Bozkurt da, erkek Ülkücülere takılan isim olabilir. Fakat aynı zamanda bozkurt, Türk kültürünün mitolojik motifidir. El işareti olan bozkurtta ise küçük parmak Türklüğü, işaret parmağı İslam ülküsünü;iki parmağın arasındaki bölge ise dünyayı temsil ediyor. Yani Türklük ve İslam'ı yerde hakim kılma hedefini temsil ediyor bu işaret. Orta, yüzük ve baş parmak ise bir şeyin mührü diye kabul ediliyor, fakat hatırlamıyorum orayı.
4. Asena, bildiğim kadarıyla dişi kurt demek. Ülkücüler ve bazı Türkçülee, davalarına katılan kızları "Asena" olarak nitelendiriyor.
5. Ülkücülük, Dokuz Işık çevresinde kabul ediliyor.
Ulan ben Sol'u Sosyalizm'i bırakıp size mi katılsam? :D
Cevap
3Cevap
Hem ülkücülük taslıyor. Hem de Türkçe yazmayı bilmiyor daha. Mal oğlu mal.
Hayır değilim.
Hayır
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar